folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Akp Forum Klasikleri...



Akp Forum Klasikleri...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2007
    Erkek

    ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------
    hoca bunlari neye dayanarak yaziyorsun.Soyle guzel bi kaynak versene bi.
    -----------------------------

    hocam bu yazmış olduğum konunun altında bi kaynak veremem

    ama sana şöyle bir mısra dökebilirim.

    misal olaraktan konuyla hiç alakası yok ama demek istediğimi anlıcaksın umarım.

    hz. ömer öldüğünde sorgu melekleri gelmiş demişki

    men rabbüke (rabbin kim )

    ömer r.a. sorgu meleğinin yakasından tutup kaldırmış ve demişki

    sen demiş nerden geldin buraya

    sorgumeleği şurdan şurdan buraya kadar geldim.

    ömer r.a. demişki sen okadar yol geldin rabini unutmadında ben 1 adımlık yolda rabbimi unuturmuyum demiş.

    sorgu meleği demişki yakamı bırak

    ömer r.a. bi şartla demiş bana geldiğin gibi resulullaha gelmeyeceksin.

    sorgu meleğine kafa tutmuş resmen :)

     

    şimdi hocam biz bunu nerden biliyoruz

    öbür tarafla bir bağlantımız yok ruh bedenden çıkınca biz bu bilgilere ulaşabiliriz ama biliyoruz

    bu hadis bi uydurma düzmecemi?

    eğer biz buna inanıyorsak allah dostlarına inanıyoruz demektir

    çünkü bu bütün bilgiler onlar tarafından yalan doldurmadan düzenbazlık yapmadan bizlerin kulaklarına çınlatılmıştır.

     

    bu tür konuları herkesten dinleyip kafamızı boş dolduracağımıza sadece bikaç kişiden dinliyelim  kafamızı doğru dolduralım az ve öz dolduralım.

     


    sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2004
    Erkek
    sirpence bunu yazdı:
    -----------------------------

    O zaman yahudiler dünyayı zıplattığına göre hepsi evliya buna işte gülerim... Yahudiler hangi savaşı kazanmış hangi savaşta milliyetçilik adına kurtuluş savaşı gibi tek yürek tek bilek korkusuzca şehit olmak için savaşmı... adamlar strateji ile dünyayı yönetiyolar... şimdi uzun bişe yazacaktımda kafam çok karışık yarın 4 tane sınavım var cümleleri kuramıyorum:)

     

    Fistandantilus'a:

    senin bu mesajını forumda 3. kere görüyorum 3'ünüde sen atmıştın tek bi laf bellemişsin. o zamanlar tartışmalara girmiyordum... neyse sana diyeceğim ise o savaşları iyi araştır ;) araştırdıktan sonra hele daha aynı görüşte isen bana haber ver yarın yazacam şimdi kalkıp sınavlara çalışacam :)

    edit: sakın bana sen milliyetçilik nedir bilmiyosun sadece din açıdan düşünüyosun falan... bu forumda benden daha milliyetçisi çıkar mı çıkmaz mı emin değilim...


    -----------------------------

    1.si yahudilerin İsrail'in kuruluşunu ilan ettiğini ve bunun üzerine bütün Arap ülkelerinin onlara saldırdığını ve yahudilerin arapları yendiğini biliyor musun?(bahsettiğim kuruluşlarındaki savaş) ve aynen senin lafındaki gibi "milliyetçilik adına kurtuluş savaşı gibi tek yürek tek bilek korkusuzca şehit olmak için savaşmış"lardır. Araştır bakalım.

    2.si hangi aynı laftan bahsediyorsun? hatırlamıyorum, söylemektense göstermeni tercih ederdim. ayrıca yazdıklarıma cevap vermektense -ki veremediğinin en büyük göstergesi- demogoji yapmaktasın. 

    Zaten din ile her bi şeyi açıklamaya çalışan biri olarak sorununun "gerçeği" aramak değil bir "taraf" tutmak. onun adı da "dinci"liktir. ve dincilik dünya üzerinde hiçbir topluma, devlete, ulusa, kabileye göz yaşı, kan ve beyni yıkanmış zihinlerin ezberlenmiş naralarından başka bir şey getirmemiştir.

    "adamlar strateji ile dünyayı yönetiyolar... "

    ne hikmetse biz çanakkale savaşını stratejiyle değil cübbeli dayılarla, imanlı insanlarımızla kazanıyoruz; ama yahudi amcalar stratejiyle dünyayı yönetiyor. onlar bunu yaparken bizim cübbeli dayılar nerede onu gerçekten çok merak ediyorum :)


    Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    yazimi sildigim icin kusurabakmayin:) atatürk hicbir zaman bir kürt liderin ne elini öpmüstür nede kicini pohpohlamistir... destek istemek demek ezilmek büzülmek demek degildir.. nokta...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2007
    Erkek

    sirpence bunu yazdı:
    -----------------------------

    Fikret bunu yazdı:
    -----------------------------

    Hun_Yabgu'nun mesajı da acıklıyo bi nevi :)

    yazık...


    -----------------------------
    bayılıyorum sana... Hun_Yabgu ne yazmış bi daha oku. anlamazsan bi daha oku. anlamazsan bi daha oku. anlamazsan bi daha oku. anlamazsan bi daha oku. anlamazsan bi daha oku. anlamazsan bi daha oku. anlamazsan bi daha oku. anlamazsan bi daha oku. anlamazsan bi daha oku. anlamazsan bi daha oku. anlamazsan bi daha oku. anlamazsan bi daha oku. anlamazsan bi daha oku. anlamazsan bi daha oku. anlamazsan bi daha oku. anlamazsan bi daha oku....

    -----------------------------

    edit : evet yanlıs anlamısım :/

    murat'ın postlarına bakın :| 


    screw you guys! i"m goin" hoooome!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    birşey gördüm acayip geldi bana.

    çanakkale savaşını türkiye cumhuriyeti yapmamıştır. Osmanlı devleti yapmıştır. Bu bir. 

    Savaşın tarihi 1915-1916 yılları arasında. Cumhuriyetle arasında bir dünya vakit var. Bu iki. Çanakkalede kurulmadı yani.

    Savaşın milliyetçilikle uzaktan yakından alakası yoktur. Tamamen dinsel temalı bir savaştır. Bknz: Zenci Musa. Sudanlıdır 1. dünya harbinde yararlılıklar göstermiştir. Hayatını bilmeyen kalkıp ucuz milliyetçi, atatürkçü numaraları yapmasın yemezler. 

    Çanakkale savaşında; türkü, ermenisi, kürdü savaşmıştır. Evet ermenisi bile vardır. Zira vatani görev adına gelmiştir. Çünkü kabul etsenizde etmesenizde 1000 senelik komşumuzdur, aynı sokakta oturmuşluğumuz vardır. Tabi bu cümlemden sonra beni ermeni sempatizanı falan ilan eden "hepimiz hrantız" pankartını aşlkla taşıdığını unutan zevzekler çıkacaktır. 

    Çanakkale savaşı ile alakalı olarak Muhammed İkbali bir araştırın bakalım o ne sözler sarfetmiş bu konuda? 

    Yine çanakkale savaşında libyadan, cezayirden (ki cezayirli askerlerin ailelerine gönderdikleri mektuplar cezayirde halen o ailelerin mensuplarında bir şeref ve onur belgesi gibi saklanmaktadır, bu mektuplarda islamın en yüce sancaktarının osmanlı olduğunu çanakkalenin düşmesinin bu sancağın inmesi ile eş anlama geldiğini belirten cümleler bulunur), filistinden, bağdattan, mısırdan, halepten yüzlerce gönüllü şehadet veya gazilik mertebesine ulaşma onuruna vasıl olmuştur. 

    Yine aralarda gördüğüm bir hadise vardır ki açıklama yapmayı borç bilirim. 

    Said nursi hakkında eli öpüldü şöyle böyle gibi bir laflar dönüyor. Hayır said nursinin elini ata öpmedi. Birebir görüşmeleri varmı bu hususta bilmiyorum ama said nursinin ve talebelerinin at binip tüfek patlattığı kesinlikle doğrudur. Yanlış hatırlamıyorsam balkan cephesinde savaşmıştı. İlgilenenler teşkilatı mahsusayı araştırabilir. Teşkilatı mahsusa ne diye sormayın, türk olmayan bilmek zorunda değil. Bende tesadüfen karşılaştığım bazı kayıtlarda buldum bu konuyu ezberden yazıyorum yani. Şu an için kaynak belirtmem zor ama nette bulunması kuvvetle muhtemel. 

    burada şöyle bir şey belirtmek isterim.

    Eğer siz istanbulun fethini sadece hammer tarihinden okursanız yanılırsınız. Mesela hammer o tarihlerde diğer tarihçilerin yalanladığı "200 000 bin konut vardır istanbulda" demiştir. Şehri savaş yoluyla fetheden fatih güya yağmalamaya ve evlere el konulmaya izin vermiş hammere göre. Ama diğer yabancı tarihçiler bunu yalanlar nitelikte beyanlar vermiştir vaka kayıtlarında. Fatih yağmaya izin vermedi bunun yerine askere diyet ödedi. Evlerinde sahipsiz olanlarına el konuldu. 

    bunu dememdeki sebeb tarihimizi tek yönlü araştırmak size yanlış bilgiler verir. Çanakkalede sadece türk savaşmadı. Evet belki en dirayetli ve sağlam duruşu biz sergilemişiz buna inanırım ama sadece türklerin savaşıydı demek büyük ve bariz bir hatadır. Çanakkale savaşını sadece bu siperden dinlerseniz olmaz, diğer siperlere, düşman kaynaklarınada inmelisiniz. Diğer milletleride dinlemelisiniz ki çanakkalenin tüm boyutlarını görebilelim. 

    Said nursi hadisesi de buna benzer. Sadece ismet inönü denetmenliğinde bir icra kurulu bir heyet raporu sonucunda hazırlanan tarihi vesikalar size bu devleti israillilerin, 12 adaları kırılmasınlar diye bıraktığımız italyanların, incinmesinler diye musuldan vazgeçtiğimiz ingilizlerin basiretsizliği, narinliği savaşçı olmayışları gibi bir çok etkenle kurtardığımız noktasına getirecektir. Zira bu ülkeyi yıkmak isteyen cemaatçiler köşelerinde oturup beklemişlerdir bu tarihi vesikalara göre. Bu yazımdan sonra da nurcu ilan edilecem ama yinede doğru bildiğimi yazıyorum. Bugün yobaz diye dinine bağlı insanları damglayanlar aslında ne büyük fedakarlıklarla o yobazların savaştığını görmezden gelmekte. O çaputları kafasına saran kadınların siperlere ekmek su taşıdığı görüntüler daha birkaçgün evvel verilmişken böylesi bir damgalamaya birilerinin hak vermesini bekleyecek kadar hanzo olunmamalı.

    Bu ülkeyi kurtaran kıvılcım birçoklarının çabut, gerici örtüsü, örümcek kafalarına bağladıkları bez diye aşağılamaya çalıştığı ama ne hikmetse bunda bir nebze olsun başarı sağlayamayanlara inat sütçü imamın başörtüsüne uzanan eli kırmasıyla çaktı. Bunu inatla örtmeye çalışanlara nazire yaparcasına her seferinde tekrarlamaktan haz alıyorum aslında, kurtuluş savaşı din savaşıdır. Zira türk askeri savaşmadan evvel topluca namaza durmuş taarruz emri ile "Allah allah" diye nara atmıştır. Kabul edenler? Etmeyenler? Anlayanlar anlamayanlara anlatsın. 

    Son not: bugün Allah esirgesin felaketlerin en büyüğü savaştır, Allah uzak etsin milletimizden, bir savaş olsun asker yine "allah allah" diye nara atar, vurulduğu zaman şehadet getirir, gözüyle namaz kılar. İsteyen istediği kadar milliyetçilik teranesi uydursun. (bu da hoş bir şeydir aslında türklüğün garantörünün islam olmasını bir türlü kabul etmez kimse :)) Türk milleti için savaşmak dini bir vecibedir.

     

    bunlar elbette konu başlığı ile alaka kurulması zor şeyler ama konunun muhteviyatı ve gidişatı sırasında karşılaştığım bazı hallere cevaben karaladığım şeylerdir. Her dem kalkıp "yobaz müslümanlar" diye atıp tutanlar aslında neyin ne olduğundan bihaber saf bireyler. Sadece alinin, velinin yazdığıyla hasbihâl edip burada ahkam kesmeyelim olmaz mı?  

     

     

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2008
    Erkek
    O forumdaki Murat gerzeği,Atatürk'ü öcü olarak nitelemiş,buna benzer yorumlar yapan gerizekalılar olmuş.Bu yorumları yapanlar orada yetkili kişiler dikkat çekerim.Hakikaten garip,söyleyecek söz bulamıyorum.Küfür etsem resmen boşa.Bu adamı bulup öcü'nün ne anlama geldiğini öğretmek geliyor içimden sadece.

    chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2005
    Erkek

    Said Nursi Atatürk tarafindan ..dini kullaniyor ve provakasyondan yana oldugu sebebiyle hapise atilmamis midir ?

     Canni ..Atatürk said nursi'nin elini mi öpmüs ..elini öptügü adami hapse tikmis sonra ..vay anasini

    daha neler görüp duyacaz.. birilerinin agzindan duydugun ..seyleri kaynak gösteremeden bizlerle paylasmis olman güzel

    ha ..sunu da belirtmeliyim konu gercekten sapmaya basladi ..adminlerin müdahalesi yakindir ..

    akp forumda da ...zihniyet belli ..önce Atatürkün sonra devrimlerinin icini bosaltip ..resmen ..cumhuriyeti yikmak buna müsade edenin de ...Atatürk'ü gercekten tanimak yerine ona hakeret edenlerinde .. neyse küfür bile etmeye ne hacet.

    bkz. http://tr.wikipedia.org/wiki/Said_Nursi


    Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek

    http://www.akpartiforum.com/anlayana-cok-sey-ifade-eden-bir-siir-ama-anlayana-t48470.html?p=464726#post464726

     

    Sen kimsin ki oruçumu sorarsın
    Hakikaten gözün yoksa haramda
    Başı açığa neden türban sorarsın


    Rakı, şarap içiyorsam sana ne
    Yoksa sana bir zararım içerim
    İkimizde gelsek kıldan köprüye
    Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim


    Esir iken mümkün müdür ibadet
    Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et
    Senin gibi dürzülerin yüzünden
    Dininden de soğuyacak bu millet


    İşgaldeki hali sakın unutma,
    Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
    Sen anandan gene çıkardın amma
    Baban kimdi bilmezdin şerefsiz...

    Neyzen Tevfik


    kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    FiLoZoF birader tek birsey soyleyecegim : SACMALAMISSIN...

    hangi kitapta hangi dergide hangi mecbuada okudun Canakkalede savasan insanlarin sadece Turkler oldugunu da savasda suda vardi buda vardi hakkini yemeyin diye yazmana sebep oldu.

    nerde okudun duydun orda savasan basortulu, sarikli, cubbeli insanlara yobaz denildigini de gelip burda SACMALIYORSUN.

    Canakkalede, Kurtusu savasinda 7 den 70 e anadoluda yasayan veya ingiliz somurgesinden bikmis, fransiz egemenliginden usanmis zulum gormus her milletten insan gelip savasti bunu kimse inkar edemez. 

    ben sunu soyluyorum : 

    bir toz bulutu gelip koca bir bolugu koca bir orduyu alip kaybetti. bunu anlatan insanlara karsiyim, bunu yayan insanlara karsiyim. 

    o zaman orda binlerce sehid bosuna verildi, orda ki komutanlar bosu bosuna geceleri sabahlayip taktik gelistirdi, bosuna kursun atildi. bunlarin hepsi yalan

    bir toz bulutunun dusman askerleri yok etmesi gercek ve savas bu sayede kazanildi.

    bak ben demiyorum ki; iman gucu ile kazanilmadi.

    oraya sehit olmak icin giden anadolu insani o gucle savasti, kendi namuslarini vatan namuslarini korumak icin o hirsla savasti.


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2007
    Erkek

    üstteki underzero ve xz yorumlarının toplamını yazmaya çalışıodum.

     

    neyse aynen söylendiği gibi Filozof arkadaşlar cevabını yazmış


    NEDEN? (soru olarak)
Toplam Hit: 9787 Toplam Mesaj: 68