folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Uyku Süresini Azaltmakla İlgili Önerileriniz ?

Uyku Süresini Azaltmakla İlgili Önerileriniz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı
    DevilRullz bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

İyi ki bi ingilizce öğrendin amk her yere ingilizce link veriyorsun.

Andrei'nin ingilizce bildiğini bildiğimden verdim o linki.  İngilizce link verdiğim konulara bakarsan özellikle ingilizce bildiğini bildiğim müridlerin konularına verdiğimi görürsün. Ayrıca genel olarak yazıda uzmantv'deki video'yu referans aldım.

Oke bro kizmadin dimi?

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    bir mürid bahsetmiş, az uyuyunca dinç uyanma durumu bende de var. daha doğrusu gün boyu enerjik oluyorum. çok uyuduğum zaman da kimildayasim gelmez. az ve çoğu tanimlarsak; az=gece 3-7.30,,, çok = gece 12-8.

ama az uyumayı düzen haline getiremiyorum çünkü en fazla beşinci gece kafayı koydumu öğlene kadar uyuyorum.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

adam gibi uyuyun uykunuzu , gözler benim yukarı doğru çekikken az uykudan dolayı aşağı gitti , göz altı torbalarım var bu  yaşta

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

aslında suc biraz da bende, gün icerisinde oyalanmasam, isleri erken bitirip erken saatte yatabilirim ama dedigim gibi bu her zaman gecerli olan bir durum degil, zorunlu olarak geceye sarkma durumları olabiliyor.

ayrıca havayla alakalı olduguna katılıyorum, lisedeyken 4 sene boyunca hep odada en gec yatıp en erken kalkan adam oldum ama bulundugum yerin havası tertemizdi, soguktu ve keskindi.

simdiki durumda da dısarıda kar kıyamet varken, sıcak yataktan cıkmak zor oluyor, o yüzden yatmadan hep kapatırım petegi.

su aralıklı uyuma isini deneyecegim. sınav haftası hep uyumadan gidiyorum veya maksimum 2 saat uyuyorum, ögleden sonra geldigimde 3-4 saat daha uyuyup yaklasık 2 haftayı bu sekilde geciriyorum bir sorun olmadan. belki de cözüm burada yatıyor, gün icerisinde abartmadan uyumak lazım belirli vakitlerde.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Sadece aptallar 8 saat uyur ; isimli kitabı al oku.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    Maddox bunu yazdı

Sadece aptallar 8 saat uyur ; isimli kitabı al oku.

Normalde 10 saat uyuyorum hatta daha fazla lan :(

geçen seminer vermeye bi adam geldi günlük 4-5 saat uyuyormuş teknikleri sordum sikten boktan teknik verdi ama belki denersin

yoga yaparkenki el pozisyonunu alıcaksın hocam yani işaretle baş parmağın birleşicek sonra kendini şartlandırıcaksın :)

ha bu arada 2 gündür 11.30 gibi uykum geliyor yatıyorum sabah 7.30 da kendim kalkıyorum anlam veremedim uyku düzeninin oturtuyorum galiba ( aöf sınavları 9.30 da oldugundan da olabilir ) öyle işte :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Öncelikle sen sadece az uyumak değil az uyuduğum halde fiziksel fe zihinsel aktivitelerim yerinde kalsın,yani azalmasın istiyorsun,sonuçta yapman gereken bir iş var.Bu yüzden buna göre cevap vermek gerekirse. Uykunun büyük bir kısmı vucudu dinlendirmek içindir 6 saatlık bir uykunun neredeyse 2 saatinde beyin uyku sırasında yapması gereken şeyleri yapmış hatta birazda dinlenmiş oluyor.

İlk tavsiyem bedenen yorulman,yani yorulman derken haşat ol demiyorum,bedenini çalıştır ki akşam kafanı koyduğunda rahatça hemen uyuya bil ve nekadar çabuk REM fazına geçersen okadar iyi. sabah 6 da uyunmaz binlerce yıldır atalarımız hava karardımı uyuyup sabah güneş doğrumu uyanmış,vucut da buna göre şekillenmiş dolayısı ile 12 gibi yat sabah 6 gibi kalk(gerçi bu yazın ve kışın değişiyor ama olsun)Işık varken uyanmaz.(Bu konu hakkında 'yav herkezin biyolocik saati var herkeze değişik sen nediyon' gibi şeyler söylene bilir haklısınız ancak burada akademik makale değil az detaylı yğzeysel tavsiyeler veriliyor.)                                                                                                                           

Normal oyuduğunu ve normal beslendiğini varsayarsak 5 6 saatlik bir gece uykusu hatta şöyle söyliyeyim gece 1 bucuk gibi yat sabah 6 gibi kalk öğlen YEMEKTEN ÖNCE ortalama 12 bucuk veya 12 gibi ortalama 45 dk uyu.Bu en etkili yöntemlerdendir.Öğlen uykusu ile alakalı birçok çalışma ve açıklama var Hatta Sünnet olduğu için çok fazla dillendirilmişti.                                                                                                                         

Davinci uykusuna gelirsek bana 3 gün iyi geçer 4. gün yerden toplarlar demişlerdi 5. gün dedikleri oldu.İlk gün normal olarak zor 2. gün eh 3. gün süper 4. gün algılama yok 5. gün tamamen yok :D.Ama ortala 3 hafta dayanınca vucut alışabiliyormuş ve bu düzende devam ediyormuş.Mümkünlüğü ve doğruluğunu sorarsan her beden kaldıramıyo ha kaldıran bedenler zaten günlük 45 dk lık uykuya dayanmış insanlar felan :D.Ancak çok stretejik olduğu gibi gerçekten iyi işe yarar bir yöntemmiş.                                                                                                           

Kısacası yapılabilir olarak konuşursak.BEdeni çalıştırmayı unutma,kahvaltı ve yemekler önemli,gece ortalama 4 öğlen en fazla 1 saat uyu. (Bunları neye dayanarak yazdığımı sorarsan davinci uykusu hakkında bilgi toplamıştım ama asıl ilgilendiğim konu zihindi(performans açısından) uykuda çok önemli bir etken olduğundan biraz bilgi edinildi)

Ancak unutma insan var insan var kimisine ne yaparsan yap adam 8 saatin aşağısında uyudumu olmaz olmuyor.

erebos tarafından 15/Ara/13 21:47 tarihinde düzenlenmiştir

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

O zaman şu sistemi denemeye koyuyorum bu akşam : DYMAXION CYCLE

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı

O zaman şu sistemi denemeye koyuyorum bu akşam : DYMAXION CYCLE

Hocam kim ne derse desin Sadece aptallar 8 saat uyur isimli kitabı oku , emin ol birşeylere başlıyacaksın. :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Önemli olan az ya da çok uyumak değil uyumaya başlandığında hemen rem dönemini almak, iyi alınmış bir rem uyku dönemi 2 saat olsa bile 8 saatlik uykuya bedeldir,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
Toplam Hit: 4177 Toplam Mesaj: 43