Türküm
-
Lan oğlum avrupaya git bakıyım ben kürdüm de ıraklı falanmısın derler adama. Nerelisin TÜrkiyelisin yani Türksün deler adama :D
ibrahim tatlıses vurulduğunda cnn falan açıp baksaydınız görürdünüz. ünlü Türk saanatçı ibrahim tatlıses silahlı saldırı diye devam ediyor. TÜrksünüz olm işte alal allaal.
Sorosçular Türkiye ye şekil vermeye çalışıyor başarılıda oluyor yorumlara bakarak bunu görebiliyoruz. Ama bütün avrupayı değiştirmekte algılarını bok etmekte başarılı olamadılar. Biz kendimizi TÜrk kabul etmesekte herkes biliyor TÜrk olduğumuzu :) Dünyaya her dakka reklam oluyoruz deprem oldu camdan atladık kim TÜrkler :)
Yani boşuna uğraşmayın köyünüzde orda burda istediğiniz kadar yok ben çerkezim yok lazım yok kürdüm yok bilmem ne bokum derseniz deyin. Avrupaya Abd ye Çin japonyaya gittiğinizde, sınırlarımızdan çıktığınız anda hepiniz Türksünüz. Poponuzu istediğiniz kadar yırtın :D:D:D
Ne hale geldi memleket ırkçılık sanıyorlar Türküm demeyi yuh lan size cahil herifler hiçmi okumadığınız Nutuk'u boşuna mı verdik lan biz kurtulş savaşını nifaklar sizi. Amk sanki ortalıkta ben saf Türküm diyen var. Ne dengesizsiniz lan. Asıl bu ben kürdüm diye ortalıkta dolananlar kafatasçıdır. Kürtçülük yapıyorsunuz amk.
Ne mutlu TÜRKÜM Diyene.
-
xzxz bunu yazdı:
-----------------------------konpi bunu yazdı:
-----------------------------
AbdullahAzad bunu yazdı:
konpi bunu yazdı:
Faşist değil de ırkçı olabilirsin belki. Ben Türkiyeliyim demek varken..
-----------------------------Turkiyeli ne ?
Türkiye vatandaşı. Kimse Türküm demek zorunda değil. Bu memlekette Türk Kürt Ermeni kardeşçe yaşıyorsa sınıflandırmaya gerek yok.
-----------------------------peki sen niye sınıflandırıyorsun diycem ki senin niyetin ztn kökten bozuk, Türk dediğin ermeni gibi kürt gibi kabile adı değildir Türkiye de yaşayan milletin fertlerinin adıdır. Etnik kimlik olarak olsaydı rusyanın yarısını macarlardan estonları kazakları özbekleri Türkten sayardık, ama Türkiyeli vatandaşları Türkten saymayı tercih edilmiş ise bunun nedeni ırkçı olmamaktır. Türk olmak hukuki bir durumdur kısaca yani bu devletin vatandaşı olmak ile ilgilidir memnun değilsen devletine sana tanıdığı haklarla birlikte kimliğini iade eder istediğin milletin vatandaşlığına geçersin ama götün yemez anca böyle boş boş konuşursunuz
Türklükten kastın Türkiye vatandaşı olmaksa amenna. Benim tepkim memleketin sadece Türk ırkına ait olduğunu söyleyenlere. Onlar bariz ırkçıdır. -
her şeyi bi yana bırakın,bu Türlük veya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,konusu niye bi anda gündeme geldi.kimin döneminde gündeme geldi,amaç ne?
bunları düşünmek lazım
-
bknz:Atatürk milliyetçiliği ~
edit: wiki
Atatürk Milliyetçiliği, 1924 Anayasası'nın 88. maddesinde ve Atatürk İlkelerinde de belirtilmiş olan, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin,ulus tanımını dil, kültür ve siyasi birliktelik gibi değerlere dayandıran milliyetperverlik anlayışıdır.
Burda ulusdan bahsederken amaç birlik beraberliktir.(Din ve ırk birliğini öğütlemez ayrıca).Dil, kültür ,siyasi. Zaten birlik beraberliğini koruyan ülkeler İttifak ülkerinin(ingiltere-fransa-abd) işine gelmez.Ulus olmak için Türk kavramı kullanılıyor.Irk ayrımı yapmak ulus devlet anlayışına zarar verir bu yüzden.
-
warlife bunu yazdı:
bknz:Atatürk milliyetçiliği ~
-----------------------------işte bu.yol haritası olarak imralıdaki itoğlu itin düşüncesi değil Ulu Önderin düşüncesi alınmalı...