Uyku Süresini Azaltmakla İlgili Önerileriniz ?
-
Andrei bunu yazdı
sikayetim su ki, yapmam gereken bazı isleri gündüz vakti yapamıyorum veya yaparken cok oyalanıyorum, odaklanamıyorum kolay kolay, gece oldugunda calısma verimi 2-3 katına cıkıyor, haliyle sabahlıyorum ama 5-6 gibi yatınca da öglen 2-3'ü buluyor uyanma zamanım, o da okula veya firmaya gitmeyeceksem tabi.
zorunlu olarak sabah uyanmam gerekiyorsa, alarm kurdugumda basım catlasa dahi bir sekilde kalkıyorum yataktan fazla oyalanmadan, belki 1 kere erteliyorum alarmı.
gecen sene bir dönem cok fazla uyku sorunu cekiyordum, uyuyamıyordum sabaha kadar, simdi en azından günün yorgunluguyla yatakta fazla debelenmeden uyuyabiliyorum fakat az uyuyunca da gün icerisinde mental olarak bir yorgunluk hissediyorum, gec saatte eve döndügümde de fazlasıyla yorgun oluyorum, hicbir sey yapasım gelmiyor, sinirli oluyorum.
söyle bir sey tespit ettim, gecen hafta 2 gün neredeyse hic acmadım bilgisayarı, yine gec saatlerde uyumama ragmen sabah erken bir saatte dinc olarak uyandım, isim olmadıgı icin geri yattım uyudum yine öglene kadar. bir arkadasım yatmadan en az yarım saat önce elektronik aletlerle baglantını kes demisti gecen seneki problemim oldugunda, sanırım gercekten fark ediyor bu durum.
cok uzatmayayım, 4 farklı koldan yetistirmem gereken bazı projeler oldugundan ötürü fazla uyumamam gerekiyor. 8 saate normal denilir mesela ama bence fazla bir süre bu, yahu bir günün 3'te 1'i uykuyla geciyor resmen. 365 x 8 = 2920 sati 24'e böldügümüzde 121 gün ediyor, yani her gün ortalama 8 saat uyuyan bir insan, koskoca 1 senenin 3'te 1'ini uyuyarak gecirmis oluyor.
da vinci uykusunu deneyen oldu mu ? bu olayı yaklasık 3-4 sene önce okumustum ama sadece okumakla kaldı tabii. birden cok modülü var deniliyor, altından kalkılabilecek bir sey mi yoksa alternatif olarak ne önerebilirsiniz ? 5 saati gecmeyecek sekilde uyuyabilsem ve dinc uyansam hicbir sorunum kalmayacak aslında. su günlerde siddetle ihtiyacım var bu duruma.
eminim benim gibi bircok kisi bu durumdan muzdariptir forumda, tecrübeli arkadasların yorumlarını bekliyoruz.
45 gunde uykunu 4 saatlik duzene çekebilirsin.örneğin 8 saatlik bir duzende uyuyorsun.
her 3 günde bir uykunu 15er dakika azaltacaksın.
misal:
7.saat 45 dakika
3 gun sonra 7 saat 30 dakika
böyle böyle istediğn saate duşur ama en az 4 en fazla 6 saate duşurebilirsin.
diğer şekilde davinci uykusu vs sosyal hayatını etkiler ayrıca uyku duzeni bozukluğu verimini %30 duşurur.
tarafımca denenmiştir.
-
Maddox bunu yazdıKa1nsha bunu yazdı
O zaman şu sistemi denemeye koyuyorum bu akşam : DYMAXION CYCLE
Hocam kim ne derse desin Sadece aptallar 8 saat uyur isimli kitabı oku , emin ol birşeylere başlıyacaksın. :)
Sokayım davincisine einstein nına ölüyordum dün gece ben 10-12 saat uyurum vallahi