Windows 8 Kabusu
-
Hocalar yıllardır microsoftun en büyük savunucularındanım. Öyle bir savunurum ki beğenmesem bile bill abime destek olsun diye çok microsoft ürünü almışımdır.
Fakat windows8 ve 2013 yazılımlarını kurmakla birlikte dumur oldum.
Hoşuma gitmeyenler
- Start menu diye birşey yok
- dosyaları silerken eminmisin diye sormuyor, eliniz delete e gitse koca bir foto albumu yada kaynak kod klasorunuzu silebilirsiniz.
- Hızlı olduğu söyleniyor ama hıza dair bişey göremedim, Aerosuz tasarımı sevdim ama hiçbir kontrolun borderinin olmamasını sevemedim.
- HyperV ise gördüğüm en yavaş virtual machine.
- Start yerine geçen şeyde windows update i falan bulamadım mesela.
- O kadar büyük tam ekran çalışan borsa programına yada saate ihtiyacım yok.
- Metro applicaitonları açıyorum, taskbarda olmadıklarından arkada açık kalıyorlar.
- Metro appları yazmak ölüm. koddan design tabına geçmek 10 saniyeyi buluyor. Windows storea app submit etmeninde başka bir kabus olduğundan sıkça bahsediliyor.
- Visual studio 2012 başka bir kabus. Fontlar tasarım, yavaşlık,hangisinden başlayacağımı bilmiyorum.
- Sanki telefon işletim sistemimi 32 inc ekranımda kullanıyorum hissi veriyor bana.
- Start menudeki birşeyi nasıl taskbara yapıştıracam? yok öyle bişey.
- Ne açılış ne OS hızından tatmin olmadım ki evimdeki PC nerdeyse bir araba parası yatırdığım bir alettir, normal kullanıcıya allah sabır versin.
- Bu şey kötü bir şaka gibi
- Ben pencereleri sağ üst değil sol ust koseye çift tıklayarak kapatırım. tabi köşelere gelen nerden çıktığı meçhul bişeyler bana engel oluyor.
Şöyle olmalıydı, Touchlar için optimize edilmiş daha buyuk basit Windows95 start menusu olmalıydı. Metro applar başka bir VM altında çalışmalıydı ve bunu telefon ve mobil cihazlarda kullanmalıydılar.
Yenilik olarak 3D yada vektor ikonlar yapılabilirdi. Yapacak çok şey vardı.
Örnek kullanıcı deneyimi
-
windows 7'ye devam o zaman...
-
microsoftu ben çoktan Allaha havale ettim müdür
birde ankete "microsoft ürünlerinden hiç hazetmem" die bi seçenek eklesen tam güzel olcak :),
cnr437 tarafından 02/Eki/12 13:26 tarihinde düzenlenmiştir -
windows 8'i ben de kurdum ve 2 saat sonra kaldırdım. tam bir rezaletti. kurmak isteyenlere tavsiyem vakit kaybı... windows 7 candır...
-
masaüstüne kısayol atmayan programları bulmak eziyetti benim için
1 hafta kullandım hızı fena değildi
hızlı kullanım için sürükle seçenekleri hoşuma gitmedi değil ama başlat olmadığı için
7 ye devam artık
8 pişmanlıktır
-
Win7 ye devaam
-
Windows 8 Klasik Başlat menüsü Program ile Yapılıyor
Bu dedigin metro da açtıgımız şeyleri nasil kapatiliyor X işarti yok ctrl alt del ypaıyorum da kapanıyor
-
Microsoftun çıkardığı en iyi işletim sistemi Xpden sonra windows 7 dir 8 i bende denedim tam bi rezalet :S
-
Windows xp sp3 'cüyüm
-
Hocam ben Windows 8'in internete düşen resimlerini görünce önce tereddüt ettim, sonra masaüstü resmini görünce yüklemekten bile vazgeçtim. Yakında 9'u çıkar, 8 denemeydi deneme derler :)
-
geleceği belli olmayan bir sistemi kuracağıma microsoft u tercih ederim