Vatandaş Başbakana "Bizi Bu Darbe Anayasasından Kurtar" Diyormuş
-
aforizma bunu yazdı:
-----------------------------
yorumlarınızı okudum ve malesef başbakanın dediği sizinkilerden daha doğru geldi... siz anlayın artık nasıl yorumlar yaptıgınızı... tabi anlanmışı da var.. anlayana...
-----------------------------anlayamadım, daha açık anlatabilir misin?
ülkede daha ciddi sorunlar varken normal sıradan bir vatandaşın anayasa ile derdi olacağını zannetmiyorum..
-
olivetti bunu yazdı:
aforizma bunu yazdı:
yorumlarınızı okudum ve malesef başbakanın dediği sizinkilerden daha doğru geldi... siz anlayın artık nasıl yorumlar yaptıgınızı... tabi anlanmışı da var.. anlayana...
ülkede daha ciddi sorunlar varken normal sıradan bir vatandaşın anayasa ile derdi olacağını zannetmiyorum..
-----------------------------Sanki pazartesileri bakanlar kurulu toplanmıyor, ekonomi hakkında fikirler tartışılmıyor, ülkenin normal işleyişi hakkında muhasebe yapılmıyor gibi konuşuyorsun. Mesela bu anayasa Neşenin saçındaki kepek problemini de gidermeyecek, ne yapalım hayır mı verelim. Senin bahsettiğin olay genel seçimlerinde geçerli. Bu referandumda anayasayı oyluyoruz, haberin olsun.
-
olivetti bunu yazdı:
aforizma bunu yazdı:
-----------------------------balık bastan kokar....
-
-
bilgisayar başında oturacağız , hiç bir şeye ses çıkarmayacağız , bir de utube girmeyeceğiz , kitabın son update di bunu emrediyor akıllı olun.
-
Darbeye karşıyız ama Şeriata da karşıyız.
-
evet diyoruz. Biz diyoruz. Başbakan bizi darbe anayasasından kurtar diye...
-
aforizma bunu yazdı:
olivetti bunu yazdı:
aforizma bunu yazdı:
-----------------------------balık bastan kokar....
-----------------------------katabileceğin yorumun olmadığı için böyle absürt mesajlar yazma gereği duyuyorsun ve bu mesajların ile bir şeyler yazmış olduğunu sanıyorsun yazacaksan adam akıllı yaz..
-
Toplumsal sorunların demokratik çözümü için karşılıklı, iki yönlü
iletişim gereklidir. Böyle bir iletişim gerçekleştirilmediği sürece,
sorunların çözümününe ulaşılamaz. Gücü o anda elinde bulunduran
otorite emir vererek, toplumsal soruna bir çözüm getireceğine inanabilir.
Ancak iletişim kurmadan ortaya atılan ve zorla kabul ettirilen
bu tür --çözüm-- biçimlerinin ömrü, emri veren iktidarın ömrü kadar
olur; iktidar değişince, yeni otorite eski emri ortadan kaldırır ve çoğu
kere, öncekine taban tabana zıt, yeni emirler verir. Zamanla sürtüşmeler
çoğalır, bu tür keyfi emirler daha derin toplumsal buhranlara
yol açar. Türk eğitim, ekonomi ve yönetim tarihi, bu tür keyfi --emir--
örnekleriyle doludur.Doğan Cüceloğlu'nun kitabından alıntı. çok doğru yazmış.
-
Anayasaya evet oyu verecek kişiler, gerçekten de değişecek maddelerin tamamını biliyor mu acaba?
Açılım başlarken de kimse açılımdan kastın ne olduğunu tam olarak bilmeden bazı kişiler evet diye bağırıyordu televizyonlarda. Ne oldu? Ortalık iyice karıştı. Zaten Recep Bey'in "sen ne mutlu Türk'üm dersen, o da ne mutlu Kürt'üm der" lafı ile başladı herşey. PKK dan hiçkimse sözetmezken olaylar patlak vermeye başladı. Bunlar ancak kendi gibileri kandırır. BDP milletvekilleri "PKK terör örgütü değildir" diye televizyonlarda fink atarken, yıllarca canını dişine takıp bu ülke için dağda bayırda çarpışan komutanlar takır takır içeri alınıyor. Aslında bunlar da tezgâh. Askere sivil yargıyı da bunlar çıkardı. Böylelikle önüne gelen savcı en azından emeklileri zan altında bırakarak yavaştan yavaştan TSK yı didiklemeye çalışıyor bence.
Hatırlarsanız bundan yaklaşık 1 yıl önce (1 yıl oldu mu tam hatırlamıyorum) herkes ergenekon örgütünün saklamış olduğu silahlardan bahsediyordu. Yok lav silahları çıkmış, yok şöyleymiş yok böyleymiş. Ne oldu? Genelkurmay başkanımız çıktı, yarım saatlik bir açıklama yaptı. Çıkan silahların kovandan ibaret olduğunu, kullanılabilecek bir mühimmat olmadığını söyledi. O konuşmadan sonra ergenekon örgütünün sakladığı silahlar hakkında en ufak bir haber çıktı mı televizyonlarda? Hayır. Oradan olmadı, başka yere sardılar. Askere sivil yargı yolunu açtılar, ergenekon davalarını birleştirdiler. Emekli komutanlar takır takır içeri alındı. Hala daha devam ediyor. Hatta bu bana göre saçma sapan olan davalar yüzünden çıkıp çıkıp girmiş bir sürü komutan da var. Ayrıca Erzincan'daki başsavcının tutuklanıp "mahkeme zamanını bekliyor" diyerek günlerce içerde tutulması da cabası...
Daha fazla uzatmayacağım. Anlamak isteyen zaten anlamıştır derdimi. Bunun hakkında çok güzel bir söz vardır: "Sen ne kadar bilirsen bil, aktarabildiğin karşı tarafın anladığı kadardır" diye.