Türkiyedeki Müslüman Oranı
-
Bu sorunun cevabıni tam olarak maalesef alamayacaksin
Sadece resmi bir kuruluşa gider
şu kadar kiside islam, şu kadar kişide hristiyan diye bir oran alirsin ancak
Yine verip veriştirmeden . her konuda söylediğim seyi yineleyim
Müslümanlıkla müslüman ayni şey değildir.
trafik kurallarıyla şöförü bir birbirinden ayıramadiniz gitti
Şoför kırmızı ışıkta geçip size vurunca kurala uymayan şoföre değil kırmızı ışığa kızıyorsunuz.
Dindar görünümlü çakma müslüman biri , sizi dolandirinca islama değil o kişiye kızılır. Kötü olan adam. İslam git hak ye yalan söyle dememiş
Sizin derdiniz üzüm yemek değil bağciyi dövmek sanırım
-
kimliğimde yazıyor ama ateistim.
mahalle baskısından ötürü de sildirmiyor değilim. çok da ilgilendirmiyor beni orda ne yazdığı.
soran herkese de rahat rahat söylüyorum, en dindarlar bile yadırgamıyor. ama gidipte bas bas ben ateistim diye bağırmıyor.
cinsel tercih gibi bişey bu, size ne bize ne ?
-
https://www.youtube.com/watch?v=oUYKWRm3Rks
-
CaNNi bunu yazdı
ben türküm bu ülke benim diyenler icin %99 herkes müslüman.. böyle bir istatistik aramana gerek yok.. uzun adam ne dese dokaniyor herkese enteresan.. .
yoo musluman degilim :) uzun adama sor bakiyim muslumanmiymis
-
Türkiye de Müslümanım diyenlerin oranı %80 , Müslüman ım deyip de İslam ın şartlarını yerine getirmeyenlerin oranı ise %60 dır. Yani Türkiye de gerçek müslüman sayısı zorlasan %20'dirr. Bana göre öyle
Edit : Bence Tbtde de bir anket yapılması lazım .
Dini inancın nedir
A: MüslümanD: Ateist
K: Diğer
ersn tarafından 09/Ara/15 10:18 tarihinde düzenlenmiştir
C: Ne Ateistim ne Müslüman ım . Sadece İnsanım -
Gerçek müslümanlığı yargılamak bir kenara
%98.6dır oran (bkz. https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ülkelere_göre_Müslüman_nüfusu 2009 Pew)
İlla yorum katarsak, Tahribat yahut üniversite ortamları sizleri çok yanıltıyor tabi bir de zengin kesimler. Sandığınız gibi herkes dini aptalca bulmuyor, yahut Kuran'ın detaylarındaki Buglarla ilgilenmiyor. Hayatının her dakikasında dini hakkında sorgulama yapmıyor.
Tıpkı elbise gibi en başta her nasılsa giyiyor, sonra elbisem yakışıyor mu çıkığı söküğü var mı diye kafasını meşgul etmiyor. Ben köy meclislerinde, aile sohbetlerimizde böyle ortamlardaki gibi bir din mübadelesi durumunu görmedim. Genelde kime oy verileceğinden bahsedilir, ülke durumu konuşulur çok sürmez zaten. Ardından buğday nolacak, elektrik mi geliyormuş, doğalgaz için ön ödeme niye toplanır ki gibi konular konuşulur.
Artık gözünüzü açın bence. Tepeden baka baka iyice ülkedeki gerçeği unuttunuz. Bu ülkede 81 il var Ankara, İstanbul, İzmir gibi metropol, üniversitelerinde türlü fikirlerin döndüğü on şehir daha yok.
Evet gerçekten ülkenin %99u müslüman. Ülke için 700Bin tanrı tanımaz da zaten çok bile sayılabilir. Diğer dinler falan 1 Milyon ya vaar ya yok.
-
ersn bunu yazdı
Türkiye de Müslümanım diyenlerin oranı %80 , Müslüman ım deyip de İslam ın şartlarını yerine getirmeyenlerin oranı ise %60 dır. Yani Türkiye de gerçek müslüman sayısı zorlasan %20'dirr. Bana göre öyle
Edit : Bence Tbtde de bir anket yapılması lazım .
Dini inancın nedir
A: MüslümanD: Ateist
K: Diğer
C: Ne Ateistim ne Müslüman ım . Sadece İnsanımİlk yazdığın doğruydu basit bir mantıkla senin hesabını göz önünde bulundurursak %32 gerçek müslüman sayısı çıkıyor. %20 olmuyor.
-
-
saposcol bunu yazdı
vikipedia demiş ki: tıkla
Vikipedinin kaynak kabul ettiğini kaynak kabul etmeyecek kadar engin bilgilerini paylaşır mısın?
Ne sanıyorsun hocam kendini ya?
http://pewforum.org/newassets/images/reports/Muslimpopulation/Muslimpopulation.pdf
-
21.000.143 kişi yani % 51,79