folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Zekat Konusunda En Çok Merak Edilenler



Zekat Konusunda En Çok Merak Edilenler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

    kuranin neresinde "sorularlaislamiyet.com a bakın" yazıyor hacı ? 

    öyle bişey demiyor tabiki hocam demezde zaten (; kuranda metni tam satamam ama bilmediklerimizi araştırmak öğrenmek farz gibi bişeydi galiba. bu site böyle yayınları kendileri yapıyor. ondan benimde haberim oluyor ve bence güzel herkesin bilmesi gereken en azından bir kere göz gezdirmesi gereken konu. 


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    garga bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

    Bu tür bilgilerin paylaşılması iyi güzel ama şöyle bi sıkıntı var; genelde eski Türkçe veya Arapça kelime kullanımından dolayı, bazı cümlelerde ne denilmek istediği ,çoğu kişi tarafından anlaşılmıyor veya yanlış anlaşılıyor. Neden günümüz Türkçe'sine göre düzenleme yapmıyorlar, ısrarla aynı kelimeleri kullanıyorlar merak ediyorum. Kopyala yapıştır yaptıkları için, kendileri de mi bilmiyor acaba ne yazdıklarını?

    +1

    Okudum biraz, ve hic bok anlamadim desem çok abartmis olmam bence.

    hocam Kasıtlı olarak Eski Türkçe kelime'ler kullaniliyor.. Olur da bir gün yine,  Osmanlica'ya dönülürse lazim olur diye sanirim.. :)) Bir yandan iyi ,cünkü kelime Dağarcığı maalesef her gecen gün düsüyor, ve insanlar artik 200-300 kelime ile Günlük Konusmalarini yapiyor. Tabi sadece türkiye degil Bircok yerde böyle. O yüzden kelime daracigini arttirmak iyi olur.. Türkce zengin bir dil ,ve islamiyet sebebiyle Arapca ve Farsca'dan cok kelime aldi, Öz Türkce kelimeler kullanilmamaya baslandi.. Ben mümkün mertebe ,tüm kelimeleri ögrenmeye calisiyorum, bazen pratik olsun diye Orta Asya'da yasayan türk kökenlilerin video'larini dinliyorum, anlamaya calisiyorum :) {şahâne bi'şeymiş ya. ben de kelime'lere bağımlıyım herhâlde.}

    Konuyla ilgili bir sey söylemek gerekirse: maalesef bir grup insan, islam'i tekel'ine almaya calisiyor ve sen anlamazsin, kimsin, ilmin ne, diye karsidaki insani asagilayip, kendilerini otorite olarak taniyorlar. Bu tür insanlarin, hadisleri (uyduruk olsun,olmasin) dayanak olarak kullanmasinin ilk bas nedeni, kendi seyh'lerini kut'sa'maktir. O yüzden her grub'a dikkat ederseniz, Allah bunlarla konusuyor, Allah bunlara kitap yazdiriyor.. Risale-i nur'lardan tutun da Mahmud Ustaosmanoglu'na kadar bircok grup bu sekil. Allah emretti, Allah yazdirdi, yazdirildi gibi kelimeler kullaniyor. Bunlar hâşâ, Allah'in yeryüzündeki gölgesi, Allah dostu, ivir zivir.

    Oysa kur'an-i az cok okuyan bir insan, islam'da hristiyanliktaki gibi Allah'i temsil eden, O'nun adina kararlar verebilen kimseler olmadigini rahatlikla görür. Tabi biz böyle deyince bircok insan, bizim gibi düsünenlere dinsiz, dinden cikmis diyorlar. Cünkü Islam deyince onlarin akillarina, Allah'in indirdigi din degil de, kur'an in arkaplan'da oldugu, hadislerle, ulemalarla, alimlerle keciyle{?} yogrulmus karmakarisik bir din akillarina geliyorlar. Kafalarinda hep bu islam var, ve sonra cikip diyorlar; hadi bana kur'an da bunu göstersene, diyorlar :) Yani kendi din'lerini kendileri yaratiyorlar, haram'lari helâl'leri Allah degil, kendileri belirliyorlar, sonra adina islam diyorlar, kur'an 'da yok o yüzden baska seylere gerek var, onlarda da senin ilmin yok, bizim seyh'lere,ulemâ'lara ihtiyacimiz var diyorlar.. Sen şu ilmi bilmiyor musun, bu ilmi biliyor musun diyerek de, kendi yarattiklari uyduruk dinlere, karsidakinin ne kadar yetersiz oldugunu gösterip, seyh'lerine mutlak mana'da bağlanma gerekliligini ,söylüyorlar.

    Hele iclerinde bir de tasavvuf safsatasi varsa ,oooo tam bir eğlence :) Bu sefer de seni, tam bir aptal yerine koyuyorlar.. Orda öyle demek istenmemisti ,böyle denmek istenmistir deyip yorumlara daliyorlar, her grup da kendi yorumlarini yapiyor..

    Bu tarz insanlara, Aptal insanlar, sorgula'mayan insanlar, her seyi kabul edecek insanlar, birilerinin kullugunu yapmaya elverisli insanlar, gerekiyor.. Menzil'e giderseniz bir sürü insan, aylarca adamlarin tarlalarinda, bahcelerinde calisiyor bedava.. Kimi kafadan kontak, kimi sefaat beklentisi icinde, herkesin hali bir baska :) Bu seyh'ciklere laf ettim diye cok arkadasimla sikinti yasadim. Cünkü Allah gibi, bu adamlara tapiyorlar, ama aynen kur'an in dedigi gibi "biz onlara tapmiyoruz, onlari bizi Allah'a biraz daha yaklastirsinlar diye, tapiyoruz(^^D)" derler..

    Kur'an yetmez demek, Allah'in ayetini inkar etmektir. Enam 38. ayet'te acikca "..Biz Kitap’ta hiçbir "şeyi" ,eksik bırakmadık.." diyor.. Adam diyor ki; kur'an yetmez, ama Allah diyor ki kur'an 'da eksik bir sey yok. Kime inanmali? :) Elbette kendi uyduruk din'leri icin kur'an yetmez..

    Ayrica hicbir müslüman; "kur'an yeter" bakisinda degil, "önce kur'an" bakisindadir. Kur'an 'i daha (iyi) anlamak icin de, cesitli alanlarda okumalar yapmali (bunlar Fizik olabilir, Biyoliji olabilir, Embriyoloji olabilir, Astronomi olabilir vs). Ancak din'in tek sahibi Allah ise, hükümleri de O'ndan baskasi koy'a'maz.

    Zekâ't(^^D` Ula @sunyy2003 ) olayini Kur'an perspektif'inden bakarak, 5dk da özetleyen, sahsen kendisine ve iman'ina güvendigim (her ne kadar kendisini Din'siz, Peygamber düsmani vs yapsalar da) hocadan dinleyebilirsiniz (yukarida bahsettigim sahte seyh'lere savas actigi icin, bir grubun zoruna gidiyor sözleri, onlara kul adam lazim, sorgulayan(@MhmdAlmz ^^D`) adam degil)

    https://www.youtube.com/watch?v=LxDirXg6SZU

    Daha farkli bilgiler ögrenmek isteyen bu video bakabilir

    https://www.youtube.com/watch?v=dBB0725aaqk

    Son not: Allah'in indirdigi din'e tabi olun, eklemelerle gelen, uydurulan dine tabi olmayin.

    Allah'in dini basit'tir, anlasilir'dir, kolay'dir.. (cünkü kur'an hem kolay'lastirilmis (Kamer 17) hem ayet'leri Allah tarafindan detay'landirilip aciklanan bir kitap'tir (hud 1))

    Ya nasıl basit, nasıl kolay, nasıl açık. 

    Huruf'u Mukatta nedir? 

    bir'de şu askerlikle ilgili olan sorum vardı? Kuran bu konuda ne diyor? yâni bir liderin etrafında dolanıp, onun emirlerine tâbî olmak nedir? ya yanlışsa bu adamın söyledikleri. (ben yanlıştır demiyorum, ya yanlışsa.. ruhlarını aldığın insanların etkileri ne olacak?,. )

    Ve şimdi hatırlamadığım, ama; anlamı,durumu açıklanmayan kelime'ler var, gibi.

    ~@~

    salihgs bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

    kuranin neresinde "sorularlaislamiyet.com a bakın" yazıyor hacı ? 

    Kur-an'ı "ana'yasa" gibi düşün, Kur-an'ı(@@,}) Kerim var diye, başka hiçbir kaynağı oku'mayacaksın ,anlamı çıkmaz. 

    Zekâ't(@.^,}) Kur-an'ın bir emri'dir. Zekât'ı yorumlayan, zekât'ın fayda'larını anlatan, bir kitap olsa ne diyeceğiz, kur-an'ın neresinde "bu kitabı okuyun" diyor hacı, mı diyeceğiz? Bu nasıl bir sığ bakış açısı ya ? 

    ^^D`

    (bu arada; ben böyle gülüyorum, ama kimseyi Küçük düşürmek için,  yada aptal olduğunu İmâ etmek için, yada ortalığı karıştırmak için, gülmüyorum. yazı hoşuma gitmiştir belki de o yüzden gülüyorum. )

     

    RitmFarbRacourci tarafından 15/May/20 12:25 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    Ben şunu bilirim. Zekat denilen olayın zamanı, mekanı, miktarı olmaz. İnsan, mermaheti ve ekonomik durumu elverdiği sürece başta yakınındakiler ( akraba ve çevresindeki ihtiyacı olanlar ) olmak üzere sadece maddi değil, her konuda yardımcı olabilir. Bu erzakta olur, hediye de olur hatta bu zamanda iş sahibi olmasına aracı olması dahi ( gerçekten ihtiyacı olan ve yeterliliği olanlara - torpil ile karıştırılmasın ) bir nevi zekattır.

    Yanlışsa benim yanlışım =) İlla şurada böyle şartı var , şöyle olması lazım falan benim açımdan çok anlamsız ve geçerliliği olmayan ifadelerden fazlası değil.


    Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayd
    ayd's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Eylül/2019
    Erkek
    ehlikeyif bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

    Bu tür bilgilerin paylaşılması iyi güzel ama şöyle bi sıkıntı var; genelde eski türkçe veya arapça kelime kullanımından dolayı bazı cümlelerde ne denilmek istediği çoğu kişi tarafından anlaşılmıyor veya yanlış anlaşılıyor. Neden günümüz Türkçe sine göre düzenleme yapmıyorlar, ısrarla aynı kelimeleri kullanıyorlar merak ediyorum. Kopyala yapıştır yaptıkları için kendileri de mi bilmiyor acaba ne yazdıklarını?

    Ajanın paylaştığı site sanırım risalecilerin, onlar osmnalıca ve Farsça kelimeleri kullanmayı severler. Risale okurken bile yanlarında sözlük olur bilmediklerini bakarlar. Günümüz Türkçesi ile yazan yerler var ama genelde bu tür bilgilendirmeleri cemaat/tarikatlar yaptığı için bi gizem katıyorlar. 

    https://feyyaz.org/#prettyPhoto

    siteyi yapan firma bu, RisaLe_22 oturum açtı.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    salihgs bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

    kuranin neresinde "sorularlaislamiyet.com a bakın" yazıyor hacı ? 

    Kuranı anayasa gibi düşün Kuranı Kerim var diye başka hiçbir kaynağı okumayacaksın anlamı çıkmaz. 

    Zekat Kuranın bir emridir. Zekatı yorumlayan zekatın faydalarını anlatan bir kitap olsa ne diyeceğiz kuranın neresinde bu kitabı okuyun diyor hacı mı diyeceğiz? Bu nasıl bir sığ bakış açısı ya ? 

     

    ortada 6666 ayetlik kitap var ama benim gördüğüm müslümanlar burdakiler dahil bu kitap dışında her şeyi okuyor ama bu kitabı okuyup anlamamaya çalışmakta ısrar ediyor :D 

    oysa aynı müslümanlar bu kitapta yazanlara inandıklarını söylüyor ve kitabın ilk kelimesi "oku". benim bakış açım sığ oluyor öyle mi :D asdfasdfasdf

     


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

    Ya nasıl basit, nasıl kolay, nasıl açık. 

    Huruf'u Mukatta nedir? 

    bir'de şu askerlikle ilgili olan sorum vardı? Kuran bu konuda ne diyor? yâni bir liderin etrafında dolanıp, onun emirlerine tâbî olmak nedir? ya yanlışsa bu adamın söyledikleri. (ben yanlıştır demiyorum, ya yanlışsa.. ruhlarını aldığın insanların etkileri ne olacak?,. )

    Ve şimdi hatırlamadığım, ama; anlamı,durumu açıklanmayan kelime'ler var, gibi.

    hocam kur'an da iki türlü ayet var. Birisi muhkem (anlami acik) ayet digeri mütesabih (bildikce anlamlanan ayetler).. Muhkem ayetlerde bir sorun yok (gerci geleneksel islam anlayasina göre onlar da yetmiyor ya neyse), mütesabih ayetleri anlamak söyle kolay degil, bilgi gerekiyor.. Mesela en basit örnek olarak: kur'an da evrenin genislemesiyle ilgili bir ayet var. Bu ayete mana vermeye calisan ilk tefsirciler olayi tam kavrayamamis, ama bazi tefsirciler mesela ibn kesir, ebu suud efendi, razi, ibn zeyd vs, bunlar o ayete kavrayamamis olsalar bile "genisleticiyiz" anlami vermislerdir (ateist sitelerinde bunlardan bahsetmezler :) ).. Ancak bilim gelistikce, ayetler daha anlasilir oluyor.. Iste bu tarz ayetleri mutesabih ayet olarak görebiliriz. Bilgimiz arttikca anlami zenginlesen ayetler..

    Mesela iki kücük örnek daha vereyim: bu bilinen bir sey, ciceklerden özüt toplayan ari disi aridir, kur'an da arilarin ciceklerden özüt toplamak icin yol aldigi bahsedildiginde ordaki arilar disil formda cekilmistir.. Ancak ciceklere giden arilarin yani bal yapan arilarin disi oldugu yeni bulunan bir sey.. Bundan belki 10 yil önce tesadüfen ntv'de bir belgesel izliyordum, orada karincalar arasindaki haberci karincanin cinsiyetinin disi oldugunu söylüyordu.. Ben de hemen süleyman'in ordusunu haber veren karincaya baktim, o da disil olarak cekilmisti..

    Bu anlamlar bilgimiz ilerledikce daha iyi anlasiliyor. Daha bunun gibi cok ayetler var, ancak suan icin kisitli sekilde anlayabiliyoruz. Bilgi seviyemiz arttikca, bilim ilerledikce, daha cok anlasilir oluyor.

    Huruf'u mukattalar icin ise genel kani suydu: Allah insanlara bak bu bu kur'an i bu harflerle olusturdum, siz de ayni harfleri kullanarak kur'an gibi bir kitap olusturun meydan okumasiyla ilgili olarak görülüyordu daha cok.. Bazilari hic anlami yok diyordu..

    Mehmet Okuyan'un bu konuda cok güzel bir yorumu var, harf ve ayetler arasindaki iliskiyi cikarmis

    https://www.youtube.com/watch?v=FJ79xuOHWNI

     

    Askerlik konuna gelince: ISID kafasinda olan bazi gruplar askere gitmenin haram oldugunu cünkü islam devleti olmayan bir devlette tagut'a hizmet edilmemesi gerektigini, edenlerin ise kafir olduguna inanirlar. O yüzden askere gidenleri, devlette calisanlari, imam olanlari, oy kullananlari vs herkesi kafir görürler ve onlarin kestiklerini yemezler, teblig haric arkadaslik vs kurmazlar, ellerinde sans varsa da kafir olarak gördükleri icin öldürürler, karisini-kizini cariye olarak alirlar.. Isid'in yaptigi bu (beslendikleri kaynaklar aslinda geleneksel islam'in kaynaklari, adamlarin ekstra bir kitabi yok ki..).. Mesela maliki, safii ve hanbelilere göre namazi tembelliginden dahi kilmayan biri kafir olur ve öldürülür (elbette arada ikna olayi vs var ama ikna olmazsan öldürülür), eee isid de aynisini yapiyor.. dinini degistiren öldürülür (sadece islam'dan ayrilmayi kastediyorlar), dinden ayrildiginda mürted olursun ve mürtedlerin cezasi da ölümdür (yine ikma olayi vs var). ee isid de aynisini yapiyor.. kisiden kalan mallar (karisi kizi, parasi vs), müslümanlara helaldir ve ganimet olarak alabilirler, isid de aynisini yapiyor.. zina eden evli erkek/kadin taslanarak öldürülür, isid de bunu uyguluyor.. O yüzden geleneksel islamcilar isid'e laf etse de aslinda iki güruh da ayni kaynaklari kullaniyorlar.. Ikisinde de kur'an hep arkaplanda.. neyse

    Kur'an da hz yusuf'in kissasi anlatiliyor ve yusuf peygamber, firavun'un sisteminde maliyeden sorumlu (bakan) olarak calisiyor.. Tabi onun icin de diyorlar, yusuf peygamber ikna etti firavun'u, o da müslüman oldu.. ama kesinlik yok..

    Allah'in emirleri adil olma yönündedir, senden zalim olmani istiyorsa o sisteme tabi olmaman gerek. Baski uyguluyorsa, dinini yasamayi engelliyorsa, hicret etmek farzdir. (yani o ülkede kalip orada yasamak haram oluyor).

    Ve son olarak: islam'da öyle bir lidere mutlak itaat yok, mutlak itaat yalniz Allah'ta dir. Ancak uyduruk hadislerde, köle müslüman, sorgulamayan, aptal bireyler olusturmak icin sunlar var

    (Malını zorla alsa da emirin sözünü dinle ve ona itaat et!) [Buhari]

    (Emirinizin beğenmediğiniz işlerine sabredin! Çünkü cemaatten bir karış ayrılan [itaatsizlik eden, fitne çıkaran] cahiliyye ölümü ile [imansız] ölmüş olur.) [Buhari]

    (Sultan, yeryüzünde Allah’ın gölgesidir. [Onun emirlerini tatbik eden kimsedir] Ona ikram eden ikram görür, ona ihanet eden de ihanete maruz kalır.) [Taberani]


    (Başı siyah Habeşli bir köle olsa da, emirinize itaat edin!) [Buhari]

    (Emirine isyan edenin sevaplarının tamamı gider.) [Beyheki]

    en sondaki hadis zaten putperestligin zirvesi :) ama tabi ki sorsan hepsinin bir aciklamasi var, orada öyle demek istememisler böyle demek istemisler. Adamlar diyor kur'an anlasilmaz hadis lazim, ee hadis de arapca? onu nasil anliyoruz? o da anlasilamiyor iste bazi durumlarda..

    Daha ne türlü herzeler var.. Bu yukaridaki hadisler nereye cikiyor biliyor musun? Badeci seyhlere cikiyor.. Kisinin esiyle iliskiye girmesi aninda, kadinin seyhini düsünmesine cikiyor, seyhinin esinle cinsel birliktelik yasadigini gözlerinle görsen bile inkar etmen gerektigine götürür, seyhinin karsisinda en ufak bir kötü düsünce kalbinden gecirmeyeceksin, cünkü kalbini bilir vs vs bunun gibi yiginla sacmalik ve sirk unsuru seyler.. O yüzden hadislerin elestirilmesine, kur'an dan referans bulunmasina asla izin vermezler, bunlari yapanlara da direk kafir, peygamber düsmani, din düsmani diye damgalar..

    Bu adamlarin hepsi cehennemliktir zerre süphem yok benim. Onlara uyanlarin da gidecegi yer cok farkli degil..

    Bosuna önce kur'an demiyoruz.. Dininizi ondan bundan ögrenirseniz size her türlü pisligi yaparlar. Ben XXX adamina güvenmek zorunda miyim mesela? Sen iyi dedin ya da milyonlarca insan seviyor diye o adam iyi adam mi oluyor? (fetullah örneginden hatirlayin). Yani o adama Allah ekstra hak mi tanimis bu adama tabi olun diye? Ya o adam cehennemlikse? Bir müslümanin böyle birilerini takip etme zorunlulugu yoktur, mezheplere uyma zorunlulugu da yoktur.. Bunlar hep sonradan birilerinin uydurdugu seyler. O yüzden Allah zaten diyor deflalarca, kur'an i kolaylastirdik hadi yok mu ögüt alan diye.. Ama sen bir seyhin pesine takilip gidersen, sonun iyi yere cikmaz büyük ihtimalle. Cünkü o sana Allah'in dini yerine, kendi dinini ögretecektir..

     

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

    ortada 6666 ayetlik kitap var ama benim gördüğüm müslümanlar burdakiler dahil bu kitap dışında her şeyi okuyor ama bu kitabı okuyup anlamamaya çalışmakta ısrar ediyor :D 

    oysa aynı müslümanlar bu kitapta yazanlara inandıklarını söylüyor ve kitabın ilk kelimesi "oku". benim bakış açım sığ oluyor öyle mi :D asdfasdfasdf

    kur'an da 6236 ayet var hocam (bir kac sayima göre 3-5 oynayabiliyor (ayetler nerde bitiyor nerde yeni ayet basliyor onla ilgili farklar) ama 6666 ayet yok). Sayarsan görürsün :)

    Ikinci söyledigin cok dogru. Kendine müslüman diyen adam, kur'an haric her seyi okuyor :) Cünkü dinin kaynagini kur'an görmüyor ki.. kur'an, evin bas kösesine yüksege asilacak bir kitap olarak görülüyor, ona dokunulmaz.. dokunsan da abdest sart, kadinsan ve özel günündeysen yine dokunamazsin vs vs yiginla sey uydurmuslar kur'an i müslüman hayatindan uzak tutup kendi zehirlerini akitmak icin..

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    zekat verdim fazlasıyla ama stabil durumu olmayan ailelere yardımımı yaparım

    zengin değilim ama en azından ac değilim


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

    Ya nasıl basit, nasıl kolay, nasıl açık. 

    Huruf'u Mukatta nedir? 

    bir'de şu askerlikle ilgili olan sorum vardı? Kuran bu konuda ne diyor? yâni bir liderin etrafında dolanıp, onun emirlerine tâbî olmak nedir? ya yanlışsa bu adamın söyledikleri. (ben yanlıştır demiyorum, ya yanlışsa.. ruhlarını aldığın insanların etkileri ne olacak?,. )

    Ve şimdi hatırlamadığım, ama; anlamı,durumu açıklanmayan kelime'ler var, gibi.

    hocam kur'an da iki türlü ayet var. Birisi muhkem (anlami acik) ayet digeri mütesabih (bildikce anlamlanan ayetler).. Muhkem ayetlerde bir sorun yok (gerci geleneksel islam anlayasina göre onlar da yetmiyor ya neyse), mütesabih ayetleri anlamak söyle kolay degil, bilgi gerekiyor.. Mesela en basit örnek olarak: kur'an da evrenin genislemesiyle ilgili bir ayet var. Bu ayete mana vermeye calisan ilk tefsirciler olayi tam kavrayamamis, ama bazi tefsirciler mesela, ibn kesir, ebu suud efendi, razi, ibn zeyd vs, bunlar o ayet'i kavrayamamis olsalar bile "genisleticiyiz" anlami vermislerdir (ateist sitelerinde bunlardan bahsetmezler :) ^^` ).. Ancak bilim gelistikce, ayetler daha anlasilir oluyor.. Iste bu tarz ayetleri mutesabih ayet olarak görebiliriz. Bilgimiz arttikca ,anlami zenginlesen ayetler..

    Mesela iki kücük örnek daha vereyim: bu bilinen bir sey, ciceklerden özüt toplayan ari, disi aridir, kur'an da arilarin ciceklerden özüt toplamak icin yol aldigi bahsedildiginde, oradaki ari'lar dişil form'da cekilmistir.. Ancak ciceklere giden arilarin yâni, bal yapan arilarin disi oldugu ,yeni bulunan bir sey.. Bundan belki 10 yil önce tesadüfen ntv'de bir belgesel izliyordum, orada karincalar arasindaki Haberci karinca'nin cinsiyetinin (de) Dişi oldugunu söylüyordu.. Ben de hemen süleyman'in ordusunu haber veren karincaya baktim, o da disil olarak cekilmisti..

    Bu anlamlar, bilgimiz ilerledikce daha iyi anlasiliyor. Daha bunun gibi bi'cok ayetler var, ancak suan icin kisitli sekilde anlayabiliyoruz. Bilgi seviyemiz arttikca, bilim ilerledikce, daha cok anlasilir oluyor.

    Huruf'u mukattalar icin ise genel kani suydu: Allah insanlara bak, kur'an i bu harflerle olusturdum, siz de ayni harfleri kullanarak kur'an gibi bir kitap olusturun meydan okumasiyla ilgili olarak görülüyordu daha cok.. Bazilari, hic anlami yok diyordu..

    Mehmet Okuyan'un bu konuda cok güzel bir yorumu var, harf ve ayetler arasindaki iliskiyi cikarmis

    https://www.youtube.com/watch?v=FJ79xuOHWNI

     

    Askerlik konuna gelince: ISID kafasinda olan bazi gruplar, askere gitmenin haram oldugunu, cünkü islam devleti ol'mayan bir devlet'te, tagut'a hizmet edilmemesi gerektigini, edenlerin ise kafir olduguna inanirlar. O yüzden askere gidenleri, devlette calisanlari, imam olanlari, oy kullananlari vs. herkesi kafir görürler, ve onlarin kestiklerini yemezler, teblig haric Arkadaslik vs. kurmazlar, ellerinde sans varsa da, kafir olarak gördükleri icin öldürürler, karisini-kizini cariye olarak alirlar.. Isid'in yaptigi bu (beslendikleri kaynaklar aslinda geleneksel islam'in kaynaklari, adamlarin ekstra bir kitabi yok ki..).. mesela Maliki, Safii ve Hanbeli'lere göre namazi tembelliginden dahi kilmayan biri, kafir olur ve öldürülür (elbette arada ikna olayi vs var ama, ikna olmazsan öldürülür), eee isid de aynisini yapiyor.. dinini degistiren öldürülür(sadece islam'dan ayrilmayi kastediyorlar), din'den ayrildiginda mürted olursun, ve mürtedlerin cezasi da ölümdür(yine ikna olayi vs var). ee isid de aynisini yapiyor.. kisi'den kalan mallar (karisi,kizi,parasi  vs), müslümanlara helaldir ve ganimet olarak alabilirler, isid de aynisini yapiyor.. zina eden evli erkek/kadin taslanarak öldürülür, isid de bunu uyguluyor.. O yüzden Geleneksel islamci'lar isid'e laf etse de, aslinda iki güruh da ayni kaynaklari kullaniyorlar.. Ikisinde de kur'an hep arkaplan'da.. neyse

    Kur-an'da  hz. yusuf'in kissa'si anlatiliyor ve yusuf peygamber, firavun'un sistemi'nde maliye'den sorumlu(bakan) olarak calisiyor.. Tabi onun icin de diyorlar, Yusuf Peygamber ikna etti firavun'u, o da müslüman oldu.. ama kesinlik yok..

    Allah'in emirleri, adil olma yönündedir, senden zalim olmani istiyorsa, o sisteme tabi olmaman gerek. Baski uyguluyorsa, dinini yasamayi engelliyorsa, hicret etmek farz'dir. (yani o ülkede kalip, orada yasamak, haram oluyor).

    Ve son olarak: islam'da öyle bir lider'e mutlak itaat yok, Mutlak İtaat yalniz Allah'ta dir. Ancak uyduruk hadislerde, köle müslüman, sorgulamayan, aptal bireyler olusturmak icin sunlar var

    (Malını zorla alsa da emirin sözünü dinle ve ona itaat et!) [Buhari]

    (Emirinizin beğenmediğiniz işlerine sabredin! Çünkü cemaatten bir karış ayrılan [itaatsizlik eden, fitne çıkaran] cahiliyye ölümü ile [imansız] ölmüş olur.) [Buhari]

    (Sultan, yeryüzünde Allah’ın gölgesidir. [Onun emirlerini tatbik eden kimsedir] Ona ikram eden ikram görür, ona ihanet eden de ihanete maruz kalır.) [Taberani]


    (Başı siyah Habeşli bir köle olsa da, emirinize itaat edin!) [Buhari]

    (Emirine isyan edenin sevaplarının tamamı gider.) [Beyheki]

    en sondaki hadis zaten putperest'ligin zirvesi :) ama tabi ki sorsan hepsinin bir aciklamasi var, orada öyle demek istememisler, böyle demek istemisler. Adamlar diyor; kur'an anlasilmaz. hadis lazim, ee hadis de arapca? onu nasil anliyoruz? o da anlasilamiyor iste bazi durumlarda..

    Daha ne türlü herze'ler var.. Bu yukaridaki hadis'ler nereye cikiyor biliyor musun? Badeci seyhlere cikiyor.. Kisinin esiyle iliskiye girmesi aninda, kadinin seyhini düsünmesine cikiyor, seyhinin esinle cinsel birliktelik yasadigini gözlerinle görsen bile ,inkar etmen gerektigine götürür, seyhinin karsisinda en ufak bir kötü düsünce kalbinden gecirmeyeceksin, cünkü kalbini bilir vs vs bunun gibi yiginla sacmalik ve sirk unsuru seyler.. O yüzden hadislerin elestirilmesine, kur'an dan referans bulunmasina asla izin vermezler, bunlari yapanlara da direk kafir, peygamber düsmani, din düsmani diye damgalar..

    Bu adamlarin hepsi cehennemliktir, zerre süphem yok benim. Onlara uyanlarin da gidecegi yer cok farkli degil..

    Bosuna önce kur'an demiyoruz.. Dininizi ondan bundan ögrenirseniz, size her türlü pisligi yaparlar. Ben XXX adamina güvenmek zorunda miyim mesela? Sen iyi dedin, ya da milyonlarca insan seviyor diye, o adam iyi adam mi oluyor? (fetullah örneginden hatirlayin). Yani o adama Allah ekstra hak mi tanimis, bu adama tabi olun diye? Ya o adam cehennemlikse? Bir müslüman'in böyle birilerini takip etme zorunlulugu yoktur, mezhep'lere uyma zorunlulugu da yoktur.. Bunlar hep sonradan birilerinin uydurdugu seyler. O yüzden Allah zaten diyor ,deflalarca, kur'an i kolaylastirdik, hadi yok mu ögüt alan diye.. Ama sen bir seyh'in pesine takilip gidersen, sonun iyi yere cikmaz büyük ihtimalle. Cünkü o sana Allah'in dini yerine, kendi dinini, ögretecektir..

    Benim öğrenmek istediğim yukarıda koyu(bold) olan yerle alakalı, kur-an'da bir lider'e(imam'a) uymak gerektiğine dâir, bir Ayet var mı? varsa ne ile  açıklamışlar.

     

    hadis'ler, senin de dâhâ önce söylediğin gibi, ana'yasa'ya uyuyorsa  sıkıntı yok. 

     

    resul'den, peygamber'den, nebî'den sonra bir gelen olmayacak gibi. başka bir kelime daha vardı, mehdi ile ilgili bir'şey var mı? bu çok önemli değil. 

     

    RitmFarbRacourci tarafından 15/May/20 12:59 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    @RitmFarbRacourci hocam zaten Muhammed bile önder değil.

    Muhammed bir önder değil. İnsanlar ona saygı duyuyordu. Muhammed'in dini değil Allah'ın dini. Muhammed için dönmüyor dünya. Yani sen Muhammed'in dinine inanıyorsan kafadan zaten Allah'ın dini inkar etmiş oluyorsun.

    Yani şöyle düşün hocam. Muhammed nebi bir önder değil. Tapılacak biri değil sadece yol gösterici. Kur'anın bir örneği.

    Allah ayetlerinde hep şunu söyler. En büyük tebliğ müslüman olmaktır. Çünkü müslümanlıktaki en muhteşem şey hoşgörü ve davranış.

    Şöyle düşün, bir kişi görüyorsun aç kalıyor ama hereksin karnını doyuruyor. Aynı kişi yolda yürürken edilen küfürleri umrusamayıp selam verip geçiyor. Yine aynı kişi düşmanı dahi olsa sofrasına oturtup yemek veriyor.

    Elbette bu bahsettiğimiz şey Müslümanlığın temeli. Sen bu kişiye bakarak Kur'anı araştırırsın. O da aslında senin için bir takım nebi sıfatı taşıyabilir. Muhammedin yaptığı gibi davranışları ile seni islama davet edebilir araştırmanı öğrenmeni sorgulamanı sağlayabilir. Bu şu demek değil tabi o kişi Muhammed ile aynı seviyede vs.vs. İkisinin farkını anlatmaya gerek yok bunu anlayacak kapasitede olduğunu düşünüyorum.

    Ama bugün sen bile bu işi yapsan sende Muhammedin davranışlarını sergilediğin için sende bir nebisin. Sende bir rehbersin o dini temsil eden bir kişisin.

    Birde Resul kavramı var. Allah dan geleni aktaran kişi yani Resul olabilmen için vahiy alabilmen lazım.

    Yani şuan günümüzde kullanılan Peygamber teriminin bir kısmını bu davranışlarınla sağlıyorsun. Sende Allah'ın bir nebisi olmuş oluyorsun.

    Aslında herkesin eşit olduğunu buradan anlayabilirsin. Evet o adama saygı gösterebilirsin ama kesinlikle o doğrudur demek bir kere mantığa aykırı.

    Muhammed BENİM SÖZLERİME İNANIN demiş olsaydı vallahi ben bugün başka bir dine yada deizme daha sıcak bakıyor olurdum. Muhammedin hiçbir sözünde benim sözüme inanın diye bir şey geçmez. Oku kur'anı bak. Hep kur'ana bakın kur'ana bakın apaçık kitaptır sözleri yazar. Hiçbir ayette Muhammedin dediği doğru vs yazmaz. 

    Yani sen Muhammede tapmış olmuyorsun. Ek olarak oradaki komutan da öyle. Sen oradaki komutanı örnek alırsın ama her dediğini yapmazsın. Elbette bilgi olarak senden üstün olabilir. O konuda sendne iyi olabilir ama ahiret söz konusu ise Kur'ana göre Allah dışında hiç bir insan buna hüküm veremez. Muhammed de buna dahil. 

    O yüzden uydurulmuş din, geleneksel din kavramı mevcut. Bu kişiler kendini RESUL gibi tanıttıkları için insanlar onlara iman ediyor gibi davranıyor. Aslında o kişiler Allah'a değil o kişiye iman etmiş oluyor. 

    Buradaki önderlik ile senin bahsettiğin önderliğin farkı bu hocam.

    Allah son resul'ün Muhammed olduğunu söylüyor. 

    Ahzap 40, Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat Muhammed, Allah'ın resulü ve resüllerin sonuncusudur. Allah her şeyi bilmektedir.

    Şu an yer yüzünde tebliğ eden herkes birer nebidir. O yüzden Peygamber, nebi ve resul kelimeleri bazen insanların kafasında soru işaretleri bırakıyor.

    Kur'an da peygamber kelimesi geçmez. Kişiler yorumlar iken peygamber olarak yorumlamıştır.

    Örneğin Ahzap 40 ı örnek al bir çok kişi bunu peygamber olarak çevirir. Ama direkt arapçasına bakarsan RESUL kelimesi geçer (türkçe okunuşunda) ordan direkt anlayabilirsin.

    Birde meallere bak bir çoğu PEYGAMBER olarak nitelendirir.


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 24109 Toplam Mesaj: 98
zekat konusu