folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Uyku Süresini Azaltmakla İlgili Önerileriniz ?

Uyku Süresini Azaltmakla İlgili Önerileriniz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sikayetim su ki, yapmam gereken bazı isleri gündüz vakti yapamıyorum veya yaparken cok oyalanıyorum, odaklanamıyorum kolay kolay, gece oldugunda calısma verimi 2-3 katına cıkıyor, haliyle sabahlıyorum ama 5-6 gibi yatınca da öglen 2-3'ü buluyor uyanma zamanım, o da okula veya firmaya gitmeyeceksem tabi.

zorunlu olarak sabah uyanmam gerekiyorsa, alarm kurdugumda basım catlasa dahi bir sekilde kalkıyorum yataktan fazla oyalanmadan, belki 1 kere erteliyorum alarmı.

gecen sene bir dönem cok fazla uyku sorunu cekiyordum, uyuyamıyordum sabaha kadar, simdi en azından günün yorgunluguyla yatakta fazla debelenmeden uyuyabiliyorum fakat az uyuyunca da gün icerisinde mental olarak bir yorgunluk hissediyorum, gec saatte eve döndügümde de fazlasıyla yorgun oluyorum, hicbir sey yapasım gelmiyor, sinirli oluyorum.

söyle bir sey tespit ettim, gecen hafta 2 gün neredeyse hic acmadım bilgisayarı, yine gec saatlerde uyumama ragmen sabah erken bir saatte dinc olarak uyandım, isim olmadıgı icin geri yattım uyudum yine öglene kadar. bir arkadasım yatmadan en az yarım saat önce elektronik aletlerle baglantını kes demisti gecen seneki problemim oldugunda, sanırım gercekten fark ediyor bu durum.

cok uzatmayayım, 4 farklı koldan yetistirmem gereken bazı projeler oldugundan ötürü fazla uyumamam gerekiyor. 8 saate normal denilir mesela ama bence fazla bir süre bu, yahu bir günün 3'te 1'i uykuyla geciyor resmen. 365 x 8 = 2920 sati 24'e böldügümüzde 121 gün ediyor, yani her gün ortalama 8 saat uyuyan bir insan, koskoca 1 senenin 3'te 1'ini uyuyarak gecirmis oluyor.

da vinci uykusunu deneyen oldu mu ? bu olayı yaklasık 3-4 sene önce okumustum ama sadece okumakla kaldı tabii. birden cok modülü var deniliyor, altından kalkılabilecek bir sey mi yoksa alternatif olarak ne önerebilirsiniz ? 5 saati gecmeyecek sekilde uyuyabilsem ve dinc uyansam hicbir sorunum kalmayacak aslında. su günlerde siddetle ihtiyacım var bu duruma.

eminim benim gibi bircok kisi bu durumdan muzdariptir forumda, tecrübeli arkadasların yorumlarını bekliyoruz.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek

Hocam bunun bir çok sebebi var bende aynıyım. Havalardan olabilir. Yatakta bir problem olabilir.

Mesela ben evde 10 saat uyusam yetmiyor, ama köyde temiz havada 5 saat uyusam bile yetiyor.

Ama şunu anladım zorla da olsam günde 6 saat uyuyup kalksan, bunu sürekli hale getirsen devamı geliyor.

İnsan uyudukca uyuyası geliyor çünkü, miskinlik tembellik çöküyor.

Kendini bulmak istiyorsan, kendin için düşün.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı
    8 saate normal denilir mesela ama bence fazla bir süre bu, yahu bir günün 3'te 1'i uykuyla geciyor resmen. 365 x 8 = 2920 sati 24'e böldügümüzde 121 gün ediyor, yani her gün ortalama 8 saat uyuyan bir insan, koskoca 1 senenin 3'te 1'ini uyuyarak gecirmis oluyor.

halbuki yok oyle bi film , oyle bi matematik hesabi hoca, bir sisteme ayak uyduramiyorsan, kendi sistemini olusturmaya bak, mesela neden, kime gore bir yil 365 gun, kime gore birgun 24 saat sorgulanabilinir. serbest meslek yahut is konusunda bagimsiz hareket edersen istersen birgunu 32 saat , bir yilida 450 gun yasa 

8 saat uyku mental ve metabolik basta olmak uzere genel sagligin acisindan bir ihtiyac.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

Hocam konuya direk çok fazlı uykuyu söylemek için girmiştim zaten sende biliyormuşsun bunu. Çalışma saatlerinde uykuyu ayarlayabiliyosan kesinlikle denemelisin. Ben saatleri ayarlayamadığımdan denemedim hiç denersende üç hafta sakın pes etme ilk üç hafta vücud biraz yorgun olsada üç haftayı geçip pes etmediğin taktirde alıştığını söylüyo deneyenler.

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

ben 4-5 saat uyuyorum hocam genelde ve senin gibi geç yatıyorum. 4-5-6 gibi uyuyorum :) bi sıkıntı yok, vücudumu böyle alıştırdım.. 

erdal demirkıran ın uyku ile ilgili bi kitabı vardı ona göz at istersen beki faydası olur (8 saat uyuyan aptaldır diye)

öğle uykusu var bu önemli, ben imkanım olursa öğlen 1 saat flan uyuyorum..  uykunu kademe kademe azaltabilirsin.. 

ama ben öyle yapmadım (denedim de) sonra fark ettim ki bu dünyada en nankör şey zamandır.. çabuk bitiyor. o yüzden zamanı etkili kullanmak için elimden geleni yaptım, bunun en büyük engeli de uykuydu.. onu azalttım.. ve daha çok zaman ayırıyorum çalışmaya...

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

sucu uykuda aramayin,

erken kalkan yol alir.. gec yatip gec kalkana birgun 30 saat olsada yetmez.

sabah 5-6 en gec 7 kalkacaksin, aksam saat 10 yataga kon.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hojucuk bunu yazdı

sucu uykuda aramayin,

erken kalkan yol alir.. gec yatip gec kalkana birgun 30 saat olsada yetmez.

sabah 5-6 en gec 7 kalkacaksin, aksam saat 10 yataga kon.

hocam benim aksam saat 10'da yatıp uyuyabilme ihtimalim, mahmut tuncer'in oxford bahar senliklerine gelme ihtimaliyle esdeger.

ki sorun da gece vakti isime odaklanabilmem, belki bu alıskanlıgımı degistirebilsem rayına oturacak bazı seyler ama her zaman da zamanım olmuyor gündüz vakti, en iyi ihtimal gece saatleri oluyor yine.

@MiqRoP

hocam önerdigin bir kaynak var mı ?

@unbalanced

o kitabı biliyorum ama okumamıstım, bir bakayım.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gn_Star
    Gn_Star's avatar
    Erkek

takip

Değişim, başarısızlığı gidermenin ilk adımı. Başarıya her yolla ulaşabiliriz ama girişi tektir o da değişim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

yatış saatini hiç düşünme tek düşüncen kalkış saatin olsun. Bir saat belirle işine gücüne uygun. Hergün o saatte kalk. Hafta sonu da dahil her gün aynı saatte kalk. Belirli zaman sonra gecelerin yatmaların otomatik düzelir :D sabahları başlarda sıkıntı olsa da kalk. işin olmasa da kalk. hergün aynı saatte muhakkak kalk.  Kalkma zamanı tavsiyesi ise güneş doğmadan kalk. Güneşin doğma saatine bak ona göre ;)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek

nasıl yaptım ne yaptım bilmiyorum ama an itibariyle uyku sürem bi saat 

2 haftadır devam ediyo 1 saatten fazla uyuyamaz oldum halsizlikte çekmiyorum

yardım edin lan .s

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

http://www.tahribat.com/Forum-Cok-Uyuyorum-Arkadas-162975/3/#1925546 

müridenin tavsiyesi olarak o ilacı aldım

sabah 1 akşam bir atıyorsun ertesi güne kadar oturursun :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 4170 Toplam Mesaj: 43