Üniversite Öğrencisi Ve Mezunu Müridler
-
Üniversite Adı: ODTÜ
Bölüm Açıklaması: BÖTE (bilgisayar ve öğretim tek.)
Eğitim Koşunlları: çok İyi
Mezun olduysanız iş imkanları: sen mezun ol yeter her sektörde çalışırsın mesela bilgi işlemde.. zaten birazda kendini geliştirdiysen seni kaparlar..
bu arada buraya gelmek isteyen olursa unutmasınlar ki eğittim dili ingilizce ve çok çalışmaları lazım yoksa benm gibi yaz okuluna kalırlar :(
-
Üniversite Adı: Ege Üniversitesi
Bölüm Açıklaması:İktisat(%70ing) iktisat ve işletmede yüzde 60kız/yüzde40 erkek gibi bi oran var.Uluslarda 2 erkek gördüm şimdiye kadar :D oran daha da fazla..Kızların çoğunluğu hoşunuza gitmesin çünkü bilirsiniz manyak derecede inektirler,dolayısıyla çan eğrisinin uygulandığı bir sistemi düşünün.Ege tek kampüs ve kampüsün şehre yakın olan kısmında metro ve k.park yanında bornovanın kalbi sayılır.(bu arada tüm bölümler işletme ve uluslar yüzde 70 ing Ege'de)
Puan durumu:İktisat 82 kişi 319.420 310
İşletme: 62 kişi 323.805 313
Uluslar: 62 jkişi 327.461 321 Şeklinde ikinci öğretim de...
Eğitim Koşunlları:Şahsi kanaatim Ege üniv in en ii binası(çünkü en yenisi o :D ) Hocalarımızın çok ii ancak asistanlarımızn moron olduğunudüşünüyorum..Kaliteli asistan nadir.Hocalarla ikili ilişkiler bowlinge gidecek kadar ii..Ayrıca hazırlık da var Ege nin tüm bölümlerinde/muafiyet sözkonusu
Mezun olduysanız iş imkanları: Olay hele ki bizim bölümlerde kişisel gelişim..egitim ing/Tr şeklinde bunun yanında üst düzey ingilizce(toefl şart) ve ikinci bir dir çakarsanız yanına issiz kalmanıza imkan yok..ayrıca İİbf tek başına her sene 100 kişiyi0(yaklaşık) Erasmus dahilinde Avrupaya gönderiyor bir sene avrupada tercih edilen okulda geçiyor..
Sonuç olarak Egenin kızlarına aşırı kaptırmadığınıuz taktirde ciddi bi sorun olacağını sanmıorm..Ama bilin ki olay kendinizi geliştirme olayı..aklınızda soru kalırsa yardımcı da olurum..yoğun EA isteği üzerine yazayım dedim :P
-
Maresca bunu yazdı:
-----------------------------Üniversite Adı: Boğaziçi üniversitesi
Bölüm Açıklaması: Bilgisayar Mühendisliği
Eğitim Koşunlları: Çok iyi
Mezun olduysanız iş imkanları:İş aramana gerek yok , işverenler seni mezuniyet gecesinde buluyorlar zaten
-----------------------------iş imkanları ancak bu kadar güzel özetlenir :)
Allah nasip ederse burayı düşünüyoruz ama zor :/
-
f1kr3t bunu yazdı:
-----------------------------Maresca bunu yazdı:
-----------------------------Üniversite Adı: Boğaziçi üniversitesi
Bölüm Açıklaması: Bilgisayar Mühendisliği
Eğitim Koşunlları: Çok iyi
Mezun olduysanız iş imkanları:İş aramana gerek yok , işverenler seni mezuniyet gecesinde buluyorlar zaten
-----------------------------iş imkanları ancak bu kadar güzel özetlenir :)
Allah nasip ederse burayı düşünüyoruz ama zor :/
-----------------------------İş bulmak sorun değil, önemli olan istediğin işi bulmak. Ben boğaziçi matematik mezunu tanıyorum, dershanelerde 700 milyona çalışırım diyen...
-
Bölüm Açıklaması:Hukuk Fakültesi..60 Öğrenci alınıyor.Şu an lise binası tipinde bir binada eğitim var,bu eylülde anfiye taşınıyoruz.
Eğitim Koşulları:Fakülte 21 Senelik,hocalar nitelikli,şu an Anayasa Mahkemesinde raportörlük yapan 2 hocamız var,hatta bir tanesi şu an baya bi popüler : )
Her sene savcılık ve hakimlik sınavlarında sayının azlığı dolayısıyla ve eğitimin sayının azlığıyla ters orantılı olmasından dolayı,oldukça başarılı..
İş durumu:Anlatmaya hacet yok,Hukuk..(Ukalalık olmamıştır umarım) Sonradan fark ettim ki,ukalalık olabilir,sormuşsun sonuçta : )
Eğer mezun olduktan sonra avukatlık stajını başlatır ve başarıyla tamamlarsan avukat oluyor ve bir baroya kaydını yaptırıyorsun(seçim serbest)
Hakim-savcı olabilirsin,önce yazılı sınav ardından mülakat (ne yazık ki mülakatta torpil söylentileri çok dönüyor) Şu an stajyer savcı-hakim maaşı 1.750 Ytl
Hazine avukatı olabilirsin..M.İ.T en çok elemanı Hukuk ve Siyasal Mezunlarından Almaktadır.Gene Emniyete girebilirsin.Kaymakam olabilirsin.Yöneticilik ve daha bir sürü şey..
İşin özü,hakkaniyetten ayrılma dostum : ) İyi bölümdür,hoş bölümdür amma zorlar..
-
Android bunu yazdı:
-----------------------------
HolyDemon ağardan gelsen iyi olur,3-5 kişinin yaptığını bir gruba maal edemezsin
-----------------------------raul bunu yazdı:
hayır kardeşim ağırdan filan gelmesin kimse. gözlerimizi daha fazla kapamayalım ortada iğrenç kokuşmuş bişeyler varsa gören açık açık yazsın ki diğer insanlar bu kokuşmuşluğun farkına varsın ona göre hareket etsin. bu tür şeyleri radyoda tv de gazetede öğrenmemize imkan yok. tercih yapacak arkadaşlar bu tarz yerlerden gerçekleri görebilir. biz bilgisiz tercih yaptık hayatımız kaydı. ç.kale biga iktisadi ve idari bilimler fakültesini seçtim cehenneme düştüm. tam bi rezalet okul okul değil yaşadığın yer esnaf yerli halk bi garip. insan hayata küsüyor. 4 yılın küfür etmekle geçiyor gençliğinin en güzel bölümü yanıp gidiyor gözlerinin önünden. holydemon gerçekleri söylemiş internette araştırırsan veya kkalede okuyan birisine danışırsan ne kadar sikko lanet bir üniversite olduğunu o da söyleyecektir.bu mantığı terkedelim artık gerçekleri kimse gizlemeye çalışmasın, çalışsa da başarılı olamayacaktır zaten
Android :3-5 Kişinin yaptığı yorumlardan yola çıkarak yazmadım bu 1.
2. cisi ise orada okuyan benim kardeşim. Benim gördüğüm yaşadığım bu. Benim gördüğümü yaşadığımı sen nerden bileceksin ? Haa kırıkkale üniversitesinde okuyosan bide sen anlat ortamı bide senden duyalım. İtin köpeğin eline bırakılmış okulun ne olduğunu yaz da bilsin millet neyin ne olduğunu.
Raul :
Yazdıklarına inan çok katılıyorum. Benim yazdığım bilgileri radio da televizyonda aman çocuğunuzu göndermeyin orası köpekçilerin elinde, çocuğunuz rahat edemez falan filan diyecek halleri yok. Benim gibi başkası gibi yaşayan gören insanlar anlatıcak ki mürid'lerimiz bir yaşayandan, gören den dinlesin , öğrensin konuyu.
-
Fatih Üniversitesini seçmek gibi bir hatayı yapmayın. Bende teknik lise çıkışlıyım dgs bkuna 2 yıllığını mecburen okuyorum. Gördüğüm en şişirilmiş üniversitelerden birisi. Okulda parmakla gösterilecek sayıda prof var. Derslere hep asistanlar giriyorlar. Yurtta kaldığım için genel eğitim düzeyininde bk gibi olduğunu biliyorum. Mühendisler, işletmeciler vs vs hepsiyle muhabbetim var eğitim kalitesine baktım. Üniversitenin hiçbir bilimsel başarısı yok.
Eğitmenlerin genelinin bilgi seviyesi düşük. Lise gibi eğitim var. İş imkanları işte fetonun kurumları falan filan. Onlarada girmek içinde üniversitenin size birşey vermemesine rağmen kendiniz birşeyler yaparak iyi öğrenci olmanız lazım. Kantinler g.t kadar. Ağzına kadar dolu. Şehir merkezine çok uzak. Beylikdüzünde kokoşların takıldığı Migros var. İçinde sinema cart curt ne ararsan var. Buraya her gittiğinizde en az bir 20 kağıt bayılmanız gerekiyor. Tek gidilebilecek yerde orası. Okul dağbaşında. Ulaşım hadımköy otobüsümü ne sikim denen şeyle yapılıyor. Ağzına kadar dolu. Muavinleri dayaklık. Tekelcilik yapıyor o.çları
Okulda kişisel bilgileriniz 10 metrekareye düşen 5 abinin eline geçebilir. Bunlar sizi bulurlar. İçlerine almaya çalışırlar. Yüz vermezseniz giderler. Yurtların genel durumu devlet yurtlarına göre iyi. Okumuş olmak için okuyacakların yeri fatih ünidir. Parmakla gösterilecek sayıda adam iş yapma amacıyla okuyor. Gerisi faso fiso zengin çocukları işte babamın parası var ayağına okulu sklemiyor. Türkiye'nin en çok tatil yapan üniversitelerinden birisi. En geç bizimki açılır en erken bizimki kapanır. -
Drawlord bunu yazdı:
-----------------------------2 Yıllık Üniversitelere Düz Liseden Girenler Yokmu.Bizleride bilgilendirseler :D
Hemen :)Üniversite Adı: Selçuk Üniversitesi - Kulu MYO
Bölüm Açıklaması: Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama
Eğitim Koşunlları: Kulu old. için eh + Düzsen kolay
Mezun olduysanız iş imkanları: Tasarım,Yazılım,Donanım alanlarında kendini geliştirebilir ve o yöne doğru yönelebilirsin.. Burada tek sınır sensin.. SAğlam yazılım kasarsan çalıştığın yere göre maaşın gayet dolgunda olabilir. Aman 2 yıllık salla gitsin demezsen DGS den mühendisliğe geçebilirsin. + Açık öğretim sana işletme ve iktisat bölümlerine direk geçiş hakkı tanıyo bunuda kullanabilirsin Tek engel sensin ;) okumakta hiç zorlanmadım düz lise old. için sadece ilk zamanlar alışkın olmadığımız için algoritma ve programlama dersleri biras kasar gibi old. ama sonradan ne kadar mükemmel old. keşveedince zaten biz bırakamadık ;)
-
kardeşim halen anlamamakta ısrar edıyosun 3-5 kısının yaptıgını sen bır zumreye bır topluluga yıkamazsın dıyorum,sen o ıthamla turkıyedekı o grubu karalayıp atıyosun
-
Üniversite Adı: Bilkent Üni
Bölüm Açıklaması: Hukuk
Eğitim Koşunlları: Saglam derecede ingilizce ve diger yabanci dil ögrenme imkanı,kaliteli egtim,ama okulun acıması yok ögrencinin anasını aglatıyorlar,vizesi,projesi,ödevi..
ozelikle ingilizce noktasinda hicbir probleminiz kalmıyor.Bölüme bile almadan 6 saatlik ing sınavı var,hazırlıgıda cok iyi,bölümde daha 1 sınıfda akademik arastirma ödevi yapıosun 8 sayfa akademik ingilizciyle,onlarca essay vs.Almanca,Fransızca... gibi dilleride ogrenmeniz mumkun.
Hocaları kaliteli,genelde tanınmıs insanlar.
Burslu ogrenciyseniz sırtınız yere gelmez,okulun bursu hicbirsekilde kesilmiyor.2 kisilik yurt odalari bedava,okulun ekstra dereceye göre hediye vs.
Tüm derslerden gecme notu C onunda 70 denk gelmesi cok zorluyor.
Extra bilgi: Tikky insanlar olsada eksi sozlukdeki fln gibi abartilcak bi durum yok,Her kesimden rahatlikla arkds bulabilirsiniz,capkın hovarda 24 ayarda insansanız
karı-kız bollugu var. Kampüs olanlakları genis,Ankaraya inmenize cok fazla ihtiyacınız olmuyor.
Mezun olduysanız iş imkanları - Cok cesitli,yabancı hukuk bürolarında danısmanlık(mezun arkdslardan ögrendigim-yuksek ücret... kamu ve özelde calisma imkanı
ve meslek yelpazesi cok genis..Isletme master'i yapabilir,uluslarası firmalarda calisabilirsiniz.Ozellikle bolum 1. mezun uluslarası iliskilerden mezun arkdsların yapabilcegi hemen hemen her ise girebilirm demisti.Hicbisey olamasaniz noter olursun oturdugun yerden para.Vali,kaymakam olma yoluda acik...