folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkiye"Nin En Büyük Cemevi Açıldı

Türkiye"Nin En Büyük Cemevi Açıldı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

Hayırlı olsun tüm alevilere...

@Baal

iyi söylemişsin sana katılmamak elde degil

@fatihack

neden nefret ediyorsun merak ettim cidden

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

tarzan bunu yazdı:
    -----------------------------

fatihack bunu yazdı:
    TaNeR bunu yazdı:

@ fatihack

alevilerden yaran var  galiba? 

yaram yok.sorunu sordun cevabını aldın.ok.

iyi de hocam alevilik bambaşka bişeydir kürtler ve diğer topluluklara saygı derken anlamadım kusuruma bakma.. 

alevilik bir din mezhep vs degildir, soyleyen herkes yalancidir.

Alevilik orta asyadan gunumuze kadar gelmis binlerce kulturun bir yorumudur.

Hosgoru kulturudur.

Saygi duymayan insan, kendi dogasina saygi duymuyor demektir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    bende mezhep olarak görenlerden nefret ediyorum zaten.kültür olarak görenlere saygım sonsuz.ama maalesef kültür olarak görenler azınlıkta.

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

kimsenin kaybedilmiş bir hakkı yoktuki verilsin .birşeyler yapılmış olay bu. kötümü olmuş?  normal birşey. ama gel gelelim daha fazla hak hukuk meselesine girilirse işler karışır. o zaman herkesim banada banada demeye başlar. of benim garip memleketim. offff

Temel adalettir .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eXeLanS
    eXeLanS's avatar
    Erkek
    Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir.Bende sevmiyorum Alevileri ama saygı duyuyorum.Onlar için hayırlı olsun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Erkek

eğer özel değilse sevmeyen arkadaşlar nedenlerini açıklayabilir mi?

Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

fatihack bunu yazdı:
    bende mezhep olarak görenlerden nefret ediyorum zaten.kültür olarak görenlere saygım sonsuz.ama maalesef kültür olarak görenler azınlıkta.

Ona bakarsan islam kulturunde sunni mezhebinede yer yoktur. 

Islam dini bolunmeleri ve tarikatlari kabul etmez.

Hanefi, Maliki, Şafii, Hanbeli mezhepleri islamiyetin kabulunden ve yayilmasindan sonra meydana cikmis mezheplerdir 

Mezhep : Bir dinin görüş, yorum ve anlayış ayrılıkları sebebiyle ortaya çıkan kollarından her biri demektir.

Sabit bir kitabi olan bir dini  farkli anlayacak mezheplere bolmek islam dini felsefesine aykiridir.

Her bir mezhep zamaninin unlu islam bilginleri ve islam adamlari tarafindan kurulmus.

Demek ki bunlara bu mezheplerin kurulmasini ne kitap ne de peygamber emretmemistir.

O yuzden Turkiye'de ben Sunniyim (Buyuk cogunluk) diyen insanlara da nefret gozu ile bakmamiz lazim.

iste Alevilik boyle bir noktada devreye giriyor. Hosgoru. 

Insanlara Haci Bektas gibi din adamlarini ve mutasavvıflari kendisine ozumsemis

ve bunu mezhebinin bir parcasi olarak goren insanlara "nefret ediyorum veya sevmiyorum" dersen, o insanlar degil sen o insanlari kaybedersin.

Hic bir Alevi, "ben sunnilerden nefret ediyorum" diyemez

Derse bile o insan hosgorusunu kaybettigi icin Alevi degildir 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    seven sevmeyende bir,görende görmeyende bir,inan - inanmayanda bir! Burası cenneti vaadedenlerin değil,Hakk'a yürüyenlerin evidir.

Kültürmüdür? Evet kültürdür.1400 yıldır,yakılanıyla,asılanıyla,sazıyla,sözüyle öz be öz Türk kültürüdür.Asla Horasan'dır.Türkmenlerden gelir.

Türkiye'nin en aydınlık yüzleridir,zira 93'te yakılanlarda - Maraş'ta,Çorum'da kurşuna dizilenlerde onlardır.

Merkezinde insan,semasında Allah,mekanında Ali,elinde sazı,dilinde sözüyle Türkiye'nin tüm canları...

Arkadaşlar sevin sevmeyin,yeterki şunu bilin : ' Şayet Türkiye Cumhuriyeti'nde Atatürk'ün 6 oku hala yaşatılıyorsa,ilke ve inkılapları hala varsa,yani Cumhuriyet'in herşeyi tam olmasada eksikleriyle yaşanıyor ve yaşatılıyorsa bunun sebebi Alevi kardeşlerimizdir.

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Erkek

C_e_Z_a bunu yazdı:
    ' Şayet Türkiye Cumhuriyeti'nde Atatürk'ün 6 oku hala yaşatılıyorsa,ilke ve inkılapları hala varsa,yani Cumhuriyet'in herşeyi tam olmasada eksikleriyle yaşanıyor ve yaşatılıyorsa bunun sebebi Alevi kardeşlerimizdir.'

işte dogru söz bu... 

Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

Hergün açıLan bi cami kadar normaL bi oLay ama büyükLüğü ve teknoLojik yönden hem dikkat çekici hem cem evLeri ve aLevi canLar için iyi bi adım..

Ayrca aLeviLik küLtür değiL bir mezheptir ve Türkiye'de azımsanamayacak kadar yüksek bi kitLeden oLuşur.

Son zamanLarda da çoğu yerde açıLdığını duyuyorum ve bu Türkiye için gerçekten güzeL bişey..BayramLarda İmamın boş vaazLarını dinLemek istemeyen ve zorLa yardım aLınmayan adam akıLLı ibadet-sohbet edebiLeceğiniz sıcak bi ortamda buLunmak istiyorsanız uğrayın seveceğinizden eminim..

Birde nefret eden arkadaşLar Ya aLeviLeri tanımıyorLar ya farkLı bi mezheptenLer ya hiç Cem evLerine gitmemişLer yada işLerine geLmiyordur :)

Toplam Hit: 6511 Toplam Mesaj: 68