folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ateist Lere Sıkça Sorulan Sorular ( K )

Ateist Lere Sıkça Sorulan Sorular ( K )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

ontedi

neden arapça demişsin arap kavmine indiği için arapça. japonca inse anlamazlardı diimi:)

ayrıca bu dünyanında ahiretinde  önemi büyüktür,bir tarafı bırakıp sadece bir taraf için çalışamazsın.

hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünyaya ,hemen ölecekmiş gibide  ahiret için çalışın diye bir söz duymuşsunuzdur.

ateistlere !

Allah akıl fikir vermiş ,size sadece anlatılır inanıp inanmamak sizlere kalmış. inanmıyorsunuz diye kızanları küfür edenleri tüm islam dinine maletmeyin.

kuranı-ı kerimde gayet açık şekilde şu var."de ki  hiç kör ile gören bir olurmu?hiç düşünmezmisiniz"

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

Babası çocuğuna güzel bir iş kurmak için paçaları sıvamış. Ancak oğlan salak olduğu için hiç bir işi beceremiyormuş.Babası ona ne is bulduysa hepsini elini yüzüne bulaştırmış berbat etmiş. En sonunda babası tam otomatik bir sosis fabrikası kurdurmuş. Çocuğunu elinden tutup, bari işi öğrensin diye hemen fabrikadaki bir sosis makinesinin başına götürmüş. - "Bak oğlum" demiş. "Buradan böyle öküzü yolluyorsun... aha diğer taraftan sosis olarak çıkıyor, bu kadar basit anladın mı?". Çocuk dinlemeden başını sallamış, sallamış ta... sonra babasının yüzüne salak salak bakmış ve; - "peki buba, buradan sosisi goysak, öteki taraftan öküz olarak çukar mu ?" diye merakla sormuş. Babası hemen cevaplamış: - "Maalesef evladım, o teknoloji bir tek senin ananda var..."

kimsenin dinini veya dinsizliğini sorgulamıyorum. ama din bir ihtiyaçtır bana göre. hangisi olduğu önemli değil. insan tabiatı itibari ile bişeye inanmak zorunda. ateistlik olur müslümanlık olur hristiyanlık olur veya budizm olur. 

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

HolySeclorum bunu yazdı:
    -----------------------------
    Esconda bunu yazdı:
    O zaman cevaplayayım tek gerçek "Kuran-ı Kerim".Günümüze kadar tek değiştirilmeden aynen gelen senin deyiminle yazılı belge.
    Nerden biliyon..O kadar yıldır değişmeden geldiğine nasıl emin olabiliyosunuz bu kadar :)

O yıllarda yazılmış kuran-ı kerim var. Karşılaştırınca ortaya çıkar değilmi. Tabi o kuran-ı kerımı o yıllarda yazıldığınada inanmazsan diyecek bişey yok. Kaldığın yerden devam edebilirsin 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flayk
    flayk's avatar
    Erkek

Allahın warlığını anlamaya çalışamayacak kadar acizsin

Allah ıslah etsin

her dine saygım war sonuçta inançla alakalı ama ateistlere asla saygım olmaz çünkü bi inançları yok saçma sapan düşüncelere sahipler kendilerinin war olduklarına neden inanıyolar öyleyse 

çok derin konular bunlar düşünüldükçe kafayı bile yedirtebilir  

aLLeSz VooR Me LaNd fl@yk De HaNdEn DiE AaN OnZe vLaG KoMeN MoGeN BrEkEn ToeN JiJ WeG WaS HeB Ik HeT BeGrEpEn DaT Ik Me ZelF NieT WaS ZoNdEr JoU MijN GeZiChT iS OuD GeWoRdEn zOaLs WijN En DaN BeLaNgRijK GeWoRdEn
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek

ontedi bunu yazdı:
    tugra bunu yazdı:

Tirajı komik bir olay daha. Doğru ya ahlaklı olanlar yalnızca kitapların hizmetinde bulunan kişilerden çıkıyor dimi. Ahlak peygamberlerden, dinlerden önce de vardı. Bence yalnız başına sahiplenmezsen çok iyi olur. Zira o söylediklerinin hiçbiri bende yok (alkol, sigare vs..).

hocam hiçbir zaman durup dururken peygamber gelmemiştir dünya yüzüne ne zaman yer yüzünde sapkınlık başlamıştır (adem hariç çünkü insan yoktu) o zman peygamberler gönderilmiştir dönen dönmüş dönmeyen de helak olmuştur..

kusura bakma hocam belirtmem gerek

ahlak peygamberlerden yada dinlerden önce olamaz çünkü her dönem peygamberler vardı din de vardı taa ki bir sonra ki gelene kadar

neden geldi bir sonra ki ; ne zaman o dediğim kurtulan dönen insanlar yeniden azdı o zaman yenilendi

dil konusuna gelince her zaman arapça gelmedi sonuçta o zman evrensel dil diye bir şey yoktu şimdi olsaydı ingilizce niye gelmedi diye tartışırdık ama şu anda boş bu dil konusu..

anlamayana Davul Zurna Saz ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    black_lord
    black_lord's avatar
    Erkek

akıl farklı durumlara uyum sağlama yeteneği zeka ise aklı kullanabilme yeteneği

sen her farklı durumda ozman haşa Allah yok dersen olsaydı böyle olmazdı dersen akılsızsın sen dünyaya bakınca bi tesadüften ibaret olduğunumu sanıyorsun sen anneni babanı kaybedinceO yok diye haykırıyorsan zekasızsın ve hepsıden öte sana gelince her din saçma diyorsun ya bunu önce düşüneceksin saçma olan şey hakkında bu kadar durulurmu diye kaldıki sen bir iki cümleye bakarak saçma diyemezsin o din hakkında müslümanlık öyle bir  dinki insan eli değmemiş peygamber efendimiz bile dememiş burası böyle olmamalı diye kuranı alır okursan ve aklın kemale ermişse büyük bir mantık çerçevesinde hazırlanmıştır tabi yinede akıl fikir karar zeka senin  olup olmadığına sen karar ver

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

arkadaşlar hangisi doru yanlış bu sizin seçiminiz ben sadece ateist in tam ne oldunu bilmeyenler oldu için ve ateist olup da kafası karışanlar için açtım konuyu

var yada yok kimine göre allah vardır kimine göre yoktur kanıtlanamaz sadece seçim meselesidir 

ama mantıklı düşününce müslüman olmak daha mantıklı geliyor çünki ömür boyu gerekenleri yaptıkdan sora cennete gidiyoruz ve sonsuz güzel hayat 

ama dinler in kendisi bana mantıklı gelmediği için böle bir seçim yaptım.

Vicdan konusuda şöle örneğin ben kötü bişi yaptım hırsızlık gibi akşam uyuyamam öle bişi var ama müslümam olup da bunu yapan  yokmu tabiki var

tekrar sölüyorum bu bir seçim meselesi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek
    bi yaratıcı elbet var. fakat dünyaya bakınca insanlara kötüler üçkağıtçılar gül gibi yaşarlar iyiler veya iyi olmaya çalışanların başına gelmeyen kalmaz. bide şunu düşüünürüm bi haber çıkmıstı şu 17 aylık bebeğe tecavüz olayı tanrı bunu gördü ve denilirki tanrı herşeyi önceden bilir kader vardır onun izni olmadan hiç bişy olmaz. bunu gördüyse biliyosa izni olmadan hiç bişy olmuyosa buna neden engel olmadı bu sadece bi örnek . örnekleri dilediğiniz kadar çoğaltabilirz... bi yaratıcı var bizim aklımızın ermeyeceği bi yaratıcı.. ama neden bu şekilde oluyo .. belkide cennet ve cehennem insanların sadece kendilerini kandırmasıdır. bunlar böle yaptı ama öte dünyada yanıcaklar. veya bu dünyada çok sıkıntı çekti başına gelmeyen kalmadı ama öte dünyada daha rahat edicek.. o inancın olmadıgını düşünün dünya nasıl katlanılcak bi yer olcaktı..

le le le sakine
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    filiz
    filiz's avatar
    Dişi

ateist insan yoktur, olamaz.

her insanin yüksek yarataciya inanma ihtiyaci vardir. bu bir icgüdüsüdür.

ben ateistim diyenler bile zaman zaman süphe icine düserler (bilincli) fakat bilinc altinda (bilincsiz) herzaman inanc ihtiyaclari vardir. inanmaya karsi bilincli tepki vererek icleri bos olur, agresif olur. birseyin anlami kalmaz bu yüzden bilime dogru yönelirler. yönelirler ama bilimide anlamazlar cünkü icleri bosdur. mantik akil yanlis calisir.

bilimi bilen bir insan inancsiz olamaz

ilk defa banlandim :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek
    yakintakip bunu yazdı:
    Ya Allah varsa !!!

Haş'a ya yoksa!

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T