2020 Olimpiyatları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palerider
    Palerider's avatar
    Erkek

@ValentinoRossi @Mbk

Hocam aynı şeyi paylaşmışsınız ben de bunu yazacaktım olimpiyat komitesi bile niye türbanlı kadın yok videoda demişti bu da ülkemizi zedeleyen türden birşey.

@GUS

Ali Ağaoğlu'nun İŞTE BU derken bir görüntüsü olsaydı iyi olurdu :)

Ucuzluk konusuna gelirsek İspanyadaki kriz ve Tokyonun şuanda dünyanın en pahalı şehri ünvanına sahip olması işimizi kolaylaştırır fakat alt yapı olarak o zamana kadar iyi bir ilerleme kaydederiz diye düşünüyorum. Ama özellikle de Tokyo'nun alt yapı problemi yok.

Videomuzu ben de beğenmedim bari bir iki milli sporcumuzu gösterselerdi iyi olurdu bildiğimiz turistik video.

Bu arada bugün başbakanın ve diğer ülkelerin açıklama videolarını bulamadım ama şöyle bir kaynak buldum

http://www.aksam.com.tr/spor/2020-olimpiyatlari-senin-hakkin-aziz-istanbul/haber-242564

BİR BAKIŞTA TOKYO

-Tokyo Valisi Naoki Inose “Müslüman ülkelerin tek ortak yönü Allah. Birbirleriyle kavga halindeler ve toplumsal sınıfları var” ifadeleriyle tepki topladı.
    -Deprem, tsunami ve Fukuşima’daki nükleer sızıntı, Tokyo’nun kâbusları.
    -Tokyo halkının desteği yüzde 70’den 92’ye çıktı. Madrid’de yüzde 76, İstanbul'da ise yüzde 83 halk desteği var.

BİR BAKIŞTA MADRID

-Madrid’in 1.9 milyar dolarlık bütçesi, İstanbul’un 19.2 milyar dolarlık kaynağının 10’da biri. Tokyo’nun da 4.9 milyar dolarlık bütçesi, İstanbul’un yanına yaklaşamıyor. 
    -Madrid 2020 Organizasyon Komitesi, olimpiyatların ülkeyi ekonomik krizden çıkaracağına inanıyor.
    -Ronaldo, Gasol ve Nadal, Madrid reklamlarında oynadı.

BİR BAKIŞTA İSTANBUL

ARTILARIMIZ

-Coğrafi konum
    -Güçlü ekonomi
    -Genç nüfus
    -Özel sektör desteği
    -Halk desteği
    -Devlet güvencesi
    -Turizm merkezi

EKSİLERİMİZ
    -Spor ruhu yok
    -Trafik
    -Altyapı
    -Gezi olayları
    -Yeşil alan azlığı
    -Tesis sıkıntısı
    -Doping
    -Şike
    -Boş tribünler

Seçim, Sultanahmet’te kurulacak ekranlarla on binlere izletilecek. Büyükşehir, Sultanahmet, Caddebostan, Ümraniye, Kartal, Ortaköy, Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Bebek Parkı’nda havai fişek gösterileri düzenlenecek. 

Palerider tarafından 07/Eyl/13 13:00 tarihinde düzenlenmiştir

Eskisi gibi değildir belki!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Madrid alabilir...

Sunumları değerlendirecek olursak ; Tokyo'nun şansı yok.

İstanbul sadece şehri vurgulamış. Adamlar turizm reklamı yapıyor sanki. Tamam İstanbul güzel fakat ; Madrid reklamına bakarsanız, sporun insanları birleştirdiğini söyleyip düzgün bir reklam vermiş.

Bizim reklamda spor nerde ? Araya serpiştirilmiş koşan kadın, basketçi çocuk var. Hemde yalnızlar. Tam Türkiye'deki gibi işte. Verilen mesaj bu, Türkiye'de adamlara ilgi yok.

Madrid'in "spor birleştirir" mesajıyla, bizimkilerin "İStanbul güzeldir" arasında dağlar kadar fark var. Spora verilen önem defalarca vurgulanmalıydı..

Madride %70-80, İstanbul'a %30 larda şans tanıyorum. Tokyo çooookkk zor derim.

Madrid'e verilebilri : ekonomik nedenler, şehrin güzelliği, sunumdaki spora verilen vurgu yüzünden.

İstanbul'a sadece şehir güzel diye verilebilir ; eğer siyasi birşeyler dönerse, AKP çok güçleneceği için "dış güçler" devam etmesini isterse baskılayabilir. (Eurovision - Sertap Erener misali).

Bakalım neler olacak.

Ayro tarafından 07/Eyl/13 13:16 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    halat
    halat's avatar
    Erkek

Ali Koç' un konuyla ilgili yorumu:

http://www.youtube.com/watch?v=sYxSfoW5ei8

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

istanbulun kazanması büyük sürpriz olur. yakın zamanda kötü imaja sebep olan olaylar yaşandı. 2018 kış olimpiyatlarının host şehri seçilirken kullanılan 11 teknik kriter var. bunlar 

Government support, legal issues and public opinion - kamuoyu ve hükümetin tutumu

General infrastructure - altyapı

Sports venues - spor merkezi

Olympic Village(s) - olimpiyat köyleri

Environmental conditions and impact - çevresel koşullar ve etkileri

Accommodation - turistler için barınma olanağı

Transport concept - ulaşım

Safety and security - güvenlik

Experience from past sports events - geçmiş etkinliklerden elde edilen tecrübeler

Finance - finansal durum

Overall concept

ilk maddede bi sıkıntı yok ki zaten bu aşamaya kadar gelebilen bir şehir için o maddenin sorun yaratması imkansız.

2 3 ve 4 bir incelenebilir aslında. altyapı ne kadar elverişli, kurulacak olimpik köyler ne kadar tatmin eder net bir bilgim yok. ama daha zaman olduğu için kapatılmayacak kadar büyük bir açık değildir heralde.

5 atletizm müsabakaları atatürk olimpiyat stadında... mimarisiyle oynadık diyorlar ama o rüzgara karşı ne kadar etkili olur bilemiyorum.

6. bunu istanbul kaldırabilir sanırım. 50 milyon kişi gelebilir diyen bakan, hazırlığını da yapıyordur heralde. :D

7. bence burda sıçıyoruz. diğer iki şehiri bilmiyorum tabi ama istanbul bu konuda hiç mi hiç ümit vermiyor. kaybedersek en büyük etken bu olur bence.

8. bu konuda da çok iyi değiliz. genel anlamda şehir güvenliği diğer şehirlerden kötü değil ama ortada bir de gezi olaylarında yaşanan şiddet var. haftalarca türk polisinin vahşi eylemleri tüm dünya medyasında yer aldıktan sonra bu kriterden de geçebileceğimizi düşünmüyorum.

9. videoyu bulamıyorum şimdi ama yakın zamanda gerçekleşen bisiklet turuna otobüsteki tiplerin gösterdiği tepkiyi izlememişlerdir umarım. :D birilerinin abarttığı gibi sporu seven bir millet değiliz ne yazık ki. ama en azından medyayla kolayca yönlendirilen halkın ilgisi olimpiyatlara da çekilebilir

u20ye olan ilgisizlik de kötüydü. uluslararası futbol turnuvasına bile bu kadar az ilgi varken olimpiyata ilgi beklemek ne kadar doğru olur bilemiyorum. fakat u20de medyayı da etkili kullanamadık. olimpiyatları uzun süredir gündemde tutuyor birisi.

peş peşe ortaya çıkan doping skandalları ve şike davası da olumsuz etkiliyor. spor ahlakından epey uzak bir millet olduğumuzu kanıtlıyor ne yazık ki. fakat 2009dan beri her yıl istanbulda en az 1 tane uluslararası spor etkinliği yapılıyor. çok umutsuz değil yani.

10. finansal durum yüzünden kaybedeceğimizi düşünmüyorum.

sonuç olarak, çok da kötü durumda değiliz. diğer şehirleri gidip inceleme fırsatı olmadığı için kıyas yapmak çok da kolay değil. istanbulun olimpiyatlardaki başlıca engelleri ulaşım ve güvenlik. bunlar büyük sorun olmaktan çıkarılırsa neden olmasın? fakat şu an için pek de olası değil.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    halat bunu yazdı

Ali Koç' un konuyla ilgili yorumu:

http://www.youtube.com/watch?v=sYxSfoW5ei8

ne kadar kaltak bir spiker lan o, bu gidişle hükümetin sağlam adamı olur.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek

aday%20sehir

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı

Olimpiyatlarin bizim gibi sporla ilgisi olmayan,spor kulturu olmayan bir ulkeye verilmesi, Olimpiyat tarihine hakaret olur.

rapidhacker550 tarafından 07/Eyl/13 14:37 tarihinde düzenlenmiştir

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gözlükçü
    vanhelsink
    vanhelsink's avatar
    Erkek
    fmk bunu yazdı

aday%20sehir

ne yani hayvanlar dolaşmasın mı ortalıkta ? doa diyoruz yeşillik diyoruz olimpiyatları gökdelenlerin arasındamı yapalım ? çok çelişiyoruz beyler millet olarak birileride çıkmış u20 demiş az kişi seyretti

futbol federasyonunun başında tüpçü olursa öyle olur tabi, umarım olimpiyatları alırız ki en büyük aday biz görünüyoruz + olarak tüm dünya türkiyede yapılması hemfikirinde

http://www.youtube.com/watch?v=TyR4n8QOV3Q

vanhelsink tarafından 07/Eyl/13 14:42 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek

ortalık dediğin yer tem otoyolunun yanı 120 km hız limiti var oradan bir öküz çıksa yola harbiden olimpiyat madalyasını alır araç kullanan şoför

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

20 milyar dolar bütçe ayırcaklarına o parayla okul yapsınlar, emekliye zam yapsınlar.

amk memlekette asgari ücret 880 lira, benzin olmuş 5 lira, et olmuş 30 lira adamlar 20 milyar bütçe ayırıyo.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
Toplam Hit: 43724 Toplam Mesaj: 190