Zaman Gazetesi Karikatürü Sansürledi
-
Demodor bunu yazdı:
-----------------------------
dikkate almaya değecek bir gazete değil boşverin zaman kim ya .
-----------------------------türkiye'nin en çok okunan 2. gazetesi
-
sana göre 2. bana göre kale almaya değmez kimin yada kimlerin okuduğuda malum boşver gitsin.
-
FireX bunu yazdı:
heza bunu yazdı:
-----------------------------bak kardeş benim kimseyle alıp veremediğm yok sadece doğruyu ortaya koymaya çalışıyorum.üşendedim gittim bugünün gazetesini rica ettim bütün sayfa ve ekleri inceledim avea reklamları yoktu benim kızdığım nokta firex in mesajından alıntı yaptığım yer ben gazetede sansürlenmiş bir reklam ortadan yok edilmiş bir maymun göremedim gören varsa hangi tarihe ait gazete olduğu ve sayfa sayısını versin bakayım.zamanı yönetenleri veya gazeteyi savunduğum yok.kim olursa olsun doğrular konuşulsun
Öncelikle ben zaten "kimseyle alıp veremediğim yok" tarzında bir açıklama yapmanı sağlayacak birşey sana demedim. İkincisi dünkü gazeteyi almışsın. Karikatüristin ve Genel Yayın Yönetmeninin açıklamaları geçmiş. Olayın üstünden birkaç gün geçtiği belli. Orada karikatürist ve Genel Yayın yönetmeninin ağzından açıklama var. Bu adamların ağzından haber yazmak dava sebebidir. İnanmıyorsan zaman gazetesine telefon açıp sorarsın.
-----------------------------bak kardeş galiba nereye takıldığımı sana anlatamadım ben
Zaman Gazetesi, dünkü sayısında yayınladığı GSM şirketi Avea’nın reklamında maymun resmi yer almadı. Reklam anlaşmalı gazetelerin hepsinde aynen yayınlanırken, Zaman Gazetesi, "evrim tablosu"nu andıran karikatürdeki maymunu yok etti
anlatılan gibi bir olaya şahit olmadım söyleyin ne zaman olmuş bu merak ettim gerçekten böle bişe yapmışlarmı merak ettim kimseyi eleştirmek için değil eğer varsa böyle bişe amenna bana denilen tarihlerdeki gazetelerde böyle bişe görmedim
hem sen gazetelerde şu bunu dedi o bunu dedi diye yayınlana her habere inanıyon mu??o zaman gecenlerde burdada yayınlanan tayyip le yaşar büyükanıtın gizli görüşmesi adlı habere inan gerçi o bayağı bi asılsızdı zaten birkaç güne yalanlanmıştı.eğer birde bu haberi tayyip le yaşar büyükanıtın gizli görüşmesi adlı haberi yayınlayanlar yayınladıysa hiçççççç inanmayın
-
Karikatüristten bir açıklama daha buldum. Bu da http://www.ihlassondakika.com/detail.asp?id=58421
ULAŞ: YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIM
Birçok gazetede aynı anda yayınlanan karikatürünün Zaman Gazetesi tarafından sansürlenmesine sert tepki gösteren Emre Ulaş, yasal yollara başvurmaya hazırlandığını söyledi. Ulaş yaptığı açıklamada, şu sözlere yer verdi:
"Bir süredir Avea firması için çizdiğim karikatürler çeşitli gazetelerde reklam amaçlı yayımlanıyor. Bugünkü (8-8-2008) karikatürümü 'Zaman Gazetesi'nin bazı bölümlerini sansürleyerek yayımladığını gördüm. Yıllardır birçok gazete ve TV'de siyasi karikatür ve çizgi filmlerim yayımlandı ama böyle bir sansürle hiç karşılaşmamıştım. Bu, hergün 'düşünce özgürlüğü ve demokrasi'yi içini boşaltıp ağızlarında sakız yapanların gerçek yüzlerini bir kere daha ortaya koyan bu girişimdir. Bu sansürle ilgili yasal yollara başvurma hakkımı saklı tuttuğumu da belirteyim. -
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------Demodor bunu yazdı:
-----------------------------Nasıl okutulduğu belli.
-
Buremba bunu yazdı:
peki 1. ne yoksa vakit mi? -
firex kardeşim ben şimdi neye inancam diyonki hatta aldığın kaynağıda gösteriyon bende sana diyomki aha gazete elimde reklam gazetenin en son sayfasında logonun altında ve maymun yerinde duruyor.anlamıyom.......buyur durdan yak şu konuya adam akıllı bi çözüm üretek gördüğümemi inanayım yok okuduğuma mı??????
-
Quetzalcoatl bunu yazdı:
Buremba bunu yazdı:
peki 1. ne yoksa vakit mi?
posta -
iraz Tuna bunu yazdı:
-----------------------------aramızda evrimi savunan varmı? merak ettim.
ben şahsen maymun değilim. atalarımında maymun olduğunu düşünmüyorum. düşünen varsa bilemem:)
bu karikatürdeki sansür olayına gelince; olsa da olmasada farketmez ama olmaması tercihimdir.
ayrıca,
Avea yetkilileri, "Zaman Gazetesi’ne gönderdiğimiz karikatürün orijinali böyle değildi" dedi. Karikatürün sahibi Emre Ulaş ise olayı meğine, 80 yıllık cumhuriyete ve bilime saygısızlık olarak niteledi.@cumhuriyetle ne alaka? evrimi savunmamak bilime saygısızlık etmekmi oluyor?
innassabirin.... tekrarlıyayım. büyükbüyük büyük büyük~ dedem maymun değildi. bunu avea yetkilisininde cevaplamasını isterdim.
@firex, son zamanlarda böyle kıytırık konular açma potansiyelinin dışa vurduğunu görüyorum:)dikkat;arttığını değil...
-----------------------------evrim teorisi okadar basit değil(basit basit aslında sen nekadar basit bir insansan oda okadar basit) arkadaşım biraz biyoloji bilgin olsa biraz araştırsan anlarsın en basitinden mağralarda yaşayan hayvanların gözlerinin gelişmemesi ve derilerinde renk pigmentlerinin çok az olduğunu bilseydin bu kadar basit olmayacağını anlardın
yada bakteri kolonilerini düşün (düşünebilionmu şüphem var ama) kolonilerin iç kısmındaki bakterilerinin giderek hücre duvarlarının zayıflaması ve azalması sana bişey anımsatıyormu bilmiyorum
-
HABER YALAN DİYENLERE
http://img227.imageshack.us/img227/9412/64547975zw6.jpg