Türkiye Süper Güc Oldu,Abd Baskı Yapamaz..
-
ekonomide düşüş cumhuriyet tarihini geçmiş % 13.8 olmuş daha ne ilerlemesinden bahsedersiniz? 2001 krizi bile % 8 lik krizmiş. bunun altından kalkmak ağır olur. anca imf nin yalakalığını yapmak zorunda kalınır. buda Türkiyenin süper güç değil ülkesinin sermayesini dışa aktaran bağımlı ülke olduğunu gösterir. 8 yılda imfye 8.5 Katrilyon dolar ödeyen Türk halkı süper güç olamaz. yoksul vergi ödeyen süper güç anca oluruz.
-
M1KROP bunu yazdı:
-----------------------------
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------ekonomik yönten ileride miyiz ? - hayır
bilim yönünden - hayır
teknoloji yönünden - hayır
milli beraberlik - eh duruma göre farklılık gösterebilir
eğitim ? - onu hiç sorma bu ülkede insanlara birşey öğretilmek istenmiyor.
Askeri güç ? - evet.FAkat dediğim gibi şu an savaşta değiliz.Yumurta kapıya geldimi toplamak eninde sonunda bu ülkeyide yoracak.
1- ekonomi:Yıl Milyar US-$ Milyar YTL Büyüme % 2005 361.500 488.100 7,6 2004 300.600 428.900 9,9 2003 239.800 356.700 5,9 2002 180.100 273.500 7,9 2001 146.100 176.500 -9,5 2000 201.500 125.600 6,3 125 binden 500'e. yalan bu ya gerçek olur mu hiç? nüfus bu kadar artmadı değil mi :S nasıl büyüdü bu kadar ülke?
2-bilim
Kök Hücre Alanındaki Gelişmeler TÜBA Sempozyumunda Tartışıldı
Türkiye Bilimler Akademisi Kök Hücre Çalışma Grubu tarafından, 26 ve 27 Haziran 2009 tarihlerinde, Ankara Bilkent Oteli Kongre Merkezi’nde düzenlenen IV. TÜBA Kök Hücre Sempozyumu’nda kök hücre konusundaki güncel gelişmeler ve klinik uygulamalarda karşılaşılan sorunlar tartışıldı. Katılımın çok yoğun olduğu sempozyum, yurtiçi ve yurtdışından kök hücre konusuyla ilgilenen bilimcileri ve araştırmalarını bir araya getirerek kök hücre alanında ortak bir araştırma platformu oluşturdu.
Ayrıntılar...
Bilim Topluluğu TÜBA Akademi Günü Etkinlikleri ve Genel Kurulu’nda BuluştuTürkiye Bilimler Akademisi’nin her yıl düzenlediği Akademi Günü, bu yıl 5 Haziran 2009’da, Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Salonu’nda gerçekleştirildi. Çok sayıda rektör, rektör yardımcısı, dekan ve bilim insanının katıldığı Akademi Günü’nde, TÜBA’ya yeni katılan üyelere ve 2009 Yılı GEBİP Ödülü alan genç bilimcilere plaket verildi. 6 Haziran 2009’da Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen Akademi Genel Kurulu’na ise Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın katılarak bir konuşma yaptı. Amerikan Nörolojik Cerrahlar Kongresi’nde, Neurosurgery dergisi tarafından “Yüzyılın Adamı” unvanına layık görülen dünyaca ünlü sinir cerrahisi uzmanı ve TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil, genel kurul toplantısından önce bir konferans verdi.
Ayrıntılar...Türkiye’de Üniversite Anlayışı Kitabının İkincisi Basıldı
Türkiye’de Üniversite Anlayışının Gelişimi II (1961-2007) kitabı, Türkiye Bilimler Akademisi’nin 2007 yılında yayımladığı ve Türkiye’de üniversite anlayışının 1861-1961 yılları arasındaki gelişim sürecini kapsayan ilk kitabın devamı niteliği taşıyor. Editörlüğü Akademi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tarık Çelik ve TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli tarafından yapılan kitapta, önce kronolojik sıra takip edilerek 1961-2007 yılları arasında yükseköğretim sisteminin geçirdiği aşamalar ele alınıyor, ardından sistemin gelişimine katkıda bulunan kurumlar hakkında bilgiler veriliyor.
Ayrıntılar...
NATO ASI 09 Kursu, Çeşme-İzmir’de Yapılacak
NATO İleri Araştırmalar Enstitüsü (NATO-Advanced Study Institutes-ASI) Mikrosistemler için Güvenlik, Temeller ve Uygulamalar konulu 2 haftalık yüksek seviyeli özel kurs düzenliyor. Ayrıntılar...Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı, TÜBA İçin Kaleme Aldı: Bilgi Toplumu Sınıfı, Dünya ve İktidar Sorunu
Türkiye Bilimler Akademisi’nin daveti üzerine Akademi Konferansları çerçevesinde verdiği konferans metnini ayrıntılandırarak TÜBA için kitap haline getiren Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı’nın, Bilgi Toplumu Sınıfı, Dünya ve İktidar Sorunu adlı kitabı basıldı.
Ayrıntılar
Dünya Sosyal Bilim Forumu, 34 Ülkeden 850 Delegeyi Biraraya Getirdi
Bu yıl birincisi Uluslararası Sosyal Bilim Konseyi (International Social Science Council-ISSC) tarafından düzenlenen Dünya Sosyal Bilim Forumu, 10-12 Mayıs 2009’da Berger- Norveç’te gerçekleştirildi. 34 ülkeden 850 delegenin izlediği foruma, TÜBA adına ve gözlemci olarak Akademi Şeref Üyesi Prof. Dr. Bozkurt Güvenç katıldı.
Ayrıntılar...
Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı’na 40. Yıl Armağanı
TÜBA Asli Üyesi ve Koç Üniversitesi Psikoloji Profesörü Çiğdem Kağıtçıbaşı’nın akademik kariyerinde 40 yılını doldurması ve kendisine armağan olarak hazırlanan Perspectives on Human Development, Family, and Culture kitabının Cambridge Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlanmasını kutlamak amacıyla 27 Mayıs 2009'da, Koç Üniversitesi’nde bir kutlama düzenlendi.
Ayrıntılar...
Domuz Gribi Konusunda Tetikte Olmalıyız
Bugüne dek 29 ülkede, 4379 kişiye bulaşan ve 49 kişinin ölümüne yol açan "Domuz Gribi" olarak bilinen hastalık konusunda tüm ülkeler önlem almaya başladı. Türkiye Bilimler Akademisi olarak toplumu bilgilendirmek ve uyarmak amacıyla, konunun uzmanlarına sorular yönelttik. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fügen Yörük, Domuz Gribi orijinli bu hastalığın özellikleri, tedavi yöntemleri ve kişisel olarak alınabilecek önlemleri anlattılar.
Ayrıntılar...
TÜBA Bilim Eğitimi Stüdyosu ve Portalı AçıldıAkademi’nin çocukluktan itibaren bilime ve bilgiye meraklı bireyler yetiştirerek “Türkiye’nin geleceğine yön verecek olan bilgi toplumuna dönüşümün beşeri ve teknik alt yapısına ilişkin çalışmaların hızlandırılması” misyonuyla başlattığı Bilim Eğitimi Projesi kapsamında oluşturulan stüdyo ve Bilim Eğitimi Portalı açıldı.
www.bilimegitimi.tv.tr adresinden ulaşılabilecek web sitesinde 4-8 ve 9-14 yaş grubu çocuklara yönelik deneyler ve gözlemler, eğitici oyunlar ve video görüntülerinden izlenebilecek bilgiler yer alıyor.
Ayrıntılar...
TÜBA Hatıra Ormanı’nda 15 bin Ağaca UlaşıldıTürkiye Bilimler Akademisi’nin 2008 yılı başında, önceki başkan Prof. Dr. Engin Bermek tarafından başlatılan girişimler sonucu ‘özel ağaçlandırma amaçlı’ olarak Elmadağ’da tahsis edilen 108.510 metrekarelik araziye, bugüne dek yaklaşık 15 bin adet sedir, çam ve akasya fidanı dikildi.
Ayrıntılar...
Darwin Yılı, Türkiye’de Toplantı, Sempozyum ve Sergilerle Kutlanıyor
2009 Darwin Yılı, ülkemizde de çeşitli toplantı, sempozyum ve sergilerle kutlanıyor. Boğaziçi, Ege, Hacettepe, ODTÜ ve Sabancı üniversitelerinin etkinlik programları ve British Council’in Darwin Now sergisinin mekân ve tarihleri Bilim Dünyasından Haberler Sayfasında.
Ayrıntılar…Yayınlar Kök Hücre Biyolojisi ve Klinik Uygulamalar
TÜBA RaporlarıYayınlar Türkiye'de Üniversite Anlayışının Gelişimi II (1861-2007)
TÜBA Bilim ve Düşün DizisiTüm Güncel Duyurular ve Tüm Güncel Haberler için tıklayınız hadi ya bunlar türkiyede mi gelişiyo yalan olur mu hiç öyle şey?
3-teknoloji
ordumuzun pkkyı bombaladığı sistem kaç ülkede var? ve ordumuzun dünya ordular arasında teknoloji sayesinde kaçıncı sırada?
olur mu öyle şey ordumuz bi boka yaramıyo değil mi? isteseler anında yıkarlar ülkemizi
4-milli beraberlik
ben bir kürt olarak bir savaş anında ülkeme girenlere kör bıçakla saldırmazsam şerefsizim. bütün kürtler kurtuluş savaşında çanakkalede olduğu gibi burada da benim yapacağımı yapar. nice kazım karabekirler musftafa kemallerin arkasında olur.
5-eğitim
şu anda gelişmekte ve seninde üniversite okudğuna inanıyorum bir çok genç artık üniversite seviyesinde öğrenci. ve eskisi gibi her 2 kişiden biri tek okuma yazma biliyor değil.
6-askeri güç
tartışmaya gerek var mı? efes 2009 tatbikatını izledin mi? bu ordu neler yapar neler. yeterki bazıları meclisi basarak anayasayı değiştirmesin.
-----------------------------Öncelikle kaç süper güçle yarışabilecek eğitim sistmei, ekonomi, teknoloıji vs.. vs.. var ? Bahsettiğim bu değildi fakat madem değinmek istedin işte sana sonuçlar
1- Ekonomi
1945 yılındaki yüzde 15,3 küçülmeden sonra Türkiye tarihinin en yüksek
küçülmesini gösterdi.
Türkiye Ekonomisi, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 6,2’lik küçülmenin
ardından 2009 yılının ilk çeyreğinde de yüzde 13,8 küçülerek iki çeyrek arka
arkaya küçüldü ve teknik anlamda resesyona girmiş oldu.
devamı burada var.Diyeceksin ki arkadaş kriz var.Öte yandan ben sana http://evds.tcmb.gov.tr/ buradaki bir çok veriyi açıklayacağım fakat küresel kriz var diyerek çok güzel bir şekilde sıyrılacaksın.
Akp ve yandaşları enflasyonu kibrit, diş macunu gibi ürünlere bakarak ölçüyorlar ve enflasyon yok deniliyor.FAkat ölçün bakalım eti, benzini.Böyle bir durumda benim sana vereceğim devletin verileri beni haksız çıkartacak.
Ekonomi sadece istatiksel veriler değildir.11 milyarlık clio bize 24.500 e geliyor.Bu ne demek biliyor musun ? %100 den fazla vergi.Devletin paraya ihtiyacı ar.Devlet herşey özelleştirdi.Tarım herşey bitti.Şimdide borçlanma dönemi.Devlet iyiye gitmiyor burda istatistiğe bakarak yanılıyorsun hepsi o.
Kıbırsta benzin 2 ytl burda 320.Kıbrısta mercedes almak sorun değil hatta taksiler mercedes, burda bleli gelir düzeyini geçemyen adam mercedese binemez.Bunları kıyasla sonra insanların ekonomisi ve devletin ekonomisi ölç.Sen bana burada diğer süper güçlerin ekonomisi ile karşılaştırma yapıyorsan millet sana gülecektir.Amerikanın bizim bir kaç katımız kadar dış borcu var.Fakat ödeyebiliyor çünkü gelirleri var.Biz ödeyemiyoruz aksine açılıyor.
2- bilim
Türk insanları zekidir ve imkan verildiğinde yurt dışı ülkelerd enelr yapabildiler hepimiz gördük, görüyoruz.Sadece biraz disipline ihtiyacımız var.Yurt dışında her türlü kurala uyan adam Türkiye ye gelip trafik teröristliği yapıyor.Burda sorun kesinlikle işleyişte.
Benim annem yardımcı doçenttir.Anadolu üniversitesinde.Tbam (yeni adıyla bibam) için çalışıyordu.Türkiyede sayılı işler yapan insanlardan biri.İlaçarı ayvan yada insanlarda değil hücrelerde deniyor.Farmakoloktur.Küçüklüğümden beri işin içindeyim.Üniversitelerde anneme yapılanlarıda biliyorum.Bilimi söndürmek için neler yapıldığınıda.
Bir malzeme ist3endiğinde kısıtlı şekilde geliyor ve 6 ay gibi bir sürede gliyor.Annem yapılan şerefsizliğe dayanamadı çünkü hocası karısının ismini tezlerde öne yazdırdı ve annemin öğrencilere dağıttığı notları çalan arkadaşları vardı bunlar sadece bir kaçı, bıraktı ve özel sektöre geçti.Şimdi bir mal istendiğinde ne kadar isterse istesin en geç 3 hafta içinde geliyor.Bu hem üniversitelerin çaresizliğidir hemde ekonomik bir göstergedir.Diyeceksiniz ki prosedür.Prosedür işleyene kadar hücreler suikaste dahi uğraya biliyor.Ben annemin hücreler öldü diye ağladığını bilirim çünkü ortak labrotuarda BAZILARI nasıl becerdiyse birşeyler yapabiliyor.
Anadolu üniversitesi (ki Türkiyenin en zengin ünviersitelrinden birisi) bazen imkan sıkıntılarınada girebiliyor.ÖZel sektörde ise imkan var.türkiyede eğer 3-4 haberlik birşeyler yapğılmaycaksada zaten yaşanmasın.
LAfı nasıl ve nereden anlıyorsunuz bilmiyorum.Eğitim, bilim, teknoloji gelişmemiş, ileride değiliz diyorum kalkıp diyorsunuz ki bak tübitak naptı bak kök hücreyle neler yapıldı.Eğer adam gibi okursan görürsün ki ileride olmadığımızı yazdım.Kaldı ki ceninle kırışıkların düzeltildiğini dahi biliyorum.Bu şekilde büyük şerefsizliklerde yapıldı.Afferim bize biz çok ileriyiz afferim.Süperiz..
3- teknoloji
gördüğün gibi yine adam gibi okumamışsın.Bizden korkmalarının nedeni milletin birliği ve TSK nın güçlülüğü diye bir kaç kez belirttim.Sornada ekledim ki SAVAŞTA DEĞİLİZ. Tekrar diyeyim ki anla, kafana girsin
TÜRK MİLLETİNDEN VE TÜRKİYEDENB KORKMALARININ NEDENİ MİLLETİN OLASI SAVAŞ DURUMUNDA BİRLİĞİ VE TSKNIN GÜÇLÜ OLMASIDIR.ŞU ANDA SAVAŞ DURUMUNDA DEĞİLİZ KİMSE BUNUN FARKINDA DEĞİL.
Tsk nın yaptığı işleri burda desteklemeyen, tebrik etmeyen ve farkında olmayan bir tek insan varmı bilmiyorum.Mantığın nasıl bri mantık anlayamadım ama demek ki olay şu afferim tsk mp5 i geliştirdi kalenin geliştirdiği silah, aselsan ve mkenin yaptıkları afferim süper on numara.
TSK yı tebrik ediyorum çok güzel.Türkiye yi ve sizleride tebrik ediyorum.Çünkü yeni silahlarımız var.Yaşasın çine bağımlılık azalacak.Süepr değil mi bu ??
Sen neden bahsediyorsun ? Türkiyenin teknolojisi ancak hammallık yönünden olur..Biz buzdolabını yapoarız adamlar ondan daha değerli bir telefon gönderir.Teknoloji gleişmişmiş.Bana ne tsknın yaptığı teknolopjiden ??? Savaş durumunda işe yarar.Yapsınlarda.Fakat benim kullandığım cep telefonu, bilgisayar vs.. bizim malımız değil.Çokta önemliymiş doğru.Gelişkin insanlarız.
8 milyonluk finlandiya markası nokia Türkiye gibi ülkelerin sayesinde zengin ama olsun bizim TSK mız neler yaptı neler.Pkkyı bombaladı.Süper..bilmem kaç yüz pkklı öldürdü süper.Fakat 350 kişilik dağ kadrosuna ulaşamıyor ? NEden çünkü sözünü diğer ülkelere, ermenistana, rusyaya, yunanistana ve pkknın arkasındaki nice güçlere geçiremiyor.Dahası amerika istese getirir bulur bir kaç tanesine ona geçiremiyor.Şimdi kalkıp amerikaya söz geçiremiyoruz ondan süper güç değiliz olarak algılamazsan sevindirirsin
4- milli beraberlik
LAfı nerenden anlıyorsun tkerr merak ediyorum.Otur önceki postlarımı oku diyeceğim fakat okuma C/P yapacağım ;
"Savaş durumunda sizin o pkklı diyerek küstürdüğnüz dürüst kürtleri, alevi diye dışladığınız insanları, kapalı, açık, çingene, laz .. diyerek sürekli ayrım yaptığınız insanlar günün birinde nasıl düşmana göre davrana bilecek.Bu onların milliyetçiliğinin durumu olduğu kadar ırkçıların ve devletin sahiplenmediğindendirde."
Burda bahsedilen her kürt, alevi şu bu şerefsizdir değil.Kürtler dağa çıkıyorsa eşitlik olmadığından, bazı oyunlardan ve bir kısım MİLLİYETÇİ gruplardan dedim.
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=89860&sayfa=5#951978
Tekrar tekrar oku ki anlayabil bazı şeyleri
5- Eğitim
Benim kaç arkadaşım 7 sene inigilizce gördü biliyor musun sen ? Eskişehir melahat ünügür okulu saygın bir okul ve pilot okuldur.Biz orada 4 ten başlayarak orta son + lise 1 olmak üzre 7 sene ingilizce eğitimi gördük.Benim ingilizce bilen arkadaşlarım yinede parmakla gösterilecek sayıda.iyi bilenler mutlaka bir kursa gitti.Okuldan ingilizce eğitimi ile pre, intermediate kuruna gelen kaç kişi bulabilirim ??? Kıbrısa geldim hazırlıkta ilk seviyeden başlattılar ve 8 ayda eltyi geçecek kadar iyi bir ingilizce eğitimi verdiler.Ciddi anlamda öğrendim.Geirye pratik kalıyor.
Kıbrıstaki okulların durumu neden iyi ? Çünkü Türkiye müfredatına bağlı değil.Dayım öğretmen okulların durumlarınıda bilşiyorumGüzel sanatlarda öğretmen hemde arkadaşı öğrencileri kazıklıyor.Hemde kadın.ARkadaşı dediğime bakma dayım kavgalı kadınla.HEr türlü şerefsizlik var.
Evet eğitimde süper Türkiye de.Türkiyede ünivertsite bitirdiysen adamsın.bu gözle bakılıyor çünkü buda bir mahalle baskısıdır.Öncedne liseyi zor bitiriyorlardı ama şu anki ünviersiteden daha fazla değeri vardı.Şimdi üniversite mezunları işsiz.Affeirm süper hepimiz işli lise mezunu yerine işsiz ünviersite mezunu olalım.
Üstelik ünviersite bitirip bi bok olamayanlşar (yanlış anlaşılmasın serserilere, adam olmayanlara diyorum) 10 yaşındna beri çıraklıktan başlayarak ara meslek yapanlar ve işin erbabı olanlara göre daha değerli oluyorsa başlarım böyle eğitime.Biz nice okumuş insan gördük üniversitelerde yemediği boklar kalmadı.
6- askeri güç
dayımın ve bizim bir çok askeri tanıdığımız oldu.Eskişehir ana taktik jet üssü olduğundan içinede bir çok kez giridm ki ufaklıktan beri pilot, komando, özel hareketçı ve bordo bereli olmak isteyen biriydim.Sıra sıra basamak basamak.Fakat giremedim 8 puanla kaçırdım ve hayatımda büyük üzüntü duydum.Sıkı takipçisiyim bordo berelilerin falna.Dayıımın bacanağı eski özel harekatçıdır.
Yani anlatılanlar, gördüklerim ve arşatırdıklarım zaten askeriyenin ne olduğunu bilmeme yetiyor.MErak etme. TSk ya saygı duyduğumu ve ne kadar sevdiğimi burda benimle kavgalı olan adam bile bilir.NE kadar orducu bir insan olduğumu darbeleri bile desteklediklerimi bilirler.Orada bahsettiğim cümleye iyi bak ordumuz güçlü fakat biz savaşta değiliz.
-----------------------
3-5 resim, haber bulup yapıştırmakla yada benim söylediğim lafları evirip çevirip bana yutturmakla tartışma olmaz.İŞte veriler bu demeklede olmuyor.Bir zamanlar devlete göre sağlam olan kaç adam içeride bilyior musun ? Yine bir zamnalar neler devlete göre sağlam değildi ki ?
Geç bunları.SÖylediklerimin bir ucundan çekiştirerek SÖZDE bana laf sokmaya çalışma.Yazdıklarımı çevirtmeden anla, kıvırtmadan yaz.
Bu ülkede eğitim şu bu ileri değil dediğimde bilim yapılmıyor, eğitim yok demek değildir.Süper güçsen süper güce göre kıyaslarsın.Kaldı ki orospuluğun yayıldığı yer diyerekten Atatürk ün kurduğu halk evlerini kapatan zihniyet hala var ve büyüyüp güçleniyorlar.
Son olarak söylemek istediğimde ben Atatürkçü ve dolayısıyla 6 ilkesine tam anlamıyla bağlı ve ordu sever bir insanım.Olurda bir daha yanlış anlarsın diye söylüyorum yazılarımda bunlara karşı bir hakaret yada Atatürk kötüydü, ilkeleri görüşleri işe yaramazdı, askeriye zaten işe yaramaz diye bir mesaj göremezsin.Görürsende tekrar tekrar oku çünkü öyle birşey değildir alıntı yapıyorumdur.
-
kaygusuz bunu yazdı:
ekonomide düşüş cumhuriyet tarihini geçmiş % 13.8 olmuş daha ne ilerlemesinden bahsedersiniz? 2001 krizi bile % 8 lik krizmiş. bunun altından kalkmak ağır olur. anca imf nin yalakalığını yapmak zorunda kalınır. buda Türkiyenin süper güç değil ülkesinin sermayesini dışa aktaran bağımlı ülke olduğunu gösterir. 8 yılda imfye 8.5 Katrilyon dolar ödeyen Türk halkı süper güç olamaz. yoksul vergi ödeyen süper güç anca oluruz.
-----------------------------aa dostum şimdi kabul etmezler onlar..KÜRESEL KRİZ var...
Krizden önce 60 milyar dolar nasıl 280 milyar dolara çıktı onuda cevaplayamazlar.Yine mi kriz vardı ?? Dış borç neden büyüdü bu kadar ?
HEa bir dakika Türkiyenin yoksa ekonomisinin iyi olma nedeni dış borçtan aldığınız paraları döndürmek mi yoksa ??
Hadisenize sizin mutlaka bir kılıfınız vardır değil mi ? Sadece gerçeği görmek istemiyorsunuz.Gördüğünüzde de çok geç olmaz umarım.
Süper güçlerde borç olur.Çünkü bir ülkenin ekonomisi alış veriş yaptıkça güçlenir.Bir ülke sürekli veriş modunda olamaz.Mutlaka ama mutlaka malk verdiği ülkelerden alım yapmalıdır ki sağlıklı ilişkiler olsun.
Fakat Türkiyenin durumu tam tersi.Sürekli alım var sürekli..Mal alıyoruz, yetmiyor para alıyoruz.
Borç para alan emirde alır.Emir alan bağımsız olamaz.NAsıl ki askeriyede özgürlük yok o biçim.Bu ülkede herkez birine hesap veriyor.Tabi ki böyle olacak ama bana koyan nokta başbakanda amerikaya hespa veriyor.Kimler gelmedi ki ???
Türkiyenin en iyi dönemi kenan evren ve ecevit zamanıdna olmuştur.Darbeden sonra omluştur çünkü 3 yıl hiç birşey artmadı.Ecevit zamanında olmuştur çünkü geçrek enflasyon değeri hesaplanıp her ay o kadar maaş veriliyordu.
Önceden 20 sene önce maaşınızla neler alabilirdiniz ? Alışverişe çıktığınızda neler yapabilirdiniz ? Şimdi neler yapabilirsiniz ?
Geçelim bunları...
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Türkiye Süper Güç, Bu Söylem Doğrudur, Zira Hiç Bir Ülke Terörle 30 Yıl Yıkılmadan Baş edemez.... Gelinilen sonuç Hala Her ne kadar Sıfır isede, Türkiyenin Gücünü tescillemiştir...
Gel gelelim, Amerikanın bu çıkışı Verdiğimiz Tavizlerden olsa gerek diye düşünüyorum... Serdar Hocanında dediği Gibi altından Bir ÇapanOğlu Çıkmazsa İyi olacak... Zira İsrail BoP Projesi ile Bağlantılı bir durumdan Şüpheleniyorum...
Böbürlenme Yönünde Post Görmek istemiyorum. Süper Güç Oluşumuz Üretkenliğimizden değil, Azimliliğimizdendir. Ve Türkiyenin Elinde Tuttuğu Güç Küçümsenecek Boyutta değildir. İran gibi Bir Ülkeyi Bir haftada Dize Getirebilecek Güce Ve Hükme Sahibiz....
Ve Belkide En Olası Amerikanın Bu Çıkışı Yapma Sebebi, Gelecekte Olası bir İran Amerika Savaşında Türkiyenin Oynayacağı Rolden de olabilir...
-----------------------------Hacım katılıyom sana.
Amerika gibi bir devlet bile bankalarını kurtarmak için kredi alma girişiminde bulunuyor. Bu devlete süper güç diyorlar.
Ama türkiye kredi almaya uğraştığı için rezil kepaze bir ülke oluyor. Ancak tam süper güç olmak için biraz daha zamana ihtiyaç var.
En azından eski zamanda bir anayasa defteri fırlatıldı diye ülkenin ekonomisi göt olmuyor.
Geçelim anayasa defterini kameralar önünde başbakanımız İsrail'e demediğini bırakmıyor. Peres'i itin amına sokuyor. Davos'a rest çekiyor var mı böyle birşey arkadaş? Eskiden olsa türkiye oraya çağrılsa bu bir şeref denirdi. O zamanki başbakanlarımız gibi boynu bükük davosa seve seve katılınırdı. Şimdi rest çekiyor adam yahu?
Ekonomi yine ayakta. Obama ortadoğunun lideri Ankara'dır diyor Mısır'da. Bunu ABD başkanı söylüyor.
Küresel krize rağmen dünya çapında en az darbe alan ülkelerden biride türkiyedir. Kim ne derse desin. Bunlar gerçektir.
-
ZyreX bunu yazdı:
-----------------------------30 yıl Pkk ile çatışıyor oluşumuz süper güç olduğumuzu göstermemesi gerekir aksine 30Bin şehit varsa orda da başarı yoktur.Hala bitmiyorsa bu sorun oturup düşünmek lazım.Ayrıca bu tip dallamalara inanmamak gerekir.İmaj yaratmaya çalışıyorlar.Biz kendimize bakalım yeter.Geliştiğimiz kadar güçlüyüz.
-----------------------------Süper güç olmakla bunun ne alakası var. Bu şerefsizleri besleyen bu kadar devlet varken bunlar bırak 3o yılı 3oo yıl uğraşır bizimle. Zaten hep öyle olmadımı? Türkün düşmanı her zaman vardır olacaktırda bu süper güç olduğumuzdada böyleydi şimdide böyle. (bknz. osmanlı)
-
Şu an dünyada ekonomisi en çok küçülen ülke durumundayız, siz bu conilerin lafına kanıyorsanız semer vuran çok olur.
-
PriesTBT bunu yazdı:
-----------------------------ZyreX bunu yazdı:
-----------------------------30 yıl Pkk ile çatışıyor oluşumuz süper güç olduğumuzu göstermemesi gerekir aksine 30Bin şehit varsa orda da başarı yoktur.Hala bitmiyorsa bu sorun oturup düşünmek lazım.Ayrıca bu tip dallamalara inanmamak gerekir.İmaj yaratmaya çalışıyorlar.Biz kendimize bakalım yeter.Geliştiğimiz kadar güçlüyüz.
-----------------------------Süper güç olmakla bunun ne alakası var. Bu şerefsizleri besleyen bu kadar devlet varken bunlar bırak 3o yılı 3oo yıl uğraşır bizimle. Zaten hep öyle olmadımı? Türkün düşmanı her zaman vardır olacaktırda bu süper güç olduğumuzdada böyleydi şimdide böyle. (bknz. osmanlı)
-----------------------------Shockman'ın söylediği söze atfen söyledim..Aradaki alakayı o kurmuş bende aksini savunuyorum aynen yukarıdaki sözlerimle..Böyle giderse bir 15 yıl daha geçer ve 10bin şehit daha veririz bana göre bu başarı değildir..Bu iş kökten çözülmediğimiz takdirde TR süper güçtür demek birkaç şarlatanın sözüne kanmaktan farklı değildir..
-
ABD çıkarları gereği bu bölgeden vazgeçmez.Bu bölgede herzaman kendi çıkarlarına uygun olanı destekler ve yüceltir.Müslüman halkların ABD'ye karşı olan tutumunu onlarda çok iyi biliyorlar.Bu şekilde bir açıklama ile mevcut siyasal düzenin halk gözünde güven sağlıyacağını,mevcut hükümetin ve onun siyasal açılımlarının daha fazla yaşacağı bir ortam hazırlanıcağı bilinmekte.Bu söylemin gerçekci olmayışı,kamoyuna karşı alenen deklare edilişinde yatar.Baskı kurulamıyacak kadar bir güç olsaydık şayet ABD bunun yaratacığı etkinin kendi çıkarına uygun düşmeyeceğini bildiği için,böyle bir açıklama yapsaydı bile biz bunu duymazdık.Teferuatına girmiyorum yukarıda zaten yazılıp çizilmiş.
-
ithalat ve ihracat rakamlarının gün geçtikçe düştüğü bir ülke nasıl süper güç olur ki sizce_? gözümüzü boyuyorlar bu kendini büyük gören kaybeder hesabı bizi şişiriyorlar bırakın bu işleri arkadaşlar...
hani hasta insanlar bile öleceğine yakın 1-2 gün sapa sağlam gezerler ya bizim ülkenin durumuda aynen öyle bazen derinlemesine düşünüyorumda en güzel çözüm ya intihar etmek yada yurt dışına kaçmak gibi gözüküyor...
-
Şu anda şırnakta askerlik yapmaktayım. Ve şundan emin olun burada gördüklerimi öğrendiklerimi ve yaşadıklarımı görmüş olsaydınız türkiyeyi hiç bir gücün hiç bir teknolojinin ve hiç bir ülkenin deviremiyeceğını anlardınız.