folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Uyku Süresini Azaltmakla İlgili Önerileriniz ?

Uyku Süresini Azaltmakla İlgili Önerileriniz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

aynı sorun bendede vardı.

Gündüz telefon trafiginden çalışamıyor geceleri ise 3e 4e kadar çalışıp ertesi gün ise öğlen 3 e kadar uyanamıyordum.

Bir akşam normal saatinde uyu sabah 8-9 gibi uyan.O gün akşam 7 de filan 1 saat uyu amaa fazla değil en fazla 1.30 saat.Sonra uyan koyu bi kahva iç gece 4 de kadar uykun gelmez 4 de yatar 8-9 da kalkarsın 1 gram uykun kalmaz.

işin sırrı gündüz kesik kesik 30 dk 1 saat uyumak

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Uyurken vücudun dinlenmesi gerekir. Bunun en iyi yolu sağ tarafa yatmaktır. Sol kol üstte olmalıdır. Kalp üstte kalacağı için siz uyurken tüm vücuda minimum enerji ile maximum kan pompalar. Bu şekilde uyuyuarak her gün 5 saat yatın. İdeal olan budur.

Ben özellikle şu aralar gece 2 gibi yatıyorum sabah 6 da kalkıyorum yarım saat sonra tekrar yatıyorum 9 da kalkıyorum. Yani ortalamam 6 buçuk saat. Bazı günler sabahlıyorum ama istisna. haftada 1 gün veya 2 gün...

Gayet zihinde olarak sabahları işimdeyim :)

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

temiz hava

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

alışkanlık başka bişey değil.

fiziki olarak zorlandığın bir işte dahi belli bi süre 6 saat uyuyup kalkarsan vucut alışı veriyor bu tempoya .

ilk başlarda 6 saat az gelir ama kısa sürede alışırsın

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

Bende de yorgunluk sorunu var. Yani 3 saatte 10 saatte uyusam su yataktan dinc kalkamiyorum sanki geceden dayak yemisim gibi oluyorum. İlac filan pek kullanmak istemiyorum. Her turlu kahveyi denedim ozellikle nescafe daha cok yoruyor beni :/

Buna bitkisel bi cozumu olan var mi

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek

ben de çok denedim ama bir düzen tuturamadım bazen 4- 5  saat uyudum hafta boyunca sonra gene 7-8 saate falan çık tı şimdi en az 8 saat oldu ben ce hava şartları çok etkiliyor bu durumu.

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

da vinci uykusunu deneyen oldu mu ? 

http://www.tahribat.com/Forum-Da-Vinci-Uykusu-104096/

Ben eskiden denemiştim sonunu getiremedim sonraki 1-2 yıl kendimi zor toparladım resmen uykuya doyamaz hala gelmiştim.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

Hacı baya önce sağdan soldan, internetten bişeyler okumuştum bunun hakkında. Gece yine çalış gündüz dört saatte bir yirmi dakika uykuya ayır veya diğer metotlardan sana en rahat olanını seç. Sabah sekizde falan uykudan kalkmış olsan bi dahaki uyku ta öğlene denk gelir onu yaparsan bi dahaki uykuyu eğer mesain beşte bitiyorsa biraz sallayabilirsin.

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

wellbutrin, ritalin, modiodal veya rexapin. bunlardan biri işini görür hocam. kalkınca cin gibi hissedersin. psikolojik ilaç kategorisindeler beyne zarar verebilir. bu riski göze alıyosan..

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

uyku öyle oyuncak değil ki arkadaşlar yapı meselesi, kimi uzun uyur kimi kısa uyur, kimi sabah tavuk kimi baykuş, yapınız nasılsa ona göre hareket edin. Gece verimli geçiyorsa, geç uyanarak daha iyi uykunu alıyorsan öyle yatacaksın, yalnız şuna dikkat etmek lazım, gün içinde efor sarf ederek düzenli spor yaparak bakmak lazım buna, sabah 10 da uyuyabilirsin ama bunun bilgisayarın ya da hayatın diğer etkenlerinin sürükleyiciliği olmadığına dikkat etmek lazım. Da vinci uykusu falan siktir et o ihtiyaç karşılama değil ertelemedir kısa kısa uykular.

Spor yap, nefesi düzenle, uyursan uyursun bu kadar basit çok müdahale edilecek bir konu değil. Gece melatonin muhabbeti yapan olabilir, melatonin çok eksikliği hissedilen bir enzim değil. 

Toplam Hit: 4625 Toplam Mesaj: 43