folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Akp Forum Klasikleri...

Akp Forum Klasikleri...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek
    CaNNi bunu yazdı:
    -----------------------------
    YesTERFoX bunu yazdı:

CaNNi

ya hocam insanları öyle küçümsüyorsunki yazında, sanki çok bok biliyorsunda öyle sölüyorsun

ne şeriatı ne sarıklısı hoca

atatürk zihni olmasaydı o savaşı hangi mücahit alırdı?

tanrı güç verdi diyorsun, atatürk olmasaydı bırak gücü türkiyede olmazdı

bu adam türkiye cumhuriyetini kurmak için kürt şeyhlerinin elini öpmüş adam

sen tanrı güç verdi diyorsun :)

hocam burada kürt şeyhlerinin elini öpen adam kim oluyor !

yanlış anlamadıysam Atatürk ten bahsediyorsun, hayırdır neye dayranarak söyledin bunları, açıkla da hepimiz öğrenelim madem kim ne biliyor...

misal atatürk zamanında dediğiniz gibi

evliyau allah dostları çok vardı

bunlardan biride

şeyh said nursi

kendisi kürt lider değilmi ? bu şeyh nurcu şeyhi

peki bu adam aşiret değilmi

atatürk gidip ondan destek istemiştir ve daha birçokları

ama şeyh said nursi göğe çıkıpta kurşun yağdırmadı savaşan gene atatürk oldu

hayırdır gülüm atatürk kürt elini öptü  dedik suratın asıldı

biliyormusun şuan senin bir misyoner olmaman için bi sebep bulamıyorum  

ayrıca senin de BÜYÜK SAÇMALIK hastalığın olduğu kanısındayım.

Atatürk gidipte kimsenin elini öpmedi.Yaptığı şey yerel kuvvetleri yanına almaktı.bunu gidip karadenizlilerle de yaptı güneydoğulularla da egelilerlede doğulularla da... Anadolu insanının savaşma isteğini yanına aldı el öpmedi.RTE gibi gidipte şeyh eteğine yüz sürmedi.

NEDEN? (soru olarak)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek

underzero bunu yazdı:

FiLoZoF birader tek birsey soyleyecegim : SACMALAMISSIN...

hangi kitapta hangi dergide hangi mecbuada okudun Canakkalede savasan insanlarin sadece Turkler oldugunu da savasda suda vardi buda vardi hakkini yemeyin diye yazmana sebep oldu.

nerde okudun duydun orda savasan basortulu, sarikli, cubbeli insanlara yobaz denildigini de gelip burda SACMALIYORSUN.

Canakkalede, Kurtusu savasinda 7 den 70 e anadoluda yasayan veya ingiliz somurgesinden bikmis, fransiz egemenliginden usanmis zulum gormus her milletten insan gelip savasti bunu kimse inkar edemez. 

ben sunu soyluyorum : 

bir toz bulutu gelip koca bir bolugu koca bir orduyu alip kaybetti. bunu anlatan insanlara karsiyim, bunu yayan insanlara karsiyim. 

o zaman orda binlerce sehid bosuna verildi, orda ki komutanlar bosu bosuna geceleri sabahlayip taktik gelistirdi, bosuna kursun atildi. bunlarin hepsi yalan

bir toz bulutunun dusman askerleri yok etmesi gercek ve savas bu sayede kazanildi.

bak ben demiyorum ki; iman gucu ile kazanilmadi.

oraya sehit olmak icin giden anadolu insani o gucle savasti, kendi namuslarini vatan namuslarini korumak icin o hirsla savasti.

yukarıda bana saçmaladığımı söylüyorsunuz. Şu cümlenizi ispat edin bende saçmaladığımı kabul edeyim.

"Canakkalede, Kurtusu savasinda 7 den 70 e anadoluda yasayan veya ingiliz somurgesinden bikmis, fransiz egemenliginden usanmis zulum gormus her milletten insan gelip savasti bunu kimse inkar edemez. " 

Önce kurtuluş savaşının tarihi ile çanakkale savaşının tarihini karşılaştırın. Bu bir.

Bir toz bulutu geldi adamları kaptı gitti teranesini anan kim sizmisiniz benmiyim? Varmı yazımda böyle birşey?

"nerde okudun duydun orda savasan basortulu, sarikli, cubbeli insanlara yobaz denildigini de gelip burda SACMALIYORSUN."

bilakis saçmalayan sizsiniz murat bey! bu forumda başörtüsüyle sarıkla gezen insanlar türbanlılar yobaz diye anılmadımı? Cevap verin bana. Kalkıp bana saçmalıyorsun diyemezsiniz. Daha kurtuluş savaşıyla çanakkalenin tarihini tutturamıyorsunuz. Kalkıp bana saçmalıyor diyorsunuz. Tutarsız gördüm sizi.

Murat bey, mahlasınızla hitap edeyim underzero tek kelimeyle saçmalamışsınız.  

Bakın ne yazmışım evelki yazımda.

"Bugün yobaz diye dinine bağlı insanları damglayanlar aslında ne büyük fedakarlıklarla o yobazların savaştığını görmezden gelmekte. O çaputları kafasına saran kadınların siperlere ekmek su taşıdığı görüntüler daha birkaçgün evvel verilmişken böylesi bir damgalamaya birilerinin hak vermesini bekleyecek kadar hanzo olunmamalı." 

en başta bugün demişim yobaz olarak anılanlar o gün savaştaydı diyorum. Bunu anlamadan kalkıp bana saçmalıyorsun diyemezsiniz. Derhal sözünüzü geri alınız. Doğruları konuşmak ne zamandır saçmalamak oluyor beyefendi?  

Düzenleme: Kendi yazdıklarımı tekrar tekrar ve taekrar okudum. Bana saçmalıyorsun diyenlerin yazdıklarını da tekrar tekrar okudum. Ben tarihi gerçeklere aykırı ne söylemişim nerede saçmalamışım bulamadım. Bana saçmaladığım yerleri gösterebilecek biri varsa beri gelsin. Neyin ne olduğunu anlatacak kadar zengin vakti olan biri değilim ama elden geldiğince açıklamaya çalışırım.

Bu forumda her fırsatta bazı provakatörlerce türban, başörtüsü gibi konular deşilmedimi? Bu konularda başörtüsü, hatta sakal bile yobazlıkla gericilikle "girmeyiversinler canım" "açsınlar başlarını" "kesecekler o sakalı" gibi laf ebelikleri ile anılmadımı? Bunlar orada duruken kalkıp o dava için savaşan insanları anmamın neresi saçmalıktır anlatın bana? Çanakkale akabinde kurtuluş savaşı zaten bu değerlerimizi, dinimizi, namusumuzu, toprak ve vtanımızı kurtarmak için yapılmadı mı? Bunun neresi saçmalıktır? Bunu söyleyenler saçmaladıklarının farkındamı? 

düzenleme 2:

Mesaj Blue_moon tarafından 30 Kasim 2008 (Pazar) 14:53

"..Çanakkale savaşında dişimizle tırnağımızla kurduğumuz cumhuriyetin geldiği son nokta.."

Mesaj YesTERFoX tarafından 30 Kasim 2008 (Pazar) 18:30 tarihinde yazıldı.

"..nasıl namaza bağladınız bu savaşı, senin vatanını elinden alacaklar sen milliyetçiliği bir yana bırakıp allah için savaşa giriyorsun süper zihniyet.."

Mesaj YesTERFoX tarafından 30 Kasim 2008 (Pazar) 19:04 tarihinde yazıldı

"..olay tamamen milliyetçilikte.."

Mesaj ComputerWolf tarafından 30 Kasim 2008 (Pazar) 19:48 tarihinde yazıldı

"..Bize yardim eden karabulutlar gokteki cubbeliler araba niye yardim etmiyor ?"

Mesaj CaNNi tarafından 30 Kasim 2008 (Pazar) 19:17 tarihinde yazıldı.

"..tanrı güç verdi diyorsun, atatürk olmasaydı bırak gücü türkiyede olmazdı

bu adam türkiye cumhuriyetini kurmak için kürt şeyhlerinin elini öpmüş adam

sen tanrı güç verdi diyorsun :).."

yukarıda muhtelif noktalardan dikkatimi çekip bir önceki yazımı yazmama neden olan hadiseler görülmektedir. 

Ben yazımda Atatük said nursinin elini öptü demedim. Bilakis böyle bir şeyin varlığı bile şüphelidir dedim. Kesin olarak söylenecek tek şeyin said nursi ve talebelerinin savaşa katıldıklarıdır dedim. Bunda saçma olan nedir?

"oLAY MİLLİYETÇİLİKTE" Diyen bir mesaj gördüm. Sadece zenci musayı okuyarak anlarsınız aslında, bu işin salt milliyetçilikle çözülebileceğinimi düşünüyorsunuz? Mademki sizin seyiminizle çanakkale savaşları cumhuriyetin temelidir (esasında bu görüşü bende desteklemekteyim ama benim farkını göstermek istediğim tek nokta bu savaşı türkiye cumhuriyetinin vermemiş olmasıdır) Teşkilatı mahsusanın gayretleri ile libyada cezayirde filistinde ingilizi, fransızı italyanı uğraştıran diğer milletleri görmezden gelmek ahmaklık olur. Zira onlar eli kolu bağlı bana ne diye otursaydı ingiliz çanakkaleye gönderdiği kuvfvetlerin 3-4 misliyle gelirdi. Gelmezdi demeyin. Olaylara tek yönlü bakmayın savaşın diğer siperlerini dinleyin dememdeki sebep buydu. Bunu görmeden kalkıp zırvalamışsın saçmalamışsın demek saçmalamanın zırvalamanın daniskasıdır. 

Vatanını elinden alanlara salt milliyetçilik sökmüyor. Salt milliyetçi şaman toplumuna hindistandaki hilafet merkezi adındaki halifeye yani osmanlıya bağlı kuruluş sana yardım göndermezdi. Pakistan sana yardım göndermezdi. Rusu oyalayan müslüman mücahidler harekete geçmezdi. Cezayirli savaşçılar tüfek kuşanmazdı.Libyalılar çölde beş taş oynardı.  demekki salt milliyetçiler olsaydık namaz, ezan, islam gibi kavramlar olmasaydı elimizde anadoluda yokolmaya mahkumduk demek yanlış değil. Bunun neresi saçmalama? Sorarım size. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

simdi yazacagim ama laf oyle bir uzayacak ki

ne benim anlatmak istedigimi sen anlayacaksin nede sen anlatmak istedigini anlatabileceksin.

-

kim ki bu ulkede siyasete bulasmadan namazini kiliyor dininin vazifelerini durustce yerine getiriyor ve kim bu insana cikip yobaz diyorsa 

ben onun karsisindayim. bunu her yazimda dile getirdim simdide dile getirmis olayim.

burasi forum burda her turden adam var birinin cikip bir laf soylemis olmasi herkesin ayni gorusu paylastigi anlamina gelmez. biri cikar yobaz der biri cikar dindar der digeri cikar takiyyeci der ama aradan cimbizla cekip burda bu lafi soyluyorlar deme.

canakkalede sariklisida vardi cubbeliside vardi basortulusude vardi kimbilir ateisti de vardi ermeniside vardi yahudiside vardi

kimse sadece sunlar vardi bunlar vardi demesin zira gidip canakkele sehitligini gezdiginde bunu gorebilirsin.

benim sacmalayorsun dedigim olay, orda savasanlara birinin cikip yobaz dedigini ima etmendir.

kim diyorsa ben onunda karsisindayim. 

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek

o halde murat bey saçmalamadığımı sizde ikrar etmektesiniz bu yazınızla.

Zira ben sizin söylediklerinize aykırı bir şey söylememişim. Bunu sizde kabul edersiniz.

"canakkalede sariklisida vardi cubbeliside vardi basortulusude vardi kimbilir ateisti de vardi ermeniside vardi yahudiside vardi

kimse sadece sunlar vardi bunlar vardi demesin zira gidip canakkele sehitligini gezdiginde bunu gorebilirsin"

benim dediğimin aksi bir söz değil bu. Eğer hala saçmaladığım konusunda ısrarınız varsa aynı cürmü işlediğimizi üzülerek belirtirim. Aynı derecede saçmalıyoruz her ikimizde.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

FiLoZoF

benim kizdigim nokta dun orda savasan insanlara bugun yobaz denildigini soylemene kiziyorum,

eger olaya o yonden bakacak olursak

o zamanlar bu ulkeyi kurtamak icin canlarini dislerine takan insanlar arasinda bugun bu ulkeyi amerikaya satmaya calisan torunlari var,

bugun bu ulkeyi iran yapmaya calisan insanlarin torunlari var, bugun bu ulkeyi bolmeye calisan torunlari var

dun ermenisi de savasiyordu bizimle bugun ermenisi ulkeyi karistirmaya bolmeye calisiyor, dun canakkalede bu ulke icin canini vererek savasan kurt halkinin torunlari bugun daglarda bu ulkeyi bolmeye calisiyor.

demem o ki o zaman la bu zamani karsilastirmana birsey diyemem ama o zamanlar cephede carpisan basortulu, sakalli cubbeliler bugun baska ithamlarla suclaniyor demen biraz yanlis degil mi ?

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Mistik efsaneleri duymayan varmi yahu , haci hoca takiminin hepsi Ataturk ve diger subaylarin basarisini gormez direk olayi mistige baglar.

Filozof ayrica , ben olaya butunsel baktigim icin ustteki postumda "o kadrolar cumhuriyeti kurmustur .." gibi cumle sarf ettim.Sende bana canakkale savasini osmanli yapmistir TC yapmamistir demissin :) Merak etme onlari cok iyi biliyorum.Ama sen Osmanli doneminde gelisen siyasi olaylari ve fikir akimlarini biliyormusun ? Kanimca biliyorsun.Peki o fikir akimlari , Mustafa Kemal ve Cumhuriyet iliskisi nedir sence ? Iste cumhuriyeti o kadrolar kurdu derken bu fikir akimindan bahsettim.Onlar yil oncesinden olusan bir fikir akimi.Canakkalede de o fikir akimi vardi , Cumhuriyet doneminde de.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

hayır o değilde bu gerizekalı orospuçocuklarıyla(bu akp forumundaki denyolar ) aynı yerde nasıl yaşıyoruz anlamıyorum. nası bu hale geldiler mutantmı oldular nedir ? 

kötü niyet ve satılmışlık şerefsizlik katlanılabilir çözülebilir sorunlardır ama katıksız gerzeklik dayanılır gibi değil mk , hele birde gerzekliğin yüceltilmesi tam facia insanlığa hakaret hatta 

filozof fena zırvalamışın bilader, git bi yüzünü yıka sen ya , Türklük ya da Türk ırkı tarih kadar eskidir, ama islam sadece 1500 yaşında, dünya üzerinde 250 milyon kadar Türk var ve bunların yarısından fazlası müslüman değil farkındamısın. Ayrıca orada haçlılara rağmen bir kabe varsa Türkler sayesindedir , aç tarihi oku bişey demiyorum. Allah kitap konusunda fazla hassas olmanı anlayabilirim ama saçmalayıp , sapıtmana da eyv diyecek değiliz dimi ?

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 11187 Toplam Mesaj: 68