folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yurtdışında Para Kazanma Yolları?

Yurtdışında Para Kazanma Yolları?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    ArduouS bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

almanyada çok türk var hocam :) gerçi burda da çok var... ben şehrin merkezi dışındayım, markete gidiyorum yığınla türk görüyorum ilginçtir buralara kadar gelmişler :) bir de işin maddiyat boyutu var. almanyada en fazla alabileceğim maaş 5000 euro olsun. burada benimle okuyan arkadaş %90 çalışıyor ve yaklaşık net 35 bin tl maaş alıyor hocam :) bu eleman master yaptıktan sonra daha fazla alır. java developer.. yani bu parayı öyle her ülke vermez. o sebeple burada kesin okulu bitirmem gerek. 

:) aklını çalıştır, bi sene uzat okulunu para biriktir almanyada sonra biyerden başla belediyeden izin al seyyar satıcılık yap vs, veyahut sigortasız otoyıkamada falan çalış dostum para kazanmak isteyen en zor işi amelelikte yapar kazanır sonuç olarak 

hocam sen türkiye mantığıyla düşünüyorsun ama burada öyle iş portacı falan yok.. kaçak çalışanlar da zaten tanıdıklar aracılığı ile çalışıyor ama öyle göz önünde olacak bir yerde çalışılmaz, en küçük bir şeyde şikayet olursa direk postalarlar bi daha da girilemez bu ülkeye.. yani türkiye de abi ne iş olsa yaparım mantığı yok burda. düşün ben burada ücretsiz olarak bile bir firmada yazılım üzerine çalışamam. bırak yazılımı her hangi bir işte çalışamam para almasam da ..

okulu uzatmaya gerek yok, bu diplomayı aldıktan sonra doktora ya başvurmayı en kötü ihtimal. almanyayı ciddi ciddi düşünüyorum çünkü başka bir ihtimal görünmüyor..

@cagatay, olabilir hocam ama çok pahalı bir ülke ve kayıt ücretleri v.s. ayrıca vize süreci de biraz sıkıntılı.. düşünürsen elimden geldiğince yardımıcı olurum. ben computer science da yüksek lisans yapıyorum 3 üniversitede :)

Hocam Cenevre üniversitesine gelmek istiyorum zürich de olabilir :) Pahalı derken ne kadar pahalı mesela :D

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

zürih en pahalı şehri hocam bildiğim kadarıyla :) ne kadar pahalı.. mmm mesela normal bir evde arkadaş oturuyor bir kişiyle birlikte kirası 4500 TL o da en ucuz kantonlardan birindeyiz. ben bi daireyi 2 kişiyle daha paylaşıyorum 885 lira kira veriyorum.. cenevre hakkında çok bilgim yok hiç gitmedim ama zürih e gittim güzel büyük bir şehir ama baya pahalı. yani maddi durumun iyi olması lazım hatta çok iyi olması lazım. çalışma olayını bilmiyorum. lozan da mesela 6 ay sonra öğrencilere çalışma izni veriyorlar. o da haftalık 15 saat yine.. kanton kanton değişiyor bu kurallar..

lisans mı düşünüyorsun yoksa yüksek lisans mı ve hangi bölüm?

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

3000 ? Vay be 

Nasıl harcıyorsun o kadar parayı

İstesem yapamam

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

:) türkiye kafasıyla düşünürsen evet haklısın ama burada ekmeğe 6 lira verirsen, bir dürüm dönere 20 lira verirsen böyle olur ki ben haftada bir kere bern e bir kere de neuchatel e gidip geliyorum.. (ders için) ... yani harcanması çok normal hele ilk geldiğim için, ilerde azalacaktır masraf.. burada genelde öğrenciler bisiklet kullanıyor. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam kısa vadede olmazda uzun vadede android markete çalışmayı deneyebilirsin. Belki direkt satış yapma imkanın olmaz ama reklam üzerinden kazanılan para paypal'a aktarılıyor. Paypaldan parayı da bir şekilde nakite çevirebilirsin sanırım.

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

var hocam android market hesabım, bi kaç uygulama ekledim şuan 298 TL görünüyor yaklaşık 1.5 ayda.. ödeme kısmına baktım 160 tl veriyor görünüyor, o kadar vergi mi alınıyormuş bilmiyorum :) aslında ekeldiğim uygulamalar öyle eften püften şeyler. bir uygulamam hzır arkadaşlar bi kaç yabancı dile çevirecek onu bekliyorum,başka bi uygulamam daha var iyi tutacak uygulama bunlar da .. sonraki işler yani.. bana sabit bir kazanç gerek yani "iş" markette sistem henüz oturmadı benim için. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

Amk sende hava mı atıyorsun yardım mı istiyorsun belli değil.. Almanya dan 3bin euro luk teklif aldım, haftalık 3000 tl harcıyorum, saatliği 360 tlye iş biliyorum vs. filan.. Bide sonlarına gülücük koymuşsun iyice ayar oldum amk

Cigu bigule :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

gülücük koymak neden zoruna gidiyor anlamış değilim :))  belki alışkanlıktır bilmiyorum..

ben durumu ortaya koymak adına söylüyorum. almanya dan teklif aldım ama gitmemek için alternatif arıyorum ki bu konuyu açma sebebim de buydu. sonra iş buradaki yaşam pahalılığına dönünce ben de perşembe günü konuştuğum sınıf arkadaşımın söylediği maaş olayını yazdım. anlamadığım şey neden böyle art-niyet taşıyorsun? yani neyin havasını atacağım? halbuki zor durumdayım çünkü zaman aleyhime işliyor. ve çok az param kaldı. o yüzden bir an önce çözüm bulmak istiyorum ki almanya ya gitmeyeyim. yoksa okul işi sıkıntıya girecek, çünkü gidip gelemeyeceğim sürekli ve sıkıntı yaratacak bu durum...

bence biraz kalbine bak da güzellikleri gör.. burada hava atılacak bir durum olduğunu sanmıyorum, zaten senden başka bu tarz bir ifade kullanmış arkadaşım yok. ama yine de diyeyim öyle bir amacım yok. sadece varsa tecrübesi olan arkadaşlardan bir kaç öneri almak istedim. örnek de verdim ukash satışı falan yapılıyormuş, yabancı hesabı olanlara ukash satılıp alınıyor v.s. bi şeyler dönüyor bu sayede komisyon alınımıyormuş gibi şeyler var.. işte bu tarz şeyler öğrenmek istiyorum ki y.dışında olmamın avantajı nedir bu tarz işlerde onu öğrenmek istedim..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

gülücük koymak neden zoruna gidiyor anlamış değilim :))  belki alışkanlıktır bilmiyorum..

ben durumu ortaya koymak adına söylüyorum. almanya dan teklif aldım ama gitmemek için alternatif arıyorum ki bu konuyu açma sebebim de buydu. sonra iş buradaki yaşam pahalılığına dönünce ben de perşembe günü konuştuğum sınıf arkadaşımın söylediği maaş olayını yazdım. anlamadığım şey neden böyle art-niyet taşıyorsun? yani neyin havasını atacağım? halbuki zor durumdayım çünkü zaman aleyhime işliyor. ve çok az param kaldı. o yüzden bir an önce çözüm bulmak istiyorum ki almanya ya gitmeyeyim. yoksa okul işi sıkıntıya girecek, çünkü gidip gelemeyeceğim sürekli ve sıkıntı yaratacak bu durum...

bence biraz kalbine bak da güzellikleri gör.. burada hava atılacak bir durum olduğunu sanmıyorum, zaten senden başka bu tarz bir ifade kullanmış arkadaşım yok. ama yine de diyeyim öyle bir amacım yok. sadece varsa tecrübesi olan arkadaşlardan bir kaç öneri almak istedim. örnek de verdim ukash satışı falan yapılıyormuş, yabancı hesabı olanlara ukash satılıp alınıyor v.s. bi şeyler dönüyor bu sayede komisyon alınımıyormuş gibi şeyler var.. işte bu tarz şeyler öğrenmek istiyorum ki y.dışında olmamın avantajı nedir bu tarz işlerde onu öğrenmek istedim..

inşallah bulursun birşeyler hocam... :)

Cigu bigule :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

zürih en pahalı şehri hocam bildiğim kadarıyla :) ne kadar pahalı.. mmm mesela normal bir evde arkadaş oturuyor bir kişiyle birlikte kirası 4500 TL o da en ucuz kantonlardan birindeyiz. ben bi daireyi 2 kişiyle daha paylaşıyorum 885 lira kira veriyorum.. cenevre hakkında çok bilgim yok hiç gitmedim ama zürih e gittim güzel büyük bir şehir ama baya pahalı. yani maddi durumun iyi olması lazım hatta çok iyi olması lazım. çalışma olayını bilmiyorum. lozan da mesela 6 ay sonra öğrencilere çalışma izni veriyorlar. o da haftalık 15 saat yine.. kanton kanton değişiyor bu kurallar..

lisans mı düşünüyorsun yoksa yüksek lisans mı ve hangi bölüm?

Lisans hukuk düşünüyorum hocam :) Peki mecburi yaşam standartları nasıldır hocam? Yiyecek, içecek ve giyim vs...

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
Toplam Hit: 7834 Toplam Mesaj: 45