folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Yaradılışçıların Usanmadan Defalarca Sorduğu Soruların Cevapları

Yaradılışçıların Usanmadan Defalarca Sorduğu Soruların Cevapları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek
    The-ExTaCy bunu yazdı

Ben o yazdığımda dini kötüleyen bişey göremedim dostum.

Önce neyi eleştirdiğimi anla sonra yorum yap.

Ayrıca islamiyetin kötü emirleri de var onları da öğren.

@unbalanced

Dostum ne amaçla yaparsan yap aşık ol olma farketmez. 

Kuranda ne diyor? Zina en büyük günahlardandır diyor.

Yani inancına göre önce bi cayır cayır yanacaksın sonra cennete gideceksin farkındasın dimi?

bende yazdığım yorumun sadece ilk satırını sana yazmıştım gerisini genel manada yazmıştım sende beni yanlış anlamışsın. birde islamiyetin kötü emirleri dediğin muhtemelen zamanında birinin yada birilerinin yanlış yorumlamalarıyla ortaya çıkmış olan şeyler. her hocayım diyenin söylediklerine  inanmayacaksın.  

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Erkek
    oliWeR bunu yazdı
    The-ExTaCy bunu yazdı

Ben o yazdığımda dini kötüleyen bişey göremedim dostum.

Önce neyi eleştirdiğimi anla sonra yorum yap.

Ayrıca islamiyetin kötü emirleri de var onları da öğren.

@unbalanced

Dostum ne amaçla yaparsan yap aşık ol olma farketmez. 

Kuranda ne diyor? Zina en büyük günahlardandır diyor.

Yani inancına göre önce bi cayır cayır yanacaksın sonra cennete gideceksin farkındasın dimi?

bende yazdığım yorumun sadece ilk satırını sana yazmıştım gerisini genel manada yazmıştım sende beni yanlış anlamışsın. birde islamiyetin kötü emirleri dediğin muhtemelen zamanında birinin yada birilerinin yanlış yorumlamalarıyla ortaya çıkmış olan şeyler. her hocayım diyenin söylediklerine  inanmayacaksın.  

:) Kim inanıyomuşki her hocayım diyenin sözüne?  

Sana o ayetleri yazar anlatırdım ama daha önce çok yaptım işe yaramıyo. Hadi hoşçakal.

The-ExTaCy tarafından 06/Kas/12 02:54 tarihinde düzenlenmiştir

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek
    antivirus bunu yazdı

şimdi bir şeyi çok merak ediyorum ben cahilim hiç bi bilgim yok diyelim.

ve bu konuyu yeni öğrenmek istiyorum .

ama inancım da var doğru veya yanliş  bi inancım var.

şimdi bu maymun veya bingbang  den falan  bahseden arkadaslar beni  onların varsaydığı şeylere nasil inandirabilir yani neleri örnek gösterebilir ?

herhangi bir şeyin hiç bir etki olmadan kendi kendine oluşmasını nasil açıklayabilir  o şeyi yapan biri olmadan oluştugunu bana nasil ıspatlayabilir.

bunu gerçekten cok merak ediyorum hani   çok ciddi soruyorum bunu aydınlatabilecek bi arkadas var mi?

bigbang öncesi bilimin şu an için kanıtlayamayacağı bir şeydir, (sadece BB için değil, evrenin genişlediğini baz alan diğer evren modellemeleri içinde bu geçerli)

çünkü

sıfır hacim sonsuz kütlenin varlığı; zaman kavramının olmadığı; hem mekan hem boşluk... bir şeyden bahsediyoruz,

insanoğlu doğar yaşar ve ölür. Buda doğadaki herşeyin böyle olması gerektiğini düşündürür ve aksini hayal dahi edemez. Hayal ettiği şeyi mantıksal temellere dayandıramaz. Dahası zaten BB öncesinde bilinen hiçbir fizik, matematik, kimya, zaman, kuantum ve altı kuralları oluşmamış, her şey BB sonrası şekillenmiiştir.

İşte bu sebeplerden ötürü bigbang öncesini tartışmanın bir mantığı yoktur. Çünkü Mantıksal olaylar kurulamayan olgular, bilimsel olamaz.

Ancak ondan öncesi hayaledilebilinir yada din ve inanç dediğimiz kavramla doldurabiliriz.

----

BB sonrası evrimi reddeden inanç sistemleri çökmeye yada değişmeye mecburdur...

Asıl soruna gelecek olursak

1-BB nasıl oluştu dersen açıklaması 

"Sıfır hacim sonsuz kütlede 0 noktasında oluştu, kimse oluşturmadı, hep vardı hep var olacak"

derim ama bunu insan doğası gereği kavraman zor olduğu için istersen tanrı oluşturduda diyebilirsin. (sonra tanrıyı kimin oluşturduğuna cevap vermek kaydı ile :)

2-BB'den sonra insan nasıl oluştu dersen,

Doğada herşey değişim içerisindedir, hareketin(sıvı) ve gerekli moleküllerin varolduğu her gezegende (şartlar uygunsa) canlılar: kimyasal ve fiziksel kuvvetlerin etkisiyle oluşacaktır, ve değişim devam ettikçe varolan koşullara göre muhtemelen daha karmaşık yapıları oluşturacaktır, 

Dünya gezegenindede nitekim değişim ve koşullar, varolan türlerin gelişimine sebep olmuştur...

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    GusFring bunu yazdı

Ne kadar açıklama yapılırsa yapılsın bir yaradılışçı her zaman bu soruları sormaya devam eder. Canlı kanıtlarını tbt'de de defalarca gördük.

Konu dine saldırmak değil bilimsel bilgi aktarımı yapmaktır. O yüzden ban suçu işlediğimi sanmıyorum. Modlar bu ince ayrıma dikkat eder umarım.

http://arsiv.ozgurdusuncehareketi.org/

Bilgi paylasimi iyidir. Verdigin linkte epey konu okumama ragmen tek gorebildigim. Olabilir, yapabilir...vs gibi hep afaki cevaplar.

Bir sey ya vardir, ya yoktur. Ya olmustur, ya olmamistir.

Evrimcilerin hic sevmedigim noktasi da iste burada basliyor. Daha kantilanmamis birseyi illaki kanitlanmis ve %100 emin bir sekilde insanlara anlatmalari.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Erkek

Burada yazan yaratılış sürecini tamamen çöpe atmıyorum.Doğruluk payı olabilir illa Allah herşeyi tak diye yaratacak diye bişe yok sistemin başlaması için bir şey yapmış daha sonra herşey evrim süreciyle gerçekleşmiş olabilir.
    Bu bana herşeyi pat diye yaratmasından daha kudretli geliyor.Her canlıyı tek tek yaratmaktan ziyade öyle bir sistem yaratmış olsunki bir hücreden yola çıkarak alem oluşsun.Çok daha şık duruyor :) 
    "Sizi merhalelerden [aşamalardan] geçirerek O yarattı. (Nuh 14)"

Keyr00t tarafından 06/Kas/12 08:15 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Keyr00t bunu yazdı

Burada yazan yaratılış sürecini tamamen çöpe atmıyorum.Doğruluk payı olabilir illa Allah herşeyi tak diye yaratacak diye bişe yok sistemin başlaması için bir şey yapmış daha sonra herşey evrim süreciyle gerçekleşmiş olabilir.
    Bu bana herşeyi pat diye yaratmasından daha kudretli geliyor.Her canlıyı tek tek yaratmaktan ziyade öyle bir sistem yaratmış olsunki bir hücreden yola çıkarak alem oluşsun.Çok daha şık duruyor :) 

Aslinda oradaki merhale anne karnindaki olayi anlatiyor diye biliyorum ama Kuran'in ayni anda bir cok anlami oldugunuda biliyorum. O yuzden yazdigin ayet bir bakima dogruda olabilir.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı
    Keyr00t bunu yazdı

Aslinda oradaki merhale anne karnindaki olayi anlatiyor diye biliyorum ama Kuran'in ayni anda bir cok anlami oldugunuda biliyorum. O yuzden yazdigin ayet bir bakima dogruda olabilir.

Evet bu ayet öylede açıklanıyor.Zaten söylemek istediğimde bu.Müslümanlar olarak "olabilir kuranda bunu kesin bir dille yalanlamıyor" diyebilmeliyiz. Ama bu fikrimi söylediğimde müslüman olan evrimi savunduğum için kızıyorken yaratıcı inancı olmayanda elindeki tek argümanı aldığım için kızıyor :) 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Ern3st bunu yazdı

sağlam arşiv olmuş. umarım şu gelişmemiş primatlar faydasını görürler.

Primat Tek Hücreli Bir Canlıdır Yanılmıyorsam, Düşünce Farkına Sahip Kimseler İçin Bu Cümleyi Söylemek Yakışı Kalmamış...   Nihayetinde Primat Ne.? İnsan Ne.?  Dağlar Değil, Evrensel Büyüklükte Fark Var Arada...

:) Her Neyse Ben Henüz Bahsi Geçen Bilgisel Birikime Göz Atmadım Ama Yinede Söyliyeceğim, Evrimin Canlının Doğal Şartlara Zamanla Geliştirdiği Uyum Sağlama Kısmına Bilimsel Olarak İnanırım, Ama Bir Türün Değişim Göstererek, Bam Başka Bir Tür Oluşturması Heleki Mükemmel İnsana Dönüşü, Tamamen İmkansız..

Hatta İmkansız Kere İmkansız... Zeki Bir Canlı Olan İnsana Bakın, Bir de Doğadaki Sayısız Çokluktaki Türlere Bakın, Hangisi İnsandaki Zekayı Gösterebiliyor..

Yapmayın Arkadaşlar, Bilimsel Zırvalar İle Beyninize Yazık Etmeyin, Ve Benide Şakirtlikle Suçlamayın, Ama Yinede Diyorum Şakirtlik Buysa Ben Şakirtim...  :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı

Primat Tek Hücreli Bir Canlıdır Yanılmıyorsam,

http://tr.wikipedia.org/wiki/Primat

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    GusFring bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

Primat Tek Hücreli Bir Canlıdır Yanılmıyorsam,

http://tr.wikipedia.org/wiki/Primat

Ehhem, Tamam Hocam, Anladım Benim Söylemde Evrensel Büyüklükte Fark Oluşturmuş Bu Nokta İtibari İle. :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 11355 Toplam Mesaj: 110