Akp Ordu Ve Halkı Kutuplaştırdı
-
cattivo23 bunu yazdı:
-----------------------------
maximuss bunu yazdı:
cattivo23 bunu yazdı:
bayzin bunu yazdı:
Akpnin son marifeti orduyu ve halkı kutuplaştırdı orduyu düşman,kafir gibi gösterdi şimdi halk orduyu düşman gibi görüyor sevmemeye baslıyor.Sağda solda salak salak yazılar görüyorum yok Allaha inanmayan adam nöbetde uyuya kalan askere ceza olarak eline el bombası verir falan.
Türk halkını Türkiye Cumhuriyeti Ordusuna karşı dolduruyor.
ya kardeşim yeter bıkmadınız mı hala bu akp ye eleştiri yapmaktan.. kişiler üzerinden kurumlar eleştirilemez tsk içinde de cuntacılar statükocular var.. ama siz bunu akp tsk yı yıpratıyor olarak algılıyorsunuz. sanki bu ülkede hiç darbe olmamış hiç faili meçhul yok adnan menderes asılmamış gibi davranıyorsunuz.. varsa bir yanlışı akp nin bu halk seçimde cezasını verir.. ama konuyu öyle bir duruma getiriyorsuınuz ki akp ve diğerleri diye millet ayrılcak neredeyse
-----------------------------Adnan menderes dansozluk yapti !
Inonun amerika ile yaptigi anlasmalar, amerika bizi krize soktu. Halk krizden cikis olarak , amerikanin pohpohladigi Adnan Menderesi basa getirdi(tipki tayyep zamaninda oldugu gibi ) . Menderes zamaninda ilk Marshall(abd baskani) Turkiye ziyaretini yapti ( sonrasinda orta dogu, yani orta dogunun yeni lideri oldugunu gosterdi, ingiltereyi saf disi etti ) . Cunku halkin gozunde amerika , Turkiyeyi krizden cikaracak isik olmaliydi ve olduda . Ama sonrasinda kacan gene halka kacti . Menderes halka amerikan bayraklari tastitip , Turkiyeyi kucuk amerika yapicam diye , belamizi mikti. Bizi natoya soktu, incirligi insa ettik , koreye asker gonderdi bunun ugruna. Sonra bakti kriz buyuyor , gitti sifir kredi ile soviyetlerden kredi almak istedi. Sonunda ipe gitti. Hem ulkede komunist tehlikesi varmis gibi gosteren kendisi oldu , ama sonra komunistlerden sifir kredi icin , paylacoluk yapanda kendisi oldu.
daha yazayimmi ? :)
bizi natoya sokan ismet paşadı arkadaşım.. ismet paşanın katkıları sonucu natoya girmişizdir.. ayrıca menderes bu ülkeye alt yapı kazandırmaya çalıştı.. ölüm sebebi de rusya ile o dönemde yapılan 500 milyon dolarlık ticaret anlaşmasıdır..
-----------------------------Turkey entered NATO in 1952 and serves as the organization's vital eastern anchor, controlling the straits leading from the Black Sea to the Mediterranean ...
1952 de ismet inonu ne idi ? cumhur baskanimi ? baskanmi ?
1952 de kim basbakandi ? aaa menderes olmasin ?
Winston Churchill resigned as Prime Minister of Britain, the Warsaw Pact was signed and Rosa Parks refused to give up her seat on an Alabama bus. The year was 1955, and as the United States Air Force opened the gates of what would soon be called Incirlik Air Base, Turkey, an American/Turkish relationship began.
The history of the base actually began four years earlier when the U.S. Engineering Group began construction of a runway in the spring of 1951. The Air Force originally wanted to use the base as an emergency staging and recovery site for medium and heavy bombers and the Turkish General Staff and U.S. Air Force signed a joint use agreement for it in 1954.
On Feb. 21, 1955, the base (originally named Adana Air Base) sported the 7216th Air Base Squadron as host U.S. unit, and changed the way the U.S. Air Force’s presence in Europe and Asia was viewed by other countries.
bak sen su ise ? 1950 - 1960 arasi basbakan kimdi ya ?
arakdasim , salliycaksaniz mesefeli sallayin ! gotunuzden uydurmayin zora geldiginizde . adamin yaptiklari belli. Curchill ilk marshall onun zamaninda geldi. Tayyip basa nasil geldiyse , mendereste oyle geldi . herneyse , menderes zamaninda incirligi kurdular "rusya tehtit" denildi. Simdi ise amerika trabzonu istiyor...
ileride buda meydana cikar ...
Basbug bosuna "elimizdekileri aciklariz " demedi !!!
-
CellyM bunu yazdı:
k.bakma HaYVaN ama gidipte dtp ye oy verenlere, akp nin bu yaptıklarına karşılık yinede oy verenlere aptaldan başka bişey diyemem..
ha dtpye verenler yine ülkeyi bölmek isteyenler sevmeyenler orası ayrı bi mevzu, ya akp?
ulan adamlar %300 zam yapacaz diyolar doğalgaza, öyle bişey olamaz olmadıda neden olmadı %60 civarındaki zam'ı, önce halkın gözünde büyütp %300 dediler sonra %60 civarına indirdik deyip halkın "ohh 300 den 60 a indi o ne öyle 300" demesini sağladılar.. bumu zam değil?
özelleştirme mevzusuna hiç girmicem şimdi başlarsınız yok ülkeye para girmesi için yok ekonominin düzelmesi için falan filan dye..
adamlar sömürsün eyw. demeye Devammm..
IRET'in yorumu: http://www.tahribat.com/Forum-Erdoganin-Yegeni-Esrarla-Yakalandi-105216/5/
2002-2008 yılları arası elkektirk ve doğalgaza hiç zam gelmedi 22 temmuz 2007 seçimlerinde akp ye oy verdin mi vermedin mi adam gibi cevap ver -
maximuss bunu yazdı:
cattivo23 bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
cattivo23 bunu yazdı:
bayzin bunu yazdı:
Akpnin son marifeti orduyu ve halkı kutuplaştırdı orduyu düşman,kafir gibi gösterdi şimdi halk orduyu düşman gibi görüyor sevmemeye baslıyor.Sağda solda salak salak yazılar görüyorum yok Allaha inanmayan adam nöbetde uyuya kalan askere ceza olarak eline el bombası verir falan.
Türk halkını Türkiye Cumhuriyeti Ordusuna karşı dolduruyor.
ya kardeşim yeter bıkmadınız mı hala bu akp ye eleştiri yapmaktan.. kişiler üzerinden kurumlar eleştirilemez tsk içinde de cuntacılar statükocular var.. ama siz bunu akp tsk yı yıpratıyor olarak algılıyorsunuz. sanki bu ülkede hiç darbe olmamış hiç faili meçhul yok adnan menderes asılmamış gibi davranıyorsunuz.. varsa bir yanlışı akp nin bu halk seçimde cezasını verir.. ama konuyu öyle bir duruma getiriyorsuınuz ki akp ve diğerleri diye millet ayrılcak neredeyse
-----------------------------Adnan menderes dansozluk yapti !
Inonun amerika ile yaptigi anlasmalar, amerika bizi krize soktu. Halk krizden cikis olarak , amerikanin pohpohladigi Adnan Menderesi basa getirdi(tipki tayyep zamaninda oldugu gibi ) . Menderes zamaninda ilk Marshall(abd baskani) Turkiye ziyaretini yapti ( sonrasinda orta dogu, yani orta dogunun yeni lideri oldugunu gosterdi, ingiltereyi saf disi etti ) . Cunku halkin gozunde amerika , Turkiyeyi krizden cikaracak isik olmaliydi ve olduda . Ama sonrasinda kacan gene halka kacti . Menderes halka amerikan bayraklari tastitip , Turkiyeyi kucuk amerika yapicam diye , belamizi mikti. Bizi natoya soktu, incirligi insa ettik , koreye asker gonderdi bunun ugruna. Sonra bakti kriz buyuyor , gitti sifir kredi ile soviyetlerden kredi almak istedi. Sonunda ipe gitti. Hem ulkede komunist tehlikesi varmis gibi gosteren kendisi oldu , ama sonra komunistlerden sifir kredi icin , paylacoluk yapanda kendisi oldu.
daha yazayimmi ? :)
bizi natoya sokan ismet paşadı arkadaşım.. ismet paşanın katkıları sonucu natoya girmişizdir.. ayrıca menderes bu ülkeye alt yapı kazandırmaya çalıştı.. ölüm sebebi de rusya ile o dönemde yapılan 500 milyon dolarlık ticaret anlaşmasıdır..
-----------------------------Turkey entered NATO in 1952 and serves as the organization's vital eastern anchor, controlling the straits leading from the Black Sea to the Mediterranean ...
1952 de ismet inonu ne idi ? cumhur baskanimi ? baskanmi ?
1952 de kim basbakandi ? aaa menderes olmasin ?
Winston Churchill resigned as Prime Minister of Britain, the Warsaw Pact was signed and Rosa Parks refused to give up her seat on an Alabama bus. The year was 1955, and as the United States Air Force opened the gates of what would soon be called Incirlik Air Base, Turkey, an American/Turkish relationship began.
The history of the base actually began four years earlier when the U.S. Engineering Group began construction of a runway in the spring of 1951. The Air Force originally wanted to use the base as an emergency staging and recovery site for medium and heavy bombers and the Turkish General Staff and U.S. Air Force signed a joint use agreement for it in 1954.
On Feb. 21, 1955, the base (originally named Adana Air Base) sported the 7216th Air Base Squadron as host U.S. unit, and changed the way the U.S. Air Force’s presence in Europe and Asia was viewed by other countries.
bak sen su ise ? 1950 - 1960 arasi basbakan kimdi ya ?
arakdasim , salliycaksaniz mesefeli sallayin ! gotunuzden uydurmayin zora geldiginizde . adamin yaptiklari belli. Curchill ilk marshall onun zamaninda geldi. Tayyip basa nasil geldiyse , mendereste oyle geldi . herneyse , menderes zamaninda incirligi kurdular "rusya tehtit" denildi. Simdi ise amerika trabzonu istiyor...
ileride buda meydana cikar ...
Basbug bosuna "elimizdekileri aciklariz " demedi !!!
yaz internete türkiyenin natoya girmesindeki ismet inönün etkisi diye çıkar karşına dostum.. bu bir stratejiydi ve başlangıcında ismet paşa vardır bunu görmezden gelemezsin en büyük etkiyi yine ismet paşa yapmıştır..aynı şekilde ab üyeliği içinde en büyük adımı ismet paşa atmıştır dostum -
66albay bunu yazdı:
zam yok değil. ama makul seviyelerde. yani enflasyonsuz ekonomi yok.
şimdi 2001 öncesi ile bugünün zam miktarlarının aynı olduğunu iddia eden varsa; ben onlara diyecek bişey bulamıyorum zaten.
bi de akp yi beğenmeyenler ondan bi mükemmellik bekliyorlar.
-----------------------------Nerede doğdun, nerede yaşadın ve yaşıyorsun, kimsin, nesin, in misin cin misin, ajan provakatör müsün, propaganda mı yapıyorsun yoksa lobotomi mi yaptırdın bilinmez.
Nasıl bir zihniyet yapılan herhangi bir zammı makul olarak nitelendirebilir ve bundan haz duyar?
İşin sırrını bana, bize, öğret de ben de, biz de, mutlu mesut yaşayalım.
-
66albay bunu yazdı:
TeknikA bunu yazdı:
bildikleri mi;
-akp kötüdür -ki kötü olabilir, merak ediyorum acaba akp gidince ne yapacak bu kişiler. akp birgün muhakkak iktidardan düşecek.
-kürtler kötüdür. ermeniler kötüdür. rumlar kötüdür. araplar kötüdür. aleviler kötüdür. kötüdür kötüdür.......
not:
orduya yaptığım eleştriler ordunun şahsına değil kişileredir. zaten bu sorunların kaynağı kişisel değilde kurumsal olsa idi; o zaman durum çok çok vahim olurdu.
-----------------------------Hocam bile bile insan nasıl memleketini kötüleştirmek ister anlayamıyorum. Biz özgürlük olsun diyoruz. Ben kendi memleketime hizmet etmek istiyorum. Elin gavur dölü memleketini öyle bir hale getirmiş ki herşey çok güzel ve sistemli. Eğer ülkemizde böyle olmasa ne yapayım böyle ülkeyi... Hoşgörü olucak saygı olucak. Yok din gelmesin yok şu olmasın. İsteyen istediğini yaşasın hocam. Dine karşı olanları anlayamıyorum. Dine karşı olunmaz. Dinsiz olup dini varmış gibi gözükenlere karşı olucaksın. Afedersin yurtdışına bak maymuna tapan var. Gene saygı gösteriyorlar. Bizim memlekette eli yüzü düzgün adamlar var dinini yaşamak isterler. hayır derler. Ulan siz insanlardan din duygusunu alırsanız bu adamlar amaçsız yaşarlar. O zaman amacı olmayan da her limanı mahfeder...
Arkadaş akp makp bu ülkeye düzen getirmeye çalışana yardım etmek desteklemek lazım. Bir ikincisi yapıcı değil de yıkıcı eleştiri yapanları takmamak lazım. Zaten daha versiyonsuz geziyordur o insan.
Bir de yok takkeli olurmuş falan. Bunlar karanlıktan korkan çocuklarıın bile korkmayacağı şeyler...
Diyeceğim şu yapıcı yorumlar yapın. Uzaydan teoriler getirmeyin..
-
TeknikA bunu yazdı:
bir zamanlar doğuda halkın elinden ambargo uygulayarak unlarını yiyeceklerini asker toplardı. Sonra geri kalanını pkk toplardı. Halk açlıktan bir hale girerdi.
Aynı orduyu yöneten general pkk yı da aracılar vazıtasıyla yönetiyordu türkiyede... 33 asker elinde silahı olmadan bir üst rütbeli tarafından gönderilioyr haydin bakim. gidin ölün. Aynı rütbeli de bir bölük pkk yı gönderiyor gidin vurun diyor askeri... deniliyor resmen. Böyle zihniyette orgeneral var. Org. Eşref Bitlis bu pkk nın ve karanlık günlerin sonu gelecek diyor. Diyarbakıra yolculuk ediyor. Bakıyorsun Eşref paşanın bindiği uçak düşüyor. NAsıl oluyor lan bu? HEr gün tırnağına kadar kontrol edilen uçak düşüyor. Uçağın içinde bir ORGENERAL... Aman Allahım :|
Sonra jandarma istihbarat. Yani jitem doğudaki Türkiye Vatandaşlarını alıorlar evlerinden. götürüyorlar herhangi bir yere. Nereye götürüyorsunzu diyemezsin. Sizi alırlar bir daha çoluk çocuğunuzu göremezsiniz. Halk eğitimsiz kalıyor. Yatırım yapabilmek imkansız. Resmen doğu insansız bölge sahası yapılmak isteniyor.
Sonra Sayın ÖZAL öldürülüyor. Onun zamanında en modern araçlar orduya alınıyor. İşadamları yurtdışına gönderiliyor. Deniliyor gidin orda türkiyeyi temsil edin. Sonra Yurt içinde heryere hizmet götürülüyor. Pkk ile yapılan savaşlar onun zamanda duruyor. Pkk nerdeyse silah bırakacak hale geliyor. Ama durun bir herşey güzel gidiyor deniliyor. ve ÖZAL şehit edilioyr. Ulan kendi cumhurbaşkanı suikaste uğrayan bir türkiye S: Aman Allahım... Nasıl müsade ediyor Koca ORDU :S
BAkıyorsunzu Ordunun içinde Terörün kaynağı... Ve bitirilmek isteniyor. ORdu devlet içinde devlet olmasın. Ordu TEK BAŞINA BİR DEVLETTİR TÜRKİYE DE ORDU DEVLETİ. Oraya siviller giremez. Sivil de ne ki lan :S deniliyor. Bu ordudaki bazı generaller bakıyorsun asker arkadaşını vuruyor :S
Şimdi Akp bunun üzerine düşüyor. İnsanca şeyler yaşanılsın diye Türkiyede. Bizim sivil halkta alışmış ölmeye.. Kahrolsun akp deniliyor. Akp nin yanlışı varsa bunu düzelticek önerileirde bulunur. Yapıcı olun arkadaşlar....
İnsanca yaşamak isteniyor artık Türkiyede arkadaşlar farkedin...
ordu nun guneydoguda un yiyecek topladigini kulaktan dolma bilgilerle mi soyluyorsun yoksa bildigin birsey mi var ?
madem doguda halkin erzagini elinden aliyor niye orda devlet ordaki halka hizmet veriyor, saglik ocagi aciyor, okul aciyor, hayvancilik yapabilmesi icin yardimlar yapiyor.
yillarin geyigidir, ordu pkk ya yardim ediyor ordu pkk ile calisiyor. peki bu tip yaftalar kimin isine yariyor. orduyu yipratmak isteyenlerin. insanlara o kadar kolay geliyorki dunyanin ikinci buyuk ordusu bir avuc pkk ile nasil basedemiyor.
nasil bas edemiyor ?
pkk yurt disindaki devletler besliyor. amerikasi besliyor, irakdaki yeni devlet besliyor, israil besliyor hepsi silah, para vs yardimi yapiyor
Turk ordusu gibi yanasik duzende catismiyor, adamlar gerilla taktigi ile carpisiyorlar. Turk ordusu gerilla taktigi ile savasmaya kalktiginda tum dunya ayaga kalkiyor yok Turk ordusu insanlari olduruyor, Turk ordusu insanlari (ölen pkk lilari pkkli degil mis gibi gostererek)
dogunun kalkinmasina yeterince destek vermeyerek
vs vs bu nedenler cok siralanir.
tum askerleri bir uctan bir uca sinira dizsen pkk li yine gecer. doguya gitmemis oranin yapisini bilmeyen insanlar dogu yu duz ova gibi sanmaktadir. binlerce siginak, magara, patika var. senin degil amerika gelse ordaki siginaklari tek tek arayarak pkk yi bir muddet bitirebilirsin dis kaynagini kesmedigin surece.
sen ve senin gibi orduya camur atan insanlar oldugu surece bu ulkede daha cok sey olur ve suc orduya kalir. basbakani cumhurbaskanini veya ozel insanlari korumak ordu nun isimi ?
milli istihbarat neden daha onceden bulamadi diye sormak lazim ozal suikastini. ozal suikastini bile orduya mal etmeye calismandan ne amacla yazdigin bariz belli oluyor.
akp teroru bitirmek icin ne yapiyor ? dogu ya okul mu aciyor, hastane mi aciyor, is mi istihdam ediyor dogu da ?
size pkk nin kedisini vermem diye Turkiye ye kafa tutan barzani ile oturup anlasmaya calisiyor, dagdan inin siyasete girin diyor. adamlarin istedigi de o zaten, pkk da biliyor silahla cozum olmayacagini girdiler meclise adam cikip pkk propagandasi yapiyor adamin kilina dokunamiyorsun, ama gorduklerin senin kanina dokunuyor.
dogudaki halk da baktiki mecliste bile pkk propagandasi var, pkk nin yandasi oluyor. halk bakiyor dagdan inenlere kimse dokunmuyor, davullu zurnali karsilaniyor, ordu emniyet sehit yakinlarina gazilerine devletin polisi dovmeye yuruyor, halk orduya dusman edilmeye calisiyor, akp milletvekili pkk li olen teroristlerin evine gidip gozyasi dokuyor,
bir dusun bakalim bunlar hangi tarafin isine geliyor.
kurumlarin icinde her zaman anlasamayan personel bulunur, mudurunu olduren memur, patronunu bicaklayan isci, amirini vuran polis, heryerde var
peki niye ozellikle cikip ordu da generaller arkadaslarini olduruyor diyorsun. peki ordu da kendi personelinin birbirini oldurdugune dair bi haber, kupur, bilgi varmi elinde ? ozellikle merak ediyorum. ideolojik sebepden dolayi mi ? kiz namus davasi yuzunden mi boyle bir olay olmus ciddi ciddi merak icindeyim.
-
CellyM bunu yazdı:
adamlar sömürsün eyw. demeye Devammm..
-----------------------------Türkiye cumhuriyet tarihinden bu yana g-20 gibi bir zirveye katılabildi mi?
Türkiye cumhuriyet tarihinden itibaren Dünyanın en büyük 18. ekonomisi olmayı başarabildi mi?
Yani bunları değil de sigaraya gelen zammı konuşmak aptallık değil de nedir acaba :D
Hocam bu söylediklerinizle kendi kendinizi kandırıyorsunuz. Yok efendim doğal gaza zam gelmiş. Bilip bilmeden konuşmayın. Gidin bakın aynı zam avrupa ülkelerinde de var. Bunun sebebi global kriz ve iran ile rusyanın tutumu.
Ayrıca halen lafımın arkasındayım bu millete aptal diyen aptalın kralıdır.
Şimdi sizin söylediğiniz saçmalıkları dinleyin; yok efendim %100 zam. Kendi kendinizi kandırın. Bir de gidip yurtdışından insanların Türkiye'deki gelişimi nasıl hayretle izlediklerini görün..
-
TeknikA bunu yazdı:
66albay bunu yazdı:
TeknikA bunu yazdı:
bildikleri mi;
-akp kötüdür -ki kötü olabilir, merak ediyorum acaba akp gidince ne yapacak bu kişiler. akp birgün muhakkak iktidardan düşecek.
-kürtler kötüdür. ermeniler kötüdür. rumlar kötüdür. araplar kötüdür. aleviler kötüdür. kötüdür kötüdür.......
not:
orduya yaptığım eleştriler ordunun şahsına değil kişileredir. zaten bu sorunların kaynağı kişisel değilde kurumsal olsa idi; o zaman durum çok çok vahim olurdu.
-----------------------------Hocam bile bile insan nasıl memleketini kötüleştirmek ister anlayamıyorum. Biz özgürlük olsun diyoruz. Ben kendi memleketime hizmet etmek istiyorum. Elin gavur dölü memleketini öyle bir hale getirmiş ki herşey çok güzel ve sistemli. Eğer ülkemizde böyle olmasa ne yapayım böyle ülkeyi... Hoşgörü olucak saygı olucak. Yok din gelmesin yok şu olmasın. İsteyen istediğini yaşasın hocam. Dine karşı olanları anlayamıyorum. Dine karşı olunmaz. Dinsiz olup dini varmış gibi gözükenlere karşı olucaksın. Afedersin yurtdışına bak maymuna tapan var. Gene saygı gösteriyorlar. Bizim memlekette eli yüzü düzgün adamlar var dinini yaşamak isterler. hayır derler. Ulan siz insanlardan din duygusunu alırsanız bu adamlar amaçsız yaşarlar. O zaman amacı olmayan da her limanı mahfeder...
Arkadaş akp makp bu ülkeye düzen getirmeye çalışana yardım etmek desteklemek lazım. Bir ikincisi yapıcı değil de yıkıcı eleştiri yapanları takmamak lazım. Zaten daha versiyonsuz geziyordur o insan.
Bir de yok takkeli olurmuş falan. Bunlar karanlıktan korkan çocuklarıın bile korkmayacağı şeyler...
Diyeceğim şu yapıcı yorumlar yapın. Uzaydan teoriler getirmeyin..
-----------------------------kim ister memleketinin kotu olmasini, kim istemez halkinin ozgurce yasamasini bende bunu istiyorum.isteyen istedigi gibi ibadetini getiriyor zaten. namaz kilana hangi kurumda yok kilamazsin diyor ? kim nerde yok oruc tutamazsin diyor ?
kimsenin dine karsi oldugu yok bunlar senin kuruntularin. din ile irticayi karistirma.
insanlar dinini vecibelerini ozgurce yerine getiriyor kimsenin engelledigi varmi ? ama sen camiye girip ulkeyi yikmak seriat getirmek gibi dusuncelerini uygulamaya dokersen orda sana "dur" derler.
ve bunu seni kandirabilmek icin "ozgurce ibadet yapamiyoruz, bizi kisitliyorlar, engelliyorlar, din elden gidiyor" diye diye diye kafanda bir fitne olusturuyorlar.
kimsenin dine karsi oldugu yok.
akp duzen getirecegim derken duzulen insanlari neden gormezsin. yapilan yolsuzluklari neden gormezsin. yaptigi guzel icraatlar var. erbakan zamaninda bu kadar yolsuzlugu ben ne gordum ne duydum ne okudum, yolsuzluklarin uzerine gitmiyor eger ki yandasi ise, ama karsit birisi ise adamin satin aldigi igne nin kdv oranindaki usulsuzlugune kadar arastiriyor.
bu konuda cifte standart olmadigini soyleyebilirmisin ?
yapici elestiri yapiyorum, akp sutten cikmis ak kasiktir. belki takarsin bu yazdiklarimi da dusunursun.
-
underzero bunu yazdı:
TeknikA bunu yazdı:
ordu nun guneydoguda un yiyecek topladigini kulaktan dolma bilgilerle mi soyluyorsun yoksa bildigin birsey mi var ?
madem doguda halkin erzagini elinden aliyor niye orda devlet ordaki halka hizmet veriyor, saglik ocagi aciyor, okul aciyor, hayvancilik yapabilmesi icin yardimlar yapiyor.
yillarin geyigidir, ordu pkk ya yardim ediyor ordu pkk ile calisiyor. peki bu tip yaftalar kimin isine yariyor. orduyu yipratmak isteyenlerin. insanlara o kadar kolay geliyorki dunyanin ikinci buyuk ordusu bir avuc pkk ile nasil basedemiyor.
nasil bas edemiyor ?
pkk yurt disindaki devletler besliyor. amerikasi besliyor, irakdaki yeni devlet besliyor, israil besliyor hepsi silah, para vs yardimi yapiyor
Turk ordusu gibi yanasik duzende catismiyor, adamlar gerilla taktigi ile carpisiyorlar. Turk ordusu gerilla taktigi ile savasmaya kalktiginda tum dunya ayaga kalkiyor yok Turk ordusu insanlari olduruyor, Turk ordusu insanlari (ölen pkk lilari pkkli degil mis gibi gostererek)
dogunun kalkinmasina yeterince destek vermeyerek
vs vs bu nedenler cok siralanir.
tum askerleri bir uctan bir uca sinira dizsen pkk li yine gecer. doguya gitmemis oranin yapisini bilmeyen insanlar dogu yu duz ova gibi sanmaktadir. binlerce siginak, magara, patika var. senin degil amerika gelse ordaki siginaklari tek tek arayarak pkk yi bir muddet bitirebilirsin dis kaynagini kesmedigin surece.
sen ve senin gibi orduya camur atan insanlar oldugu surece bu ulkede daha cok sey olur ve suc orduya kalir. basbakani cumhurbaskanini veya ozel insanlari korumak ordu nun isimi ?
milli istihbarat neden daha onceden bulamadi diye sormak lazim ozal suikastini. ozal suikastini bile orduya mal etmeye calismandan ne amacla yazdigin bariz belli oluyor.
akp teroru bitirmek icin ne yapiyor ? dogu ya okul mu aciyor, hastane mi aciyor, is mi istihdam ediyor dogu da ?
size pkk nin kedisini vermem diye Turkiye ye kafa tutan barzani ile oturup anlasmaya calisiyor, dagdan inin siyasete girin diyor. adamlarin istedigi de o zaten, pkk da biliyor silahla cozum olmayacagini girdiler meclise adam cikip pkk propagandasi yapiyor adamin kilina dokunamiyorsun, ama gorduklerin senin kanina dokunuyor.
dogudaki halk da baktiki mecliste bile pkk propagandasi var, pkk nin yandasi oluyor. halk bakiyor dagdan inenlere kimse dokunmuyor, davullu zurnali karsilaniyor, ordu emniyet sehit yakinlarina gazilerine devletin polisi dovmeye yuruyor, halk orduya dusman edilmeye calisiyor, akp milletvekili pkk li olen teroristlerin evine gidip gozyasi dokuyor,
bir dusun bakalim bunlar hangi tarafin isine geliyor.
kurumlarin icinde her zaman anlasamayan personel bulunur, mudurunu olduren memur, patronunu bicaklayan isci, amirini vuran polis, heryerde var
peki niye ozellikle cikip ordu da generaller arkadaslarini olduruyor diyorsun. peki ordu da kendi personelinin birbirini oldurdugune dair bi haber, kupur, bilgi varmi elinde ? ozellikle merak ediyorum. ideolojik sebepden dolayi mi ? kiz namus davasi yuzunden mi boyle bir olay olmus ciddi ciddi merak icindeyim.
-----------------------------Ben küçükken asker gelip yiyecek toplardı o toplanış yüzünden üç gün annem yiyecek yapamamıştı. Üç gün biz aç kalmıştık.. Halk pkk ile asker arasında kalırdı. Kaybeden ne asker olur ne pkk. Hep halk kaybeder. Eli silahlı olan askerdir ses çıkaramazsın. Eli silahlı olan pkkdir ses çıkaramazsın. Doğuda ben küçükken hatırlıyorum. Bir uzman çavuş şöyle diyordu köylülere.. Sakın sakın asker evleri aradığında içeride kadın olmasın ve siz askerlerle birlikte evlerinize girin.
Kimsenin askeri yıprattığı yok hocam ben öyle hissetmiyorum. Peygamber ocağının böyle insanlardan arındırılması gerekiyor. Yoksa bizim sözlerimiz o peygamber ocağını yıpratamaz. Ordaki şahıslar yıpratır.
Devlet dediğin ordu dediğin millet için vardır. Millet rahatı ve huzuru için.
Milletin varlığı ordu veya devlet için değildir. Millet ordunun ve devletin rahatını sağlamak zorunda değildir. Maalesef türkiyede böyle algılanıyor...
Hocam gerçekler ortadadır. Sen görmek istemez algılamak istemezsen ben nasıl algılatayım....
-
underzero bunu yazdı:
TeknikA bunu yazdı:
66albay bunu yazdı:
TeknikA bunu yazdı:
kim ister memleketinin kotu olmasini, kim istemez halkinin ozgurce yasamasini bende bunu istiyorum.isteyen istedigi gibi ibadetini getiriyor zaten. namaz kilana hangi kurumda yok kilamazsin diyor ? kim nerde yok oruc tutamazsin diyor ?
kimsenin dine karsi oldugu yok bunlar senin kuruntularin. din ile irticayi karistirma.
insanlar dinini vecibelerini ozgurce yerine getiriyor kimsenin engelledigi varmi ? ama sen camiye girip ulkeyi yikmak seriat getirmek gibi dusuncelerini uygulamaya dokersen orda sana "dur" derler.
ve bunu seni kandirabilmek icin "ozgurce ibadet yapamiyoruz, bizi kisitliyorlar, engelliyorlar, din elden gidiyor" diye diye diye kafanda bir fitne olusturuyorlar.
kimsenin dine karsi oldugu yok.
akp duzen getirecegim derken duzulen insanlari neden gormezsin. yapilan yolsuzluklari neden gormezsin. yaptigi guzel icraatlar var. erbakan zamaninda bu kadar yolsuzlugu ben ne gordum ne duydum ne okudum, yolsuzluklarin uzerine gitmiyor eger ki yandasi ise, ama karsit birisi ise adamin satin aldigi igne nin kdv oranindaki usulsuzlugune kadar arastiriyor.
bu konuda cifte standart olmadigini soyleyebilirmisin ?
yapici elestiri yapiyorum, akp sutten cikmis ak kasiktir. belki takarsin bu yazdiklarimi da dusunursun.
-----------------------------Hocam ben camiye giderim. Normal müslümanlar gibi. ama yok ülkeyi ele geçirelim yok şöyle böyle duymadım. Duysam gerekeni söylerim. Ayrıca ülkenin başına geçmek isteyen milletvekili olur. Siyasete atılır. İşin yolu budur.
Eğer bir siyasi kurum yolsuzluk yapıyorsa bunu gerekli merciilere söylemek gerekir.
Yolsuzluk zaten türkiyeyi mahvetti. Geçen dönemlerde Gelen giden iktidarda halka dağıtmak yerine cebine koydu...