Üniversite Öğrencisi İçin Para Kazanma Yolları?
-
Merhabalar;
Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir sorun.
Üniversiteye geçtim arkadaşlarımı görüyorum part-time işler vs bir şekilde kendi paralarını kazanıyorlar ve bu beni acayip imrendiriyor.
Olay paradan çok kendi kendine bir kazanç sağlamak, ayaklarının üstünde durabildiğin düşüncesi. E tabi ailem olabildiğince destekliyor fakat maddi sıkıntım oluyor. Üstelik istanbul gibi biryerdeyim.
Ben de uzun bir süre part-time iş aradım fakat okulumun 13.00 ile 17.00 arası olması bu hayallerimi %70 suya düşürdü.
DarkFall hocam sağolsun parti promoterlığı falan ufak tefek birşey denedim, kendisi fazlasıyla anlayış da gösterdi ama malesef ne o konularda meziyetim var ne de onun için gereken çevrem vardı.
İş arama olayı eyvallah hala bir şekilde sağdan soldan arıyoruz ama merak ettiğim forumda benden deneyimli okuyan veya okumuş müridlerin tavsiyesine kulak vermek.
Fazla kibar oldum; kısacası nasıl para kazanıyoz üniversitede? Yaratıcı fikirlere açığım. Maksat beyin fırtınası
-
The_Cure bunu yazdı
Merhabalar;
Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir sorun.
Üniversiteye geçtim arkadaşlarımı görüyorum part-time işler vs bir şekilde kendi paralarını kazanıyorlar ve bu beni acayip imrendiriyor.
Olay paradan çok kendi kendine bir kazanç sağlamak, ayaklarının üstünde durabildiğin düşüncesi. E tabi ailem olabildiğince destekliyor fakat maddi sıkıntım oluyor. Üstelik istanbul gibi biryerdeyim.
Ben de uzun bir süre part-time iş aradım fakat okulumun 13.00 ile 17.00 arası olması bu hayallerimi %70 suya düşürdü.
DarkFall hocam sağolsun parti promoterlığı falan ufak tefek birşey denedim, kendisi fazlasıyla anlayış da gösterdi ama malesef ne o konularda meziyetim var ne de onun için gereken çevrem vardı.
İş arama olayı eyvallah hala bir şekilde sağdan soldan arıyoruz ama merak ettiğim forumda benden deneyimli okuyan veya okumuş müridlerin tavsiyesine kulak vermek.
Fazla kibar oldum; kısacası nasıl para kazanıyoz üniversitede? Yaratıcı fikirlere açığım. Maksat beyin fırtınası
Hoca taksime yakınsan mis gibi barlar var gece iş yapan :) oralarda çalış en güzel iş hem çevre yaparsın
-
baba parası candır gerisi heycandır :D şaka şaka tekstil işinden anlarmsın ?
-
İstanbulda olman senin açından büyük avantaj, çünkü bir çok şeyin pazarı orası. Ticarette iyi isen, eminönünden elektronik eşya alıp okulda satabilirsin (mp3,kulaklık,mp3,replika telefon vs gibi).
Ticarette iyi değil misin, en azından konuşma yeteneğin var ve istanbulda bir çok bar cafe tarzı yerler var günlükleri 50 tl felan. 17 de bitiyor dersim diyorsun 18 yada 19 da başlar gece 1-2 ye kadar çalışırsın. ayda 1500 tl eder bu da.
Ha birde bende 5 yıldır ünide herhangi bir yerden para almadan okuyorum, kendim web tasarım grafik tasarım yapıyorum eğer sağlam yapabilirsen işini ve isim yaparsan bu iştede güzel para var.
sezginari tarafından 13/Nis/14 23:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Arkadaşlarım anket işi yapıyordu. Bunun yanında garsonluk yapabilirsin. Kariyer.net' te ilanları araştır.
-
ArduouS hocam Kadıköydeyim, o biraz yorucu olur gibi, ayrıyetten ailem öyle bir iş için 100 kağıt aldığımı öğrenseler ekstradan 500 kağıt yollarlar yurtta oturayım diye :D
nevorapat valla pek aram yok ama öğrenebilirim :)
sezginari hocam aslında bunu oda arkadaşım yapıyor ama bi türlü bulamadım. Ya ben malım gözümün önünde göremiyorum aramayı bilmiyorum ya da şanssızım.
break hocam anket işini bi arkadaşım yaptı yapacaktım yapma etme pişmanlık dedi vazgeçtim.
Bunun yanı sıra bi internet sitesine liseden arkadaşım lise özel dersi verebileceğini yazmış işte profil falan açmış 2 gün sonra adamlar aramış saati 40 lira diye.
Ben de onunla beraber açtım yazdım oraya "fen lisesi bitti, diş hekimliği hazırlık" diye cafcaflı cafcaflı beni arayan olmadı :D
Dentist tarafından 13/Nis/14 23:32 tarihinde düzenlenmiştir -
The_Cure bunu yazdı
ArduouS hocam Kadıköydeyim, o biraz yorucu olur gibi, ayrıyetten ailem öyle bir iş için 100 kağıt aldığımı öğrenseler ekstradan 500 kağıt yollarlar yurtta oturayım diye :D
nevorapat valla pek aram yok ama öğrenebilirim :)
sezginari hocam aslında bunu oda arkadaşım yapıyor ama bi türlü bulamadım. Ya ben malım gözümün önünde göremiyorum aramayı bilmiyorum ya da şanssızım.
eminönünde mısır çarşısına gir tahtakaleye ne arıyorsan orada kardeşim :) sormasını aramasını bil yeter ki :)
-
başkasının yanında çalışabilir misin
daha önce tecrüben var mı
ağzın laf yapıo mu yırtık mısın
öyle 7 oldu ben eve gideyim yok
adam seni istediği zaman gönderir istediği lafı söyler
memuriyet değilki bu kaldıki memuriyette olsa ordada amir var başında
bunlara hazırmısın
önce kendine bu soruları sor düşün
sonra bir daha düşün ondan sonra bir daha düşün
kararını ver -
bizim bi abi vardı dagın başındaki üni kampusunde
agacların altinda canta dolusunu yer sergisinde hemcinslerine, hatunlara ve hatunlarla
baskılı tisört ve kitap satışı yaptıgını ballandıra ballandıra anlatırdı. :D -
DaveReed bunu yazdı
bunlara hazırmısın
kararını verhocam sıkıntıya gelebilirim. benim demek istediğim bazı zorunluluklarım var mesela yurda 1 den sonra gelebilirim ama bekçi bana kapıyı açmaz. gibi...
-
The_Cure bunu yazdıDaveReed bunu yazdı
bunlara hazırmısın
kararını verhocam sıkıntıya gelebilirim. benim demek istediğim bazı zorunluluklarım var mesela yurda 1 den sonra gelebilirim ama bekçi bana kapıyı açmaz. gibi...
e işte önce bunları düşün başkasının yanında çalışmak öyle kolay değil kalkar adamı döversin al başına belayı her insan başkasının yanında çalışamaz
bknz: ben :)