"Allah" İle "Tanrı" Kelimesi Arasındaki Fark!
-
Insanlar sunu demesin bunu desin dedimmi ben Allah askina :))) Sadece Kuran'i okurken Allah ile müsriklerin inandiklari "tanri" arasindaki olan farki, ayirt edebilmek için "tanri" kelimesini yazildigini tahmin ediyorum.
Simdi herlez ne söylemek istediginde serbestir, herkez kendi bacagindan asilacak. :)
-
Ya sizin hiçmi dini bilginiz yok!!!
Kuranda allahtan başka tanrı kabul etmek gibi sözlerde anlatılmak istenen başka bir tane daha allah var ve ona itaf etmek anlamına geliyor.
Önemli olan insanın içindeki niyettir şekilci olmayınız...
-
Blackplus bunu yazdı:
-----------------------------Ya sizin hiçmi dini bilginiz yok!!!
Kuranda allahtan başka tanrı kabul etmek gibi sözlerde anlatılmak istenen başka bir tane daha allah var ve ona itaf etmek anlamına geliyor.
-----------------------------hoca senin dini bilgin gözlerimi yaşarrttı dogrusu !.. Hey Allah 'ım..
-
sahmaran bunu yazdı:
-----------------------------Insanlar sunu demesin bunu desin dedimmi ben Allah askina :))) Sadece Kuran'i okurken Allah ile müsriklerin inandiklari "tanri" arasindaki olan farki, ayirt edebilmek için "tanri" kelimesini yazildigini tahmin ediyorum.
Simdi herlez ne söylemek istediginde serbestir, herkez kendi bacagindan asilacak. :)
-----------------------------
sahmaran senin icin soylemedim zaten :) yanlis anlasildim sanirim kusura bakma -
BiGGest bunu yazdı:
-----------------------------
Blackplus bunu yazdı:
-----------------------------Ya sizin hiçmi dini bilginiz yok!!!
-----------------------------hoca senin dini bilgin gözlerimi yaşarrttı dogrusu !.. Hey Allah 'ım..
-----------------------------Hurafe topluluğu olmuş bu konu başlığı.İslamda şekilcilik yoktur.Bu dinimizin en temel prensibidir.
-
Şiddetle dini empoze etmeye çalışmak.. Bende günümüzde insanları dolandırıp ardından Cuma Namazına giden, nurcu süleymencı fatoşcu fetoşcu hepsinin öbür dünyada layıkı vecileye kavuşacağına inanıyorum.
Din kelimesine fazla anlam yüklemem.Din kelimesinin arkasına saklanan kaçıkların tanrı adına hertürlü kötülüğü yaptıklarını gördüm..
Kutsallık..Doğru yolu seçmektir
Ve cesaret..Kendini savunamayanları savunduğunda cesaret olur.
Ve iyilik..Tanrı nın istediği türden..Beyninde ve kalbindedir.
Hergün yapmaya karar verdiğin şeylerle iyi bir adam olursun, yada olmazsın.
Seni yakacak olanda bu değil mi?..
-
8mm bunu yazdı:
-----------------------------Şiddetle dini empoze etmeye çalışmak.. Bende günümüzde insanları dolandırıp ardından Cuma Namazına giden, nurcu süleymencı fatoşcu fetoşcu hepsinin öbür dünyada layıkı vecileye kavuşacağına inanıyorum.
Din kelimesine fazla anlam yüklemem.Din kelimesinin arkasına saklanan kaçıkların tanrı adına hertürlü kötülüğü yaptıklarını gördüm..
Kutsallık..Doğru yolu seçmektir
Ve cesaret..Kendini savunamayanları savunduğunda cesaret olur.
Ve iyilik..Tanrı nın istediği türden..Beyninde ve kalbindedir.
Hergün yapmaya karar verdiğin şeylerle iyi bir adam olursun, yada olmazsın.
Seni yakacak olanda bu değil mi?..
-----------------------------8mm halil cibran gibi konusmussun :) yazdiklarini okuyunca icime huzur doldu sagolasin...
-
kendimi kilisedeymişim gibi hissettim..ürperdim resmen.
-
O zaman sizin gibi düşünen insanlar ne araba kullanır ne uçağa biner ne çatal kaşık kullanır.Neden çünkü bunlar gavur icadı eğer arabaya binerse yanacaktır.
İslamın en önemli noktalarından biri:
Niyetler Amellere Bağlıdır.Ama bunu anlayacak olsanız zaten böyle bir konu olmazdı gibime geliyor.
-
rica ederim xtlan içimden geçenleri yazdım..