folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 2 Temmuz 1993 - Sivas Katliamı

2 Temmuz 1993 - Sivas Katliamı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

aradan 21 yıl geçmiş aynı zihniyet gram değişiklik yok. utanmasanız ellerine sağlık diceksiniz yuh amk

le le le sakine
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Hep bir oyun hep bir kayip insanimiz nezaman lpg den mazota donecek meraklardayim

delimiyim ben?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    cuneyd bunu yazdı
    yalnizturk bunu yazdı
    Absolut bunu yazdı

yalnizturk bunu yazdı

Tnrsk bunu yazdı
    dostum görüntüleri izlemedin herhalde o insanlar uzaydan inmedi herhalde sünni yapmadı sivas halkı yapmadı kim yapti

hocam yapan devletti emşn ol yanmadılarda infaz edildiler fakat bu konuyu uzatmak niye ? bugün alevi olduğu için şii olduğu için ırakta türkmenler katlediliyor bunu dile getirmek dururken ölenlerin arkasından bu yaygara niye ?

tarih tekrarlardan ibarettir hocamsen gecmisini konusmazsan gelecegini agzina alman imkansiz olur gecmisde hatalarini bu devlet konusup telafi etmedigi icin suanda hic birseyi dile getiremez halde ayrica olenlerin arkasindan yaygara cikarmakda nedemek ? olan olmus sktiredin caktirmiorum ama oldulerde iyi oldu ha deseydin hic deilse nieytini anlardik  

benim için bir insanın türk olmasını önemlidir hocam kürt bir sunni mi inancıma küfretmemek kaydıyla alevi, yahudi, hristiyan bir türkmü deseler türkü sahiplenirim dolayısıyla mezhepsel dinsel tercihlerden dolayı böyle bir olaya sevinecek halim yok ama bunu sürekli gündeme getirmeyi gereksiz görüyorum

Kafaya bak kafaya. Yav arkadaş, ırkını niye boyle üstün tutarsin hic anlamam. Türk, Kürt, Kızılderili, Aborijin ne fark eder ? Insan hepsi insan. Hepsi de Allah'in kullari. Insanlar aklı ile övünür, doğuştan gelen bir şey ile övünmek kadar saçma bir şey yok.

bu kutsal milletin bir parçası olmayı Yaradan sana lutfetseydi saçma mı mantıklımı bilebilirdin ama Allah c.c herşeyi bilendir hakkıyla görendin kişi sevdiğiyle beraberdir emin ol kürt olman bir tesadüf değil

yalnizturk tarafından 03/Tem/14 14:02 tarihinde düzenlenmiştir

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

genel yorumları aldıktan sonra şunu söylemek isterim.

herkes kendince biraz haklı.

ama olaya tek bir pencereden bakanlar var.

bu olay tek bir cümleyle özetlenecek bir olay değil.  altında gün yüzüne çıkmış meseleler de var bence.

olaydan sonra  birçok kişi tutuklandığı gibi asıl yakanlar kaçtı.

yıllarca bulunamadı. şu pencereye çıkıp ateşi yakan kişileri kast ediyorum

sanıyorum yanlış hatırlamıyorsam onlardan biri 5-6 sene önce yakalandı. yukarıdaki bildiriyi kimin dağıtttığı yine meçhul.

yapılan otopsilerde ölenlerin bazılarının yanarak değil silahla öldürüldüğü rapor edildi. bazıları zaten yanmadan önce ölmüşler.

kesinlik payını bilemiyorum. söylentiler böyle. ama o zamanlar kanal d  de sanırım bir bıçak meselesi vardı,

olaydan bir gün önce alttaki kafade bıçak çekilmiş falan haber yapmıştı.

ama tabiki halkın kışkırtıldığı doğru,  cahil kesimin yaptığı bir kara leke olarakta tarihe geçti.

bu arada bu mevzudan nasıl ateistlere geçtiniz ,  konu alevi meselesi

birde dün yemek programında sivas yemeği tanıtımıyla bıunu nasıl bağdaştırdınız oda ayrı bir konu.

merak edenler araştırabilirler bir kronoloji yapıp ondan önce ve ondan sonra olaylara bakın.

ama müslüman olarak hiçbir dinden insana yakıştırmadığım bir ölüm.

Allah rahmet eylesin. kesinlikle onaylamıyorum zaten aklı başında hiç kimsede onaylamaz.

islam bunu zaten kesinlikle kabul etmez. bunu yapanlar islam adı altında insanlıktan çıkmış kişilerdir kanımca

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Beyler gerçek Islam bu da değildir kesin. Nefesinizi yormayin. 

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CosTeR
    CosTeR's avatar
    Erkek
    yalnizturk bunu yazdı

siyasi bir konu açmak, tartışmaya ortam hazırlamak yasak hocam

konuya düzenleyip kaldırılmasını istemen en hayırlısı 

Zorunuza gitmesin bu kadar aleviler

Ayrica yakanada saygi duymak nedir ? Adminlerden biri şu insan musfettesini banlasin ya beyni yok fikri var 

CosTeR tarafından 03/Tem/14 15:26 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Erkek

Asıl mesele ne biliyormusunuz ? Bunu tam olarak idrak edebilmek için olaylarin en dışına çıkmanız gerekir, öyle uzaklaşmalısınız ki tum dünyevi duygularınızı askıya almanız gerekmektedir aksi takdirde yine olayların içinde bilinçsizce sağa, sola, one, arkaya gider durursunuz. Bu dusunce sizi kimine göre çok sıradan kimine gore sinir bozucu veya tatmin edici kılabilir. Bir kere herşeyden önce insanların kendi aralarındaki kavgalara bir bakın, Bireysel yada toplumsal sonucu ne olursa olsun özünde kavga etmek olumsuzluk çıkartmak, mantık süzgeçinden asla yalın halde geçemeyecektir. Kimine gore hirs, kimine göre kin, kimine gore şeytan, kimine gore kötü enerji insanları bu karanlığa sürüklüyor... Unutmamamız gereken sey rengi, irki, dili, mezhebi, dusuncesi, dini ne olursa olsun insani insan yapan sey düşünce gücüdür ve bu düşünce gücünü yine özünde vicdan ve mantık mekanizmasıyla orantılı kullanmalıdır insan. İçimizde bunu beceremeyen o kadar çok insan varki biz bilinçli insanlar olarak onlara yardım etmeli onları nöturlemeliyiz, aksi takdirde tam aksi olması için geriye hiçbir neden kalmayacaktır.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

rehberi din olanın eli kandan çıkmaz

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

sıcak kavuruyor alev alev. sivas aklımda ve o nefret!
    2 temmuz 93, anlamıyorum hala! bu kadar kolay mı kıymak cana?

kimin için aktı bunca kan? kimin için attı o kalpler?

bakma, gözlerim kin dolu!..
    duyma, sözlerim sitem dolu!..

ah yandı anadolu'nun bağrı.
    işte denizden bir kahkaha sardı her yanı.
    kimin içindi bunca gözyaşı?
    kişi yüceltti kan dökmenin telaşı?

bakma, gözlerim kin dolu!..
    duyma, sözlerim sitem dolu!..

kardeş eli uzatana kan verene bakacak yüzümüz yok artık...

http://www.youtube.com/watch?v=FJXZJ5zqW9k

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kasv4
    kasv4's avatar
    Erkek

müslüman teroristlerin yaptıgı katliamlardan biriside SİVAS'dır.

Toplam Hit: 10482 Toplam Mesaj: 78