folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yavru Bi Kediyi Sahiplenmek İsteyen Var Mı?

Yavru Bi Kediyi Sahiplenmek İsteyen Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Öncelikle şunu söyleyeyim, kediler evcimen canlılardır. Genelde belli bir bölgeyi sahiplenip orada kendi krallıklarını kurarlar :P Yani ev ortamında bakılması kediler için işkence, kölelik gibi bir durum falan değildir aksine kedilerin rahat edeceği bir otamdır ev.

Genelde yalnız takılırlar kediler, genel olarak karakterleri böyle denilebilir. O yüzden bir başına evde durmasında da bir sıkıntı yok, ama 1-2 kedi ile beraber durduklarında da sıkıntı çıkmıyor evde gayet güzel oynuyorlar.

Sıçma ve işeme olayında doğuştan içgüdüsel olarak kuma yapma eğilimleri vardır. Sokak kedisi de ulu orta sıçmaz zaten, bir toprak falan bulur gider orayı önce eşeler, işini görür sonra da üstünü kapatır. Biri bakarken de yapamazlar utanıyolar mı nedir :)

Onun haricinde kediler köpekler gibi değildir, her kedinin kendine has karakteristik özellikleri vardır. Bir kedinin sevdiği bir şeyi diğer kedi sevmeyebilir. Köpekler gibi değildir.

Alırken en çok dikkat edilmesi gereken de budur. İnsanlar kedi alıyor, sonra köpek gibi gel deyince gelen, git deyince giden, canı sıkılınca seveceği "oyuncak, köle" arıyorlar. Sonra hayvana eziyet ediyorlar istedikleri gibi davranmayınca. Öyle insanların amk, mümkünse çocuk dahi yapmasınlar o insanlar. Kediye hükmedemezsiniz, naparsanız yapın kafasına göre yaşamaya devam eder onu önceden söyleyeyim. Ama evcimen canlılar olduklarından pek sıkıntı da yaşatmazlar. Burda cinsi, cinsiyeti ve tamamen şans işi olan karakteri devreye giriyor.

Benim kedim, köpek gibiydi mesela. Bana aşırı derecede bağlıydı, bütün gün peşimden ayrılmazdı, normalde hiçbir şekilde istifini bozmayan, kalkmayan kedi, ben ayağa kalktığım an uyanıp peşimden gelirdi. Bir odaya girsem kapıda beklerdi falan. Bana fazlasıyla bağıydı yani, eve geldiğimde daha anahtar sesini duymadan koşa koşa kapıya geliyordu, bildiğin köpek gibi hareket ediyordu yani :) Benimle baya oynardı vs. Ama her kedi böyle olacak diye bir şey yok. Benim kedinin böyle olmasında, benim davranışlarımın da büyük etkisi olduğunu söyleyebilirim. Oyun oynama haricinde fazlasıyla ilgili ve narin davranıyordum. Oyun oynarken baya delirtiyordum ama :) Bu hayvanlar sevgi, kızgınlık gibi şeyleri algılayabiliyor hocam. Ayrıca bu hayvanların da psikolojik durumları bozulabiliyor, yani öyle oyuncak gibi bir şey beklememek lazım.

En önemli şey cinsiyet demiştim, erkek kedi alıyorsanız 6 aylıkken kısırlaştırın. Sonrasında eve koku bırakma alışkanlığı başlar, önünü almanız çok zorlaşır canınızdan bezdirir. O yüzden max 6 aylıkken falan kısırlaştırmak lazım. Ayrıca kısırlaştırma konusunda ben çok kararsızdım, evladım gibi bir canlıya zarar vermek de istemedim. Baya bir süre araştırdım, sonuç olarak kediler için bu işlemin fazlasıyla olumlu yanı olduğuna karar verdim kısırlaştırdık. Herhangi bir sıkıntı çıkmadı, kediler için rahatlatıcı bir işlem. Ayrıca bu canlıların özellikle erkek kedilerin aile saadeti yaşayayımü çoluğumun çocuğumun mürüvetini göreyim gibi bir derdi yok. Erkek kediler çiftleşmeden sonra yavruları sahiplenmiyorlar. Yani sadece rahatlamak için yapıyorlar.

Genel olarak böyle müridler, her kedinin ayrı karakteri var, ama temelde bazı özellikleri var. Erkek kedi alıyorsanız 6 aylıkken falan kısırlaştırma için veterinerle ya da belediyenin hayvan barınakları ile görüşün. Dişi kedi için de aynı işlemi yaptırmanız tavsiyemdir. Yanlışım olduysa müridler düzeltsin, bildiklerim böyle. Kediyi sahiplenmeyi düşünün 2-3 mürid konuya sorular yazmışlar, o sebeple hem onların soruları cevaplansın, hem de genel olarak bir fikir oluşsun diye yazdım. Canlıya zarar vermeyeceğinize eminseniz, yumuşak huylu biriyseniz ve sabırlıysanız kesinlikle almanızı tavsiye ederim. Çok eğlenceli hayvanlardır. Özellikle sabırlı dedim çünkü bebek gibiler, bakmanız gerekiyor biraz . Ama harika canlılar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    JiggSaw bunu yazdı

Kedi bi yer bulur , kopek evin ortasina sicar demissin de hocam.

Kedi nankor olur , ölsen seni yer ...

Köpek sadik olur basinda bekler ...

Ben öldükten sonra isterse siksin ne farkeder :) Ayrıca köpek düşmanı değilim köpek de severim ama köpeğin bakımı daha zor. Her gün gezdirmesi falan var.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    pcd.636 eyvallah gayet iyi bi yanıttı.

bu arada tamda "daft" ın 2. sayfada söyledigi nedenlerden ötürü kedi arıyorum.

para ve mekan olacak, "pars puma yada leopar" beslemek isterdim =). böyle sürü halinde yasayan yaban kedileri degilde tek yaşayanlar daha cok hoşuma gidiyor. acık alan step kedileri ve kapalı ormanlık ve kayalık bolgelerde, sıcak iklim kedileri tercihim.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek
    iste hep bunlar kaplosuz internet yüsünden :P RitmFarbRacourci tarafından 15/Nis/14 17:06 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    Kutikula bunu yazdı

dişi mi erkek mi hocam ?

dişi hocam 

ne diyon?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    5Agustos1921 bunu yazdı
    pcd.636 eyvallah gayet iyi bi yanıttı.

bu arada tamda "daft" ın 2. sayfada söyledigi nedenlerden ötürü kedi arıyorum.

para ve mekan olacak, "pars puma yada leopar" beslemek isterdim =). böyle sürü halinde yasayan yaban kedileri degilde tek yaşayanlar daha cok hoşuma gidiyor. acık alan step kedileri ve kapalı ormanlık ve kayalık bolgelerde, sıcak iklim kedileri tercihim.

http://www.youtube.com/watch?v=R2IkMfZVEJE

http://www.youtube.com/watch?v=qrwtEvKKci4

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

26 Mart  saat 19:00 dogumlu dort erkek kedi yavrusu var sahiplenmek isteyen var ise bana ulassin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hulagu
    Hulagu's avatar
    Erkek

Zonguldak civarı varsa ben sahiplenebilirim.

Madem Türksün Göster Ürksün!..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek
    Jubei bunu yazdı

26 Mart  saat 19:00 dogumlu dort erkek kedi yavrusu var sahiplenmek isteyen var ise bana ulassin.

özel mesaj gönderdim.
    dzlme: puuuu profilde şehir " istanbul " yazıyor. :I RitmFarbRacourci tarafından 15/Nis/14 19:08 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plA
    plA's avatar
    Erkek

agalar isteyen varsa hatta petshop falan açaçak varsa vereyim bi sülale bebek küçük orta yaş eski toprak her türlü :D

aha bu da sülalelin başı :)

plA tarafından 15/Nis/14 21:23 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 6258 Toplam Mesaj: 51