Altın Oran 1,618 Belgeseli

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    Easx bunu yazdı

Ben bu inanışa yada inançsızlığa sahip insanların gerçek hayatta pasif kalmak zorunda olduklarından bu tarz ortamlarda isteyerek yada istemeyerek bu kadar agresif konuştuğunu düşünüyorum.

böyle birşey varsa bu müslümanların ayıbı. bunun kaynağı da kutsal kabul edilen kitaptaki gayrimüslimlere karşı sergilenen agresif dil. okudun mu bilmiyorum ama müslüman değilsen ne hayvanlığın kalır ne cahilliğin ne körlüğün. bunları diyen tek ve mutlak tanrı?!?!??? ee imam osurursa cemaat sıçarmış, allah hakaret ederse küfrederse inanan napar ortada.

Okudum hocam. Fakat bu sadece Kuran için değil diğer kitaplar yada olaylar için geçerli. Ne olursa olsun herkes almak istediği noktaya algıda seçicilik yapar. Senin aksine ben gereğinden fazla hoşgörülü olduğunu düşünüyorum çoğu konudaki yargılar hakkında.

Bu müslümanların ayıbıdır tabiki yazımdada bunu belirttim ben

www.kriptopedi.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

benim merak ettiğim herşeyi yaratan tek gücün şuppiliHuma değil de allah olduğuna nasıl emin oluyonuz? 

o kadar çok soru var ki. mesela allah var kabul edelim, kitap da gönderdi kabul edelim. mantıken ilk kitabını korumalıydı. o halde neye göre tevrata değil de kurana inanıyonuz? ben inanacak olsam lan derim tanrı bu kadar güçlüyse ilk kitabını da gayet korumuştur sonrakiler uydurmadır derim. koruyamadıysa da güçsüzdür o zaman gerçek tanrı değil de tanrı rolü oynayan güçsüz başka bi varlık ya da bi insandır derim.

yani etrafındaki eserlere bakıp biri yaratmış diye kanaat getiriyorsun onu anlarım da onun senin tanrın olduğunu nasıl anlıyorsun? inanan çok diyeyse 2.1 milyar hristiyan yanılıyor olamaz, sayıca en fazla onlar.

Tamamen kulaktan doğma konuşuyorsun. En doğrusunu Allah bilir ama piyasada ki hocaların alayı benim gözümde satanist. Bunu bilerek yaptıklarını düşünüyorum. Lütfen incele şurayı:

http://meal.ihya.org/kurandan-ayetler/kuranda-gecen-kitaplar-ile-ilgili-ayetler.html

Bir çok matematik var. Mesela 19 muhabbeti var. Bu belgeselin ilk 30dk sına baktım ama orda da bişiler yapıyorlardı. (incelemedim)

Bir matematikle ardı ardına olan her 10 ayeti tanıyorsun. Bunun hakkında Kuran'da ayet vardı. Bu senin için kanıt(inanmadığın için) niteliği taşımasa da dediklerin içerisinde yanlış var. En azından verdiğim linki incele ve o fikirlerinden arın.

Buldum:
    (Kur’anı kendisi uydurdu mu diyorlar? De ki: O halde Allah’tan gayri çağırabildiklerinizi [yardıma] çağırın da siz de onun gibi uydurulmuş on sure getirin.)[Hud 13]
    (De ki: Bu Kur’anın bir benzerini ortaya koymak üzere insanlar ve cinler toplanıp, birbirine destek de olsalar, yemin olsun ki yine de benzerini ortaya koyamazlar.)[İsra 88]

19 sayısı ile ilgili Kuran'da ardı ardına gelen iki ayet. Birinde 19'dan bahsediyor, diğerin de kitabın şüphesiz korunduğundan ve hatta bunun örnek haline gelmesinden. Tabi ayette de belirtildiği gibi sen buna tesadüf diyebilirsin.

Üzerinde on dokuz vardır. (Müddessir 30)
    Biz, cehennem yârânını hep melekler yaptık. Ve biz, onların sayılarını da küfre sapanlar için bir imtihandan başka şey yapmadık. Ta ki, kendilerine kitap verilenler iyice ve apaçık bilsinler. İman etmiş olanların imanı artsın. Kendilerine kitap verilmiş olanlarla iman sahipleri kuşkuya düşmesin. Kalplerinde hastalık olanlarla küfre sapmış bulunanlar da; "Allah bununla neyi örneklendirmek istiyor?" desinler. İşte böyle. Allah, dilediğini/dileyeni saptırır, dilediğini/dileyeni de doğruya ve güzele kılavuzlar. Rabbinin ordularını ancak O bilir. Bu, insan için bir öğüt verici ve düşündürücüden başka şey değildir. (Müddessir 31)

Kitap hakkında ortaya sunulan fikirler o kadar fazla ki. Biri diyor şurası yunan tanrılarının hikayelerinden alınma, şurası sümerlerden alınma, bilmem burası şunlardan alınma vb... Bu bile benim Allah'a, resulune ve kitabına inanmam için delil veriyor bana. Bi adam oturduğu yerden, (inanmasanız da üstelik okuma-yazma bile bilmiyorken ama hadi bildiğini varsayalım) ne ara hangi vakitte bu kadar ortak kültür parçasını o yüzyılda ortaya getirip sizin tabirinizle süsleyip püsleyerek şiir kitabı haline getirsin?
    Oysa Kuran'da şu söz varken, orası oradan alınma-burası buradan alınma diyen insanlarda ki o akıl mantık nerede merak ediyorum?

"Biz her millete bir peygamber gönderdik" (Nahl 16/36)

Dipnot: Kişisel görüşümce hadislere inanç göstermemek gerekiyor. Bir tane bile yanlış olsa (ki birbiriyle çelişen bir çok hadis var) mükemmellik yok olur. Kuran'da bi mantıksızlık yoktur. Her ayet birbirini tamamlar, destekler ve ayrıntılıdır. Yeni mesajda yazmayayım diye buraya ekledim.

attackatak tarafından 16/Şub/14 01:03 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    Easx bunu yazdı

Okudum hocam. Fakat bu sadece Kuran için değil diğer kitaplar yada olaylar için geçerli. Ne olursa olsun herkes almak istediği noktaya algıda seçicilik yapar. Senin aksine ben gereğinden fazla hoşgörülü olduğunu düşünüyorum çoğu konudaki yargılar hakkında.

dostum tamam da diğer kitaplarda olması bu ayıbı kapatır mı? tek ve sonsuz tanrı olarak kendini lanse edeceksin ama kitabının diğer kitaplardan farkın olmayacak. mümkün mü? bence de değil. easx ise sorun değil derim ki kitabın geneli şu anafikri vermiş falan ama tanrıysan, herşeyi bilensen, tek mutlak hakimsen en ufak bir yanlışın bile olmamalı. yanlışsam yanlışsın de hocam bekliyorum cevabını. çok rica ediyorum kuran okumamış tatlı su müslümanları bu söylediğime cevap vermeye tenezzül dahi etmesin.

ben tanrı olsam hiçbi şekilde suçsuzlara şiddet uygulamayın derdim, tüm insanlar kardeşsiniz derdim bana inansın inanmasın. hiçkimseyi bana olan inancıyla yargılamazdım, iyi bi insan olup olmamasıyla yargılardım. şimdi diyebilrisin ki ama sen tanrı değilsin ve bilgin ona göre çok kısıtlı. evet haklısın, eğer ben bile bu kadarını düşünebiliyorsam kainatın mutlak hakimi daha fazlasını düşünebilmeli. adeta ilk okul çocuğu gibi yakacam olm çıranızı tavrı sergilememeli.

işte bu yüzden islamın tanrısı sahtedir. bir veya birden çok tanrı var mı? olabilir neden olması. fakat bu tanrı kesinlikle islamın tanrısı değildir. olmaz ama eğer olsaydı bile ben böyle hal ve hareketler sergileyen bi tanrıya tapmazdım isterse yaksın. ben iyi bi insanım. kimseye zararım yok. bu ona yetiyorsa gelsin elini öpeyim saygı duyayım. kendine inanmyan en iyi insanı, kendine inanan tecavüzcüden hırsızdan daha aşağı görüyorsa o kesinlikle mutlak güç değildir.

kim olabilir? en makul seçenek muhammedin kuranı yazmış olması. ki bunu destekleyecek sayısız mantıksal sebep var. bir hadiste eşi aişe'nin dediği gibi "senin tanrın yalnız senin uçkuruna ayet indirmeye yetişiyor" ben demiyorum hadistir. tarihi kayıttır.

başka kim olabilir? insanlara sesini duyurabilecek kadar güçlü ama dünya hayatına müdahale edemeyecek kadar da güçsüz egoist bir metafizik varlık olabilir. muhammede görünüp veya seslenip kendini allah diye tanışmış olabilir. 

neyse bugünlük iyi çene çaldık. gerçek anlamda mantıklı bir mesaj gelmedikçe cevap vermeyi düşünmüyorum şu mesajdan sonra. birçok şeyi açıkça anlatabildiğimi düşünüyorum.

bonus edit : mucizeler için bakınız http://www.mucizeyalanlari.com/ 

Prometheus tarafından 16/Şub/14 00:55 tarihinde düzenlenmiştir

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    Easx bunu yazdı

Yanlış anlamışsın hocam demek istediğimi ben diğer kitaplarla bir tutmadım zaten sadece algıda seçiciliğin herkeste varolduğuna değinmek istedim :)

Şimdi çok farklı bir açıklama yaparımda bu sefer daha çok küfre sokarım seni gerek yok :) Bir gün yüz yüze konuşabilirsek sölediklerinin mantıksız ve açıklaması olduğunu sana anlatabileceğim birkaç fikrim var. Ve bunlar kuranla yada hadisle açıklanacak şeyler değil.

Hala üstünde düşündüğüm şeyler. Şimdi buraya yazarsam tam kafamda oturtmadan benide taşlarlar :) Kal sağlıcakla

www.kriptopedi.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    Easx bunu yazdı

Yanlış anlamışsın hocam demek istediğimi ben diğer kitaplarla bir tutmadım zaten sadece algıda seçiciliğin herkeste varolduğuna değinmek istedim :)

Şimdi çok farklı bir açıklama yaparımda bu sefer daha çok küfre sokarım seni gerek yok :) Bir gün yüz yüze konuşabilirsek sölediklerinin mantıksız ve açıklaması olduğunu sana anlatabileceğim birkaç fikrim var. Ve bunlar kuranla yada hadisle açıklanacak şeyler değil.

Hala üstünde düşündüğüm şeyler. Şimdi buraya yazarsam tam kafamda oturtmadan benide taşlarlar :) Kal sağlıcakla

bilirim hocam ben de geçtim o yollardan =) forumdaki 4-5 yıl önceki mesajlarıma bak anlarsın =)

düşüncelerimi değiştirecek bi islam taraftarı fikirle karşılaşacağımı sanmıyorum fakat yapım gereği her zaman açıkfikirliyim. eminim güzel bi sohbet olur. birgün denk gelirsek laflarız rahat rahat. 

sağolasın görüşürüz.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Buzaman kadar bildiğiniz ademin yaratılışı resminin fake olduğunu biliyormuydunuz ? Aslı burada

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/9/9a/U%C3%A7an_Spagetti_Canavar%C4%B1_Ve_Adem.jpg/384px-U%C3%A7an_Spagetti_Canavar%C4%B1_Ve_Adem.jpg

http://galeri3.uludagsozluk.com/175/ucan-spagetti-canavari_261164.jpg

manhyak tarafından 16/Şub/14 01:24 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

İyi de eğer herşeyde bir oran varsa bu Allah'a inanmamak için bir neden daha bence. Herşeyin bir oranı takip ettiği bir sistemden bahsediyorsunuz. Ortada bir oran olduğuna göre büyük kompleks oluşumlar çok daha küçük hesaplamalardan oluşuyor demekki. Fraktal geometri ve biyoloji ilişkisi. 

Ayrıca tanrının herşeyi belirli bir orana göre yaratması ve bunu bize güzel görünsün diye yapması tanrının güzellik anlayışının zamanın herhangi bir döneminde bizim moda anlayışımızla örtüşmesi demek. Eğer tanrı Victoria's Secret defilesinde kemik gözlükleriyle kenarda oturmuyorsa bu söylenenler acayip abzürd.

krypt tarafından 16/Şub/14 12:00 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

İyi de eğer herşeyde bir oran varsa bu Allah'a inanmamak için bir neden daha bence. Herşeyin bir oranı takip ettiği bir sistemden bahsediyorsunuz. Ortada bir oran olduğuna göre büyük kompleks oluşumlar çok daha küçük hesaplamalardan oluşuyor demekki. Fraktal geometri ve biyoloji ilişkisi. 

Ayrıca tanrının herşeyi belirli bir orana göre yaratması ve bunu bize güzel görünsün diye yapması tanrının güzellik anlayışının zamanın herhangi bir döneminde bizim moda anlayışımızla örtüşmesi demek. Eğer tanrı Victoria's Secret defilesinde kemik gözlükleriyle kenarda oturmuyorsa bu söylenenler acayip abzürd.

belgeseli izlememişsin belli. kuran da okumamışsın o da belli. kimse sana özet geçmek zorunda değil. araştırmayıp kafasına göre y

-Şu bir gerçek ki, biz herşeyi bir ölçüye göre/bir kaderle yarattık. (Kamer Suresi 49.ayet)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

belgeseli izlememişsin belli. kuran da okumamışsın o da belli. kimse sana özet geçmek zorunda değil. araştırmayıp kafasına göre y

-Şu bir gerçek ki, biz herşeyi bir ölçüye göre/bir kaderle yarattık. (Kamer Suresi 49.ayet)

Ölçü diye bi şey söz konusu değil o ayette.

Şüphe yok ki biz; her şeyi, bilgimizde mukadder olduğu gibi ve zamânında yarattık. KAMER 49

Geçen arapça kelimeler de şunlar: 

innâ: muhakkak ki biz,

kulle şey'in: her şeyi,

halaknâ-hu: onu yarattık,

bi kaderin: bir kader ile, takdir edilmiş olarak,

--------------

Ölçü diye çevirmiş diyanet.

Daniel-Koo tarafından 16/Şub/14 13:13 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Kafan da ki Allah tanımı neye göre oluştu ki Allah'ı bu şekilde yorumluyorsun? kuran okumamışsın belli. belgeseli bile izlemediğin belli.

Eğer herşey de bir oran olduğunu kabul ediyorsan, hoşgeldin diyorum.

Varsa Kuran'da ters gördüğünüz bi ayet söyleyin. Yoksa sırf bu kusursuz oluşum bile, aklı çalışan her bireyi düşünmeye sevk eder. Bunun için de ilk tebliğ edilen ayet Oku'dur.

Toplam Hit: 22602 Toplam Mesaj: 194