Türkiye"Nin En Büyük Cemevi Açıldı
-
Evet canlar ve tüm arkadaşlar,
Türkiye'nin en büyük cemevi,İzmir / Narlıdere ilçesinde - bu gün itibariyle binlerce kişinin katılım,sanatçılardan Musa Eroğlu ve Özlem Özdil'in türküleri,semah gösterileri,konuşma ve kutlamalarla açıldı.
Toplamda 860 bin Türk Lirası'na malolan,1400 metrekare açık,2200 metrekare kapalı alana açılan - yaklaşık 2.5 yıl süren inşaatın ardından bu gün resmen tüm
yurttaşların hizmetine açılmıştır.
Bugün şahsen bende açılışdaydım,sazla - sözle kendimizden geçtik.Şükürler olsun bu günleri artık görebiliyoruz,bundan sadece 15 sene önce cayır cayır yakılırken bunları görmek gerçekden büyük bir onur,gurur ve sevinçtir şahsen benim için.
Cemevimizde aynı anda 500 kişiye yemek verilebiliyor,ayrıca Türkiye'nin en modern kültür merkezlerinden de biridir,bilgisayar salonu,konferans ve toplantı salonu vardır.Aynı anda 500 kişinin cem yapabileceği kapasitededir.
-
Kendilerini İslamiyetten ve Türklükten soyutlamayan, bütün alevi vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun...
-
bu vesile ile muharrem ayınız mübarek olsun.Türk Milleti olarak hepimiz birlik beraberlik içindeyiz.
-
Hayırlı Olsun,hocam en büyük cemevinin bu olduğunu emin misin? Erzincan-merkezdeki daha büyük gibi geldi bana,ambulansından yemekhanesine her şey var orda da..
-
yok hocam en büyüğü bu,hem cemevi hem kültür evi.gerçekden hepinizin bir gelip görmesini çok isteriz.hepinzi bekleriz,herkese açıktır.
-
hayırlı olsun bu vesileylede aşure gününüz kutlu olsun
-
ianançlı biri olmama rağmen hiç bir ilahi dinin taraftarı değilimi ama bu alevilerdei cem evi kültürü her zaman çok hoşuma gitmiştir hayırlı olsun
-
hayırlı olsun arkadaşlar...
-
Cümletten hayırlı uğurlu olsun
-
YaSevYaTerket_CoM bunu yazdı:
-----------------------------Kendilerini İslamiyetten ve Türklükten soyutlamayan, bütün alevi vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun...
-----------------------------
aynen -
alevilerden nefret ederim.ama kültürlere ve diğer topluluklara saygı açısından, yapılması yerinde olmuş.tebrikler kim ön ayak olmuşsa.
Toplam Hit: 6155 Toplam Mesaj: 68