Türkiyedeki Müslüman Oranı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Totodan oran atma yarışına katılmak istiyorum. %81.7512015 diyorum.

Arada bir tane wikipedi maddesi dışında data koyan yok. Herkes ne güzel sallıyor.

Wiki maddesine de bel bağlanmayacağını, oraya herhangi bir altyapısı olan düzgün bir araştırmayı onaylatıp koyabileceğinizi hatırlatmakta fayda var. Sana kesin değeri devletin bile veremeyecek durumdayken survey ile ufak parça üzerinde yapılıp genellenmiş bir yüzdeyi doğru kabul etmek ne kadar doğru?

Şu dedi bu dedi, şurada şöyle konuşuluyor. Kahvehanedeki Ragıp abiyi alıp üniversite kürsüsünde "derin mevzulardaki birikimini" anlattıralım, olay çözülsün. Akademik araştırmalar boşa yapılıyor. Okullar boşuna. Neymiş; okullar, ne alakaysa zenginler falan kafa karıştırıyormuş. Esası köye, kente inip öğrenecekmişiz. Okullar bu işin bilimsel temelde tartışılabilmeleri için var. Millet boşuna sırf tek bir konuda yüksek lisans, doktora yapıp onlarca makale yayınlamak, birkaç katını okumak zorunda kalıyor. Dilden dile aktarılan bilgileri, tv izleyip orada gördüğü bir adamın söylediğini şahsi yorumuyla değerlendirenlere itibar edelim, uzmanlar konuştu mu, bir şey sundu mu "sen yağlı tabakadansın, üstten bakıyorsun siktir git". Neyi tartışıyoruz ki?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    DarkSkull bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı

Ben de sizin gibilere bitiyorum. Adam diyor ki bak bu din o kadar önemli ki sen öldükten sonra bir hayat var beni memnun edersen sana şarap ve bir sürü huri vereceğim, etmezsen sonsuza kadar yakacağım irin yedireceğim. Bu kadar önemli şeylerden bahsediyor ve sen o kitabı okumuyorsun başkalarından duyduklarına göre birşeyler yaşıyorsun. Mesela birinin birkaç sahnesini anlattığı filmi hiç izlemeden gördüğün herkese o film harika mutlaka izle bak işi gücünü bırak bir an önce izle 10 numara film diyorsun. Eee sen izledin mi? Yok ama sen izle bana öyle anlattılar izlemen gerek. Sana buradan kur'an ayeti olduğunu söylemeden ayet yazsam bir tarafından sallıyorsun yok öyle birşey dersin. Hiç okumadığın kitap hakkında imam hatip okuyan bana karşı kendinden emin konuşursun. Arapça küfür yazsam altına amin diyeceğinden eminim.

Bu arada dini ne kadar yaşadığınızla değil ne kadarını bildiğinizle ilgileniyorum. Namaz kılmıyorsun diye dinden çıkmazsın, tecavüz ederek de çıkmazsın. Ama dinin sana ne anlatıyor onu bilmezsen, arapça birkaç ayet ezberleyip ne dediğini bilmeden spor yapar gibi yatıp kalkarsan müslümansın ama ajdar ne kadar sanatçıysa sen de o kadar müslümansın. Kimseye yok ağzına öyle ederim böyle ederim deme.

Ek olarak müslümanımsılarından, salyalar saçarak dini savunanlardan örnek cevaplar. İslam ne diyor?

Yalan söyleme, hırsızlık yapma, zina yapma, fazla paran varsa birazını dağıt, iyi insan ol işte. İbadetlerini de yaparsan daha iyi olur. Kur'andan ayetler ezberle ölülerin arkasından oku Türkçesine gerek yok ne dediğini bilmesen de olur, ezan okunurken müziği kapat. Bundan fazlasına gerek yok 3-5 ekleme daha yapılabilir belki. Kuran okumaya da gerek yok işin yoksa o kadar ayeti aç oku. Bak kötü birşey diyor mu demiyor.

Ya ben seni anlıyorum da ben zaten sana okumadım veya çok iddialıyım demedim ki ? Çok şey biliyorum da demedim. Ağzına çiçek koymak olayı da beni yargılayamazsın, mottosundan ileri geliyor. Elbette kimse beni yargılayamaz. Ben nasıl ateisti, hristiyanı yargılayamazsam, kimse de beni ve Dini nasıl yaşadığımı sorgulayamaz. Demek istediğim buydu.

''Açıp Kuran'ı hiç okudun mu ?'' sorusuna bitme nedenimi de anlamamışsın. Sen şimdi çevrendekilerden duyduklarınla, deyip devam ediyorsun da, diyorum ki; Kuran'da o zamanın ümmetinin peygamberden duyduklarıyla yazılmış. Din bu şekilde yayılır. Yetişkinlik evremde zaten bu bilgileri gidip anneme babama sormak yerine kaynaklarından araştırıyorum ama farkettiysen çocukluğumdan bahsettim ben. 12 13 yaşındayken Kuran'ı açıp okumak gibi bir amaç edinecek yeterlilikte değilmişim ve okumamışım. O evrede aileden ne öğreniliyorsa öğrenmişim. Bahsettiğim buydu. Şu anda da gereklilikleri tam olarak yerine getirmiyorum. Bir kaç ayet ezberleyip spor yapar gibi takıldığım filan da yok. Şu yaşıma kadar aile, okul ve araştırma toplamında edindiğim bilgilerim var ve çoğunu araştırıp bakmışımdır ama oturup hiç Kuran'ı okumadım. 

Sen sanırım genel yapılan yanlışlara giydireyim derken arada beni harcadın. ;)

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı

Totodan oran atma yarışına katılmak istiyorum. %81.7512015 diyorum.

Arada bir tane wikipedi maddesi dışında data koyan yok. Herkes ne güzel sallıyor.

Wiki maddesine de bel bağlanmayacağını, oraya herhangi bir altyapısı olan düzgün bir araştırmayı onaylatıp koyabileceğinizi hatırlatmakta fayda var. Sana kesin değeri devletin bile veremeyecek durumdayken survey ile ufak parça üzerinde yapılıp genellenmiş bir yüzdeyi doğru kabul etmek ne kadar doğru?

Şu dedi bu dedi, şurada şöyle konuşuluyor. Kahvehanedeki Ragıp abiyi alıp üniversite kürsüsünde "derin mevzulardaki birikimini" anlattıralım, olay çözülsün. Akademik araştırmalar boşa yapılıyor. Okullar boşuna. Neymiş; okullar, ne alakaysa zenginler falan kafa karıştırıyormuş. Esası köye, kente inip öğrenecekmişiz. Okullar bu işin bilimsel temelde tartışılabilmeleri için var. Millet boşuna sırf tek bir konuda yüksek lisans, doktora yapıp onlarca makale yayınlamak, birkaç katını okumak zorunda kalıyor. Dilden dile aktarılan bilgileri, tv izleyip orada gördüğü bir adamın söylediğini şahsi yorumuyla değerlendirenlere itibar edelim, uzmanlar konuştu mu, bir şey sundu mu "sen yağlı tabakadansın, üstten bakıyorsun siktir git". Neyi tartışıyoruz ki?

Bu cümlelerin devamı benim oyum dağdaki çobanla eşit olamaz, halkın yüzde 60ı aptala kadar gider. Aslında altı boş değerlendirmeler değil katılıyorum hatta 

Öyleyse etrafta demokrasi zırvalığı sayıklanmayacak. Çok olan doğrudur gibi sözler piyasayı doldurmayacak. Sanki bu cümleler bu rüyanın bir altyapısı gibi geliyor.

Fakat öyle değil. Gerçeğe dönelim. Bugün dip bucak korkulup, kiminin savaşmaya çalıştığı kiminin sineye çektiği "mahalle baskısı" var ya o kesim tarafından yönlendiriliyor. Devletin kim tarafından yönetildiği de o kesim tarafından belirleniyor. Yani demek istediğim hem realistik olayım hem de tanrı tanımaz olayım (halkın çoğu da böyle olsun) olmuyor bu memlette. Buzz gibi hissediyorsun inanan insanların çokluğunu.

Yahu onlar şöyle mal, böyle aptal, şu şekil yanlış, öyle cahil, bu kadar at gözlüklü diyebilirsin. Demeye devam et. Fakat gerçek bu.

Bir de takmışsınız wikipediye. Linki http://pewforum.org/newassets/images/reports/Muslimpopulation/Muslimpopulation.pdf şeklinde verseydim sesiniz çıkmayacaktı. Viki linkinden sonra özellikle 2009 pew dedik inanmayacağınızı bildiğimden halk tabanına inip örnekler verdim yine yaranamadım.

Üniversiteden bahsederken de sanarsın herkes bilimsel makale fışkırtıyor. Yok öyle yağ mağ. Manifestoyu 75 Liradan alıp yarıda bırakanlar şiir standı açıyor. Genelde böyle yani. Üniversite öğrencileri olarak güzide profesörlerin de sikinde değiliz (sosyal çerçevede). Gerek hazırlık dönemi olsun (ben okuyorum) gerek bölümdeki arkadaşlar olsun (bir dönem geç olduğum için tüm arkadaşlarım) dini bir muhabbette genel olarak karı kız düşürme mevzusundan bahsediyor. İç kesimlerden gelenler zaten kültür şokuna uğramış durumda. 

Şimdi anahatlarıyla dini düşünce yapısından stklarına kadar çok kabaca değindiğim bu öğretim yuvası, sevgi yumağı üniversitelerde ne kadar farklı etkilenilebilir? Ne kadar ülkenin gerçek durumu görülebilir? Sanarsın yukarı çiftlikte kümesten yumurta alınıp tandırda çörek edileceğine Mehmetlerin oğlunun cinsel tercihi konuşuluyor yahut viskinin en güzel nasıl içildiğinden bahsediliyor.

Velhasıl soru basit: yalnızca kendini müslümanım diye nitelendirenlerin yüzdesi kaç? Cevap: %98.6 (2009 raporu)

Tahminen? = others max. 1 milyon ya var ya yoktur

Aksini iddia edeni de yürekten dinlerim.

iyibu! yeniden..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Türkiyedeki müslüman oranı %99.999999999999 dur. 

Ehl-i Byte
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Gerçek tahribat.com bu değil  diyesim geldi 

Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

ay bi sn oran vermişler, müslüman demişler hemn bişeyler yazmam lazım pelinsu bişeyler söyle

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

vay amk. ne adamlar varmış la burda. 

olm bi cuma günü camiye gidinde bi hutbeye çıkında fetva verin la. her kafadan bi ses çıkmış amk. caminin yolunu, kuranın dilini bilmeyen yorum yapmış. 

imzayı bıraktım basıyorum artık
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

olaya türkiye değil tüm insanlık olarak bakarsak kendini belli bir dine mensup görenlerin çok büyük bir bölümü dini bir etiket ve kimlik olarak üzerinde taşır,

dinlere inananların çoğuda hakikat peşinde değil kendi iç dünyalarını rahatlatmak adına inançlarını yaşarlar, göt korkusuda denilebilir, olay bu,

aynı şey ateistler içinde geçerli, maddenin ve varlığın sonsuz ihtimaller kümesi olduğu inancıda ona kendi istediği tarzda bi iç huzur sağlar, ama farkında değildirki bu inancıda tüm dinler gibi dogma ve irrasyoneldir.

Zodiac tarafından 09/Ara/15 20:36 tarihinde düzenlenmiştir

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Zodiac bunu yazdı

aynı şey ateistler içinde geçerli, maddenin ve varlığın sonsuz ihtimaller kümesi olduğu inancıda ona kendi istediği tarzda bi iç huzur sağlar, ama farkında değildirki bu inancıda tüm dinler gibi dogma ve irrasyoneldir.

Dayanak ?

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı
    Zodiac bunu yazdı

Dayanak ?

ne dayanak "?????" ??

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
Toplam Hit: 7818 Toplam Mesaj: 67
din