folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ateist Olmak İstiyenlere,Din Konusunda Kafasında Sorular Olanlara Benden İlaç :)



Ateist Olmak İstiyenlere,Din Konusunda Kafasında Sorular Olanlara Benden İlaç :)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    POLECAT
    POLECAT's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek
    ontedi bunu yazdı:
    -----------------------------

    wasd bunu yazdı:
    -----------------------------

    Ateistseniz bu yorum size; bigbang deneyi yapıyor profesörler evrenin oluşumunu görmek için,ki sanırım daha önce yapılmıştı galiba düşünün,eğerki insanoğlu gezegen yaratabiliyorsa belki bizde öyleyaratıldık?Eğerki öyleyse bizi yaratan insan bizim tanrımızdır değilmi?Hadi tanrıyı geçin,sonuçta bu dinlere inanmamanın size bir getirisi varmı?Sanmıyorum...Ama inanmanın faydası vardır,din temiz olmayı,kötü şeylerden uzak durmayı öğütler,kötü bişey değil sonuçta :)
    -----------------------------
    Dinler, burjuvaların kitleleri susturmak için ortaya attığı bir afyondur. Bu afyonun kriterlerini tam takır taşıyan insanlar sorgulama yetisine sahip olmayan (bundan sadece yukarıyı anlamayın), kaderci anlayışa sahip, verilenin dışına çıkamayan, verilenle yetinenlerdir. Liberalizmden bir üst safhaya geçerken başkaldırıyı önlemek için çıkmıştır. Kazanç - kayıp olayına gelince, sence türban sorunu yeterince bazı şeylerin üzerini örtmüyor mu, ya da hedef saptırmıyor mu?

     

    Bir de merak ettiğim, acaba dinler neden hep Ortadoğu'da çıkmaktadır. Ne bilim, Japonya, Çin, Rusya, Afrika'da neden peygamberler hortlamadı. Klasik verilen cevaplar dışında cevap bekliyorum.


    -----------------------------

    çünkü o dönemde insanlar genel olarak ortadoğudaydı devlet olarak zaten bizans,sasaniler,( şu anki iran ve çevresi) habeş krallığı gibi devletler vardı bunlarda ortaduğu merkezli devletlerdi en önemliside peygamberler azgın halklara gönderilir. baknz. hz. ibrahimin gönderildiği topluluk nemrutu ilahları olarak kabul ediyodu nemrut ilahlık iddasında bulunyordu. putlara tapıyolardı. kötü adetleri vardı. hz.musa mısır a gönderilmiştir çünkü aynı şeyide firavun yapıyordu ilahlık iddaasında bulunuyor insanlara işkenceler uyguluyor vs. peygamberimiz Hz. Muhammedde (sav) arabistan yarımadasına gönderildi aynı şekilde onlarda putlara tapıyor. insanlık dışı uygulamalar yapıyor. mesela kız cocukları toprağa gömülüyodu bunun gibi bir cok şeyleri vardı zaten bu döneme cahiliye dönemi deniyo bu yüzden.

    zaten o dönemdede peygamber olduğunu bütün devletler biliyordu çünkü peygamberler insanları islam a davet ediyodu. elçiler gönderiliyodu.


    "" Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen, Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen. P.S
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Hocam sen bu mantıkla bırak Allah'ı kendini bile bulamazsın :)

    İçki konusunda yürüttüğün mantığı ele alalım ; İçki kötülüklere vesile olduğu için günahtır.Ama ben sarhoş olmuyorum bana günak yoktur mantığı aynı hurdacı mantığına benzer ; Bir şey ne kadar ağırsa o kadar çok para eder :) Şöyle açıkliyim ; 1Kilo bokla 2gr altını kıyas et anlarsın hurdacı mantıgını :)

    Burda esas Allah'ın rızasını ne kadar yerine getirebildiğimizdir.Yobaz olan kesim domuz kendi eşini paylaşır,pis hayvandır vs. die Allah onun etini yasaklamıstır der.Allah madem yasaklıcaktı boyle birşeyi neden yarattır o zaman ? Hayır ! Domuzun etinin haram olmasının domuzun yaşam tarzıyla hiç bialakası yoktur ! Allah'ın yasaklarında mantık aranmaz.Yasak oldugu için yasağa uyuyorum dersin,Allah'ın rızasına bırakırsın böylesininsenin için daha hayırlı olucana inanırsın tasavvuf budur.

    Ona bakarsan Kuran'da "Ey kullar,içkili şekilde camiye girmeyiniz" der sadece bunu elealırsan içki haram da değildir sadece içkili bir şekilde ibadet edilmez diyor islam dersin.Ama akabinde gelen ayetlerde "Ey insanlar içki sizi kötülüklere yakınlaştırır" der yıne burdan da yola cıkarak içki halen haram değildir diyebilirsin ama içkiyle ilgili son inen ayette "Ey müminler içki haramdır,uzak durun" der. Peki Allah neden bunları birden söylemedi de son gelen ayet diğerlerininhükmünü ortadan kaldırdı ? Bu islam'ın terbiye şeklidir.Allah bunu parça parça terbiye ettiriyorsa bir hikmeti muhakkaki vardır dersin,olur biter..

    Boyle şeylerde mantık aramak HERZAMAN doğru olmayabilir.Allah binbir çeşit hayvanın etini yaratmış,hepsini sana helal kılmış bir tek domuzu yasaklamış.Allah burda kulunun nefsini dener.Sen sanarmısın ki her inanana zina hiç güzel  görünmez ? Hiç aklından geçirmez ?? Burdaki maksat Allah'ın rızasına uymaktır.Bunu anlamakta o akdarkolay iş değişdir zaten ayrılıklarda burda başlar.. İnsan nefsi her zaman yasak olanı,kötü sonuc getirecek olanı arzular çünkü Allah böyle istemiştir.Ama neticede nefsine hükmü veren beynin ve kalbindir.Şöyle diyelim ; Nefis zorlar,kalp arzu eder, beyin emreder !

    Komuta kademesinde en son yetki beyninindir.yani tamamen sana bağlı olan senin dışında haraket edemeyen birşeyindir.Şüphesiz ki bunun böyle olmasında düşünenler için büyük bir ibret vardır ;Sen nefsinin zorlamasını anlık şekilde engelelyemezsin.O bir anda hadiyap der sonrasında nefsini terbiyeedebilmiş biriysen hemen susturursun.Nefis terbiyen yoksa kalbin sana yapma der.Kalp acizdir sadece arzu eder.Ama beynin senin gerçekten bunu yaptığında Allah'ın rızasına karşı geleceğini biliyorsa bunu yaptırmaz nefsinini susturur.Eğer bu böyle olmasaydı ahirette kulları Rabbine derlerdi ki ; Ey rabbim sen bizde nefis denen birşey yarattın bu bizi öyle zorlardı ki dünyeviişlerimizde hele hele senin yasak kıldıgın vukularda ona karşı direnmek bizi pek aciz bırakırdı..Madem ki sana iman etmemizi istedin kötülüğe sürükleyen nefsimizi neden yarattın ? Allah'ta der ki ; "Ey kulum ben sende bir musibet (nefis) verdiğim gibi birde sana şifasını (iradeni) verdim der.Sen o iradeni kullansaydın eğer nefsini yenebiliceni görücektin ama şüphesiz ki sen nefsinin isteğini Allah'ın isteğine değiştin" der.

    Düşünenler için bu olay tıpkı matrix'teki ajanlar ve neo gibidir aslında..Allah bizi dşüncelerimiz,hareketlerimiz konusunda tamemen özgür bırakmıştır.Yasakları da bu hür irademizi ne yönde kullanıcamızı ahirette bize delil olarak göstermek için yaratmıştır,kendisi ne yapıcamızı görmesiiçin değil.İştebu yüzdendir ki Allah meleklere ; Ey melekler insanlığa secde edin çünkü ben onları size üstün kıldım demiştir.İşte bizim üstünlüğümüz burdadır.Melekler ajanlar gibi belli bir progrmaın dışına cıkamazlar.Onlar zaten ibadet etmek için yaratılmışlardır.Ama bizim hür irademizle olan imanımız,görmediğimiz bir paygambere,görediğimiz bir yartana karşı olan,işte budur bizi üstün kılan.Gerçekten Allah'ı arayıp bir çıkmaza düşenlerdenseniz,bu iddianızda gerçekçiseniz varlığından şüphe ettiğinizden sadece bir kere olsun bir anlık olsun tüm kalbinizle inanıp bana senibulmamda,anlamam da yardımcı ol deyin şüphesiz ki O çok bağışlayan,çok merhamet edendir.Kuran'da ap açık 2 ayet vardır.Birinde der ki ; Habibim söyle kullarıma şüphesiz ben bana yapılan duaları kabul edenim. diğer birinde de ; Allah her an yaratma halindedir.Neden hala yüz çevirirsiniz. İşte Allah kelamını aklı selim herkesin anlayabilmesi için böyle açık sözlerle insanlara ilettirmiştir.

    yAW bak ne diyor ; Allah her an yaratma halindedir.Neden hala yüz çevirirsiniz.Allah ben burdayım sen benden dile inancından hiç bir şüphe olmadan dile ben sana yardım edeceğim diyor.Ona bakarsanız bende şöyle derdim.Yaw Allah benım ona inandığımı bılıyor.Ben inandığım kutsal için bir namazı mı çok görücem benım namaz kılıcamı da bilir O benim kalbimden her geçeni bilir ben birazdan namaza gidicem ve Allah buna şahit o halde namaza gitmeme gerek yok Allah zaten bunu kalbimden geçirdiğime bunu gerçekten yapıcama şahitti. İşte senin yürttüğün amntıkabu. Bu arada bazı insanlar dini böyle anlatanları ataist deist her vs.kimseleri dinen yanlarına cekmek ıcın yaptıklarını snaırlar.Sizi tenzih ederim açıp kitabımızı okuyun ki Allah'ın bize inanmayanlara karşı kesin emri vardır.Hatta bu emir direk Peygamber e gelmiştir der ki ; Ey habibim o kafirler ki mahşer günü gelip çattığında "Keşke bize bir şans daha verip tekrar dünyaya yollasan şüphesiz ki biz sana iman ederdik derler "Hayır ! Onlara apa açık mucizeler de göndersem,kıyamet günü kendilerine bir şans daha verip tekrar dünyaya da yollasam onlar beni yine inkar edecektir. der. İyi kavrayın ki ; Bu bize Allah'ın emridir.Allah'ın peygambere bile bunu yapmaya senin gücün yok dediği şeye bizler yeltenirsek şüphesiz ki bizde sapkınlardan oluruz.Peygambere düşen apaçık bir uyrı görevidir.Bize düşense dinimiz hakkında sorular soranlara dinimizi anlatmak,Herkees yolunu hür iradesiyle seçecektir.Biz kimsenin yolunu değiştirecek güçte değiliz.


    Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    anubisx bunu yazdı:
    -----------------------------
    bu konuya ilgisi olanlar Richard Dawkins in   'TANRI YANILGISI' adlı kitabı okuyabilrler.
    -----------------------------
    Dawkins'in bütün kitaplarını okuyun bence..Dinleri doğru tespitlerle yerle bir ediyo :)

    @karat hacı ateistlerle ilgili enteresan senaryo üretmişsin :) Başka yerde söyleme baya gülerler sana..İslam'ın dirileceğini falanda düşünmüyorum islam ülkelerinin hali malum ortada..


    Her Hakkım Saklıdır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    POLECAT
    POLECAT's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek

    nikoteen süper acıklamıssın +999999999999999999999999999

    Ben ateistleri anlamıyorum zaten Allah ın olduğuna dair delil ararlar etrafta bu kadar delil var ama hala inkar ediyolar sırf Allah görünmüo die bi ateist cocuk vardı konusmustuk böyle ben inanmıyom diyodu Allah a neden dedim ben gözümle görmediğim şeye inanmam dedi işte herşey senin düşüncen falan dedi sen ona yok dersen yok var dersen vardır gibi şeyler söyledi. bütün ateistlerin fikri bumu yani Allah ı görmediğiniz içinmi inanmıyosunuz ?

    ama yinede inanmak istemiyorlarsa inanmazlar Allah herkese akıl vermiş düşünsünler diye. kimsede zorla inan diyemez hür iradesidir o da o yaptıgından sorguya çekilir.

    Peygamberimiz dönemindede zaten ona inanmayanalr madem peygambersin dediler. bize mucize gösterde inanalım. Peygamberimizde Ayı İkiye ayırdı ama ona yine iman etmediler Peygamberimize sen bir sihirbazsın gibi laflar ettiler insan yani inanmak istemiyosa ona ne yapsan inanmaz.

     


    "" Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen, Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen. P.S
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtmad
    tbtmad's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2008
    Erkek

    Kusura bakma sonuna kadar okumadım emin oldugum şeyi sorgulamam sorgulayanada saygı duyarım.

    Ama başına göz attım alkol vücuda zarar verdigi için günahtır +ailene zarar verisin vs..

    şöyle düşün adam karaciger yetmezliginden ölüyo sen allahın sana verdigi sağlıgı zevk için harcıyorsun günah bence:) 


    Kod yazmakla adam olunmaz:D
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2007
    Erkek

    ...


    g2k[et]tahribat[dat]com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Rak_BenAdam bunu yazdı:
    -----------------------------

    konudaki bütün mesajları okumadım belki aynısını söyleyen olmuştur bilmiyorum.

    sen alkol haram ama ne yapayım işte bağımlı olmuşun artık kendimi tutamıyorum dersin. bu günahtır.

    bi de senin yaptığın gibi alkol maddi ve manevi olarak zararları vardır. ben kullanıyorum ama bu zararları beni etkilemez dersin. benim için haram değil dersin. bu da dinden çıkarır.

    yada tamam başörtüsü farz ama ben takmak istemiyorum dersin. bu senle Allah arasındadır.

    yada başörtüsü hakkında yorumyaparsın ve o eskiden gerekliyd, artık gerekli bişey değil, sadece saça bakarak bi insan farklı şeyler düşünmez vs. dersin yani başörtüsünün farz oldğunu kabul etmezsin. bu da dinden çıkarır


    -----------------------------

    nikoteende aynı şeyleri demiş aşağı yukarı ondan tek cvp yazıorm :)

    Ben bana günah değildir demedim,ateistim yada gelin ateist olalımda demedim ateistseniz yada kafanız karışıksa düşünmenizi önerdim.Başörtüsünü takıcak olan takar ama başörtüsü!Türban değil!

    Bu arada başını kapatmayanlar değil,onlara bakıp coşagelenler günahkardır!Görüyorum bu tarz olayların olduğunu,evlat edinilcek,eer kız alırsak kocama,erkek alırsakda bana haram diyor kadın!Yahu olurmu böyle iş sen sevebilmek için evlat alıyorsun sex kölesi değil!Ne diyim konuyu açtığıma açacağıma pişman oldum :D

    SON NOT:nikoteen diyorsunki domuzun yaşam tarzıyla alakası yok Allah yasakladı diye sadece yemiyceksin,bende Allah yasakladığı için yemiyceksin ama Allahın yasaklama sebebinide anlayacaksın diyorum burda, ki Allahın koyduğu yasaklar mantıklıdır.(Düşünen görür) Ama bağnaz kesin saçma sapan yorumluyorlar dini ve akılalmaz şeyler söylüyorlar.

    Neyse ben burda ne söylersem söyliyim herkesin benle aynı şeyi düşünmesini sağlıyamam,herkes kendi dinini yaşasın :) 


    :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2007
    Erkek

    ...


    g2k[et]tahribat[dat]com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Rak_BenAdam bunu yazdı:
    -----------------------------

    kardeşim sen sorgulamak üzerine bi konu açmışsın. peki bunu sorguladın mı neden başörtüsü normal bişey de türban değil.

    eğer sen dedenin giydiği kıyafetleri giymiyosan. bayanlar da babannelerinin başörtüsünü takmak zorunda değil.işiniz geldi mi modernlikten bahsedersiniz. o da bi nevi modernlik işte

    ayrıyeten dönüp dönüp aynı şeyleri söylüyorsun. bu yüzden bişey demicem sana.


    -----------------------------

    Dönüp dönüp aynı şeyleri söylüyorum çünkü düşüncemi sonlandırıp tek birşeye karar vermiş bulunmaktayım :) başörtüsüne hayır demiyorum çünkü onu ananemde takıyor ve Türk geleneği budur,türban aşırı dinci molların işidir...(http://www.ozelsayfam.com/Kuzey/oku/22544-turbanin-tarihi) modernlikten fln bahsetmiyorum,modern olmayı o kadarda istemiyorum,hatta bazı yönlerden bazı zamanlar eskiden olduğu gibi olmasını istiyorum,ayrıca başörtüsünden türbana geçmek modernleşmek değil gericiliktir!!!Haberlerde çıkan GATA modeli bağlama dedikleri bildiğimiz başörtüsüdür ve serbest olabilir...

    Ben burda ne dersem diyim ne kadar konuşursam konuşayım boş,konuda türban tartışmasına dönüşmeye başladı zaten...

    Neyse ya lütfen bu konu silinsin artık saçma sapan bi hal almaya başladı :S 


    :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiGGest
    BiGGest's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek
    Mission failed olcak xD baska alanlar bulmalısınız :)

    BiGGest was here! [ C.r {YesileV GrandMaster} ]
Toplam Hit: 10487 Toplam Mesaj: 85