Türkiyedeki Müslüman Oranı
-
merhaba arkadaşlar cb bb cıkıp %99 u müslüman bir ülke diyor ama bunu net öğrenebilecegim neresi var
kimlikte islam ermeni hrıstiyan yazana göre merak ediyorum
kimliginde islam yazıpta alakası olmayanlardan bahsetmiyorum böyle bir istatistik varmıdır ?
bunu sırf meraktan araştırma geregi duydum.
mesela bi müezzin yakınımla konuşmuştum demiştim ki
bu ülkedeki müslümanların
%70 i kuranı 1 defa okumuştur
%40 2 defa okumuştur
%15 3 defa
%5 ide devamlı okuyordur
demiştim bana çok iyimser konuştun demişti .
neyse aradıgım şey kimlikte yazan ..
-
çok zor bir soru bence . neden dersen .
ben elhamdülillah müslimanım ama en son 1 ay önce camiye girdim.
gusul abdesti alıp arada sabır çekiyorum ya havle vela kuvvete . bunun dışında nadiren besmele çekiyorum.
şimdi ben müslüman sayılırmıyım mesela ?
edit= nüfüs cüzdanında yazan diyorsan oran % 97 mi 98 mi neymiş .
samaccc tarafından 08/Ara/15 23:27 tarihinde düzenlenmiştir -
benimde asıl merak ettiğim
sırf toplumdan çevreden dışlanmamak iötekileştirilmemek için acaba kaç kişi zorla müslümanım diyor yada demek zorunda kalıyor müslüman olmadığını rahatça söyleyemiyor. -
Hırsızlık yapanlarda sayılıyorsa doğru demiş.
-
Bildiğim kadarıyla İslamcılığın en yaygın olduğu döneminde dahi Osmanlı ortalaması oralarda değilken şu anki ve şu çağdaki Türkiye'nin o kadar müslüman barındırdığını zannetmiyorum.
Söylemlere bakma. Politikacılar tv karşısında bir şey beyan ediyorlarsa propaganda amacı vardır.
Nüfus cüzdanına yazılım tabiriyle "default" olarak İslam ibaresi yazıldığından bu istatistiğin bir değeri yok.
-
bunun gerçek rakamını hiçbirzaman bulamazsın diye düşünüyorum.
her yıl fikrini ve dinini değiştiren insanlar var.
-
ben türküm bu ülke benim diyenler icin %99 herkes müslüman.. böyle bir istatistik aramana gerek yok.. uzun adam ne dese dokaniyor herkese enteresan.. .
-
SeRDaR bunu yazdı
benimde asıl merak ettiğim
sırf toplumdan çevreden dışlanmamak iötekileştirilmemek için acaba kaç kişi zorla müslümanım diyor yada demek zorunda kalıyor müslüman olmadığını rahatça söyleyemiyor.bu konu çok başka bir konu hocam ben herşeyi göze aldım gittim din hanesini sildirdim artı zorda degil bi ilekçe ve yeni kimlik 10 dakika ile sürmüyor
ülkemizde çogu kişi mahalle baskısı altında oldugundan söyleyemiyor,
merak ettigim kimlikte yazan benim .
-
CaNNi bunu yazdı
ben türküm bu ülke benim diyenler icin %99 herkes müslüman.. böyle bir istatistik aramana gerek yok.. uzun adam ne dese dokaniyor herkese enteresan.. .
hocam bende türküm ama müslüman degilim, uzun adam dediginiz kişi yanlış biliyor bence.
-
türkiye ve müslüman
yok ikisi yanyana olmadı hocam
hem türk hem müslüman olunmaz
ters mıknatıslanma yapar
-
Kimligime hosgoruye ait bir inanc yazıyor.
Bos vaktimde hosgorulu olmaktan cikicam.