Wing Chun
-
Hacılar İp Man Serisinide İzledikten Sonra Başlamaya Karar Verdim
Yakınımda Bir yerde buldum Eğitim Veren Bir yeri.
Direk Gidip Kazık Yemiyim Diyorum.
Ücretler Ne Kadardır Maximum Kaç Ayda Sokak Kavgasına Yararı Olur.
Yorumlarınızı Bekliyorum
-
hocam fiyatlarını bilmiyorum ama wing chun sokak kavgasına yararı olabilir ama sen wing chun u ögrenmek için git sokakda birileri karıştıgında uygulamak için değil
sokakda milleti dövmek için bi spor arıyorsan mma a bak tüm dövüş stillerinin karşımı fazla yerde ögretmiyorlar sokak kavgasında en yararı olabilecek dövüş stili mma
-
hoca iyi öğrenmedikten sonra hiç bir dövüş sanatı bi boka yaramaz
-
dayak yemeden dayak atmayı öğrenemezsin |:
-
IronEagle bunu yazdı:
-----------------------------
Hacılar İp Man Serisinide İzledikten Sonra Başlamaya Karar Verdim
Yakınımda Bir yerde buldum Eğitim Veren Bir yeri.
Direk Gidip Kazık Yemiyim Diyorum.
Ücretler Ne Kadardır Maximum Kaç Ayda Sokak Kavgasına Yararı Olur.
Yorumlarınızı Bekliyorum
-----------------------------Ne kadar igrenc bir dusunce. Iste boyle zihniyetler var. Bu zihniyetler kurtlar vadisinide izleyince, ah ne guzel harac kesiliyor, racon kesiliyor, adam vuruluyor, artislik yapiliyor gibi goren, ki aslinda tam tersini veren mesajlar var, zihniyet bence; ama az bir kisim ise, vatan ugruna nasil aileden, sevgiliden vazgecilip bu ugurda hersey yapilabilecegi mesajlarini alabiliyor. Iste bu ayni zihniyet, Ip Man gibi bir filmi izleyip, felsefesini anlamayip, filmdeki gercek mesajlardan cok, kavgayi dovusu goren bir zihniyet, ve buraya gelip Wing Chun gibi cok zor, cok derin anlam tasiyan bu dovus sanatini ogreneyimde, sokak kavgalarinda ne kadar faydali olur diyor en kisa surede. Bu zihniyet cok zehirli, ve ulkem icin cok tehlikeli. Sen bu dusunce ve zihniyeti terk edemedikce asla ve asla hicbir "martial arts" ogrenemezsin. Pardon zaten bu yapilan seyler senin icin "martial art" degil kavga hareketleri, ozur dilerim. Senin bu filmden alamadigin; film icindeki aile sevgisi, huzur ve baris, alcakgonulluluk, tevazu, vatan sevgisi, duzenli calisma ve inanc, ve filmde cok iyi mesaji verilen ulkesinin yasadigi japonya ve amerikan baskilarina savaslarina karsi bir bas kaldiri. Bunlari umarim goren anlayan insanlar daha coktur.
Kusura bakmayin ama, boyle birsey yazmayi gercekten ihtiyac duydum, belgi duygularim agir basti biraz sinirlendim ama, kendimi tutamadim.
-
Sokak kavgası diyosan wingchun u uygulayabiliceğini sanmıyorum sen bir krav maga ya bak istanbulda vardı kursu
-
ücretlendirmeler 70-120 arasıdır.. sokak iiçin kullanacağını anladıklarında şutlarlar zaten seni baştan söliyim..
-
Benim çalıştıgım yerede elemanlar gelip hocaya soruyorlar hocam ne zaman sokakta adam döveriz diye.Cidden sakın bunu hocaya sorma komik duruma düşersin :)
Wingchun sokakta cidden kullanabilicegin bir "sanattır" görüldügünden çok zor ve cidden çok fazla çalışma gerektiren bir sanat hemde.Zincir yumruk atmak dışardan bakıldıgında kolay gözüksede hiç ama hiç kolay degil:).Bunun yanında Türkiyede 2 grup Wing Chunda önde.Avcılar ve Ebmaslar.İkiside dünyanın en iyi Wing Chun egitmenlerinin kurdugu kollar ve ikiside Türktür.İkisi arasında bir yorumda bulunmak istemiyorum ama bence mümkünse Ebmas olan bir Wingchun grubu bul.
Sokak dövüşüne gelince bu tamamen seninle alakalı bir olaydır.Sokak dövüşü birebir olmamakla beraber tüm pislikleride içerir.Sanırım 8. seviyeden sonra WingChunda çoklu rakip ve silahlı rakibe karşıda egitim alıyorsun.Ha o seviyeye gelmende minimum 2 yıl.
-
bende wing tsuna başlayacaktım. Yakında yer yok arayıpda fiyatlarını öğrenemedim onun için
Birde bu sporu sokakta kullanmayacakta nerde kullanacak bu arkadaş.
Herhalde
- şşşt baksana
- ne bakıon bilmemnene koduğum diyip adama dalmayacak.
2 dallama önünü kesti cıkar lan telefonu diyecek sende al abi ben wing chun biliyorum ama sokakta kullanamayacağım mı diyeceksin
Olası sokak kavgalarında en az hasarı alıp kendini rahatca savunmak için öğrense gerek.
ki umarım bold yazdığım yer gibi bir amacı yoktur arkadaşın.
-
Kısa sürede wing chun ile dışarıda bir halt yiyebileceğini pek sanmıyorum. Her spor öyle gerçi..
Ayrıca yapılan bir savunma veya mücadele sporunu dışarıda uygulamak spor ahlakına nekadar uyuyor tartışılır.
Ama illede dışarıda bişiler yapmak istiyorum dersen MMA'ı bir incele.
Kafes dövüşüdür. Her teknik olmakla birlikte Allah ne verdiyse giriyorsun :D
-
Genki bunu yazdı:
-----------------------------bende wing tsuna başlayacaktım. Yakında yer yok arayıpda fiyatlarını öğrenemedim onun için
Birde bu sporu sokakta kullanmayacakta nerde kullanacak bu arkadaş.
Herhalde
- şşşt baksana
- ne bakıon bilmemnene koduğum diyip adama dalmayacak.
2 dallama önünü kesti cıkar lan telefonu diyecek sende al abi ben wing chun biliyorum ama sokakta kullanamayacağım mı diyeceksin
Olası sokak kavgalarında en az hasarı alıp kendini rahatca savunmak için öğrense gerek.
ki umarım bold yazdığım yer gibi bir amacı yoktur arkadaşın.
-----------------------------zaten bunlar savunma teknikleri öğretmiyorlar mı?
bu tür konular açıldığında mutlaka 1-2 kişi gelip jetli filimlerindeki keşişler gibi ders verirler :)