folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Araba Alıcaklara Tavsiye Her 100 Km De 3,8L Yakıt

Araba Alıcaklara Tavsiye Her 100 Km De 3,8L Yakıt

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    Branxian bunu yazdı
    sRcN bunu yazdı

yaklaşık 1 yıla yakındır Peugeot firmasında Müşteri İlişkileri Yöneticisi olarak çalışmaktayım. Anlayamadığım Peugeot' a karşı inanılmaz bir ön yargı oluşmuş durumda bunun sebebi nedir acaba ? Belki yanlış yönlendirmeler falan vardır eğer öyle aklına takılan sorui sorun olursa rahatlıkla sorabilir :)

Şu zamana kadar 2 tane peugeot araç kullanma fırsatım oldu. (Yaklaşık 6 ay kadar)

İlk peugeot aracım 106 GTİ'dı. Yürürü çok çok iyi bir araç ama fren sistemi çok kötü.

İkincisi 2013 model 208 oldu. Aynı muhabbet onda da mevcut. Fren sistemi hala kötü kullandığım diğer araçlar ile kıyaslarsak.

Aslında diğer arabalara göre diye birşey yok Türkiye' de satışa sunulan neredeyse tüm marka ve modeller Euro Ncap testlerine tabii tutuluyor ve bu testlerden %93' ün altında ortalama alan araçlar satış için piyasaya sunulmuyor. Fren sistemi ise bir çok araba için aslında kronik sorun gibi görünür ancak aslında ABS teknolojisininde standart hale gelmesiyle alakalı olarak tüm marka ve modeller (extreme, gti ve üst segmentler hariç) kullanılan ABS teknolojisi aynıdır sadece milisaniye/metre değerinde kullanıcının hissetmesinin mümkün olmayacağı değerlerde farklılık gösterebilir. Eski teknoloji ile üretilen 106, 205, polo, uno, ibiza, corolla (aklıma ilk gelen kronik fren problemi olan araçlar) v.b. araçlarda evet bazı fren değerleri birbirini tutmamaktaydı aslında burada şuna da bakmak lazım. Fren balatalarının orjinalliği, balata değişim süresi, bir önceki balata değişimi sırasında fren diskinde oluşan çizik ve hasarlar, kullanılan lastik özellikleri, lastik değişim süresi, lastik diş kalınlığı ve hatta lastik markası. Ben kendi kullanımım ile edindiğim tecrübe şudur. Michelin yumuşak bir lastiktir ve ani frende daha uzun sürede durur ancak lassa micheline göre daha sert ve kaslı bir lastiktir ve ani frende michelinden daha kısa sürede durur. Bu v.b. bir çok özellik fren ve aracın durma mesafesinde ciddi anlamda etkilidir. 

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solutionman
    solutionman's avatar
    Erkek
    sRcN bunu yazdı

yaklaşık 1 yıla yakındır Peugeot firmasında Müşteri İlişkileri Yöneticisi olarak çalışmaktayım. Anlayamadığım Peugeot' a karşı inanılmaz bir ön yargı oluşmuş durumda bunun sebebi nedir acaba ? Belki yanlış yönlendirmeler falan vardır eğer öyle aklına takılan sorui sorun olursa rahatlıkla sorabilir :)

Piyasada yanlış yönlendirme olmaz tecrübeler kulaktan kulağa yayılır, Bende opel vectra 1,9CDTİ var ondan inip 407 ye  biniyorum şaka gibi :) Sonra araba bildiğin savruluyor. Bizim aramızda bi tabir var bildiğin akordion :)

Hee öüşteri hizmetleri iyidir, o noktayı bilemem ama ben kazadan çıkamadıktan sonra müşteri hizmetleri arasa yada arabayı yaptırsa ne olur? o kısmı da ayrı.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    sRcN bunu yazdı

Pejo 206 307 106 serilerinin kaborta sacları neden ince ?

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı
    sRcN bunu yazdı

öncelikli olarak saç kalınlıkları orta sınıf araçlarda 0.70 mm ile 0.79mm arasındadır Peugeot' ta 2010 verilerine ulaşabiliyorum en eski 0.75mm saç kullanmaktadır. Asıl önemli olan araçta kullanılan saç kalınlığı değil çarpışma sırasındaki katlanma noktaları, darbe emici v.b. saç içerisinde yer alan meteryaller, airbag v.b. gibi güvenlik modüllerinin verimliliği ve yeterliliğidir ;) Ayrıca orta segmentte yer alan tüm araçlar saç yapımı için İsveç Çeliği olarak nitelendirilen bir meteryal kullanılır.

Bunun dışında orta sınıfta en kalın saça sahip Amerikan araçları ve Volvo markasıdır.

407 olayına da gelince 407' den ilk kez böyle bir yorum duydum aracı sıfır aldıysanız araştırabilirim ancak aracı ikinci el aldıysanız bir önceki sahbini yada sahiplerini uzun uzadıya sorguya almak lazım sonuçta bir ata sözü derki " At binicisine göre kişner" 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    sRcN bunu yazdı
    HoLyCat bunu yazdı
    sRcN bunu yazdı

öncelikli olarak saç kalınlıkları orta sınıf araçlarda 0.70 mm ile 0.79mm arasındadır Peugeot' ta 2010 verilerine ulaşabiliyorum en eski 0.75mm saç kullanmaktadır. Asıl önemli olan araçta kullanılan saç kalınlığı değil çarpışma sırasındaki katlanma noktaları, darbe emici v.b. saç içerisinde yer alan meteryaller, airbag v.b. gibi güvenlik modüllerinin verimliliği ve yeterliliğidir ;) Ayrıca orta segmentte yer alan tüm araçlar saç yapımı için İsveç Çeliği olarak nitelendirilen bir meteryal kullanılır.

Bunun dışında orta sınıfta en kalın saça sahip Amerikan araçları ve Volvo markasıdır.

407 olayına da gelince 407' den ilk kez böyle bir yorum duydum aracı sıfır aldıysanız araştırabilirim ancak aracı ikinci el aldıysanız bir önceki sahbini yada sahiplerini uzun uzadıya sorguya almak lazım sonuçta bir ata sözü derki " At binicisine göre kişner" 

hocam 307 demiştim

aslında benim sormak istedigim..

örnek : eski kasa opel corsa kaza yaptıgı zaman kaportası pejo kadar hasar görmüyor. ( pejo resmen kibrit kutusu oluyor. )

ek olarak youtubedeki çarpışma testi videolarına inanmiyorum. kazaları gözlerimle görmek yetiyor bana.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

407 için yazdıklarım solutionman' in postuna cevaptı :)

eski opel corsa ile peugeot 307 kıyaslaması yaparak biri buruşurken diğeri buruşmuyor demişsin ama bende şunu soruyorum sana corsa ile 307' yi aynı noktadan, aynı hızla, aynı araca yada engele mi çarptın ki kesin bi karar verelim :) ben 2010 camaro dağıtan 3008 gördüm normalde mümkün değildir :) ona keza bir çok kerede clio4 ile kaza yapan 301 gördüm 301 sapasağlamdı ki 301' ler sadece türkiye' de satışa sunulduğu için Euro Ncap testleri v.b. güvenlik testleri yok sadece TSE belgeleri var ki Türkiye' de standartların nasıl belirlendiği takdiri sizin :) Tekrar söyleyeyim saç kalınlığı yada sağlamlığı değil kaza anındaki güvenli kırılma noktaları ciddi anlamda önemli. Burada Peugeot' u savunmaya falan çalışmıyorum, satmayada çalışmıyorum ama dediğim gibi bazı şeyler şehir efsanesi, yanlış yönlendirme, fısıltı gazetelerinin mübalağası. Kendim Peugeot araca binmiyorum bunuda belirteyim sebebi Peugeot' u sevmemem değil 4x4 offroad koşullarına uygun aracı olmaması :)

Toplam Hit: 6335 Toplam Mesaj: 57