Akp Ordu Ve Halkı Kutuplaştırdı
-
akp nin a.koim
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------
TeknikA
ya yazdiklarini okumuyorsun ya ne yazdigini bilmiyorsun
once elli satir orduya laf soyledin sonra cikip amacim orduya laf soylemek degil birlik beraberlik guclu Turkiye vs diyorsun.
bu sekilde mi ulkene hizmet etmeye calisiyorsun ?
orduya camur at sonra donup yok siz yanlis anladiniz diyorsun.
-----------------------------Söylediklerime tekrar imza atarım. Bunlar yaşandı orduda. Araştırırsanız bulabilirsiniz böyle şeyler.
Bazıları bana dedi ki bu söylediklerin orduyu yıpratıyor. Ben de dedim. Orduyu yıpratmak değil amacım. Amacım orduda böyle şeyler yaşandı. Bir daha yaşanmasın. Ordu cuntacılardan temizleniyor. Bu iyi habere seviniyorum. Bu haberden önce ordunun hali böyleydi. Yani orduyu temsil eden insanların hali. Generaller var. Benim bahsettiğim Orgeneral Eşref Bitlis bunun farkındaydı. Ben Eşref Bitlis gibilerinin orduda çoğunluk olmasından yanayım.
Hocam tekrar mesajlarımı oku. ve bana söylenilen mesajları da okuyun.
-
TeknikA bunu yazdı:
-----------------------------Ben küçükken asker gelip yiyecek toplardı o toplanış yüzünden üç gün annem yiyecek yapamamıştı. Üç gün biz aç kalmıştık.. Halk pkk ile asker arasında kalırdı. Kaybeden ne asker olur ne pkk. Hep halk kaybeder. Eli silahlı olan askerdir ses çıkaramazsın. Eli silahlı olan pkkdir ses çıkaramazsın. Doğuda ben küçükken hatırlıyorum. Bir uzman çavuş şöyle diyordu köylülere.. Sakın sakın asker evleri aradığında içeride kadın olmasın ve siz askerlerle birlikte evlerinize girin.
Kimsenin askeri yıprattığı yok hocam ben öyle hissetmiyorum. Peygamber ocağının böyle insanlardan arındırılması gerekiyor. Yoksa bizim sözlerimiz o peygamber ocağını yıpratamaz. Ordaki şahıslar yıpratır.
Devlet dediğin ordu dediğin millet için vardır. Millet rahatı ve huzuru için.
Milletin varlığı ordu veya devlet için değildir. Millet ordunun ve devletin rahatını sağlamak zorunda değildir. Maalesef türkiyede böyle algılanıyor...
Hocam gerçekler ortadadır. Sen görmek istemez algılamak istemezsen ben nasıl algılatayım....
-----------------------------bak katildigim nokta burasi; savasin kazanani hicbir zaman yoktur tek kaybedeni her zaman masum sivil halktir.
sen onca satir yazinin arasindan hala orduyu yipratmiyorum oyle hissetmiyorsan yazdiklarini bi daha oku derim.
senin gercek diye ortaya sunduklarini ben algilayamiyorum, ordu da binlerce milyonlarca personel var 10 kisinin yaptigiyla orduyu yipratabiliyorsan kotuleyebiliyorsan,
iktidarda yapilan yolsuzluklara, vurguna, talana ragmen sutten cikmis ak kasik gibi gosterebiliyorsan helal olsun sana
-
underzero bunu yazdı:
TeknikA bunu yazdı:
-----------------------------Hocam ben camiye giderim. Normal müslümanlar gibi. ama yok ülkeyi ele geçirelim yok şöyle böyle duymadım. Duysam gerekeni söylerim. Ayrıca ülkenin başına geçmek isteyen milletvekili olur. Siyasete atılır. İşin yolu budur.
Eğer bir siyasi kurum yolsuzluk yapıyorsa bunu gerekli merciilere söylemek gerekir.
Yolsuzluk zaten türkiyeyi mahvetti. Geçen dönemlerde Gelen giden iktidarda halka dağıtmak yerine cebine koydu...
-----------------------------sen bu sekilde camiye gidip normal musluman gibi dini vecibelerini yerine getirirken seni engelleyen durduran yok namaz kilamazsin oruc tutamazsin diyen oldumu?
hangi kurumu nereye sikayet edeceksin. orn : deniz feneri icin halaa bir sorusturma izni vermiyor onun yerine erzurumda cemaate dava acan hakim in lojman bahcesine yaptirdigi cardak icin dava etmeye calisiyor.
gecen donemleri sormuyorum soyan soydu her iktidar doneminde bu yapildi. akp bu yolsuzluklarin önüne gececegim dedi, bunun icin ne yapti ?
alidibolar patladi, buyuk yetenek serdar kepenek, binlerce ese dosta yandasa kiyak olan telefon gorusmeleri cikti vs vs.
bana bu iktidarin yolsuzluklarini savunurken eski iktidarlarla karsilastirip aklamaya calisma zira komik oluyor. kendini kandirabiliyorsundur belki ama ben kanmiyorum.
-----------------------------Hocam gerçekten arkadaşlar beni uyardı. Dediler ki herkes anladığı gibi anlıyor. Ben iyi birşeylerin olduğunu savunuyorum. onları da görmenizi istiyorum. Yani hep karalama karalama olmaz diyorum. Güzel şeyleri görmek diyorum. HA akp pislik mi yapmış. Ee hocam hakimi var savcısı var. Yakalarlar..
Ayrıca ben diyemem akp para cebine atıyor. HElal olsun. (Siz niye böyle anlıyorsunuz )
-
Bir tuğgeneralin bir sözü vardı hadi ordu mensupları içindeki insanların yanlış yola sapanları toplasan 40 50 subay etmiyor şuan tutuklu suçlu dahi olsalar peki dokunuzmazlık yüzünden yargılanamayan milletvekili sayısı toplam milletvekillerinin yarısından daha fazla olduğunu biliyormuydunuz? özellikle akp de suçlu kaç millet vekili var yargılama dosyası mecliste takılı kalan
ordu söyle böyle diye sıramayı biliyorsunuz ben bugüne kadar gelen din sömürücüsü sağ iktidarların suç dosyaları açayım sereyim buraya bakalım hangisi daha kabarık hadi hodri meydan ?
Akp nin içinden bu mecliste yargılama dosyaası bekleyen vekillerin yargılanması konusunda nedne sesiniz çıkmıyor dokunulmazlık konusunda neden sesiniz çıkmıyor yargılansınlar bakalım hepsi neler oluyor o zaman demokrasiye darbe olur değilmi
ordu komutanları mı daha büyük kiyleye hük mediyor başbakan cukhur başkanı ve milet vekilleri mi ? bunuda düşünün -
underzero bunu yazdı:
----------------------------------------------------------TeknikA bunu yazdı:
-----------------------------bak katildigim nokta burasi; savasin kazanani hicbir zaman yoktur tek kaybedeni her zaman masum sivil halktir.
sen onca satir yazinin arasindan hala orduyu yipratmiyorum oyle hissetmiyorsan yazdiklarini bi daha oku derim.
senin gercek diye ortaya sunduklarini ben algilayamiyorum, ordu da binlerce milyonlarca personel var 10 kisinin yaptigiyla orduyu yipratabiliyorsan kotuleyebiliyorsan,
iktidarda yapilan yolsuzluklara, vurguna, talana ragmen sutten cikmis ak kasik gibi gosterebiliyorsan helal olsun sana
-----------------------------Hocam bahsettiğiniz personeller. Orgeneral (ordu ve kuvvet komutanı olabilir. yaklaşık 10.000 kişi bu şahsın gözlerine bakıyor. Ne söylyecek acaba diye :))
Korgeneral(Kolordu komutanı) sonra tüm. tüğ. (tümen kom. tugay kom.) Bu adamlar binlerce kişiyi temsil ediyor ve suç işliyorlar. ve birlikte terör örgütü kurmuşlar.. Bu adamları yargılamaya çalışıyorlar. Orduda görevini yapan personel var ki bu adamların suçları ortaya çıkıyor..
-
66albay bunu yazdı:
hocam güzel yazmışsın ama boşuna bu kadar yazı döktürmüşsün(bence).
sen ne yazarsan yaz olayı kahrolsun akp' ye getireceklerdir. ilerleyen yorumlarda bunu takip edebilirsin. istersen "ben bunları bizzat yaşadım" de "istersen akp den nefret ederim" de istersen "akpnin hastasıyım arkadaş" de, bişey değişmez.
hayat siyah beyazdır bazıları için. akp kötüdür ve orduda yanlış bişey yapan olmaz.
bilmezler çünkü;
-tuğgeneral bahtiyar aydın'ın neden öldüğünü bilmezler
- albay rıdvan özdenin neden ve kimlerce öldürüldüğünü bilmezler
-binbaşı cem ersever neden öldü bilmezler.
-genelkurmay başkanı ismail hakkı karadayı ya suikast düzenlenip yanlışlıkla arkasındaki albayın öldüğünü bilmezler.(mermiyi sıkan subay halen kayıp)
-eşref bitlis neden öldü bilmezler.
-90 larda polis özel harekatın pkk dan yakalayıp askere teslim ettiği cephane, ilerleyen zamanlarda tekrar polis özel harekat tarafından pkk da yakalanmıştır. bilmezler.(olayı yaşayan özel harekatçı baş komiser atv ye çıkıp anlatmıştı bi kaç sene önce)
-özellikle ve özellikle uğur mumcu neden öldü hiç bi fikirleri yoktur.
-orduda oluşan zaaflara "aman bu kurum bizim gözbebeğimizdir" deyip göz yummak; orduyu ölümcül bi kanserle başbaşa bırakmak, iltihabın yayılmasını sağlamaktır, bilmezler
-"kahrolsun amerika" demekde kolaydır. ama lafla kimse kahrolmuyor.........
bildikleri mi;
-akp kötüdür -ki kötü olabilir, merak ediyorum acaba akp gidince ne yapacak bu kişiler. akp birgün muhakkak iktidardan düşecek.
-kürtler kötüdür. ermeniler kötüdür. rumlar kötüdür. araplar kötüdür. aleviler kötüdür. kötüdür kötüdür.......
not:
orduya yaptığım eleştriler ordunun şahsına değil kişileredir. zaten bu sorunların kaynağı kişisel değilde kurumsal olsa idi; o zaman durum çok çok vahim olurdu.
----------------------------- -
TeknikA bunu yazdı:
-----------------------------Hocam gerçekten arkadaşlar beni uyardı. Dediler ki herkes anladığı gibi anlıyor. Ben iyi birşeylerin olduğunu savunuyorum. onları da görmenizi istiyorum. Yani hep karalama karalama olmaz diyorum. Güzel şeyleri görmek diyorum. HA akp pislik mi yapmış. Ee hocam hakimi var savcısı var. Yakalarlar..
Ayrıca ben diyemem akp para cebine atıyor. HElal olsun. (Siz niye böyle anlıyorsunuz )
-----------------------------cikip orduya camur atiyorsun sonra cikip peygamber ocagidir oraya laf soylemek olmaz diyorsun
ben yazinca
herkes istedigi gibi algiliyor diyorsun.
buyur yazdiklarini tartisalim
TeknikA - bir zamanlar doğuda halkın elinden ambargo uygulayarak unlarını yiyeceklerini asker toplardı. Sonra geri kalanını pkk toplardı. Halk açlıktan bir hale girerdi.
Aynı orduyu yöneten general pkk yı da aracılar vazıtasıyla yönetiyordu türkiyede... 33 asker elinde silahı olmadan bir üst rütbeli tarafından gönderilioyr haydin bakim. gidin ölün. Aynı rütbeli de bir bölük pkk yı gönderiyor gidin vurun diyor askeri... deniliyor resmen. Böyle zihniyette orgeneral var. Org. Eşref Bitlis bu pkk nın ve karanlık günlerin sonu gelecek diyor. Diyarbakıra yolculuk ediyor. Bakıyorsun Eşref paşanın bindiği uçak düşüyor. NAsıl oluyor lan bu? HEr gün tırnağına kadar kontrol edilen uçak düşüyor. Uçağın içinde bir ORGENERAL... Aman Allahım :|
under : yazdiklarin ne anlama geliyor ? ordu pkk yi aracilari vasitasiyla yonetiyor, ordu pkk ile isbirlikcisidir. 33 askeri olduren ordudur silahsiz gondermistir sonra ordu mensubu bir rutbeli pkk ya telefon acip gidtin 33 askerimizi oldurun mu demis ?
kulaktan dolma bir bilgi degilse bu yazdiklarin bi belge falan olmali mutlaka.
bu yukarida yazdiklarin camur atmak olmuyor da nasil oluyorsa ben isime geldigi gibi algiliyorum.
peki yukarida sen ne anlatmak istedin de ben ne anladim ?
TeknikA - Sonra jandarma istihbarat. Yani jitem doğudaki Türkiye Vatandaşlarını alıorlar evlerinden. götürüyorlar herhangi bir yere. Nereye götürüyorsunzu diyemezsin. Sizi alırlar bir daha çoluk çocuğunuzu göremezsiniz. Halk eğitimsiz kalıyor. Yatırım yapabilmek imkansız. Resmen doğu insansız bölge sahası yapılmak isteniyor.
under : yukarida yazdiklarin dogrudur da bunu sadece doguda yapilmiyor, polis, jandarma, asker gelir seni evinden alir bir sucun oldugu icin "höt nereye goturuyorsunuz lan beni" diyebiliyormusun. bak en son pkk van da bir minibusu taradi. teslim olan pkk li aynen sunu soyledi " o minubusu benimde icinde oldugum pkk li grup taradi ama ust bolgesinden bu olayi ustlenmememizi bu isi orduya polise yuklememizi istediler" dedi.
gecenin bir yarisi her goturenin jandarmadan polisten askerden oldugunu nerden bilebileceksin. adam daga cikiyor, ailesi cikip oglumu kizimi polis goturdu daha gelmedi diyor diyebiliyor.
sen bunlari bilmiyorsan biraz arastir. ordu da munferit olaylar vardir, ordu bu olaylar ortaya ciktigi zaman askeri mahkemelerde cezasini aninda alir siviy mahkeme gibi 3 ay 6 ay sonraya gun vermez
Teknik A : Sonra Sayın ÖZAL öldürülüyor. Onun zamanında en modern araçlar orduya alınıyor. İşadamları yurtdışına gönderiliyor. Deniliyor gidin orda türkiyeyi temsil edin. Sonra Yurt içinde heryere hizmet götürülüyor. Pkk ile yapılan savaşlar onun zamanda duruyor. Pkk nerdeyse silah bırakacak hale geliyor. Ama durun bir herşey güzel gidiyor deniliyor. ve ÖZAL şehit edilioyr. Ulan kendi cumhurbaşkanı suikaste uğrayan bir türkiye S: Aman Allahım... Nasıl müsade ediyor Koca ORDU :S
under : pkk ile savasin ozal zamaninda neden durdugunu ve ozal sonra nasil asker, polis, sivil halk katletmeye basladigina bir bak. pkk nin hangi yillarda birden palazlanip insan katletmeye basladigina bir bak
TeknikA : BAkıyorsunzu Ordunun içinde Terörün kaynağı... Ve bitirilmek isteniyor. ORdu devlet içinde devlet olmasın. Ordu TEK BAŞINA BİR DEVLETTİR TÜRKİYE DE ORDU DEVLETİ. Oraya siviller giremez. Sivil de ne ki lan :S deniliyor. Bu ordudaki bazı generaller bakıyorsun asker arkadaşını vuruyor :S
under : hala orduya camur atiyorsun.
her satirda orduya laf atarken nasil cikip hala ben ordumuza camur atmiyorum diyebiliyorsun.
benim yanlis anladigim yerleri duzeltirsen bende dogru anlayabileyim.
-
TeknikA bunu yazdı:
-----------------------------Ayrıca ben diyemem akp para cebine atıyor. HElal olsun. (Siz niye böyle anlıyorsunuz )
diyemiyorsun o zaman cebe para atmiyor dimi :)
insan at gozluguyle bakinca yolsuzlari goremiyor olmasi normaldir.
-
66albay bunu yazdı:
hocam güzel yazmışsın ama boşuna bu kadar yazı döktürmüşsün(bence).
sen ne yazarsan yaz olayı kahrolsun akp' ye getireceklerdir. ilerleyen yorumlarda bunu takip edebilirsin. istersen "ben bunları bizzat yaşadım" de "istersen akp den nefret ederim" de istersen "akpnin hastasıyım arkadaş" de, bişey değişmez.
hayat siyah beyazdır bazıları için. akp kötüdür ve orduda yanlış bişey yapan olmaz.
bilmezler çünkü;
-tuğgeneral bahtiyar aydın'ın neden öldüğünü bilmezler
- albay rıdvan özdenin neden ve kimlerce öldürüldüğünü bilmezler
-binbaşı cem ersever neden öldü bilmezler.
-genelkurmay başkanı ismail hakkı karadayı ya suikast düzenlenip yanlışlıkla arkasındaki albayın öldüğünü bilmezler.(mermiyi sıkan subay halen kayıp)
-eşref bitlis neden öldü bilmezler.
-90 larda polis özel harekatın pkk dan yakalayıp askere teslim ettiği cephane, ilerleyen zamanlarda tekrar polis özel harekat tarafından pkk da yakalanmıştır. bilmezler.(olayı yaşayan özel harekatçı baş komiser atv ye çıkıp anlatmıştı bi kaç sene önce)
-özellikle ve özellikle uğur mumcu neden öldü hiç bi fikirleri yoktur.
-orduda oluşan zaaflara "aman bu kurum bizim gözbebeğimizdir" deyip göz yummak; orduyu ölümcül bi kanserle başbaşa bırakmak, iltihabın yayılmasını sağlamaktır, bilmezler
-"kahrolsun amerika" demekde kolaydır. ama lafla kimse kahrolmuyor.........
bildikleri mi;
-akp kötüdür -ki kötü olabilir, merak ediyorum acaba akp gidince ne yapacak bu kişiler. akp birgün muhakkak iktidardan düşecek.
-kürtler kötüdür. ermeniler kötüdür. rumlar kötüdür. araplar kötüdür. aleviler kötüdür. kötüdür kötüdür.......
not:
orduya yaptığım eleştriler ordunun şahsına değil kişileredir. zaten bu sorunların kaynağı kişisel değilde kurumsal olsa idi; o zaman durum çok çok vahim olurdu.