Türküm
-
Faşist değil de ırkçı olabilirsin belki. Ben Türkiyeliyim demek varken..
-
konpi bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Turkiyeli ne ?
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------konpi bunu yazdı:
Türkiye vatandaşı. Kimse Türküm demek zorunda değil. Bu memlekette Türk Kürt Ermeni kardeşçe yaşıyorsa sınıflandırmaya gerek yok. -
AKP savunucusu şakirtin çıkıp Türk'lüğü savunması komik olmuş biraz Başbakanın kızmasın sonra...
hani demişti ya;
!! Türklük yok Türkiyelilik var '' diye
-
Türklük bir hissediş, dil-kültür ve yaşayış biçimidir. Binlerce yılda oluşmuştur. Toplumun benlik ve aidiyet kimliğidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ve esas topluluğu Türklerdir.
Eğer biri ben Türkiyeliyim, TC vatandaşıyım, x ırkıyım, y inançlıyım diyorsa o kişinin ulus-devlete karşı inancı ve samimiyeti yoktur.
Bu kişi veya topluluklar esas yapıyı değil azınlıkları oluşturur. Bu azınlıklar Osmanlı'nın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin elle tutulur sürgün ve asimilesine maruz kalmadıkları için kimlik bunalımı yaşarlar. Çünkü bunlarla yediğimiz aş ayrı gitmemiş, bunlara ayrı kimlik verilmemiştir. Almanya'da bir Türk olmakla Türkiye'de bir Kürt olmak arasında özgürlükler ve kimlik açısından dağlar kadar fark vardır. Yahut İngiltere'de bir İrlandalı olmakla Türkiye'de bir Rum olmak arasında... Türkiye'dekiler 10-15 gömlek daha özgür ve hak sahibidir.
Bu davranış biçimi yanlıştır. Kanımca kendilerine azınlık olduğunu gösterir ayrı karneler verilmeli veya bu kişiler işaretlenmelidir. Belki böylece ellerindeki yaşama, ibadet, seçme-seçilme, öğrenim... hakkının farkına daha iyi varırlar.
Siz hiç ben Kürt asıllı bir Türküm diyen biriyle karşılaştınız mı? Bir İspanyol ben Amerikalıyım derken veya o tanıtılırken "İspanyol asıllı Amerikalı ..." denir.
Bu bağlamda Türkler dünya üzerindeki en anlayışlı ve iyi niyetli topluluktur.
Ben Türkiyeli değil Türküm ve sen benimle aynı okulda okuyup aynı maaşı alan bir Türkiyelisin. 6 harf uzun söylemenin ne anlamı olduğunu birazcık düşünsen ya?
-
x3uqm4 bunu yazdı:
kürtler çıkıp ben Türk değilim diyorlarsa, Türkçe konuşmasınlar ve siktirolup gitsinler.
Ya sev, ya terk et!
-----------------------------yaw okadar aptalca cocukca bi soz yazmissin yarim saat dusundum sana ne yazayim diye..en iyisi hic bir aciklik getirmemek..
kisacasi eger yaninda olmus olsaydim yemin ediyorumki..bu sozu yazdigindan degil sirf dunya bir pislikten insanlik bir ahmaktan kurtulsun diye o pc'yi kafanla paramparca eder dagilmis ahmak beyninin karsisina gecip keyif sigarasi icerdim,,
-
bu şuna benziyo: "ben galatasaray spor klubu taraftarıyım" diğeride " ben galatasaraylıyım"
arasında hiç fark yok.ama birilerinin planının işlemesi için ikilik yaratılması gerekiyo
-
AsilKan bunu yazdı:
Faşizme karşı omuz omuzaaaa
-----------------------------Niye hacim, Fasizm in nesi kotu? En azindan ulkeyi satmiyorlar fasistler.
konpi bunu yazdı:
Türkiye vatandaşı. Kimse Türküm demek zorunda değil. Bu memlekette Türk Kürt Ermeni kardeşçe yaşıyorsa sınıflandırmaya gerek yok.
-----------------------------Birader bu ulkede yasiyorsan TURK olmak zorundasin. Ne amerikasinda, ne ingilteresinde hic kimse cikipta ulan ben kizilderiliyim diyemez.
Eger TURKIYE'de yasiyorsan, eger TURKIYE CUMHURIYETI kimligi tasiyorsan, eger TURK okullarinda okuyorsan o zaman ben TURK'um demek zorundasin.
"NE MUTLU TURKUM DIYENE"
Not: az kaldi amk, Osman Pamukoglu gelince hepsinin a.. ko..caktir. (Imzami ANLAYARAK okuyun)
-
COURAGE_x bunu yazdı:
x3uqm4 bunu yazdı:
kürtler çıkıp ben Türk değilim diyorlarsa, Türkçe konuşmasınlar ve siktirolup gitsinler.
Ya sev, ya terk et!
-----------------------------yaw okadar aptalca cocukca bi soz yazmissin yarim saat dusundum sana ne yazayim diye..en iyisi hic bir aciklik getirmemek..
kisacasi eger yaninda olmus olsaydim yemin ediyorumki..bu sozu yazdigindan degil sirf dunya bir pislikten insanlik bir ahmaktan kurtulsun diye o pc'yi kafanla paramparca eder dagilmis ahmak beyninin karsisina gecip keyif sigarasi icerdim,,
Yazacak bir şeyin yoksa susmayı öğren. -
konpi bunu yazdı:
AbdullahAzad bunu yazdı:
konpi bunu yazdı:
Türkiye vatandaşı. Kimse Türküm demek zorunda değil. Bu memlekette Türk Kürt Ermeni kardeşçe yaşıyorsa sınıflandırmaya gerek yok.
-----------------------------peki sen niye sınıflandırıyorsun diycem ki senin niyetin ztn kökten bozuk, Türk dediğin ermeni gibi kürt gibi kabile adı değildir Türkiye de yaşayan milletin fertlerinin adıdır. Etnik kimlik olarak olsaydı rusyanın yarısını macarlardan estonları kazakları özbekleri Türkten sayardık, ama Türkiyeli vatandaşları Türkten saymayı tercih edilmiş ise bunun nedeni ırkçı olmamaktır. Türk olmak hukuki bir durumdur kısaca yani bu devletin vatandaşı olmak ile ilgilidir memnun değilsen devletine sana tanıdığı haklarla birlikte kimliğini iade eder istediğin milletin vatandaşlığına geçersin ama götün yemez anca böyle boş boş konuşursunuz