Akkuyu Nükleer Santrali Hayırlı Olsun
-
20 milyar dolarlık maliyetiyle Türkiye'ye yapılacak en büyük yatırım olan santral, Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak.
Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom tarafından inşa edilecek Akkuyu NGS bin 200 megavatlık 4 üniteden oluşacak.
Akkuyu NGS projesinin yüzde 35-40'lık kısmında yer alacak Türk şirketlerinin, milli ekonomiye 6-8 milyar dolar arasında katma değer sağlayacağı hesaplanıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün düzenlenecek törenle atacak.
Detaylar: http://www.akkunpp.com/
Hayırlı Uğurlu Olsun.
HANGİ ÜLKENİN KAÇ SANTRALİ VAR
FRANSA
Nükleer Reaktör Sayısı 59
Kurulu Gücü 63.260 MW
Üretilen Enerji (yüzde)76,18
ALMANYA
Nükleer Reaktör Sayısı 17
Kurulu Gücü 20.470 MW
Üretilen Enerji (yüzde)28,82
ARJANTİN
Nükleer Reaktör Sayısı 2
Kurulu Gücü 935 MW
Üretilen Enerji (yüzde)6,18
BELÇİKA
Nükleer Reaktör Sayısı 7
Kurulu Gücü 5.824 MW
Üretilen Enerji (yüzde)53,76
BREZİLYA
Nükleer Reaktör Sayısı 2
Kurulu Gücü 1.766 MW
Üretilen Enerji (yüzde)3,12
BULGARİSTAN
Nükleer Reaktör Sayısı 2
Kurulu Gücü 1.906 MW
Üretilen Enerji (yüzde)32,92
KANADA
Nükleer Reaktör Sayısı 18
Kurulu Gücü 12.577 MW
Üretilen Enerji (yüzde)14,80
ÇİN
Nükleer Reaktör Sayısı 11
Kurulu Gücü 8.438 MW
Üretilen Enerji (yüzde)2,15
ÇEK CUMHURİYETİ
Nükleer Reaktör Sayısı 6
Kurulu Gücü 3.634 MW
Üretilen Enerji (yüzde)32,45
MACARİSTAN
Nükleer Reaktör Sayısı 4
Kurulu Gücü 1.859 MW
Üretilen Enerji (yüzde)37,15
İNGİLTERE
Nükleer Reaktör Sayısı 19
Kurulu Gücü 10.097 MW
Üretilen Enerji (yüzde) 13,45
ABD
Nükleer Reaktör Sayısı 104
Kurulu Gücü 100.683 MW
Üretilen Enerji (yüzde) 19,66
ERMENİSTAN
Nükleer Reaktör Sayısı 1
Kurulu Gücü 376 MW
Üretilen Enerji (yüzde)39,35
TurkForces tarafından 03/Nis/18 12:01 tarihinde düzenlenmiştir -
let the halay begin.
-
-
Hiç kimse kızmasın ama şahsen ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.
yoksa bu enerji ihtiyaç artışı ile başa çıkamayız.
Fransa da 59 nukleer santral var ve hiç bir yer kirlenmiyor.biz yapınca mı memleket batıyor? anlamıyorum.
-
Nükleere karşı değilim olsun.
Ama Hulusi Akar'ın yanında selfi çeken eleman gibi insanlar çalışacağı algısı var kafamda. Bas abi uranyumu sal enerjiyi gibi muhabbetler dönebilir içerde. Sonra SOMA felaketinin kat kat fazlasını seyrederiz.
-
Bu nükleer santralde çalışacak olanlar 10 yıl önce eğitime yollananlar ! ! ! ! ! FETOCU ise ! ! ! ! !
aklımda deli sorular .
eğer cep telefonuma şarj istiyorsam enerji üretmemiz gerektiğini biliyorum farkındayım . sorun ben BİZE GÜVENMİYORUM .
-
erblood bunu yazdı
Fransa da 59 nukleer santral var ve hiç bir yer kirlenmiyor.biz yapınca mı memleket batıyor? anlamıyorum.
Enerji ihtiyacın var ama sen önce ülkendeki kaçak elektrik tüketimini sıfırla. Zaten bu enerjiyi karşılayabilecek birçok imkana ve araziye sahipsin. Rüzgar ve güneş enerjisi ile çok rahat karşılarsın.
Bu kadar imkana sahipken zaten eğitimsiz olan bir ülkede (Düşük eğitim demiyorum, eğitimsiziz) nükleer enerji işine giriyorsun. Japonya bile bu konuda kaza yaşıyorken bizim ülkede bu santral 15-20 yıla patlar.
-
Nükleer enerjiye karşı değilim ama hükümetin yapacaklarını az çok tahmin ettiğim için endişeliyim.
-
zeybekustasi bunu yazdı
Nükleere karşı değilim olsun.
Ama Hulusi Akar'ın yanında selfi çeken eleman gibi insanlar çalışacağı algısı var kafamda. Bas abi uranyumu sal enerjiyi gibi muhabbetler dönebilir içerde. Sonra SOMA felaketinin kat kat fazlasını seyrederiz.
Katılıyorum.
-
Bunca yatırım yapılıyor ve Türkiye'nin buna ihtiyacı var diyelim. Peki.
Nükleer yapıldı ve enerjide dışa bağımlılık azaltıldı. Sonuçta TL kazanıp Dolar borcu ödemiyoruz. Cari açık kapanıyor vs.
Bu durumda elektrik faturam ucuzlayacak mıdır? Sanayi buradaki enerjiye daha az para ödeyip maliyeti azaltıp fiyatlarda düşüş yapabilecek mi?
Ben etkisini hissedebileceğimize de içsel olarak inanmıyorum malesef.
Tüp geçidi olan nadir bir ülkeyiz > Ama çok pahalı kullanamıyorum eğer çok acil değilse işim.
En büyük köprülere sahibiz > Ama çok pahalı kullanamıyorum.
Şimdi Nükleeri olan dışa bağımlılığı azalan bir ülkeyiz > ??? Peki ben bunu hissedebilecek miyim? Yoksa sadece nükleeri olan köprüsü tüm geçidi olan bir ülke olarak sadece gurur mu duyacağım.
zeybekustasi tarafından 03/Nis/18 10:53 tarihinde düzenlenmiştir -
qoqo bunu yazdıerblood bunu yazdı
Enerji ihtiyacın var ama sen önce ülkendeki kaçak elektrik tüketimini sıfırla. Zaten bu enerjiyi karşılayabilecek birçok imkana ve araziye sahipsin. Rüzgar ve güneş enerjisi ile çok rahat karşılarsın.
Bu kadar imkana sahipken zaten eğitimsiz olan bir ülkede (Düşük eğitim demiyorum, eğitimsiziz) nükleer enerji işine giriyorsun. Japonya bile bu konuda kaza yaşıyorken bizim ülkede bu santral 15-20 yıla patlar.
Ne yazık ki kaçak elektrik mevzusunu çözemiyor kimse. Adamlara trafo yapıyorsun gecesine yıkıyorlar. Hizmet götürüyorsun işimiz olmaz gözüyle bakıyorlar ve tahrip ediyorlar. Dediğin gibi keşke sıfırlayabilseler kaçak elektrik kullanımını.
Eskiye nazaran eğitim konusunda gelişme gösteriyoruz. Ermenistan, Bulgaristan da santral var eğer enerji bağımlılığını bitirmezsek ekonomik olarak biz gibi işçiler, memurlar daha çok sürüneceğiz. Milletin kullandığı kaçağı biz cebimizden misliyle vermeye devam edeceğiz.