Yakalandım Müridler
-
Hocam 15-16 yaşlarındaysan sana ßy diebiliris :D ben o yukarda sölediklerimi yaşını büyük olarak düşündüm ve öle söledim.ama yaşın küçükse işin zor :D
-
öncelikle yaş 17 ve bu konuyu ben açmadım http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=65699 yargısız infaz yapmayın ya:D
-
hoca geçmiş olsun ama komsu sölerse bişe olmaz ya kendini açındır. ilk denemendi falan filanm die belki yırtarsın
-
Sigarayla alakalı uzun bir geçmişin yoksa,yaşayabileceklerini uzun uzun anlatabilerek bırakmanı öneririm.Bende sigara kullanan bir insanım ve sigara içen birinin sigara içmeyen birine sigara içme diye öneriler yapması mantıken ters olarak algılanabilir.Fakat zihninde sigaraya şuanki düşüncelerini bir nebzede ollsa aksine çevirecek ümidiyle bunları senle paylaşmak istiyorum.
*İlk her zaman cezbedicidir,bu herşey için geçerlidir.Yaşadığın her ilk vucudunda ve beyninde daha önceden yaşamadığın hisler yaşatacağı için nefisin ve egoların bunun tekrarına ihtiyaç duyacaktır.
*Sigara içmeyi hak edinmiş beynin nikotinin de doğurduğu bağımlılık halleri nedeniyle bunu küçümseyecek fikirler oluşturacaktır.''Herkes içiyor,aman sigarada ne varki,büyüdün sen artık v.s" Bu fikirlere kapıldığın andan sonra yeni bir sen'e merhaba diyeceksin ve sen farkında bile olmadan hayatının orjin merkezinde yer alacak.Gittiğin her yerde seninle olacak,sabah uyandığında aklına gelen ilk şey,gün içerisinde sürekli zihninin bir yerini tırmalayan sağlıklı düşünceler üretmene birazcıkta olsa engel olacak yeni arkadaşın olacak,sigara içemediğin yerlere gitmek istemeyeceksin (akraba ziyaretleri,ailenle herhangi uzun bir birliktelik,sigara içtiğini bilmeyen herhangi bir insanın yanı.
*Maddi açıdan artık rütin ve değişmez olarak alacak bütcendeki yerini,onun parası hep ayrı olacak ve maddi sıkıntıların varsa sana ciddi problemler doğuracak,ulaşamadığın durumlarda nefret ettiğin bir insandan bile isteyecek hale geleceksin,oysa önceleri bu düşüncelerin çok farklı olabilir sevmediğin bir insanın yanı sana hiç cazip gelmeyebilir işte tam olarak sigarayla bundan vazgeçeceksin.
*Pırıl pırıl dişlere,komprosör gibi bir akciğere,tertemiz bir cilde an itibariyle sahip olabilirsin,sigaraya hayatında öncelik vermeye başladığından sonra sana verilen bu güzelliklerede veda edebilirsin.Özetle sağlık açısından sana bir sürü aksilik yaşatabilir.Ayrıca, eğer koku konusunda hassas bir insansan yada cevrende hassas olan insanlar varsa üzerindeki kokuyla direkt - not alacaksın kendinden ve cevrendekilerden.
*Son olarak ; Avakado yememiş bir insanın canı asla avakado istemez sadece merak bunu tetikleyebilir.Bir meraktan, görerek uyguladığın,istemeden bir anda maruz kaldığın bu illetti avakado mantığıyla silebilir daha önce hiç tatmamıs gibi bundan sonraki hayatına böyle olumsuzluklara maruz kalmadan devam edebilirsin.
Belkide bunlardan ziyada şuan ailenle yaşadığın olumsuzluğu göz önünde bulundurarak buna neden olan şey için böyle birşey yaşamanın ne kadar yaşanılabilir olduğuna iyi karar vermelisin.
Bunları nasihattan ziyade,sadece yaşanmışlıkların aktarımı olarak algılamanı isterim.Umarım bu vesileyle, bu illete "merhaba" yerine "elveda" dersin.
-
İki kez entere bastım,bu sebeple buradaki aynı cümlelerimi siliyorum :)
-
bu konuya ciddi ciddi yorum yazıosunuz ya bide..
neyse(:
-
gkhn759 bunu yazdı:
-----------------------------
16 yasındaymıssın, eer yasın buysa yani lise 1 desin, ailen ben olsam öttürürdüm seni
-----------------------------
16 yaşında ötütürlmüş biri rolu yapıyor sanırım:Dedit: günde bir paket sigara içiyorumvve bunu bir matah olsun diye söylemiyorum, sigaraya verdiğim parayı birkitirseydim sanırsam 90 model bi şahin alırıdım..
-
gfb_soldier bunu yazdı:
-----------------------------bu konuya ciddi ciddi yorum yazıosunuz ya bide..
neyse(:
-----------------------------Neden hocam yanlışmı yapmış yazmakla.bence çok güsel bişi yapmış ben tebrik ediorum arkadaşı her ne kdr içen arkadaşın bırakacağını düşünmesemde
-
Sigarayı bırakmaya çalış. Olmadı baban seni zaten öttürecek dediğin gibi bundan kurtuluşun yok ;)
-
eğer komsun gorduyse cumle aynen su:
"...senın oglanı gordum sahada arkadaslarıyla sıgara ıcıyordu..... "
boyl bır durumda bıze "iyi bilirdik" demekten baska care kalmıyor...