Türkiye"Nin En Büyük Cemevi Açıldı
-
Alevilik bir yaşam felsefesidir, hoşgörüdür, saygıdır, sevgidir, birliktir, beraberliktir, sazdır, sözdür...
"Alevileri sevmem" diye yorum yapılmış eywallah ama bu nasıl bir önyargıdır ki milyonlarca insanı bir kenarı atar?
bu nasıl bir kindir? nasıl bir öfkedir? -
Hosgoru.
Insanlara Haci Bektas gibi din adamlarini ve mutasavvıflari kendisine ozumsemis
ve bunu mezhebinin bir parcasi olarak goren insanlara "nefret ediyorum veya sevmiyorum" dersen, o insanlar degil sen o insanlari kaybedersin.
Hic bir Alevi, "ben sunnilerden nefret ediyorum" diyemez
Derse bile o insan hosgorusunu kaybettigi icin Alevi degildir
yaratılanı sevdik , yaratandan ötürü..
-
mrphs bunu yazdı:
-----------------------------Hosgoru.
Insanlara Haci Bektas gibi din adamlarini ve mutasavvıflari kendisine ozumsemis
ve bunu mezhebinin bir parcasi olarak goren insanlara "nefret ediyorum veya sevmiyorum" dersen, o insanlar degil sen o insanlari kaybedersin.
Hic bir Alevi, "ben sunnilerden nefret ediyorum" diyemez
Derse bile o insan hosgorusunu kaybettigi icin Alevi degildir
yaratılanı sevdik , yaratandan ötürü..
-----------------------------aynen arkadaşım sonuna kadar haklısın.... Müslümanlığı Millete Öğretmeye Çalışanlar Camilerde Millete Gençlere Öğüt Verenler MADIMAKTA CÜBBELERİYLE SARIKLARIYLA BİNLERCE KİŞİ TEKBİR GETİREREK CANLARI ATEŞE VERDİLER...MÜSLÜMANLIK BUMU?? ALEVİLERDEN NEFRET EDENLER HZ.ALİ'YİDEMİ SEVMEZSİNİZ? Peygamberimiz Omuzunda Gezdirirmiş Daha Nediyim...........!
-
Büyük bi cemevi açılmasına sevindim hazır böyle konu açılmışken
aleviliğin yanlış anlaşılması yada yanlış anlatmalarını karşın
aleviliğin ne olduğunu bilmiyen arkadaşlarımıza anlatmak isterim
alevilik bir din yada mezhep değildir bir bakış açısıdır ve yaşayış şeklidir
ben bir alevi olarak camiyede giderim namazda kılırım örneğin camide imam
haram yemeyin zina yapmayın der dinimiz islam peygamberimiz Hz.Muhammet S.A.V.
alevilikte esas olan Eline,Diline ve Beline sahip ol ilkesidir
cem evlerine ne olduğunu bilmeyen kişiler her zaman iftira atıyorlar
örneğin benim sık duyduğum ve arkadaşlarımın bana sorduğu bi soru
cemevinde mum söndü olayı neymiş ana bacı kardeş yokmuş böyle
şeylere inanlara hep gülüyorum hangi insan evladı ailesine yan gözle bakar
yada kendi eliyle namusunu başkasını altına atar domuzdan hariç
tüm canlılar dişisini kıskanır benim demem şu ki kulaktan duyma şeylere inanmayın
gözünüzle görmediğiniz herşeye hemen inanmayın umarım biraz insanları aydınlatmışsam
bana ne mutlu
-
sanırım bir sünniyim pek alakam yoktur ama alevi karşıtı insanlara hayretler içerisinde bakıyorum.
Bu gün kadar zulme uğramıştır aleviler ama ben bir kere olsun hiç bir aleviden bir hoşnutsuzluk görmedim ya da bir canlı bomba görmedim.
deveyi diken insanı ... hesabı herhalde sevilmiyorlar aleviler...
Hayırlı uğurlu olsun İzmir'ime yakışmış diyorum...
-
Alevi olmasam da biliyorum ki,hoşgörülü,modern,laik dolayısıyla inançlara kendilerine gösterilmediği kadar saygılılar..Genel itibariyle alevilik bende iyi izlenim bırakmıştır..Hayırlı olsun gayet hoş olmuş özellikle yobazların beğenmediği güzel memleketim de açılması ayrı bir gurur..
-
Avrupaninda En Büyük Alevi Kültür Merkezi Bizim Burada,Hayirli Ugurlu Olsun...
-
öncelikle kimi sevip, kimi sevmeyeceğime sevgili tahribat muridleri karar veremez.bunu söyleyeyim.ayrıca ben zaten saygı duyduğumu belirttim.önceki mesajıma dönüp bakabilirsiniz.
''alevilik bir mezhep değildir, mezheptir diyen yalancıdır, alevilik bir kültürdür'' denilmiş ve daha sonra mezheplerin islam dini tarafından reddediliği, yani mezhep olduğu için alevileri sevmiyorsam diğer mezhepleride sevmemem gerektiği söylenmiş.
şimdi ben bu mevzulara cevap vereceğim.
alevilik bir mezhep değildir benim gözümde.evet.ama alevilerin büyük çoğunluğu mezhep olarak görüyor.peygamber efendimize inen peygamberliğin, aslında hz.ali'nin hakkı olduğunu söylemek, cami yerine cem evlerinde ibadet etmek ne demektir ? bunları neye yormalıyız ?
hz.muhammed'e canı gönülden iman eden, kurban bayramında kurban kesen, camiye giden alevilerde tanıyorum.hatta bu insanlardan bir taneside benim eniştemdir.işte kültür olarak aleviliği yaşayan bu insanlardır.ve ben bu insanları seviyorum.geri kalanları dediğim gibi aleviliği bir mezhep olarak görürler.ve büyük çoğunluğundan böyle gördüğünü düşünüyorum.
diğer mevzu ise diğer mezheplerle alakalı.diğer mezhepler, kuran-ı kerim ne emretmişse, peygamber efendimiz hadislerinde ne buyurmuşsa, onunla aynı orantıda gelişmiş ve ortaya çıkmışlardır.felsefeleri aynıdır.sadece ufak tefek noktalarda ayrılmaktadırlar.şunu yemek haramdır, bunu yemek mekruhtur vs.vs. gibi.
ben filistinli kardeşlerimizi katledenler yahudi olmasına rağmen bile tüm yahudilere saygı duyarım ve severim.çünkü bilirimki hepsi aynı değil.ama kimse kusura bakmasın, aleviliği mezhep olarak görenleri sevmiyorum...
Ve bir dipnot.herşeyi gayet saygılı bir dille anlattım.cevap yazılacaksa aynı dozajda yazılırsa sevinirim. -
fatihack bunu yazdı:
-----------------------------öncelikle kimi sevip, kimi sevmeyeceğime sevgili tahribat muridleri karar veremez.bunu söyleyeyim.ayrıca ben zaten saygı duyduğumu belirttim.önceki mesajıma dönüp bakabilirsiniz.
''alevilik bir mezhep değildir, mezheptir diyen yalancıdır, alevilik bir kültürdür'' denilmiş ve daha sonra mezheplerin islam dini tarafından reddediliği, yani mezhep olduğu için alevileri sevmiyorsam diğer mezhepleride sevmemem gerektiği söylenmiş.
şimdi ben bu mevzulara cevap vereceğim.
alevilik bir mezhep değildir benim gözümde.evet.ama alevilerin büyük çoğunluğu mezhep olarak görüyor.peygamber efendimize inen peygamberliğin, aslında hz.ali'nin hakkı olduğunu söylemek, cami yerine cem evlerinde ibadet etmek ne demektir ? bunları neye yormalıyız ?
hz.muhammed'e canı gönülden iman eden, kurban bayramında kurban kesen, camiye giden alevilerde tanıyorum.hatta bu insanlardan bir taneside benim eniştemdir.işte kültür olarak aleviliği yaşayan bu insanlardır.ve ben bu insanları seviyorum.geri kalanları dediğim gibi aleviliği bir mezhep olarak görürler.ve büyük çoğunluğundan böyle gördüğünü düşünüyorum.
diğer mevzu ise diğer mezheplerle alakalı.diğer mezhepler, kuran-ı kerim ne emretmişse, peygamber efendimiz hadislerinde ne buyurmuşsa, onunla aynı orantıda gelişmiş ve ortaya çıkmışlardır.felsefeleri aynıdır.sadece ufak tefek noktalarda ayrılmaktadırlar.şunu yemek haramdır, bunu yemek mekruhtur vs.vs. gibi.
ben filistinli kardeşlerimizi katledenler yahudi olmasına rağmen bile tüm yahudilere saygı duyarım ve severim.çünkü bilirimki hepsi aynı değil.ama kimse kusura bakmasın, aleviliği mezhep olarak görenleri sevmiyorum...
Ve bir dipnot.herşeyi gayet saygılı bir dille anlattım.cevap yazılacaksa aynı dozajda yazılırsa sevinirim.
-----------------------------o yaziyi yazan benim. Benim arastirmalarim ogrendiklerim cercevesinde "Alevilik bir kulturdur, mezhep degildir" fikri bana aittir.
Aslinda kismi olarak hatalari bulunan bir fikir ileri surmus oluyorum.
Cunku buyuk bir cogunlugun bizim mezhebimiz dedigi bir ogretiye , benim degil demem abes kaciyor :)
Aleviligin mezhep olmasi buyuk buyuk bir cogunlugun mezhep olarak kabul etmesinden ibarettir.
Toplumsal olarak yaklasacak olursam bu buyuk cogunluga durun siz Alevi mezhebinden degilsiniz diyemiyecegime gore ;
Alevilik kelimesini kullanirken Alevilik mezhebi olarak kullanmak zorundayim.
Seninde boyle buyuk bir cogunlugu sevmemen sadece senin kisisel duygularindan ibarettir.
Dagin haberi olmaz.
-
farklı bir görüş içerisinde değilim.dediğin gibi benim şu bahsettiğim kesmi sevmememin, kendileri nazarında bir önemi olduğunu sanmıyorum.bu sadece benim şahsi fikrimdir.ve benim içinde kimin önemseyip önemsemediği hiç önemli değildir.