Uyku Süresini Azaltmakla İlgili Önerileriniz ?
-
aynı sorun bendede vardı.
Gündüz telefon trafiginden çalışamıyor geceleri ise 3e 4e kadar çalışıp ertesi gün ise öğlen 3 e kadar uyanamıyordum.
Bir akşam normal saatinde uyu sabah 8-9 gibi uyan.O gün akşam 7 de filan 1 saat uyu amaa fazla değil en fazla 1.30 saat.Sonra uyan koyu bi kahva iç gece 4 de kadar uykun gelmez 4 de yatar 8-9 da kalkarsın 1 gram uykun kalmaz.
işin sırrı gündüz kesik kesik 30 dk 1 saat uyumak
-
Uyurken vücudun dinlenmesi gerekir. Bunun en iyi yolu sağ tarafa yatmaktır. Sol kol üstte olmalıdır. Kalp üstte kalacağı için siz uyurken tüm vücuda minimum enerji ile maximum kan pompalar. Bu şekilde uyuyuarak her gün 5 saat yatın. İdeal olan budur.
Ben özellikle şu aralar gece 2 gibi yatıyorum sabah 6 da kalkıyorum yarım saat sonra tekrar yatıyorum 9 da kalkıyorum. Yani ortalamam 6 buçuk saat. Bazı günler sabahlıyorum ama istisna. haftada 1 gün veya 2 gün...
Gayet zihinde olarak sabahları işimdeyim :)
-
temiz hava
-
alışkanlık başka bişey değil.
fiziki olarak zorlandığın bir işte dahi belli bi süre 6 saat uyuyup kalkarsan vucut alışı veriyor bu tempoya .
ilk başlarda 6 saat az gelir ama kısa sürede alışırsın
-
Bende de yorgunluk sorunu var. Yani 3 saatte 10 saatte uyusam su yataktan dinc kalkamiyorum sanki geceden dayak yemisim gibi oluyorum. İlac filan pek kullanmak istemiyorum. Her turlu kahveyi denedim ozellikle nescafe daha cok yoruyor beni :/
Buna bitkisel bi cozumu olan var mi
-
ben de çok denedim ama bir düzen tuturamadım bazen 4- 5 saat uyudum hafta boyunca sonra gene 7-8 saate falan çık tı şimdi en az 8 saat oldu ben ce hava şartları çok etkiliyor bu durumu.
-
Andrei bunu yazdı
da vinci uykusunu deneyen oldu mu ?
http://www.tahribat.com/Forum-Da-Vinci-Uykusu-104096/
Ben eskiden denemiştim sonunu getiremedim sonraki 1-2 yıl kendimi zor toparladım resmen uykuya doyamaz hala gelmiştim.
-
Hacı baya önce sağdan soldan, internetten bişeyler okumuştum bunun hakkında. Gece yine çalış gündüz dört saatte bir yirmi dakika uykuya ayır veya diğer metotlardan sana en rahat olanını seç. Sabah sekizde falan uykudan kalkmış olsan bi dahaki uyku ta öğlene denk gelir onu yaparsan bi dahaki uykuyu eğer mesain beşte bitiyorsa biraz sallayabilirsin.
-
wellbutrin, ritalin, modiodal veya rexapin. bunlardan biri işini görür hocam. kalkınca cin gibi hissedersin. psikolojik ilaç kategorisindeler beyne zarar verebilir. bu riski göze alıyosan..
-
uyku öyle oyuncak değil ki arkadaşlar yapı meselesi, kimi uzun uyur kimi kısa uyur, kimi sabah tavuk kimi baykuş, yapınız nasılsa ona göre hareket edin. Gece verimli geçiyorsa, geç uyanarak daha iyi uykunu alıyorsan öyle yatacaksın, yalnız şuna dikkat etmek lazım, gün içinde efor sarf ederek düzenli spor yaparak bakmak lazım buna, sabah 10 da uyuyabilirsin ama bunun bilgisayarın ya da hayatın diğer etkenlerinin sürükleyiciliği olmadığına dikkat etmek lazım. Da vinci uykusu falan siktir et o ihtiyaç karşılama değil ertelemedir kısa kısa uykular.
Spor yap, nefesi düzenle, uyursan uyursun bu kadar basit çok müdahale edilecek bir konu değil. Gece melatonin muhabbeti yapan olabilir, melatonin çok eksikliği hissedilen bir enzim değil.