Türkiye'de Nükleer Santral Olmalı Mı?
-
Bkz: Orta Doğu,Orta Asya ve Kafkasya Jeopolitiğinde ABD-Rusya-Çin saltoları.
Velhasıl kelam uzatmaya lüzum yok,olmalı. -
hocam pekçok kere bunu hem akademik olarak hemde dost meclisinde tartıştık, hatta bikaç kere buraya da yazdım, o sebeden bunu tekrarlamayacağım fakat karar verirken gözönüne almanız gerektiğine inandığım bikaç şey var
*Amerika sanırsam ~1964 den beri yeni santral açmamıştır(sizce o zamandan bu zmana enerji ihtiyacı artmıyor mu?)
*kursak da nükleer yakıt için avustralya, yeni zellanda gibi ülkelere muhtacız
*artıklara gelince tamamen başbelasıdır, hala yoketmek için geliştirilmiş bir method yok. Bunlar da amerikanın durumuna dair
http://www.nytimes.com/1985/03/17/books/living-with-nuclear-waste.html
yani ruslar bize kilowatına yaklaşık 10 cent fiyat biçtiler ki bu da ucuz değil
*Burası 3. dunya ulkesi turkiye, 2. çernobil olmayacağımıza emin misiniz?
-
gkhn759 bunu yazdı:
-----------------------------
hocam pekçok kere bunu hem akademik olarak hemde dost meclisinde tartıştık, hatta bikaç kere buraya da yazdım, o sebeden bunu tekrarlamayacağım fakat karar verirken gözönüne almanız gerektiğine inandığım bikaç şey var
*Amerika sanırsam ~1964 den beri yeni santral açmamıştır(sizce o zamandan bu zmana enerji ihtiyacı artmıyor mu?)
*artıklara gelince tamamen başbelasıdır, hala yoketmek için geliştirilmiş bir method yok. Bunlar da amerikanın durumuna dair
-----------------------------iste isin ozeti. Atiklari dert olucak , ruslar yapicak . E hani Turkiye sahip olucakti ?
Toryumla yapsalar eyvallah ama olmadi , cunku toryumun kaynagi turkiyede , toryumun zehirli atigi yok . Ama indirdiler profesorleri...
-
gkhn759 bunu yazdı:
Amerika 1990'a kadar santral açmaya devam etmiş. Ömrü dolan bazı santrallerin kapatılmasına rağmen yenileri henüz kurulmamış. Çünkü son yıllarda kurdukları santraller kapatılanların enerji kaybını telafi edecek kadar güçlü.
Ayrıca Amerika'nın 104 adet nükleer santrali var. Bu kadar atık birikmesi normaldir. Atıkları tekrar değerlendirebilmekte mümkün. -
Olmamalı !!!
Rüzgar, güneş, yer altı kaynakları vs daha bir çok yöntem var enerji üretimi için. Maliyeti pahalı olabilir ama uzun vadede kar sağlayacaktır. Olaylara hep sığ bakıyoruz ve 5-10 yılı düşünüyoruz hep.
Korede var bizde yapalım, Amerikada var bizde yapalım. Amerika zararlı gaz salıyor bizde salalım, Çin çevreye bu şekilde zarar vererek üretim yapıyor bizde yapalım herkeste bu mantık var.
Ama dünyadan sadece bi tane var dünyanın anasını s*mk için herkes can atar vaziyette gibi birbiriyle yarışıyor.Bişeyleri düzeltmek için önce kendimizden başlamalıyız kimse bunu kendine söylemediğinden Sinop'a Mersin'e nükleer santral planları yapılıyor.
-
Nükleer enerji şarttı. Kendin yapamıyorsan başkasına yaptıracaksın artık çaresi yok bunun. Bunun yanında güneş, rüzgar, hidro, termik gibi enerji kaynaklarını çeşitlendirirsek tekelciliği kırar ve ucuz enerji sahibi olabiliriz.
-
Sinop'a nükleer santral yapacaklarmış.Çernobil'in pisliklerini karadeniz insanı çekti ve hala çekiyor.(bkz. Kanser vakaları ). Neden Karadeniz'e yapılmak zorunda gitsinler Doğu'ya yapsınlar aga oralar gelişsin biz böyle iyiyiz bizim doğa güzelliklerimize parazit şeyler istemiyoruz.Yapılsın ama başka yere :)
-
tamam nüklüer santral şart ama çernobil i unutmayalım
hayatta bu değil mi ne kadar tehlike o kadar güç :)
bilmiyorum rüzgar enerjisi mesela ? sakarya çanakkale rüzgar bakımından bol kentler..
birde şu var ülkemizde enerji tasarrufu diye bişey yok.. sokak lambaları çoğu herde sürekli açık gece gündüz..
ben geçen gün kapatsınlar diye şikayet etmeyi denedim.. kimleri aradım polis.... trafik......karayolları.....zabıta....tek
ama sonuç yok.. hala açık.. öte yandan 2KW lık sokak lambası bi sokakta 10 tane olsa 20 KW gereksiz tüketim
onun yerine elektirk enerjisi düşük aydınlatması fazla lambalar kullanılabilir diye düşünüyorum....
hatta şu olsun güneş panelleri yapalım sokak lambalarının tepelerine gündüz depolasın gece sabaha kadar kullansın...
zor değil belki biraz pahalı ama sonuç mükemmel ....
-
olmalı
-
Kesinlikle olmali yıllardandir beri millete ocu gibi gosterilip duruyor ulkemde hersey korku politikasiyla olup bittiginden millette tırsıyo. Diger boyutu cevrecelik falan masallari okunuyoda oda bi yere kadar. greenpeace falan heryerde biseylere karsi ama bunlar nasil finanse oluyo neden sadece belirli cevrelere karsi shell de sahip oldugu hisseler nasil gelmis vs vs.