folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yüzyılın Deneyi (Suan Ntv"De)

Yüzyılın Deneyi (Suan Ntv"De)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    O saatlerde osura osura uyuyacağım için mutluyum:) ahaha

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Erkek

http://webcast.cern.ch/index.html

cern'un resmi webcast'i. Cok abanmayinda iyice izleyelim:)

Deney'den bahsedecek olursak; bildiginiz gibi kainat icerisinde madde'nin nasil ve ne sekilde olustugunun anlasilmasi icin gerceklestiriliyor. Sorun burda maddenin en kucuk yapi tasi olan atom;un daha da alt parcacagi olan protonun daha da alt parcacagi olan kuarklarin olusturlmasi.

Peki kuarklarin var oldugu bilindigi halde neden durduk yere, var olan kuarklarin ortaya cikarilmasi bir tehlike yaratiyor. Cevap; kuarklarin haraketlerini haraketli hale getirilmesi ile olusan maddenin icerisinde gomulu bulunan anti-maddenin ortaya cikarilmasi ve madde - anti madde ortaminin bir araya getirilmesi. Dunya olustuktan sonra anti madde kayboldu ve tamamen maddeye donustu, simdi ise iki birbirine zit yapi tasi ayni ortamda ortaya cikarilacak. 

Burda kara delik filan biraz geyik ama sorun su; anti-maddenin ne oldugu tam bilinemiyor ve maddeye donusuyor. Olusacak anti-madde'nin (ister Allah deyin, ister doga) mantikli bir sekilde maddeye donusmesi zamaninda gerceklesmis. Bu yapilacak deney de ise; anti-madde tam olarak tanimlanamadigi icin, zararsiz bir sekilede izole edilmesi soz konusu olamamasi.

Bence ortaya cikacak tek gercek, yeni bir atom bombasinin olusturulmasi. Yani yeni ve cok guclu bir silah uretimi gibi. Ama uretilen bu silah'in kullanim klavuzu elimizde yok:) Bir ikinci olay ise; anti-maddenin tekrar ortaya cikarilmasi zincirleme bir reaksiyon ortaya cikartip, madde'nin tekrar anti-maddeye donusmeye baslamasi. Yani olusacak deney yeni bir baslangic olabilir. Asil korkulan bu!

Peki anti-madde'yi madde olan bir alet, data, canli ile nasil gozlenecegi? Bunun cevabi ise anti-madde'den cok, anti-madde'nin "an" icin maddeye donustugu ani yakalamak.

bu konu uzar gider...:D izleyelim gorelim:)

GOD IS GOD http://www.youtube.com/watch?v=v8LY2VgiikE
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek
    hayırlısı olsun ne diyim :D yarın  deneyden önce bi iskender falan yiyimde öle gidim dier tarafa bare sabah sabah aq :D

Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anaconda
    anaconda's avatar
    Erkek
    yarın bunu canlı yayında tvler vericek heralde hangi kanal vericek bi bilgisi olan varmı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

üff uyumuşum uyandım hala başlamamış

son 2:21

hadi hayırlısı tüm vren için hayrlara vesile olmasını diliyorum.zaten bu saatten sonra yapacak pk bişeyde kalmadı.

şimdi cerne gidip durun siz evlenemezsiniz.çünkü kardşşiniz demeye kalksam bile.uçakla 2-3 saati bulcak.

velhasıl top defansı kalciyi fln geçti artık.gol mü olcak çataldan mı döncek izleyip görcez gari

Ayrıca çok şekersin :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BURAK_X
    BURAK_X's avatar
    Erkek
    tüm gece uyuyamadım ve bunlardan haberim yok...

<love> <canimcicimaylari> <uzatmalar> <kavgagurultu> </love>
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

WILL KILL US DEAD IN 00 DAYS, 02 HOURS, 02 MINUTES AND 03 SECONDS

son 2saat 1dakika  

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

patlamazsan a.q. yım dünya.

anlamadığım bn niye bu kadar karamsarlaştım.en kötü senaryoyu yazan bilim insanı bile 4 yıl sonra karadelik yutacak diyor.

biz nerden çıkardık abi bugün ölcemizi? 

Ayrıca çok şekersin :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

A.q. dumun yalancıları.

Sanki bilye çakıştırıyolar. O kadar hızlı iki proton birbirine çarpar mı amk?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:
    -----------------------------

A.q. dumun yalancıları.

Sanki bilye çakıştırıyolar. O kadar hızlı iki proton birbirine çarpar mı amk?

-----------------------------

on milyardolardan fazla para harcarsan ,on sene boyunca bir deney için çalışırsan dünyanın en iyi fizikçileriyle çalışırsan (trdende elli tane varmış)çarpar kardeşim dahada hızlı çarpar hatta 

bu arada 18 dakika kalmış uyuyackaktım ama izleyip oyle uyuyayım bari

Toplam Hit: 15638 Toplam Mesaj: 122