folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sporlar, Kilo Verme, Sporcu Takviyeleri, Öneriler, Diyet Listeleri Genel Konu



Sporlar, Kilo Verme, Sporcu Takviyeleri, Öneriler, Diyet Listeleri Genel Konu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    21li
    21li's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    21li bunu yazdı

    dolu dolu spor geçmişi olan 1.87 boy 83 kiloluk bi arkadaşınız olarak söyleyeceğim tek şey spor tek başına hiçbir boka yaramaz.. kesinlikle ekmek başta olmak üzere tüm unlu mamüller ve şeker kesilmeli. sonracımaaa bunları kesip spor esnasında kas kaybetmemek için lor peynir, karabuğday, yumurta gibi kaliteli protein kaynakları tüketilmeli.. bol bol su içilmeli bi de koyu yeşil renkli sebzelerde tüketin sık sık.. bu şekilde kas kaybetmeden sağlıklı ve hızlı kilo verirsiniz.

    1.87  83 kilo  mu?

    ne yaptın sen öyle kendine :) benden iki tane sen ediyor

    hangi sporları yaptın merak ettim. dolu dolu olanlar neler

     

    @dj alper sağol müzik güzelmiş. birilerine yumruk atası gelşyor insanın :)

    şöyle bişeyim aşırı kaslı değilim fakat atletigim.. yaptığım sporlar ise geçmişte uzun süre futbol oynadım onun dısında yılda 3, 4 ay fitness yaparım yıl boyu beni götürür:) 1.87 boya göre iyiyim yani:)

     

    21li tarafından 24/Eki/16 19:15 tarihinde düzenlenmiştir

    Çocukken müzik kesilince sandalyelere oturmaya çalıştığımız oyun, meğerse hep otobüsün alıştırmasıymış.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ocak/2010
    Erkek

    şahsen bildiklerimi şöyle sıralıyım, kesinlikle 0 şeker 0 tuz 0 yağ.

     

    bunun dışında günlük kalori hesaplaması mantıklı yapılmalı, genelde insanlar hem düzenli kas kütlesi kazanıp yağ yakmak istiyor fakat bu yeni başlamış veyahut profesyonel olmayan birisi için imkansız çünkü yağ yakayım derken kas kütlesinden kaybetmek çok mümkün oluyor ,

    o yüzden önceliği kişilerin genelde düzenli bir kas kütle kazanımı olmalı bunun içinde, sabah kahvaltılarında 3-4 yumurta beyazı, lor peyniri 100-150 gram, bu kuruyemiş türevleri ( kuru üzüm, kayısı, badem, ceviz, fındık ), bu diet ekmeklerden 2-3 dilim, sonraki 3-4 saat içinde öğle yemeğinde esmer pirinç tavuk veyahut  kırmızı yağsız et önerilir. ara protein olarakta muz diyen var protein bar diyen var ama o işi hala çözemiyorum acıkıyorum mk yerinde napcamı bende bilmiyorum :)

    akşam yemeğine kadar abur cubur yerine meyva & sebze tercih edilebilir , ve yemek 8den geç yenmemeli, yenilecek yemek gene yağsız tuzsuz esmer pirinç ( ya da ne öneriliyorsa) tavuk, et + sebze olabilir.

    buna ilaveten gece cok ama cok acıkılırsa sebze mix'i önerilir, hem tok tutması açısından hem de sağlık bazında.

    yağ yakımına gelince, haftada en az 150dk lık bir kardio koşu yapmanız gerekiyor, bisiklet + kardio koşu cok mükemmel olabilir, bunu spor öncesi 25 dk seklinde hafif koşu- hızlı koşu- hafif- hızlı olarak yapabilirsiniz, arada verilen 3dk lık molalar sonrası hız kazanıldığında yağ yakımının göbek etrafında daha iyi olduğunu birçok yerde okudum/ duydum :)

     

    unutmadan bacak çalışmayan bu bodybuilding işinden fazla medet ummasın, bacak candır, gerisi heycandır ;)

     

    yazdıklarım hem kendi uyguladıklarım, hem de genel bilinen kas kütlesi kazanma yolundaki basit ama olması gereken aşamalar :) elimden geldiğince yazmaya calıştım

     

    dipnot:şimdi sen nerden biliyon hafız diyen çıkarsa diye açıklama yapmak istiyorum bu işin profesyoneli değilim, sadece etrafımda bu işe yıllarını vermiş +20 senelik prof insanlar oldu hep, onların eşliğinde yapıyorum ben de sporumu, onların dedikleri ve benimde uyguladığım şeyler bunlar hepsi bu :))


    N'oublie pas d'ou tu viens ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    bence 0 şeker olmamalı zaten mümkün değil :) 0 glikoz konusunda haklısın

     

    Beyler şunu sorayım kardio öncemi sonramı yapılmalı? ben hep önce yapıyordum son zaman vücut hareketlerinden sonra yapmaya başladım sanki daha verimli :)


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2010
    Erkek

    profosyonel bir spor salonuna gidiyorum profosyonel eğitimcilerden ders alıyorum bana ilk denilen şey ısınma için boldy alanında 2 set çalıştıktan sonra cardio direk cardio'ya atlamamak lazım sanırım


    Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kanakan
    Kanakan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2014
    Erkek

    Bende birseyler yazmak istiyorum.

    Ben Agustos ayi boyunca sabah kahvaltidan önce 5 km hizli yürüdüm.

    10-15 dakika egzersiz yaptim su karin yaglarindan nasil kurtulunur türünden olanlardan.

    Sonra Kahvalti yapip bir kac saat dinlendikten sonra 5-10 km bisiklet sürdüm.

    sonra aksam yemeginden önce yine 5 km yürüdüm ve yine 5-10 dakika egzersiz. Bu yöntemle 5 kilo falan verdim Agustosda. Su an hergün olmasada devam ediyorum yürümelere su an 7 kilo falan oldu verdigim.

    Ha bu arada yemeyi söyle düzenledim:

    Proteyinli ve Lifli yiyeceklere devam ediyorum.Tatlilardan uzak duruyor, cay sekerinide 1 kesme sekere düsürüdüm.

    Kesinlikle gazli icecekler icmiyorum.yemegin yaninda sadece SU.

    Yemeklerden önce yürümenin, yemekten sonra yürümeye göre %25 daha hizli yag yaktigini okudum bir yerlerden o nedenle genellikle yemeklerden önce ac karna yürüyorum.

    Bisiklet sürmenin yag yakmakda pek faydasi olmadigini sadece bacaklari incelttigini okudum.O nedenle hergün en azindan 5 km yürümeye su an icin devam ediyorum

    Saat 19'dan sonra kesinlikle yemek yemiyorum sadece bir kac meyve mix yiyiorum.

    Aksamlari Cay yerine Meyve mix sizce iyimi yoksa ondanda vaz gecmelimiyim?

     

     

     

    Kanakan tarafından 25/Eki/16 14:26 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2007
    Erkek

    Bende bir tavsiye yazayım. bu yaz kendim denedim düğün öncesi damatlık için işe yaradı.

    Zencefil 

    zerdeçal

    tarçın

    üçünü toz halinde alıp hergün gece yatmadan yarım saat önce, sabah aç karnına bir kase yoğurda birer kaşık koyup karıştırıp yiyin. bunu yaptım ve birazcık ekmeği az yedim ekmeği kestim demiyorum. O kadar bu karışım sayesinde ben de gözle görülür değişiklik oldu. 

    dip not:spor yapılırsa üstüne hamur işi kesilirse üstüne daha hızlı etki gösterir. 

    dip not 2: yapabilen varsa üstüne limon da sıkarsa etkisi artar (yağ yakma etkisi)

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Hacı abiler 4-5 gündür aşırı uykuluk halim oluyor aşırı kafein uyku yaparmı? hatta şöyle söyleyim Grenade Thermo Detonator kullandığımdan beri olmaya başladı 2x2 kapsül şeklinde alıyorum. 

    ama aşırı uykuluk hali var ilk başlar şekerim düşüyo felan sandım alakası yok salona giderken Hi-Tec Blade Pre-Workout alıyorum içeriğe bakarsanız benim zıplamam lazım ama yok arkadaş salonda esneye esneye ağırlık kaldırıyorum

    bu arada 5 kg kış boyu aldım :D saf yağ artışı amk


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı

    Hacı abiler 4-5 gündür aşırı uykuluk halim oluyor aşırı kafein uyku yaparmı? hatta şöyle söyleyim Grenade Thermo Detonator kullandığımdan beri olmaya başladı 2x2 kapsül şeklinde alıyorum. 

    ama aşırı uykuluk hali var ilk başlar şekerim düşüyo felan sandım alakası yok salona giderken Hi-Tec Blade Pre-Workout alıyorum içeriğe bakarsanız benim zıplamam lazım ama yok arkadaş salonda esneye esneye ağırlık kaldırıyorum

    bu arada 5 kg kış boyu aldım :D saf yağ artışı amk

    Geçen sene 3 aylık mayıs-haziran-temmuz spor salonu maceram da :) 15kiloya yakın verdim. ama son dönem de artık haftada 3 defa koşuyor her defasında 10km yapıyordum. Salona yapabildiğim kadar disiplinli devam ettim. Lakin sonrasında kendim koştum vücut geliştirme konusunda disiplinden koptum ama tamamen bırakmadım son 1 aya kadar :). Şuan 5 kilo geri aldım ve geçen hafta koşmaya evde spor yapmaya başladım tekrar. Aletleri de almıştım.
    Vücut geliştirmekte de spor yapmakta da profesyonel bir adam değilim çoğumuzun da olmadığını düşünüyorum. En azıdan salonda olsun çevremde olsun gördüğüm bu. Hiç kimse profesyonel değil, işi spor değil. Amaç vücut hareket etsin aldıklarıyla verdikleri dengelensin. Yoksa 1 gram kas eklendi 3 gram yağ eksildi aman diyim amino asitlere dikkat konusu bence çok gereksiz ve boş iş (sporcu abiler kızmayın hemen bizim için boş iş. Nasıl ki .net c# senin için boş işse :) ). abi sonuçta yarışmalara katılmayacağız kaldı ki bu gibi yaklaşımlar çok ciddi disiplin gerektirir ve çoğumuzda bu disiplini görünce vaz geçeriz tempoyu düşürürüz sonuç ne? tamamen zaman kaybı. 

    Mesela diyet konusu da abicim ben size diyim kocaman bir YALAN. Zihin bulandırmadan ibaret bu diyet konuları. (senin için benim için sarı çizmeli mehmet ağa için). Bizlerin yapacağı diyetin sonucu verdiğin kiloları fazlasıyla geri alacağın de-diyet ile sonuçlanır bu bir gerçektir. hee hasta olursun bi şeye alerjin vardır doktor der ki arkadaş bak tuzlu unlu otlu şeyleri yemeyeceksin. he işte asıl diyet budur.

    eee çözüm nedir hocam? abi spor yapmaya zaman AYIRMAYIN.. Spor hayatınızın bir parçası olsun. "nasıl olacak o iş eşim var çocuğum var kreşe bırakıyorum okulundan alıyorum dersaneye götürüyorum bıdı bıdı bıdı bıdı." sen yapma hocam aman diyim sen sakın spor yapıp yorumlarını hiç bi yerlere yazma milletin kafasını bulandırma. :) eşininde çocuğununda hayatına sokmalısın sporu. Çocuğun spor yapmayan akranlarını gördüğünde garipsemeli. 

    Hocam matematiği bu yüzden seviyorum işte vücuda ne kadar girerse o kadar çıkmalı. :)

    @DJ_Alper hocam senden neden alıntı yaptım bilmiyorum ama sanırım aldığımız 5kilolar ortak ya o yüzden sanırım :):):)


    Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CenkSertoz
    CenkSertoz's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2012
    Erkek

    0 yağ dünyanın en cahilce savunması.


    The Beginning and The End.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    2 gün önce bbc de bir program yapmışlar.

    3 tane 2 çocuklu aileye gidip şöyle diyorlar. 

    "hepinize 600 kalorili bir yiyecek vereceğiz ve sizden istediğimiz öğlene kadar istediklerimizi yapmanız. kim ne kadar kalori harcamış bakacağız"

    1. aile: bütün gün oturuyor satranç oynuyor kitap okuyor. hiç hareket yok

    2. aile günlük ev işlerini yapıyorlar dinlenerek süpür sil, tv izle çöpü dök falan

    3. ailede çok ağır bir antreman yapıyorlar spor merkezinde 

     

    ve günün sonunda  en çok kaloriyi yakan 2. aile oluyor. çünkü hareketsiz durup durup spor yapmak çok yakmıyormuş.

    devamlı kısa ama sürekli hareket halinde olmak kalori yakıyormuş

    hatta bütün gün oturan ama normal hayatında çok hareketli olan aile ( yani 1. aile),   bütün gün oturmasına rağmen "genel hayatları hareketli olduğu"

     için spor yapan aileye ( 3. aile)  yaklaşık kalori harcadılar.

     

    YANİ KISACA sporu bir hayat felsefesi edinmiş az az ama sık spor yapanlar mutlu. diğerleri boşuna yoruluyor.

     

     

    futurist tarafından 11/Oca/17 10:45 tarihinde düzenlenmiştir

    Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur