folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Vatandaş Başbakana "Bizi Bu Darbe Anayasasından Kurtar" Diyormuş

Vatandaş Başbakana "Bizi Bu Darbe Anayasasından Kurtar" Diyormuş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    illision
    illision's avatar
    Erkek

Bir an için başbakanın dediklerini doğru sayalım vatandaş öle dedi diyelim. Peki sayın recep bey sizin yaptığınız 1980 de yapılandan farkı ne.ozamanda askeriye tek başına yasa yapıp halka seçtirdi. Şimdide siz kimseye danışmadan kimsenin fikrini ve görüşlerini almadan bir anayasa yapmışssınız millete bunu oylayacaksın diyorsun oylamazsan demokrasi olmaz. Ben MHP ye oy verdim benim vekillerimin ne önerisi var orda ne bi düzenlemesi var sen benim seçtiğim vekili bile dinlememişssin herşeyi kendi partinde kararlaştırmışssın diyorsunki bunu kabul edin.

birgün olmasada birgün mutlaka
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

illision bunu yazdı:
    -----------------------------

Bir an için başbakanın dediklerini doğru sayalım vatandaş öle dedi diyelim. Peki sayın recep bey sizin yaptığınız 1980 de yapılandan farkı ne.ozamanda askeriye tek başına yasa yapıp halka seçtirdi. Şimdide siz kimseye danışmadan kimsenin fikrini ve görüşlerini almadan bir anayasa yapmışssınız millete bunu oylayacaksın diyorsun oylamazsan demokrasi olmaz. Ben MHP ye oy verdim benim vekillerimin ne önerisi var orda ne bi düzenlemesi var sen benim seçtiğim vekili bile dinlememişssin herşeyi kendi partinde kararlaştırmışssın diyorsunki bunu kabul edin.

hocam sorularını yanlış kişiye soruyorsun.

ilk olarak ak parti anayasa değişikliği için tüm partilere açık çağrıda bulundu gelin katkı yapın diye.ama statüko partileri birlikte hareket ederek hepsi birden hayır dedi.meclisteki oylamalarda cehape vekilleri meclise sokmadı.mehape vekillerine zorla hayır oyu verdirtti.bunları göz önüne alarak nasıl olur da ak parti kimseye danışmadı diyorsun ?

ayrıca ak parti anayasa değişiklik paketini danışacak yer olarak milleti seçti ve referanduma gidiyor.bu süreçte birçok kitapçık bastırdı ve dağıtıyor.internet sitelerinde maddeler hakkında geniş bilgiler yer alıyor,tv programları yapılıyor vs.

hocam sen mhp ye oy vermişsin ve anayasa değişikliğini ak parti anayasası olarak algılıyorsun daha doğrusu sana öyle algılattırıyorlar.doğru olan bunun ak parti anayasası değil tüm Türkiye'nin anayasası olarak görmektir.içeriğe bakmadan sırf ak partiye saldırmak için karşı çıkmak ancak ve ancak cahilliktir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Erkek

@diamonique sende akp'li değilsen ozaman kim bu akp'li seçmenler?:)) bizlere inat akp'ye oy vereceksinn evet siyaset hakkındaki duruşunu göstermişsin tartışmaya bile değmez..

acikistihbarat evet darbe anayasasından kurtaracak (artık nasıl bir kurtarmaysa bu) fakat yök'ü görmezden gelecek(!?) evet süpersinizz ülke süperrr olacak sayelerinde..

12 madde

* Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.

* Herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteyebilir.

* Yurt dışına çıkış hâkim kararına sınırlanır.

* Her çocuk, korunma ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkça aykırı olmadıkça, ana ve babasıyla kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahiptir. Devlet, her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır.

* Aynı zamanda ve aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olunamaz yasağı kalkıyor.

* Memurlar ve diğer kamu görevlileri toplu sözleşme yapabilecek, memurlar disiplin cezalarını yargıya taşıyabilecek.

* Partisinin kapatılmasına neden olan milletvekilinin milletvekilliğinin sona ermesi uygulaması kalkıyor.

* Herkes, bilgi edinme ve kamu denetçisine başvurma hakkına sahiptir.

* Meclis Başkanı görev süresi ilk seçimde iki yıl olacak.

* YAŞ kararlarına karşı yargı yolu açılacak.

* Adalet hizmetleri ile savcıların idarî görevleri yönünden Adalet Bakanlığınca denetlenecek.

* Askeri yargı, devletin güvenliğine, anayasal düzene karşı suçlara ait davalara bakamayacak.

( İrdeleyelim)

madde 1 = bu öncelikle bir süs maddedir, eşitlik ilkesine aykırı sayılamaz deniyor. zaten biz gazimize,dulumuza, malumuza nitelikli hak ve imkanlar sunmuyormuyduk ? Bunları normal insanlarla bir tutan zaten yok, onlara sosyal devlet anlayışı içerisinde zaten öncesinde de ayırt edici haklar veriliyordu.

madde 2 = hem süs madde hemde akp zihniyetiyle birebir zıt :) millet artık telefonda konuşmaya korkarken ne bilgi saklaması yahu, resmen süs madde yaparkende halkla taşşak geçmişler.

madde 3 = bu hem süs hemde işlerine gelen karardır. Mahkeme kararı çıkana kadar, zaten adam hakkında olan davalardan yırtmak için yurt dışına çıkacaktır. Ee, yargıyıda diğer gündemlerle meşgul edip işlerinden alıkoydukları için bu madde yurtdışına kaçışlarında can kurtaran simidi oluyor :) Bunlar İktidardan düşer düşmez, bu dediğimi anlayacaksınız, kaçan kaçana :)

madde 4 = İşte öncesinden bahsettiğim madde bu, Allah aşkına arkadaşlar öncesinde bu hakka sahip olmadığını iddaa eden varmı aramızda ? Tamamen bir süs maddesi ve kalabalık olsun diye eklenmiş. Varsa bu bize ekstra hak getiriyor diyen, bi adım öne çıksın :)

madde 5 = Devletin memurunu ve işçiyi güya demokratik halka kavuşturdular, istediği kadar sendikaya üye olsun, sendikalarla anlaşıp istediklerini vermedikden sonra, adamlara hak versen ne farkı var meydanda biber gazıyla boğsan ne farkı var . Tamamen süs maddesi.

madde 6 = Toplu sözleşme hakkı zaten yok mu ? Olmadığına dair bir bilgi gösterin bu paketi en çok ben destekleyeyim :) 1979'da Ecevit'in verdiği hakların üzerine tek bir ekstra hak yok iddaa ediyorum! Süs maddesi :)

madde 7 = İşte bu AKP'yi kurtarma maddelerinden birisi. Burada parti kapansada, milletvekili dokunulmazlığı devam ediyor, anında başka parti adı altında aynı eylemlere kaldığı yerden devam. BDP, DTP kapatıldığında 1 hafta'da aynı kadroyla şaklabanlıklara devam ediyor, birkaç milletvekili hariç, bu madde onaylanırsa; artık tüm kadro ad değiştirip siyasete devam edecek. O adamın hakkında yüz savcı suç duyurusunda bulunsa siklemez, adamın dokunulmazlık zırhı öyle kalın ki :)

madde 8 = Herkes bilgi edinebiliyor mu arkadaşlar ? Ben mesela Tayyip'in kaç milyon doları var merak ediyorum. Bu madde onaylanıp geçtiğinde, acaba öğrenebilecek miyim ? Yoksa kızının, gelinlerinin, karısının üzerine olanların 3-5 daireden başka bişey olmadığını söyleyip oturtacaklar mı yerime beni :) Süs maddesi.

madde 9 = Meclis başkanı 2 yıl daha devam edecek, neden çünkü akp iktidardan düşeceğini biliyor, koalisyon olunca, kendi yasa tasarıları kolayca yasalaşsın, mecliste oylamalarda arkamızda biri olsun, göz yumsun, daha çok bizi savunsun diye birini istiyorlar :) Bu madde hem pakette kalabalık yapsın diye, hemde kısa vadede AKP çıkarları gözetilsin diye eklenen bir madde.

madde 10 = YAŞ kararları yargılansın. Yani, ülkenin birliğine karşı alınan önlemleri yargılayacağız. Nedir ? OHAL, nedir ? Güvenlik noktalarının sıklaştırılması, nedir ? gece dışarı çıkma yasağı ? 1999'da OHAL kalktı , 3 yıl PKK neredeyse hiç bir faaliyet gerçekleştiremedi, bitiyordu anlayacağınız - bu YAŞ kararları uygulanıyordu. Ya bu maddeyle ne olacak ? Vay sen neden şu bölgedeki şu adamları kısıtladın, onlar ne güzel bölünecekti. Gözünüz açılmadıkça daha çok sikecekler bizi :)

madde 11 = Adalet Bakanlığı önce bi adalet nasıl sağlanır, nasıl tarafsız olunur, nasıl hangi şartlarda savcı ataması yapılır onu uygulasın. Kendi savcılarına süper yetkiler verirken, cemaat soruşturması açan savcıları ortalıkda teröristin uğramadığı muamelelere uğrattılar. Bu AKP'nin hukuk ve yargıyı ele geçirmek için çıkarmak istediği en sinsi maddelerden birisidir.

madde 12 = Askeri yargı devletin güvenliğine ve Anayasa'ya aykırı suçlara bakamayacak neden , çünkü asker vatanhainliğini affetmez!!! Eee, AKP'ninde zaten en büyük korkusu bu, Menderes'in düştüğü durumdan o kadar çok korkuyolar ki bu demokrasi silahşörleri :)

(alıntı.)

bu arada ats30 yeni nikin hayırlı olsun açıkistihbarat ilginç

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

acikistihbarat bunu yazdı:

illision bunu yazdı:

ilk olarak ak parti anayasa değişikliği için tüm partilere açık çağrıda bulundu gelin katkı yapın diye.ama statüko partileri birlikte hareket ederek hepsi birden hayır dedi.meclisteki oylamalarda cehape vekilleri meclise sokmadı.mehape vekillerine zorla hayır oyu verdirtti.bunları göz önüne alarak nasıl olur da ak parti kimseye danışmadı diyorsun ?

ayrıca ak parti anayasa değişiklik paketini danışacak yer olarak milleti seçti ve referanduma gidiyor.bu süreçte birçok kitapçık bastırdı ve dağıtıyor.internet sitelerinde maddeler hakkında geniş bilgiler yer alıyor,tv programları yapılıyor vs.

hocam sen mhp ye oy vermişsin ve anayasa değişikliğini ak parti anayasası olarak algılıyorsun daha doğrusu sana öyle algılattırıyorlar.doğru olan bunun ak parti anayasası değil tüm Türkiye'nin anayasası olarak görmektir.içeriğe bakmadan sırf ak partiye saldırmak için karşı çıkmak ancak ve ancak cahilliktir.

İçeriğe bakınca "Evet" mi atmak gerekiyor, böyle olunca cahillik gidiyor "Bilgelik" mi geliyor?

Ayrıca Anayasayı sadece Akp'nin yaptığı gün gibi ortada, buna göre a) Tüm Türkiye için yapmıştır.

b) Tüm Türkiye için değil belirli bir şey için yapılmıştır.

b şıkkı gibi yorum yapabilecek adam direkt "Cahil" mi oluyor?

Ya da birisi a şıkkını tercih etti diye "Evliya" falan mı oluyor?

Son söz: "Sorgulamaya açık olmayan adam doğru da olsa yanlış da olsa kendi bildiğine atacaktır."

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    illision
    illision's avatar
    Erkek

illision bunu yazdı:

Hocam zaten kendin itiraf etmişssin kimseye danışmadı kendi çaldı kendi oynadı sonrada mazlumu ayahına yattı  milletimiz sever böyle söylemleri . Siyasi Partiler ne için var hacı?Milletvekili diye bişey niye var.Hangi partiye demiş gelin anayasayı değiştirelim önerileriniz sunun beraber oluşturalım diye?. Süreci hepimiz biliyoruz ben anayasayı değiştiricem ahada benim hazırladığım anayasa gelin bunu kabul edinde uzlaşmış olalım. Bunu hangi parti kabul ederdiki?. Bu sürecide kendi lehine çevirmek için kullandı. Duygu sömürüsüyle bakın görüyorsunuz hiç biri yanaşmıyor bunlar antidemokrat bunlar şöle bunlar bölee yılların dincisi yedikuşak demokrasi savaşçıcı oldu..

birgün olmasada birgün mutlaka
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

AnaMuhalefet bunu yazdı:

illision bunu yazdı:

İçeriğe bakınca "Evet" mi atmak gerekiyor, böyle olunca cahillik gidiyor "Bilgelik" mi geliyor?

Ayrıca Anayasayı sadece Akp'nin yaptığı gün gibi ortada, buna göre a) Tüm Türkiye için yapmıştır.

b) Tüm Türkiye için değil belirli bir şey için yapılmıştır.

b şıkkı gibi yorum yapabilecek adam direkt "Cahil" mi oluyor?

Ya da birisi a şıkkını tercih etti diye "Evliya" falan mı oluyor?

Son söz: "Sorgulamaya açık olmayan adam doğru da olsa yanlış da olsa kendi bildiğine atacaktır."

hocam forumda bol miktarda Türkçe bilmeyenler var sen de onlardan mısın yoksa ? bak ne diyorum orda "içeriğe bakmadan sırf ak partiye saldırmak için karşı çıkmak ancak ve ancak cahilliktir." bizzat şahit olduğum olaylar var.bazı arkadaşlarla konuşuyorduk yeni anayasaya karşı olduklarını vs ötüp duruyorladı sordum onlara içeriğine baktınız mı diye afalladılar.aynı durum burada da var.bu durum tahribatın statükosundan da kaynaklanıyor.bu sitede ak partiye şiddetle saldıranlar çok fazla ve karşı çıkılamıyor çıkmaya çalışan da yok zaten.

sonuç olarak anayasa değişikliğinin maddeleri ideolojiden bağımsız önyargısız bir şekilde incelenirse "faydalı" olduğu anlaşılabilir.bu söylediklerim sadece ve sadece anlamak isteyenleredir.diğerleri için değil.onlar hayatlarını 50 metrede yaşayadursunlar.

@illision hocam anlamıyor musun diğer mafyadan bozma partiler değişikliğin yapılmasına bile karşı çıktılar.sen şimdi kalkıpta benim oy verdiğim parti bu pakete birşey katmadı ben de desteklemem mi diyorsun ? senin hayatını partin mi şekillendiriyor ? ..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    feel_me
    feel_me's avatar
    Erkek

diamonique bunu yazdı:

feel_me bunu yazdı:

Toplumsal sorunların demokratik çözümü için karşılıklı, iki yönlü
    iletişim gereklidir. Böyle bir iletişim gerçekleştirilmediği sürece,
    sorunların çözümününe ulaşılamaz. Gücü o anda elinde bulunduran
    otorite emir vererek, toplumsal soruna bir çözüm getireceğine inanabilir.
    Ancak iletişim kurmadan ortaya atılan ve zorla kabul ettirilen
    bu tür --çözüm-- biçimlerinin ömrü, emri veren iktidarın ömrü kadar
    olur; iktidar değişince, yeni otorite eski emri ortadan kaldırır ve çoğu
    kere, öncekine taban tabana zıt, yeni emirler verir. Zamanla sürtüşmeler
    çoğalır, bu tür keyfi emirler daha derin toplumsal buhranlara
    yol açar. Türk eğitim, ekonomi ve yönetim tarihi, bu tür keyfi --emir--
    örnekleriyle doludur.

Doğan Cüceloğlu'nun kitabından alıntı. çok doğru yazmış.

İlk satırlar tam olarak şu andaki hsyk nın yapısını anlatıyor. İşte referandum da bunun için yapılıyor.

ranger, belliki oylanacak maddeler hakkında bilgi sahibi değilsin. Çünkü bahsettiğin şeyler referandum ile alakalı değil. Konuyu başka yere eçkmeyin.

ilk satırlar akp yi anlatıyor hocam ne hsyk sı? akp hangi maddeyi kimle oturup konuştu. kendine göre doğru olan maddeler çıkardı oylayın bunu dedi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Erkek

AnaMuhalefet bunu yazdı:

illision bunu yazdı:

....

....

....

hocam forumda bol miktarda Türkçe bilmeyenler var sen de onlardan mısın yoksa ? bak ne diyorum orda "içeriğe bakmadan sırf ak partiye saldırmak için karşı çıkmak ancak ve ancak cahilliktir." bizzat şahit olduğum olaylar var.bazı arkadaşlarla konuşuyorduk yeni anayasaya karşı olduklarını vs ötüp duruyorladı sordum onlara içeriğine baktınız mı diye afalladılar.aynı durum burada da var.bu durum tahribatın statükosundan da kaynaklanıyor.bu sitede ak partiye şiddetle saldıranlar çok fazla ve karşı çıkılamıyor çıkmaya çalışan da yok zaten.

sonuç olarak anayasa değişikliğinin maddeleri ideolojiden bağımsız önyargısız bir şekilde incelenirse "faydalı" olduğu anlaşılabilir.bu söylediklerim sadece ve sadece anlamak isteyenleredir.diğerleri için değil.onlar hayatlarını 50 metrede yaşayadursunlar.

@illision hocam anlamıyor musun diğer mafyadan bozma partiler değişikliğin yapılmasına bile karşı çıktılar.sen şimdi kalkıpta benim oy verdiğim parti bu pakete birşey katmadı ben de desteklemem mi diyorsun ? senin hayatını partin mi şekillendiriyor ? ..

komiksin yani evet denilince anlayanlar grubuna girmiş oluyoruz hayır denilince aptal cahil grubunaa komiksin işte tam bir akp'ye yakışır vatandaş örneği rte senin şu yazdıklarını görse madalyanı takmıştı.

asıl komik olan ki şu maddeleri inceledin mi, bu parti seçimi değil referandum deyip(güzel bir şey bu) fakat kendilerinin bu söylediklerinden bihaber olmaları..

...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

* YAŞ kararlarına karşı yargı yolu açılacak.

YAŞ kararlarına itiraz hakkı gelecek. Bunca sene ordudan boşu boşuna atılan insanlar oldu. Bakın Avrupa'daki örneklere. İtiraz hakkı var. Sadece bu bile bana göre bir demokratikleşme adımıdır ve de kişisel hakları güvence altına almaktadır.

Bakın avrupanın HSYKlarına. En içine kapanık, en baskıcı, kendini en yüksek güç olarak gören hsykmıza bakın. hsyk şu an ki haliyle hiçbir fikre açık olmayan, kendi içinde kapalı bir birim, alevi marksistler tarafından idare ediliyor(Burada mezhepçilik yapmıyor, kendi içlerine kapanık gelişmeyen bir birim olduğunu belirtiyorum) ve de tamamen dışarıdan insanlara karşılar. Ama Avrupa'ya baktığınızda adamlarda öğretim üyeleri, ekonomistler de var. Böylece ilerleme kaydediyorlar. Alacakları bir kararın sosyal ve ekonomik boyutunu böylece hesaplamış oluyorlar ve buna göre hareket ediyorlar.

Asker vatan hainlerini affetmez demişsin. Asker önce kendi içindeki hainleri temizlesin.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

olivetti bunu yazdı:

AnaMuhalefet bunu yazdı:

illision bunu yazdı:

....

....

....

komiksin yani evet denilince anlayanlar grubuna girmiş oluyoruz hayır denilince aptal cahil grubuna komiksin işte tam bir akp'ye yakışır bir seçmen örneği rte senin şu yazdıklarını görse madalyanı takmıştı.

sen komiksin hocam hayır deyince hidayete ermiş ve ülkeyi "akepe" den kurtarmış mı oluyorsunuz ? bak kısa bir haber var.

"Sezen Aksu'dan sonra ünlü rock sanatçısı Teoman da anayasa paketine evet dedi. "Kararımı AKP'yi düşündüğüm için vermedim' diyen ünlü şarkıcı eksikleri olsa da yapılan çalışmanın demokrasi adına ileri bir hamle olduğunu söyledi."

şimdi hocam yeni anayasaya evet demek ülkeye ihanet etmek vb anlamlar taşıyorsa en başta bu 2 ünlü ve diğer ülkücüler cehapeli belediye başkanları vs hepsi mi ihanet ediyor.

Toplam Hit: 6502 Toplam Mesaj: 54