Wing Chun
-
PoLLBuLL bunu yazdı:
-----------------------------
hocam haklısın ama bazı insanlar yalnızca sevdiği yapıyor.kendini koruma amacını hiç düşünmeyenler de var.
bence kişinin başlamadan önce o sporu sevmesi şart.
-----------------------------kesinlikle
mesela ben kavga edebilmek için savaş sanatlarına başladım
ama hepsinden daha eğlenceli olduğu için capoeira'ya, hepsinden daha etkili olduğu için de wingtsun'a başladım.
-
krav maga öğrensen sokakta daha çok işine yarar hocam
-
TheWorm bunu yazdı:
-----------------------------önceki kravmaga mesajına tepki göstermiyim dedim ama bunun tekrarına sanırım yorum yapmalıyım
kravmaga hatayı affetmez, eklemi tutturamazsan damarı bulamazsan teknik işini görmez.
kravmaga öğrenmek çok zordur. çünkü israilin askerl dövüş tekniğidir ve "gerçek"eğitmen bulmak gerçekten zordur. Türkiye'de şüpheliyim.
kravmagada rakibinize zarar vermeden de etkisiz hale getirmek gibi bir seçenek sizin elinizde değildir, mutlaka zarar vermeye yöneltir. bu da her zaman isteyeceğiniz bişey olmayabilir.
kısacası çoğu kişiye tavsiye etmiyorum, özellikle Türkiye'deki eğitmenlere daha bir şüpheyle yaklaşılmalı diyorum.
-
Prometheus bunu yazdı:
TheWorm bunu yazdı:
-----------------------------önceki kravmaga mesajına tepki göstermiyim dedim ama bunun tekrarına sanırım yorum yapmalıyım
kravmaga hatayı affetmez, eklemi tutturamazsan damarı bulamazsan teknik işini görmez.
kravmaga öğrenmek çok zordur. çünkü israilin askerl dövüş tekniğidir ve "gerçek"eğitmen bulmak gerçekten zordur. Türkiye'de şüpheliyim.
kravmagada rakibinize zarar vermeden de etkisiz hale getirmek gibi bir seçenek sizin elinizde değildir, mutlaka zarar vermeye yöneltir. bu da her zaman isteyeceğiniz bişey olmayabilir.
kısacası çoğu kişiye tavsiye etmiyorum, özellikle Türkiye'deki eğitmenlere daha bir şüpheyle yaklaşılmalı diyorum.
-----------------------------hocam ben aslında krav maga yı bir savunma sporu olarak görmüyorum.
yalnızca israil askerlerine,özel kuvvetlere vs.. bence bunlar bir pazarlama taktiği gibi görünüyor.
türkiye de de askeri stil öğrenen 1 kişi vardı galiba..
-
PoLLBuLL bunu yazdı:
hocam ben aslında krav maga yı bir savunma sporu olarak görmüyorum.
yalnızca israil askerlerine,özel kuvvetlere vs.. bence bunlar bir pazarlama taktiği gibi görünüyor.
türkiye de de askeri stil öğrenen 1 kişi vardı galiba..
-----------------------------tartışılabilir bi konu. bizim için önemli olan litaratürde savaş sanatı olarak geçmesi.
esas olarak birçok savaş sanatından alıntılar yaparak oluşturmuşlardır.
özellikle jiu-jitsu temellidir. o sebeple buna israil jiu jitsu da denir nadir de olsa.
birine acı çektirmek ve ciddi zararlar vermek için uygun bi teknik olduğunu düşünüyorum.
lakin birçok sanatın size sunduğu "öldür ya da sadece engelle" seçeneğini sunmaz. sadece öldür mantığında gider.
-
bu yaştan sonra bu tür uzak doğu sporları gider mi sıfırdan? Yaş 27. Bide taekwondo ve wing tsun ikisini birlikte götürebilir miyim?
edit: daha gençken box 1 yıl kickbox 7 ay falan gitmiştim ama çeşitli sebeplerle bırakmak zorunda kalmıştım
-
KurSad bunu yazdı:
bu yaştan sonra bu tür uzak doğu sporları gider mi sıfırdan? Yaş 27. Bide taekwondo ve wing tsun ikisini birlikte götürebilir miyim?
edit: daha gençken box 1 yıl kickbox 7 ay falan gitmiştim ama çeşitli sebeplerle bırakmak zorunda kalmıştım
-----------------------------hocam tekvando ve wt mantıkları ters. yani beraber götürebilirsin ama aklın karışabilir ve ikisini de normalden yavaş götürürsün. wt tavsiye ederim ancak kalbim tekvandodan yanaysa ona gitmlisin ve elinden geldiğince ilerlemelisin.
ya mevzusuna gelince 40ta tekvandoya başlayan ve devam eden birini tanımıştım. sanırım 27 geç değil.
wt içinse iş daha da kolay çünkü wt çok etkili olmasına rağmen fiziksel olarak da daha kolay sayılabilir. 50sinde bile olsan rahatlıkla başlayabilirdin.
çünkü tekme kaldırma (yüze tekme falan) gibi fazla enerji harcatan üstelik açık veren teknikler wtde yok. gösterişsiz ama etkili teknikler var.
-
Prometheus bunu yazdı:
KurSad bunu yazdı:
-----------------------------hocam tekvando ve wt mantıkları ters. yani beraber götürebilirsin ama aklın karışabilir ve ikisini de normalden yavaş götürürsün. wt tavsiye ederim ancak kalbim tekvandodan yanaysa ona gitmlisin ve elinden geldiğince ilerlemelisin.
ya mevzusuna gelince 40ta tekvandoya başlayan ve devam eden birini tanımıştım. sanırım 27 geç değil.
wt içinse iş daha da kolay çünkü wt çok etkili olmasına rağmen fiziksel olarak da daha kolay sayılabilir. 50sinde bile olsan rahatlıkla başlayabilirdin.
çünkü tekme kaldırma (yüze tekme falan) gibi fazla enerji harcatan üstelik açık veren teknikler wtde yok. gösterişsiz ama etkili teknikler var.
-----------------------------sanırsam biri daha ziyade tekme üzerine birisi kol ve yumruklar üzerine, ondan ikisini birden düşündüm.
Yaş olayını da yorulmadan ziyade vücut gerekli esneklik ve yeteneği kaybetmiş midir diye düşünerek sordum?
-
KurSad bunu yazdı:
-----------------------------hocam hiç bir zaman geç değildir.
bizim salona bir adam gelmişti 42 yaşında. ben boks öğrenmek istiyorum demişti.biraz gülmüştük ,yapamazsın falan demiştik,adam 6 ay sonra 40 yaş üstü il şampiyonu oldu
-
27de esneklik o akdar kaybolmaz. çalışarak iyi bi hale getirebilirsin vücudu.
wt evet daha çok kollar üzerine. ama bunun anlamı tekmelerde eksik olduğu değil kesinlikle.sadece gösterişli tekmelerden ziyade gösterişsiz ama garanti işe yarayan tekmeleri kullanıyoruz. bununla birlikte her tekmeyi etkisiz hale getirmeyi öğreniyoruz.