Uyku Süresini Azaltmakla İlgili Önerileriniz ?
-
şu havada yapılabilecek en güzel şey dişine sarılı uyumak.
-
çizik benim direk uyku problemi var
-
Bir kitapta okudum Dr. Amen'in. Kendi adında kliniği de var.
Adam yaklaşık 30 bine yakın beyin filmini incelemiş dünyada beynin sırlarını bilen nadir doktorlardan birisi. Sonrada bir kitap yazmış.
Orada uykuyla ilgili şöyle diyor: Günde minimum 6 saat uyuyun. Vucutta bilmem ne hormonları vs oluşturulması için gereken süreyi felan anlatıyordu.
Yani ben derim ki 6-7 fazlası zarar. Kendim son 5 senedir 4-5 saat uyuyorum bazen hiç uyumuyorum yaşlanmıştım resmen.
zeybekustasi tarafından 12/Ara/13 21:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Dostum uykuyu fazla kurcalama, az uyuyacağım diye vucuduna zarar verirsin, psikolojin bozulabilir. Biliyorsun, senin potansiyel de var, dikkatli ol derim.
-
DevilRullz bunu yazdı
Dostum uykuyu fazla kurcalama, az uyuyacağım diye vucuduna zarar verirsin, psikolojin bozulabilir. Biliyorsun, senin potansiyel de var, dikkatli ol derim.
3-4 saat uyuyacağım diye boktan bir durum aldım siz siz olun yatın uyuyun. şimdi fazla uyuduğumda da dinlenemiyorum. daha doğrusu kendimi hiç dinç hissedemiyorum.
-
6 saat < uyku süresi < 8 saat
ideali budur.
-
Bir ara ben de aynı düşüncedeydim. Detaylı bir araştırma yapamadım konuyla alakalı. Ancak gene de ulaştığım sonuçları paylaşayım.
Uyku sürenle oynama, günlük birşeyden kısman gerekiyorsa bu uykundan olmasın. İdeal uyku süresi denilen olay uykudaki rem dönemi ile alakalı.
Her insanda bu süre farklı olabileceği için, ortalama ideal uyku süresi için 6 saat denir. Mesela bende 1.5 saat, sende 2 saat, bir başkasında 3 saat olabilir. Genel olarak ideal olan 6 saattir, bunu tam denk getirdiğin zaman çok dinç uyanıyorsun. Da vinci uykusunda ise ilk 21 günlük süreçte çok zorlanıldığı söyleniyor. Sonrasında da her bünyede o kadar etkili olmayabiliyor. O yüzden da vinci uykusu yerine günün en verimli saatlerinde uyumak üzere 2ye böl. Aşağıya koyduğum uzmantv linkinde konuşan Prof. Dr. Hakan Kaynak zaten bu konudan bahsediyor. İdeal olanı günlük 2 kere uyumaktır. İdeal rem süreni de kendin hesaplayabilirsin veya uyku merkezlerinde de bu hizmeti veriyorlardır herhalde.
Ayrıca gene linkte bahsediyor, her insan için maksimum 8 saat gibi genellemeler yapılamaz. Benim bünyem 12 saate ihtiyaç duyabilir bu doğal birşey.
Kendimle ilgili farkettiğim birşeyse 2 saatlik uyku ile en dinç zamanlarımı yaşıyorum. Normalde okula gidip bütün gün uyurum, daha doğrusu uyuyamam ama uykulu bir halde olurum. Ne zaman 2 saat uyuduysam, o günler çok dinç kalkıyorum. Tabi ertesi gün akşam 11 gibi yatıp gene 9 saat falan uyuyorum, ama o 2 saat uyuduğum gün çok dinç oluyorum.
http://www.uzmantv.com/konu/uyku-hakkinda-merak-ettikleriniz
http://www.helpguide.org/life/sleeping.htm
-
Hocam cortlamayalım o ilacı alınca :D
-
pcdoktor636 bunu yazdı
İyi ki bi ingilizce öğrendin amk her yere ingilizce link veriyorsun.
-
DevilRullz bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
İyi ki bi ingilizce öğrendin amk her yere ingilizce link veriyorsun.
Andrei'nin ingilizce bildiğini bildiğimden verdim o linki. İngilizce link verdiğim konulara bakarsan özellikle ingilizce bildiğini bildiğim müridlerin konularına verdiğimi görürsün. Ayrıca genel olarak yazıda uzmantv'deki video'yu referans aldım.