folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Türk Düşmanı Fethullah"A Nasıl Para Aktarılır ?

Türk Düşmanı Fethullah"A Nasıl Para Aktarılır ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    Cihan_Dem bunu yazdı:
    -----------------------------

fetullah, abd usagi ( hicbir ispat yok ), Fetullah, insanlari kullaniyor. O serefsiz o soyle o boyle bunlari birlestir al sana bos bi post ispat edebiliyorsaniz konusun

-10 Ocak 1988: "Ordu, birliklerini uyardı", "Fetullahçılara Dikkat" başlığıyla 2000"e Doğru dergisinde yayınlanan haberin ekinde, 3. Kolordu Komutanlığı"nın 25 Kasım 1987 tarihli raporuna yer veriliyor. Fetullahçıların çalışma yöntemlerini anlatan rapor şöyle:
    "Fetullah Gülen yanlısı Nurcu kesimin tasarı ve metodları.
    1. Yaygın ve yapılmaya bağlı olarak geniş bir taraftar kitlesine sahip oldukları yurt içinde ve yurt dışında toplam 4 milyon civarında mensupları bulunduğu bizzat Gülen"ci çevreler tarafından ifade edilmektedir.
    2. Nihai amaçları, diğer irticai unsurlarda da olduğu gibi Türkiye"de şeriat düzenini hakim kılmaktır. Ancak bu amaç oluşturmaya yönelik çalışmalarda "İslamiyetin Yaşanması" olarak belirtilmektedir.
    3. Fetullah Gülen yanlısı grubun başlıca özelliği; propaganda, eğitim ve kadrolaşma sürecini takip eden dönemde İslami bir devrim ile amaca ulaşmaktır.
    4. Muhtemel devrim için iki temel unsurun gerçekleşmesine bağlı olduğu kanaatindedirler.
    a. Yurt içinde oluşturulacak zemin.
    b. Yurt dışından temin edilecek imkanlar.
    5. Yurt içinde propaganda ile Türk halkının bilinçlendirilmesi, bu kitlenin kayıtsız şartsız desteğinin sağlanması için eğitim ve finansman teminine yönelik faaliyetlere hız verilmiştir.
    6. Yurt dışından temini planlanan imkanlar ise Suudi Arabistan ve Mısır gibi bazı ülkelerin desteklerinin sağlanmasıdır.
    7. Devrime hazırlık süresince:
    a. Siyasi ve idari kadrolarda görev alan Nurcu kişilerin, hükümetleri şeriat ilkeleri paralelinde yönlendirmeye çalışacakları
    b. Nur şakirtlerinden (öğrenciler) 3000 kişilik intihar komandosu grubu yetiştirilerek devrime hazır hale getirileceği.
    c. Orduya sızılarak subay, astsubay ve askeri öğrenciler arasında taraftar kazanılacağı.
    d. Diğer irticai unsurlarla işbirliği imkanının aranacağı ve ülkücü kesimle Türk-İslam sentezinde diyalog kurulduğuna dair haberler intikal etmiştir.
    8. Bilinçlendirilen gençliğin, davaya sağlayacağı faydalar nedeniyle kadrolaşma çalışmalarında faaliyet alanı olarak; a. Askeri okullar b. Polis kolejleri c. Öğretmen okulları ve bazı fakülteler hedef olarak seçilmiştir.
    9. Öğretim kurumlarının sıralamasında askeri okulların ilk sırayı alması, anılan kesimin orduya sızma konusundaki kararlılığını göstermektedir.
    10. irticai faaliyetleri nedeniyle ilişkileri kesilen askeri öğrencilere rağmen, hala askeri öğrencilerin mevcut olduğu, hatta pek çok sayıda Nurcu subayın orduda faaliyet gösterdiği anılan kesim yanlılarınca ifade edilmektedir.
    11. Nurcu kesime ait olduğu belirlenen bazı okullardaki öğrencilerin askeri okullara girebilmelerini temin maksadıyla devlet okullarına kaydırılmaları ve buradan mezun olmalarının sağlanmasına çalışılmaktadır.
    Aslı Gibidir. 

ispata gerek pek gerek yok çünkü bunları  yaşıyorsunuz

CIA, AKP VE FETHULLAH GÜLEN

Gündeminin sürekli değiştiği ülkemizde, bazı şeyler ise hiç değişmiyor. Dünyada yaşanan olayları bir film sahnesine benzetirsek, her filmde olduğu gibi bu filmde de oyuncular, yönetmen, ışıkçılar, müzikçiler vs vs. hepsi var. Figüranlar, ışıkçılar, müzikçiler değişsede, yönetmen pek değişmiyor: Emperyalizm. Bu yüzyılda emperyalizmin başını A.B.D. çekiyor. Şu dünyada Amerika'nın çıkarları uğruna yapmayacağı şey yoktur. Şeytana pabucunu ters giydirir.

Pekçok ülkede olduğu gibi, Türkiye'de de Amerika'nın her zaman başrol oyuncuları olur. Zaman değişir, oyuncular değişir ama amaç değişmez. Aslında geriden bakıldığında başroldeki oyuncuların yaptıklarını pek bilmezsiniz ya da göremezsiniz. Çünkü sizi hiç karşı koyamayacağınız bir yerden vururlar: Din. Bunun için başrol oyuncular çok özenle seçilir. İnsanlara çok güzel hitap ederek ve insanların dini duygularını çok iyi bir şekilde kullanarak onları etkileri altına alırlar. Bunlardan birisi Fethullah Gülen, diğerisi Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Bunların şifrelerini CIA'in kendi hazırladığı raporlarda görmek mümkündür. Gelin bu raporda yazılanlara birlikte bakalım.

"İslam Dünyası kendi değerlerini ve doğasını tanımlamanın kavgasını yaşıyor. Peki ABD'nin bu kavgadaki öncelikleri neler? Önce İslamiyet'ten kaynaklanan şiddetin önlenmesi, sonra ABD'nin İslamiyet'e karşı olduğu imajından kaçınılması ve daha sonra da İslam dünyasının demokratikleştirilmesine yönelik atılacak radikal adımların planlanması...

İslam dünyası şu an gelişememe ve globalleşme ile uyumsuzluk sorunlarıyla boğuşuyor ve bugüne kadar İslam dünyasında çare için bulunan milliyetçilik, Pan-Arabizm, İslam devrimi vb. kavramların da bu çözümde yetersiz kaldıkları görülüyor."

Bu tanımlamadan sonra raporda İslam dünyası 4 başlıkta şöyle kategorize ediliyor:

"

1) Köktendinciler: Demokratik değerleri redderler ve İslami değerlerle yönetilen otoriter bir devlet biçiminden yanadırlar.
    2) Tutucular: Muhafazakar bir toplum isterler ve modernleşme ve değişim konularına kuşkulu yaklaşırlar.
    3) Ilımlılar: İslam dünyasınınn, globalleşmenin bir parçası olmasından yanadırlar ve İslamda reform ve modernleşme isterler.

4) Laikler: Din ve devlet işlerinin ayrılmasından, Batı türü demokrasiden yanadırlar ve dini kişisel düzeye indirgemeye çalışırlar."

Bu kategorilendirmenin ardından ABD yönetiminin yapması gerekenler raporda şöyle sıralanıyor:

"Önce 'Ilımlı İslamcılar' desteklenecek: Çalışmalarının ve görüşlerinin yaygınlaştırılması için maddi katkı yapılacak, daha geniş kitlelere ve özellikle gençlere ulaşmaları teşvik edilecek, sivil toplum kuruluşları kurmalarına, eğitim için yer bulmalarına ve politik süreç içinde gelişmelerine destek olunacak, görüşlerini yaymak için web sitesi, okul, enstitüler kurmalarının önü açılacak ve Ilımlı İslamın kitlelerin alternatifi olması sağlanacak.

Köktendincilere karşı tutucular desteklenecek: Bu amaçla, her iki grubun ittifak kurmalarının önüne geçilecek, tutucularla Ilımlı İslamcıların ittifak kurmaları sağlanacak ve tutucu eğitim kurumlarğnda Ilımlı İslamcıların görüşlerinin yayılmasına çalışılacak, tutucu İslamcılar arasında özellikle Sufizm'in taban bulması için uğraşılacak.

Laikler, duruma göre desteklenecek: Laikler'in köktendinci tehlike karşısında ABD ile aynı görüşte olmaları için uğraşılacak ve bu durum laiklerin milliyetçilik ve sol akımlara yanaşmaları önlenerek gerçekleştirilecek.

Köktendincilerle etkili mücadele edilecek: Köktendincilerin terör eylemleri sürekli gündemde tutulacak, gazetecilerin köktendinci akımlar içindeki yolsuzlukları, baskıları,moralsizliği sürekli gündemde tutmaları sağlanacak, aralarındaki bölünmeler hızlandırılacak."

Raporun daha sonraki bölümlerinde kategoriler daha detaylı olarak anlatılıyor ve Türkiye'yi ilgilendiren bölümler başlıyor.

Örneğin Köktendinci gruplar arasında El Kaide ile birlikte Kaplancılar da sayılıyor. Laik kategoriye en iyi örnek olarak Türkiye'deki Kemalistler gösteriliyor ve aslında milliyetçilik vb. akımlar nedeniyle laiklerin ABD'ye çok yakın bakmadıkları da raporda yer alıyor.

Peki bu durumda en iyi ittifak yapılacak grup olarak olarak hangisi kalıyor?

Rapora göre bu durumda en iyi ittifak Ilımlı İslamcılarla gerçekleştirilebilir... Ve sıkı durun raporun 38. sayfasında Ilımlı İslamcı olarak Türkiye'den Fethullah Gülen'in adı örnek olarak veriliyor. 39. sayfada da Ilımlı İslamcıların en büyük eksikliklerinden birinin "ekonomik güç" olduğu vurgulanıyor ve maddi açıdan desteklenmeleri isteniyor.

Raporda Türkiye'nin Ilımlı İslam için iyi bir model oluşturduğu tespitinde bulunularak, bu konuda Türkiye'deki iktidarın desteklenmesi gerektiğinin de altı çiziliyor.

Raporun daha sonraki bölümlerinde kategorilendirilen İslami grupların, kadın, evlilik, cihad, demokrasi, eğitim vb. konulara nasıl baktıkları da ayrıntılarıyla inceleniyor.

Raporun son bölümünde "Derin Strateji" başlığı altında da, ilk başta verilen "Yapılacaklar" daha da detaylandırılıyor.

Burada en ilgi çekici olanı da, "Ilımlı İslami bir lider oluşturulması" başlığı altında ortaya çıkıyor:

"Ilımlı İslamcılar'ın cesur sivil liderler olmasına çalışılmalı ve demokrasi, insan hakları, kadın hakları konusunda etkili politikalar geliştirmeleri sağlanmalı. İslamın bir üst kimlik olduğundan çok, insanların kimliklerinin bir parçası olduğu işlenmeli, sivil toplum örgütleri oluşturarak Ilımlı İslamcı liderlere yardım edilmesine çalışılmalı..."

Gördüğünüz yukarıda anlatılanlar, bugün kü Recep Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarının zihniyeti ile birebir olarak uyuşmaktadır. Hala gerçekleri görmek istemeyenlere duyrulur...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

underzero bunu yazdı:

@Tiesto

madem avukati degilsin savundugun konularda verebilecegin cevaplar olsun.  isine gelmeyince ben avukatim diyerek siyrilmaya calisma.

Turkiye karismasin diye gelmiyormus (: 

peki amerika niye bu kadar rahat olabiliyor, gezebiliyor. Musluman katili amerikada yasamak nasil vicdanina sigdirabiliyor peki ?

@Cihan_Dem

yukarida sordugum soruya bir cevap verebiliyorsan az da olsa birseyler aydinlanmistir kafanda

Peki ters psikoloji uygulayalım hocam.. Peki sence neden amerikada kaliyor?

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tiesto
    Tiesto's avatar
    Erkek

underzero bunu yazdı:

@Tiesto

madem avukati degilsin savundugun konularda verebilecegin cevaplar olsun.  isine gelmeyince ben avukatim diyerek siyrilmaya calisma.

peki amerika niye bu kadar rahat olabiliyor, gezebiliyor. Musluman katili amerikada yasamak nasil vicdanina sigdirabiliyor peki ?

@Cihan_Dem

yukarida sordugum soruya bir cevap verebiliyorsan az da olsa birseyler aydinlanmistir kafanda

Ben sana cevabını yazdım... Her sorduğun soruya tek tek cevap mı vereyim... Bu yüzden tabiki avukatı değilim...

Ceza : Ben Rapin Oğluyum. Sagopa Kajmer : Benim öyle Bir oğlum yok.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Cihan_Dem , hoca olaylari kavrayisin supermis.Fransiz Lisesi fransizca egitim yapiyor , Alman lisesi almanca egitim yapiyor.Fethullahin okullari ingilizce egitim yapiyor.Dedimya sen azerbaycandaki , Turkyiedeki universite ve okullarinda dahi egitim dilini ingilizce veriyorsun guzel kardesim.Turkce vermiyorsun ki ! . Salaklik budur iste.Ne oldugunu daha acik yazayim.Fransiz lisesi fransizca egitim veriyor , alman universitesi almanca egitim veriyor bizim ulkemizde diyerek fethullahi savunmaya kalkip , fethullahin okullarinda egitim dili olarak Turkce degil ingilizce egitim verildigini bilmemektir , salaklik.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsortiC
    AsortiC's avatar
    Erkek

yalnizturk bunu yazdı:
    hrant dinkmi ölsün bumu deseler bunu seçerdim. İnsanın kendi ırkından birinin ihaneti daha fazla koyuyor...  bu fetoşuda bunu buraya getirenleride herkes biliyor bi tek bunu nurcu vatanşlar bilmiyor o gerizekalılarada bişe anlatmaya çalışıyosun yok öle şey olmaz bunu çıkartanlar amekan adamı istihbaratçı onun  çocuğu bunun çocuğu diolar eee bu fetoş oros.u çocuğuda mpeşinden gidiyonuz zorunuza gitmiyorda istihbaratın raporunu görüncemi  zoruna gidiyor

Ana bacı katarak konuşamazsın arkadaş adam akıllı konuş onun cemaatinden biride çıkıp senin dilinden sana sövse hoşuna gidermi ? Herkez senin gibimi düşünmek zorunda veya Binlerce insan senden dahamı aşşağıda? hayır
    Bağnazlık yaparak Gülen Cemaatinden olan insanlara hakaret edemezsin he edersin bu senin kişiliğini ortaya koyar onu bilemem..

Emin olki senin gerizekalı dediğin o Nurcular sana senden daha fazla saygı duyarak konuşup anlatmaya çalışır
    onlar öyle davranırken sen ve senin gibi at gözlüğü takanlarda öyle düzünden gider kendisi gibi düşünmeyen herkezi vatan haini veya gerizekalı diye lanse eder..

Ayrıca Kurallara uyma konusunda en tavizsiz gördüğüm Underzero yu bu postu teğet geçtiğini düşünüyorum..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    Cihan_Dem , hoca olaylari kavrayisin supermis.Fransiz Lisesi fransizca egitim yapiyor , Alman lisesi almanca egitim yapiyor.Fethullahin okullari ingilizce egitim yapiyor.Dedimya sen azerbaycandaki , Turkyiedeki universite ve okullarinda dahi egitim dilini ingilizce veriyorsun guzel kardesim.Turkce vermiyorsun ki ! . Salaklik budur iste.Ne oldugunu daha acik yazayim.Fransiz lisesi fransizca egitim veriyor , alman universitesi almanca egitim veriyor bizim ulkemizde diyerek fethullahi savunmaya kalkip , fethullahin okullarinda egitim dili olarak Turkce degil ingilizce egitim verildigini bilmemektir , salaklik.

Hocam olimpiyat bölümünde dilim döndüğünce cevap vermiştim bu konuya.. Dilin ingilizce olması mecburi gibi bişi..

alıntıdır..

Compu hocam senin dediğine gelirsek bu okulların çoğunda Türkçe dersi var, ilk mesajımda da öyle demiştim. Eğitim dili Türkçe demedim zaten :)

Ama olaya bir de şu açıdan bakmak lazım, orada verebileceğin eğitim ya onların yerel dilinde olmalı ya da ikinizin iletişim kurabileceği ortak bir dilde di mi?

Oraya giden hocaların hepsi Türkiye'den gidiyorlar ve çoğunluğunun ortak dili İngilizce, yani ingilizce eğitim verilmesi çok normal, yerel dillerini bilen hocalarımız olursa da yerel dillerinde ders verirlerdi o da ayrı bi konu..

Hadi onu da bıraktım bizim ülkemize dönelim, İngilizce dil dersi olarak neredeyse zorunlu bizim ülkemizde, yani ingilizce dersi görmeden üniverste bitirdim diyen varsa önünde saygı ile eğileyim :) Ve %100 ingilizce dışında eğitim veren bi eğitim kurumu yok sanırım ülkemizde.. Ya Türkçe eğitim veriyolar ya %30 ingilizce ya da %100 ingilizce.. Alternatif bi dil duymadım sanırım... Şimdi elin rusu gelse buraya ben %100 rusça eğitim veren bi okul açcam buraya dese, sonra fransızı italyan'ı vs'si hangi birine izin verirsin? Şahsım adına ingilizceden başkasına izin vermem, dediğim gibi sonuçta dünya dili...

Demem o ki İngilizce eğitim vermeleri o kadar tuhaf değil, biz bile ingilizce eğitimi tercih ederken...

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan_Dem
    Cihan_Dem's avatar
    Erkek
    ZoktriP bunu yazdı:
    underzero bunu yazdı:

@Tiesto

@Cihan_Dem

Peki ters psikoloji uygulayalım hocam.. Peki sence neden amerikada kaliyor?

Adamı tehtid edersen ne yapsin gitmek zorunda ergenekon gibi kim bilir kac orgut var ordu icindeki adamlar tarafindan beslenen

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan_Dem
    Cihan_Dem's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı:

@Tiesto

@Cihan_Dem

Emperyalizme hayır diyen yada en basidinden isci sermayeyi yenecek diyen adam gidipte fabrikadan cikmis bi urunu nasil kullaniyorsa fetullahda abd de pekala yasayabilir, hem seyehat ozgurlugu var zengin olmak suc mu yada abd ye gitmek

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan_Dem
    Cihan_Dem's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:
    Galatasarayda ist. erkekde ana dil ne turkce, tum dersler fransizca almanca olsa kim okur orda, sacmaliyorsun ana dil turkce mi olcakdi afganistanda en iyileri bir turkuyu anca soylerken fizigi kimyayi nasil anlayacaklar peki
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

@ZoktriP

@Cihan_Dem

:) abi hicbirsey soyleyemiyorum valla kitlendim kaldim. hani bir dediginiz bir dedigini tutmuyor. soru soruyorum cevap yok diyorsunuz avukati degilim diyorsunuz.

ayni soruyu bana yoneltiyorsunuz. savunuyor olsaydim emin ol verecek mutlaka guzel bir cevabim olurdu.

ben cevabini biliyor olsaydim sana sormazdim dimi, savunuyorsun ya belki biliyorsun dur diye sordum. 

niye iran, suriye, arabistan veya afrikanin (okul actigi yerler olabilir) degil de amerika 

gercekten cok merak ediyorum. bana ozgur oldugu icin deme, niye diger yerlerde ozgur olamayacagi yerler mi ?

-

zengin olmak tabiki suc degil, fakir bir koyde bir imam iken nasil bu kadar muazzam bir para kaynagi olusturabiliyor. bunun cevabi da (var ama) yok

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 13691 Toplam Mesaj: 84