folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kuran"Da Başörtüsü Yok



Kuran"Da Başörtüsü Yok

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scorpix
    scorpix's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2007
    Erkek

    bu konuları çok uzun zamandır biliyorum.. birkaç şey yazıp çıkıcam daha fazla şey yazmak istemiyorum öğrenmek istyen yazacaklarımı araştırıp kendisi öğrenebilir diğer kendilerini dünyanın merkezi zannedenlerlede işim yok cevaba gerek de yok...

     

    türban varmı?

     

    yok..    detaylı bilgi için: www.hanifislam.com a bakabilirsiniz sadece türban olarak değil kuranın birçok yerinde nasıl bilimi tanımladığında tutunda ohoo kuranın tüm gerçeklerii yer alıyor.. bu siteyi okuyan birisinin ben hala kurana inanmıyorum diyebilecğini zannetmiyorum...

     

    eee peki necidir bu türban?

     

    öncelikle şöyle söyleyeyim türban değil örtü.. müslümanlıkta ( kuranda demiyorum bugunki müslümanlar dosdoğru kurana baksalardı yani bakıyor olsalardı herkez cennetlik demektir.. cennet yol geen hanı deil ben türkiyeden bile birkaç tane kişiharicinde adam akıllı müslümanın çıkacağını zannetmiyorum! ) örtü vardır.. örtünürsün.. türban a gelince türban işin siyyasallaştırılmış yönüdür.. türbanı top yapmış oynuyorlar işte..

     

    kanıtla türbanın top yapıp oynandığını?

     

    birçok kanıt ileriye sürülebilir bu konuda azcık tarih bilmek yeterli ama ben son yıllardan birşeyi aktarayım:

    " ALLAH katında hak din  islamdır!" bu kuran ayetidir.. unutulmasınlki KURAN HİÇBİR ZAMAN DEĞİŞTİRİLMEMİŞ VE DEĞİŞTİRİLMEYECEKTİR! ancak hadisler için ve o piri baba dede hikayeleri için aynı şeyler geçerli değildir..  bu DOSDOĞRU sözü camilerde okunması çıkartıldı.. sanırım cuma günleriydi çıkartıldı yerine BİR HADİS getirildi camilerde şimdi o okutuluyor.. neden? avrupa birliğinden tepki gelmiş.. kimin döneminde?? SÖZDE dinci ( ben din tüccarı diyorum o herife artık! ) tayyip erdoğanın.. ALLAH ın dosdoğru sözlerini çıkarıp yerine doğruluğu her hususta tartışlılabilecek ( yalan olmauabilirde ama dosdoğru herzaman doğru ihtimali olandan daha önemlidir! ) bir hadis getirdi...    + unutulmasınki mehmet ağar bu seçimlerde sürekli: türbanı top yapıp oynuyorlar halkı kutuplaştırıyorlar dedi.. chp ve akp ninde bu sayede oylarını arttırdığını söyledi.. haklıymış..!!

     tekrar dönelim türbanın varlığı konusun..

     

    üstte verdiğim linkteki bilgileri okuyan kişinin ben birdaha kurana inanmıyorum demesi imaksnsız kere imkansız gibi..

    kim bu linkteki adam??

     

    hans von aiberg...

     

    aa ben duymuştum bu adamı bu adam bir dolandırıcı...

     

    eeee tabi bu ülkede fetullah gülen gibi bir sulugöz ün düşüncelerine uydurmalarına bu ülkyi satmalarına karşı çıkan herkez ya medya tarafından uyduruluyor düşürülüyor yada öldürülüyor..  yalanmı yani!

     

    hmm sanırım anladım ben şimdi...  peki bu türban yada başörtüsü kavramına dayanan hadislere ve ayetlere ne cevabın var bakalım?

    üstteki linke bakmadığın gayet belli... ama yinede çok hazırcı olmana rapmen bahsedeyim:

    hadislere inanmayan birisiyim.. sadece hadislere değil masallarada diğerleirnede öle dede sözleri felan beni kasmaz cnmcim...

    ben birtek ALLAH ın değişömeyen sözü olan Kuran a bakarım..!!!!

    aklımla bunu yorumlarım bu iş böyledir  ( bu sözlerimden sonra hadisciler saçma sapan yazılar yazarsa yorumsuz bırakacağım kendi deryalarında kendilerini zorla boğsunlar..)

    ne yani tüm hadisler palavramı??

     

    çok uzatmadan üstteki linke bak!

     

    neyse peki ben çok hazırcıyım birazdaha soru sormak istiyorum...

    uzatmasan iyi edersin ama buyur bakalım..

     

    mademki KURAN a dosdoğrca güveniyorsun neden KURAN ayetleri üstte verildiği halde hala türbana inanmıyorsun?

    türban deme demiştim! baş örtüsü.. neyse bunun nedei şu:

    1 - ayetler türkçe.. KURAN gerçekte arapçadır türkçeye çevrilirken ohoo...

    örnekle!!

    tabi cnm ne demek: elmalılı hamdi yazır ın ( ki din öğretmenimin bandıra bandıra parmağıyla gösterdği bir çevirmenmi dersiniz artık şarlatanmı dersiniz bilemem.. ) bir çeviriminde:

    " orada ( cennette ) erkeklere (!) iyi huylu, kocalarından başka erkeklere bakmayan (!) dilberler (!) verilir..."

     

    işte bu çevirim dev bir örnek.. internette de bulabileceğinize eminim o çeviri kitabı memlekette kaldı... tam yazamadım bu yüzden ama böyleydi..

    gerçeği ise:

    " orada iyi huylu huriler vardır!"

     

    neyse 1 dedin 2. si ne?

    Kuran da bir ayetin bir kelimesinin onlarca anlamı var...

    ciddiyim!

    örtünme konusundada aynı biraz arapçayı okuyun ve arapça kelimelerin anlamlarını nette araştırın o ayettekilerin..

     

    o kadar uğraşamam ben hazırcı biriydim unuttunmu??

     

    o zaman direkt bilgiler olması lazım ( DI ) : hanifislam.com

     

    neyse birde birşey diyeceğim bak sende diyorsun işte birçok anlamı var biz nasıl anlayacağız hadisler yardımcı oluyor bana..

     

    walla anlamak akıl ister alimlik ister..

    ayetleri okumadığın belli..

    yalnızca alimler anlar ve bilir.. bu ayetleri oku birgün eline yapışmaz..!

    yani alim olmaya çalışmak bunun içinde bilimle ( bugunki yobazlar her nekadar karşı çıksada ) yakından ilgilenmek lazım..  ayrıca cifir sistemlerini felan hatırlatırım...

     ve ayrıca ben aklıma yarısından çoğu PALAVRA olan o hadislerden daha çok güveniyorum.. ALLAH saksı olsun diye yaratmadı.. hem herşeyi hadisler çözecekse KURAN a ne gerek vardı.. artık KURAN YARIŞLARI YAPILMIYOR HADİS YARIŞMALARI YAPILIYOR!!! işte... ülkemden SÖZDE DİNDAR manzaraları..

     

    ya olurmu hiç öyle şey kuranın bazı şeyleri yazmıyor kuranda aaa

     

    neymiş onlar?

     

    örneğin namazın nasıl kılınacağı örneğin hz.isa nın tekrar geleceği...

    namazın nasıl kılındığı yazıyor ayetleri dikkatlice oku.. çok hazırcıysan gözlerini aç link tekileri iyice oku!

    bugunki hadisler 5 vakit namaz diyor neye dayanarak diyor?

    ben 3 vakit namaz kılıyorum çünki KURAN da bu kadarını gördüm..  not: ciddiyim!

    hz.isa nın tekrar geleceği yazıyor.. ama bugunki müslümanlar bir peyghamber sürekli kendisini ALLAH a en yakınlardan dosdoğru yolunda ilerlediğini zanneden ve hatalarla boğuşan bir toplum olduğunda dünyaya gelir düşünceleri yüzünden bunu red etmek istiyorlar.. ( farklı düşüncelerlede red etme isteği olabilir.. bu bir örnekti..! )

     

     

    not: adabında sorulmayan sorulara cevap vermem.. aslında hiçbir soruya cevap vermemeyi düşünüyorum ama belki dayanamayıp vermem gerekenler vardır..

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek
    bence cold konuya cok ıyı ve dogru acıdan bakmıs yanlız biraz kişisel duygularını agır bastırarak acıklamaya calısmış :D..ve bu dogrudur saç tahrık etmez ama erkeklık halı ınsan bazen ummadıgı anda ereksıyon olabılıyor...ornegın sacı bası acık bır kadın ve ayrıca bırsurur makyaj yapmıs ve bı kot pantolon felan gıymıs hemen dıkkat ceker...ama bası kapalı bır kadın kı eger altta kot gıymısse bıle kı buda usulune gore gıyerler ustunede bı dız altına kadar etek felan gıyerler o hıc dıkkat cekmez ...saçda bundan dolayı kapatılması gerektıgı soylenır yoksa tahrık eder dıe bısey yoktur... ve ayrıca islam dıni oyle bırseydırkı yuce Allah hangı zamanda olursa olsun herzaman ayak uydurabılecek ve her zmaan ıcın gecerlı emırler vermıstır ve Kur'anda da örtünmesi gerektıgı solenmıstır kımı arkadaslar bınbır cesıt ortunme var demıs bu tabı olaya nasıl bakmak ıstedııgne baglı kur'an ın ne demek ıstedıgını hepımız ıyı bılıyoruz uzatmama gerek yok...ayrıca eskı zamanlara ve Peygamberımızın zamanına gıdersek o zamanlarda hıc bası acık kadın soyleyebılırmısınız musluman bır kadın ?...eger bu ıstege baglı bısey olsaydı o zamanda bası acık bayanlar olurdu...

    Benimkisi kuvvet, zevk ve kudret. Benim adım "Kehanet"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    cbaşkanlığında dini alet edenler diye açtmıştım içine ekledim nerdeyse konuyu sende doğru olduğunu eklemişsin yapan kişiyi.

    şimdi bu adam Allahın yüce yaratıcının dinine küfrediyorsa hakaret ediyorsa ayetleri hiçe sayıyorsa bizden değildir nur suresi ahzab suresi ve bi kaç surede apa açık yazıyor VE bundan başka BİZİM peygamber efendimiz var onun gösterdikleri sünneti var hadisler var bunuda bilmiyorsa gale almıyorum

    yaşar nuri öztürk medyum mu fetvacı mı yoksa siyaset çi mi ? dönmeden oluşan bir insan kılığı

    geberesice gotundeki kurtları temizlesin....kimki fetva veriyor ? ve cbaşkanlığı seçiminde neden medyaya duyruluyor burasınıda iyi bilin. bu bozdağ şerefsizi öbür dünyayada inanmıyor o halde münker nekir meleklerinin sorgulamasınada inanmıyordur Farz olduğunu bilmiyor. isteyen takar istemeyen takmaz. o kadar yazıyorda hiç mi okumamış nur suresi 31 ayeti. yazdıkça boşa yazdığımı hissediyorum çünkü o salağa değiştirmez.

    SCORPİX bazı yazdıkların saçma eğer yazdıysan.

    kuranda 3 vakit namazda nerden çıktı eğer böyle diyorsan Daha geçen gün miraç kandilini kutladık. miraç kandilinde yaratıcı efendimize ilk namazı orda gösterip dosdoğru olmamız için 5 vakit namazı sen nerden uydurarak 3 vakit diyorsun.

    sabah öğlen ikindi akşam yatsı : kaç etti 5.

    tbt de böyle dini konuların açılmasından bende bıktım.


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    andidit
    andidit's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    scorpix,

    Kapılmış gidiyorsun dikkat kendine.


    Boynumuz yiğit boynu, bükerse sevda büker.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    ya kardeşim bu ülkede birisi doğru birşey söyledğinde ya kovulur, ya dövülür, ya öldürülür. kara çarşafla yada türbanla örtünmek mantıklımı? tabiki değil. yüzyıllardır kadınları kafalarına tattıkları o peçelerle zulüm yaptılar. içki yasak dediler, ama cennette kralını vaatettiler. O yasak bu yasak karşılığında içi boşalmış beyinler. en nihayeti dünyada en az gelişmiş toplumlar.  

    ? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cep_telefonu
    cep_telefonu's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Temmuz/2007
    Erkek
    arkadaşlar Kuran-ı kerimde açık açık türban gibi yada başınızı örtün gibi bi ibare geçmiyor fakat yukarda arkadaşlarında yazdığı  gibi böyle ayetler var yani örtünmek isteniyor ayrıca saçlarında örtünmesi isteniyor bunun günümzedki adı başörtüsüdür o yüzden başörtüsü saçmadır kötüdür iyi değildir yoktur diye sorgulamak yanlıştır ha sorgulayabilirsiniz fakat tarihte ilahi yada ilahi olmayan her din dogmadır ve yani dini sorgulayamazssınz  ya inanırsınız herşeyiyle kabul edersiniz yada inkar edersiniz şimdi birileri çıkar ben sorgularım der ne alaka felan der fakat dinler özellikle ilahi dinler gayba inanmayı gerektirirki bu bilemediğiniz aklınızla açıklama getiremediğiniz bazı şeyleri kabul etmek anlamına gelir çünkü beşerin yani insanların zekası ve aklı herşeyi yada dinde emredilen herşeyi açıklamaya mantıklı şekilde anlamaya yetmez ben zekiyim ben yaparım demeyin Allahın ilmi sonsuzdur o herşeyi herkesten iyi bilir eğer Kuran-ı kerimde örtünmek yada içki içmemek geçmişse elbet bi açıklaması vardır ki varda zaten bi arkadaşımızın dediği gibi saçı açık tahrik edici şekilde giyimiş bi insan kadınlara bakan kafası o yönde çalışan insanı tahrik edebilir ,fakat bi bayan başörtüsü takmışsa aynı şeyin olma ihtimali daha azdır he kafasına başörtüsü takıp altına düşük bel dar kot giyenleride biliyoruz fakat islam bunu emretmiyor arkadaşlar islam dini bayanın örtünmesi gerektiğini,vücut hatlarını ortaya çıkarmayan geniş kıyafetler giymesini emrediyor yani mesele sadece baş örtüsü değil kuran-ı kerimde diğer insanların nefislerine yenilmesini engellemek içinde bayanların geniş kıyafetler seçmesi isteniyor yani olayı sadece örtünmeyisaçmadır yada zulümdür zorladır eziyettir bağnazlıktır gibi göstermek hangi mantığa uyar anlamadım. yani kısaca kuran-ı kerimde herşeyin bi açıklaması vardır biz eğer inanıyorsak beşer olarak bunu sorgulalamalı yada kendimize göre kendi keyfimizin istedğine göre çewirmemeliyiz Kuran-ı kerimde yazan yada yaratılan hiç bişey boş bi amaç için değildir bir örnekle bitireyim; mesela hangimiz bu güne kadar "gördüğümüz kadarıyla" sivrisinekten bi fayda gördük kim bilir bi kısmımınızın kafasında "Allah bunu niye yarattı zaradan başka bi işe yaramıor" tarzında şeyler geçmiştir fakat olaya biraz yaklaşıp bakınca o hayvanın orda olmasının ekolojik dengenin doğada işleyen mekanizmanın bir parçası oldğnu görürüzki biz insanlar olaylara kendi aklımızın yettiği yada kendi gözümünü gördüğü kadarıyla yorum getiririz fakat unutulmamalıdırki bizi yaradan varlık en yüce en üstüne akla sahiptir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2004
    Erkek
    gkhn759 bunu yazdı:
    -----------------------------

    simdi bnm gercekten merak ettigim bole ateslı savunanlar bile dine geldigi gibi(14.. yıl onceki ) haliyle mi inanıyorlar. Mesela;

    hırsızlık yapanın elini kes

    erkekse 3 hanım alsın

    mirasta kız kardesine pay vermesin

    bir kisiye haksız yere o.ç. dediginde bile cezası olan sopayı yesin( lisede din hocası anlattıydı)

    ..... bole bole daha bisuru ornek gibi dinler de zamana uyum saglar. Unutmayın ki gecmıste olan hersey oldugunu zamana ve icinde bulundugu zamana gore degerlendirilmeli.


    -----------------------------

     

    islam ülkelerinin bokun içinde yaşamasının tek sebebi dini onun bunun uydurdugu hadis lerden yaşamalarıdır. Bana göre hadislerin bir kısmı dogru olabilir ama çogu uydurma. Din de kaynak alınması gereken tek kitap vardır Kur-An...

    Kur-An da eşitlik söz konusudur, kız kardeş ne alırsa erkek de onu alır miras da. Ben ateist biri olarak bunları biliyorsam araştırmışsam, sen utan abi, senin dininde islam aç kitabını bi oku.


    HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2004
    Erkek
    scorpix bunu yazdı:
    ----------------------------- 

    örneğin namazın nasıl kılınacağı örneğin hz.isa nın tekrar geleceği...

    namazın nasıl kılındığı yazıyor ayetleri dikkatlice oku.. çok hazırcıysan gözlerini aç link tekileri iyice oku!

    bugunki hadisler 5 vakit namaz diyor neye dayanarak diyor?

    ben 3 vakit namaz kılıyorum çünki KURAN da bu kadarını gördüm..  not: ciddiyim!


    -----------------------------

     

    babamda 3 vakit kılıyor. Kur-An da öyle yazıyor dedi. hadislerin palavra dan başka bişey olmadıgını da savunur. 

    adha önce yazmıştım sanırım ; babam derki "hadisler islam dinini yıpratmak amacıyla yahudiler tarafından uydurulmuştur" bana mantıklı gelen bi düşünce


    HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Dişi

    slm önce konuyu açan bi haber eklemis dini tartisalim demedi buraya biktik fln diye yazacaksaniz girmeyin aq böle konulara!

    Bende arastirmistim bu konuyu: eskiden (peygamberimiz zamaninda) müslüman veya deil herkes basini kapatirdi sicaktan dolayi.. ama kadinlar dekolte giyerdi.. bu da erkekleri tahrik ediodur.. sonra "örtüleriyle gögüslerini kapatsinlar" diye ayet indi.. yani amaç saçi deil gögüsleri örtmek..yani bence.. ve saçtan tahrik olan birinin psikolojisinden sûphe ederim yani

     

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Aralık/2005
    Erkek
    Türßan yüsde bi buçuuun sorunu akm nie yırtıosunuz kendinizi :D
Toplam Hit: 18383 Toplam Mesaj: 155