folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Vicdanı "Red" Hakkının Kullanılması

Vicdanı "Red" Hakkının Kullanılması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

AsilKan bunu yazdı:
    -----------------------------

Bence her Türk gencinin yaşaması gereken bir tecrübe.. Ayrıca mesleğin doğrultusunda bir konum alabiliyorsun.. Ha çokta profosyonel işler yapmıyorsun mesleki anlamda ama yine de askerlik Türk milletinin atalarından kalma en hoş , en benliğine ulaştıran yerdir bence.

-Elektrik elektronik mühendisi olanlar öne çıksın !

5 kişi çıkar.

-Aranızda yüksek mühendis olanlar öne çıksın.

1 kişi çıkar.

Komutan yanındaki yazıcıya döner;

-Yaz.  televizyonlardan sorumlu.

(yaşanmıştır)   (:

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

NovalgiN bunu yazdı:

AsilKan bunu yazdı:

Bence her Türk gencinin yaşaması gereken bir tecrübe.. Ayrıca mesleğin doğrultusunda bir konum alabiliyorsun.. Ha çokta profosyonel işler yapmıyorsun mesleki anlamda ama yine de askerlik Türk milletinin atalarından kalma en hoş , en benliğine ulaştıran yerdir bence.

-Elektrik elektronik mühendisi olanlar öne çıksın !

5 kişi çıkar.

-Aranızda yüksek mühendis olanlar öne çıksın.

1 kişi çıkar.

Komutan yanındaki yazıcıya döner;

-Yaz.  televizyonlardan sorumlu.

(yaşanmıştır)   (:

Evet. Bende öyle tahmin ediyorum zaten.. Ama yani yok silahı alırsın eline savaşırsın dağlar boyu diye birşey yoktur.. Ha ben 2 yıllık bitirip giderim. Rütbem ne olur felan bir bilgim yok ama eğer yeterli fiziki yapıya sahipsem dağlar boyu savaşmakta isterim.. Yani askerlik bizim için kutsal bir yer..

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezoo
    sezoo's avatar
    Erkek

kady bunu yazdı:

Z-CHAN bunu yazdı:

gozkopat bunu yazdı:

ne garip vicdansız serefsızlere vıcdan-i red uyguluyorlar

insan haklari ile alakasi varmiş gibi gorunen ama olmayan olgudan faydalanmaya calısan vıcdanı redcıler .
    devlet,
    - herkese 5.000 ytl dagitiyoruz, almak mecburidir!" dediginde,

- benim ihtiyacim yok, garibana daha cok verin...
    diyecek insan kumesi ile
    - vicdani retci olmak istiyorum.

diyenler kumesi "eşit" olmadikca bu konu insanlik hakki olamaz. insanlik gorevi olabilir ancak.

Vicdani redçi değilim ama askerlik yapmak istemeyene de şerefsiz demeye gerek yok. Kişisel tercihtir.

Nasıl olsa şimdilik ortalıkta bir savaş tehlikesi yok. Böyle zamanlarda bu görevi profesyonel askerlere bırakabiliriz.

kendı dusuncen ama saçma

askerde askeriye ile ilgili olmayan nedenler den dolayı ebesi sikilmiş biri olarak (3 ay acemı bırlıgını burnumdan getırdıler hatay serın yol gıb bır yerde)

3 oglum var biride askere gitmesin yada kolay askerlik yapsın demem diyemem..

kim ne düşünürse düşünsün böyle evladım olucagına olmasın tercihimdir.

1 sene sinide vatana vermek den çekinen adam yarın savaş olsa ilk kacacak adam dır.

askerlık görevını yapma manın tek ıstısnası olabılır oda polıs lık  oda zaten adam hayatı boyunca bu ulke ıcın calısıyor gerısı kım olursa olsun gıtmelı

Helal olsun baba. Üstüne tartışmak yersiz.

Dövme Yapılır Mekan ANTALYA-ALANYA
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicuta-douglasii
    Cicuta-douglasii's avatar
    Erkek

Hepimiz gidicez askere Şeyh'in kesin emri var P:

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Kimle ne ile ne için savaşıyorsun ya .Savaş fılan yok ortada zaten pkk ıse ne oldugu bellı.Karakollara bakım dahi yapmıyorlar.G3 diyorsunda hodca '.dunya savasında gelıstırıelen ve suda çalışmayan bir sılah en ufak yagmur nemde sıkıntı olan bır sılah .

Gitmeyen gitmek istemeyene şerefsiz demek hakaret etmek acizlikten başka birşey değildir bence.Cezai ehliyetim olmadıgı ıcın gitmeyecegım ben buyuk ıhtımalle askerede fakat bundan dolayı rahatsızlık duymuyorum.Bingölde astsubay bir arkadasım var komando birliğinde anlatır durur geldıgınde nelerı var burada anlatmanın yeri değil sizde duyarsınız oraya askerlıge gıden yakınlarınızdan abilerinizden arkadaslarınızdan telsizlerden cevap alınmayanını mı teroristler gıttıkten sonra emır verenlerı mı ?

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Ben askerliğimi 18 ay yaptım. Ben yaparken bedelliler geldi. Adamlar askerliğimiz bankada bitti, küsüratlar için buradayız diyordu. Vatan borcu tamam kabul ama nakte çevrilen vatan borcu olurmu a.q.

Gazetede bir başbakanın oğlu askerde görünürken eğlence mekanlarının birinde resmedilmişti. Adaletsiz uygulamalar çok varken neden canımı ortaya koyayım. Vatansa vatan, şehitlikle şehitlik ama herkese.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Olgunisik bunu yazdı:

Ben askerliğimi 18 ay yaptım. Ben yaparken bedelliler geldi. Adamlar askerliğimiz bankada bitti, küsüratlar için buradayız diyordu. Vatan borcu tamam kabul ama nakte çevrilen vatan borcu olurmu a.q.

Gazetede bir başbakanın oğlu askerde görünürken eğlence mekanlarının birinde resmedilmişti. Adaletsiz uygulamalar çok varken neden canımı ortaya koyayım. Vatansa vatan, şehitlikle şehitlik ama herkese.

Görmüşşün iste kardesım sende olayı.Ne paşaların cocukları ısadamlarının falan fılan yapıyormu askerlık hayır olan normal vatandasa oluyor dagdakı beslemeler yuzunden ölüyorlar.

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

matematik1 bunu yazdı:

Kimle ne ile ne için savaşıyorsun ya .Savaş fılan yok ortada zaten pkk ıse ne oldugu bellı.Karakollara bakım dahi yapmıyorlar.G3 diyorsunda hodca '.dunya savasında gelıstırıelen ve suda çalışmayan bir sılah en ufak yagmur nemde sıkıntı olan bır sılah .

Gitmeyen gitmek istemeyene şerefsiz demek hakaret etmek acizlikten başka birşey değildir bence.Cezai ehliyetim olmadıgı ıcın gitmeyecegım ben buyuk ıhtımalle askerede fakat bundan dolayı rahatsızlık duymuyorum.Bingölde astsubay bir arkadasım var komando birliğinde anlatır durur geldıgınde nelerı var burada anlatmanın yeri değil sizde duyarsınız oraya askerlıge gıden yakınlarınızdan abilerinizden arkadaslarınızdan telsizlerden cevap alınmayanını mı teroristler gıttıkten sonra emır verenlerı mı ?

bunun suçuda TSK değilmi zaten herşeyde tsk suçlu siyasi iradenin hiç mi hiç suçu yok  millete Türk askerini kıötüleye kötüleye Türk subaylarını kötüleye kötüleye elini,ze ne geçiyor kime neye hizmet ediyorsunuz anlamıyorum ki ne geçiyor elinize sen dindarlığın sebebiyle askeri sevmiyorsun birileride aşırı sol örgüt propagandacısı olması sebebiyle yiyin başını Tsk nın o zaman götünüzü sokacak bir ev bulabilecekmisiniz bakalım  gitmesin  siz yobazlığınızdan onlar bilmemnedeN kimse gitmesin askere kim koruyup kollayacak götünüzü merak ediyorum o astsubay arkadaşın o kadar sevmiyorsa ne işi var o şerefli üniformanın içinde tama komutanların hepsi 4-4- lük değil ama bunun tümünü askeriyeye mal etmek kadar aptallık olamaz

g3 e gelincesuda çalışmıyormuş bilmemne hikaye şuan kullanınlan en iyi muharebe silahlarından biridir g3 piyade tüfeği o çok evdüğünüz keleş incelediğinde gerek fiziki gerekse atış özelliklerinde g3 ün standartlarının çok altında kalmaktadır g3 adamın a.k o silah çok kuvvetli bir silahtır yeterki düzgün kullanılsın

Asıl Askere gitmemek acizliktir ezikliktir Hatta korkaklıktır

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyaban
    beyaban's avatar
    Erkek

HeadBanger bunu yazdı:

sezoo bunu yazdı:

HeadBanger bunu yazdı:

aynı sorun bendede var... bende gitmek istemiyroum ama bakalım neler olcak :(

Lan ne hale geliyor TÜRK GENÇLİGİ!!

Gitmek istememendeki sebep nedir onu merak ettim. Göt korkusumu?

polemik yaratacak birine benziyorsun... devam ederim ama sorun değil..

üni okuyorum ve eeğer ki askerlik herkez için 12 ay olursa.. kararım böyle olucak... niye derse kıçımı yırtıcam ünide bişiler öğrenicem sırf askerlik yapmadım die de işe giremicem ve askere gitmek zorunda kalıcam ve o  12 ay da bütün herşeyi unutucam....

ayrıca askerlik yaptıysan sen 4 nala gitmişsin sanırım :)) kimse seve seve gitmiyro askere öyle birinide görmedim.. ;)

demekki sen hiç vatan sevgisi olan birini görmemişsin aga bak okulum 1 yıl uzatmalı olarak bu yıl bitiyor 2011 e kadar tecilli olmama rağmen tecili bozdurup hemen askere gitmek istiyorum ailemin açıköğretim oku kısa dönem yap gibi sözlerine aldırış etmeden gidecem babalar gibi  15 ay yapacam askerlikten korkulur mu amk tabi rahat hayata alıştınız maçanız yemiyor sonra vicdanı ret hakkı diyorsunuz vatan borcunun reddi falan olmaz en azından delikanlı adam yapmaz...

Türkçülük dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde ki bütün engelleri yıkacaktır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek

birileri inanılmaz zeki oldugunu ve askerde bunun heba olacagını ima etmiş. ego mastürbasyonu bu olsa gerek..

:D ziktir   giden adamlar   geri zekalıydı bi sen akıllısın

olayı anlık düşünmeyin  bugün vicdani red i konusuruz yarın kabul edilir öbür gün askerliği tamamen kaldıralım ne gerek var daha sonraki gün abd askerlerine selam çakarız

pkk güya 3-5 orospu cocugunun ünide kurdukları bir oluşum dimi

bak adamlar mecliste kaç yıl geçti 35 yıl

o gün bu oluşumu siklemeyen adamların çocukları dagda sehit oluyor

sen bugün askerden yırtmanın telaşını yaşarsın

yarın çocugun savaştan  kaçmanın telaşını yaşar

vatan millet sevgisi konusunda klavyeyi kıra kıra yazmak kolaydır. ama ayn adamı askere mi gidersin pembe terzkeremi verelim diye sorsan

sevine sevine alır pembe tezkeresini...sağda solda övüne övüne de anlatır.

kimsenin vatan severliğini sorgulayamam ama yazarken ve yaşarken arasında uçurum olmasın.

kusura bakmayın ama askere gidemeyen adama kusurlu gözüyle bakarım

kaçan şahsa adam dahi demem.

http://profil.gittigidiyor.com/kady
Toplam Hit: 12577 Toplam Mesaj: 81