2 Temmuz 1993 - Sivas Katliamı
-
aradan 21 yıl geçmiş aynı zihniyet gram değişiklik yok. utanmasanız ellerine sağlık diceksiniz yuh amk
-
Hep bir oyun hep bir kayip insanimiz nezaman lpg den mazota donecek meraklardayim
-
cuneyd bunu yazdıyalnizturk bunu yazdıAbsolut bunu yazdı
yalnizturk bunu yazdı
Tnrsk bunu yazdı
dostum görüntüleri izlemedin herhalde o insanlar uzaydan inmedi herhalde sünni yapmadı sivas halkı yapmadı kim yapti
hocam yapan devletti emşn ol yanmadılarda infaz edildiler fakat bu konuyu uzatmak niye ? bugün alevi olduğu için şii olduğu için ırakta türkmenler katlediliyor bunu dile getirmek dururken ölenlerin arkasından bu yaygara niye ?
tarih tekrarlardan ibarettir hocamsen gecmisini konusmazsan gelecegini agzina alman imkansiz olur gecmisde hatalarini bu devlet konusup telafi etmedigi icin suanda hic birseyi dile getiremez halde ayrica olenlerin arkasindan yaygara cikarmakda nedemek ? olan olmus sktiredin caktirmiorum ama oldulerde iyi oldu ha deseydin hic deilse nieytini anlardik
benim için bir insanın türk olmasını önemlidir hocam kürt bir sunni mi inancıma küfretmemek kaydıyla alevi, yahudi, hristiyan bir türkmü deseler türkü sahiplenirim dolayısıyla mezhepsel dinsel tercihlerden dolayı böyle bir olaya sevinecek halim yok ama bunu sürekli gündeme getirmeyi gereksiz görüyorum
Kafaya bak kafaya. Yav arkadaş, ırkını niye boyle üstün tutarsin hic anlamam. Türk, Kürt, Kızılderili, Aborijin ne fark eder ? Insan hepsi insan. Hepsi de Allah'in kullari. Insanlar aklı ile övünür, doğuştan gelen bir şey ile övünmek kadar saçma bir şey yok.bu kutsal milletin bir parçası olmayı Yaradan sana lutfetseydi saçma mı mantıklımı bilebilirdin ama Allah c.c herşeyi bilendir hakkıyla görendin kişi sevdiğiyle beraberdir emin ol kürt olman bir tesadüf değil
yalnizturk tarafından 03/Tem/14 14:02 tarihinde düzenlenmiştir -
genel yorumları aldıktan sonra şunu söylemek isterim.
herkes kendince biraz haklı.
ama olaya tek bir pencereden bakanlar var.
bu olay tek bir cümleyle özetlenecek bir olay değil. altında gün yüzüne çıkmış meseleler de var bence.
olaydan sonra birçok kişi tutuklandığı gibi asıl yakanlar kaçtı.
yıllarca bulunamadı. şu pencereye çıkıp ateşi yakan kişileri kast ediyorum
sanıyorum yanlış hatırlamıyorsam onlardan biri 5-6 sene önce yakalandı. yukarıdaki bildiriyi kimin dağıtttığı yine meçhul.
yapılan otopsilerde ölenlerin bazılarının yanarak değil silahla öldürüldüğü rapor edildi. bazıları zaten yanmadan önce ölmüşler.
kesinlik payını bilemiyorum. söylentiler böyle. ama o zamanlar kanal d de sanırım bir bıçak meselesi vardı,
olaydan bir gün önce alttaki kafade bıçak çekilmiş falan haber yapmıştı.
ama tabiki halkın kışkırtıldığı doğru, cahil kesimin yaptığı bir kara leke olarakta tarihe geçti.
bu arada bu mevzudan nasıl ateistlere geçtiniz , konu alevi meselesi
birde dün yemek programında sivas yemeği tanıtımıyla bıunu nasıl bağdaştırdınız oda ayrı bir konu.
merak edenler araştırabilirler bir kronoloji yapıp ondan önce ve ondan sonra olaylara bakın.
ama müslüman olarak hiçbir dinden insana yakıştırmadığım bir ölüm.
Allah rahmet eylesin. kesinlikle onaylamıyorum zaten aklı başında hiç kimsede onaylamaz.
islam bunu zaten kesinlikle kabul etmez. bunu yapanlar islam adı altında insanlıktan çıkmış kişilerdir kanımca
-
Beyler gerçek Islam bu da değildir kesin. Nefesinizi yormayin.
-
yalnizturk bunu yazdı
siyasi bir konu açmak, tartışmaya ortam hazırlamak yasak hocam
konuya düzenleyip kaldırılmasını istemen en hayırlısı
Zorunuza gitmesin bu kadar aleviler
Ayrica yakanada saygi duymak nedir ? Adminlerden biri şu insan musfettesini banlasin ya beyni yok fikri var
CosTeR tarafından 03/Tem/14 15:26 tarihinde düzenlenmiştir -
Asıl mesele ne biliyormusunuz ? Bunu tam olarak idrak edebilmek için olaylarin en dışına çıkmanız gerekir, öyle uzaklaşmalısınız ki tum dünyevi duygularınızı askıya almanız gerekmektedir aksi takdirde yine olayların içinde bilinçsizce sağa, sola, one, arkaya gider durursunuz. Bu dusunce sizi kimine göre çok sıradan kimine gore sinir bozucu veya tatmin edici kılabilir. Bir kere herşeyden önce insanların kendi aralarındaki kavgalara bir bakın, Bireysel yada toplumsal sonucu ne olursa olsun özünde kavga etmek olumsuzluk çıkartmak, mantık süzgeçinden asla yalın halde geçemeyecektir. Kimine gore hirs, kimine göre kin, kimine gore şeytan, kimine gore kötü enerji insanları bu karanlığa sürüklüyor... Unutmamamız gereken sey rengi, irki, dili, mezhebi, dusuncesi, dini ne olursa olsun insani insan yapan sey düşünce gücüdür ve bu düşünce gücünü yine özünde vicdan ve mantık mekanizmasıyla orantılı kullanmalıdır insan. İçimizde bunu beceremeyen o kadar çok insan varki biz bilinçli insanlar olarak onlara yardım etmeli onları nöturlemeliyiz, aksi takdirde tam aksi olması için geriye hiçbir neden kalmayacaktır.
-
rehberi din olanın eli kandan çıkmaz
-
sıcak kavuruyor alev alev. sivas aklımda ve o nefret!
2 temmuz 93, anlamıyorum hala! bu kadar kolay mı kıymak cana?
kimin için aktı bunca kan? kimin için attı o kalpler?
bakma, gözlerim kin dolu!..
duyma, sözlerim sitem dolu!..
ah yandı anadolu'nun bağrı.
işte denizden bir kahkaha sardı her yanı.
kimin içindi bunca gözyaşı?
kişi yüceltti kan dökmenin telaşı?
bakma, gözlerim kin dolu!..
duyma, sözlerim sitem dolu!..
kardeş eli uzatana kan verene bakacak yüzümüz yok artık...http://www.youtube.com/watch?v=FJXZJ5zqW9k
-
müslüman teroristlerin yaptıgı katliamlardan biriside SİVAS'dır.