Bilgisayar Mühendisliği Artık Bitti Mi?
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------bi program yapılıyormuş 1 seneye hazır olacakmış diyorlar. program öyle bi programmış ki istediğini söylüyormuşsun kendi yazıyormuş programı. yani anlayacağın bitti güzelim meslek. ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum ama bölümümü değiştireceğım. :/
-----------------------------o nereden cıktı yahu ?
bu mantık "ögretmenlik öldü, artık internetten her sey ögreniliyor" mantıgına benzemis biraz.
-
beyler efsanedir bu ya, hiç mi duymadınız. :) tabi ki mümkün değil böyle bi olay da, mühendis kod yazmaz olayınız bi ilginç. her ne kadar amelelik olsa da kod yazmama olayını kim çıkardı merak ediyorum. :)
-
olmaz ki öyle birşey. bu bölümde aldığınız derslerle herşeyi yaparsınız. ölmesi mümkün değil.
en fazla şu olur, bilgisayar mühendisliği bölümü yerine atıyorum bilişim sistemleri mühendisliği bölümü daha çok açılmaya başlanır falan. ama bu da etkilemez. işletmelere baktığında da mesela bilgisayar mühendisi pek demezler, "şu şu sistemde yetkin" falan derler. adam bakmaz senin ünvanın bilgisayar mühendisi mi mekatronik mühendisi mi. istediği alanda iş görebiliyor olmana bakar. bilişim piyasasının özelliği böyle.
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------beyler efsanedir bu ya, hiç mi duymadınız. :) tabi ki mümkün değil böyle bi olay da, mühendis kod yazmaz olayınız bi ilginç. her ne kadar amelelik olsa da kod yazmama olayını kim çıkardı merak ediyorum. :)
-----------------------------Mühendislik gercek anlamda planlamadır. İyi bir mühendis planlar tasarlar dar boğazları öngörür ve modüllere böler.Daha sonra herhangi bir yazılımcı oturup kodu yazabilir. Mühendisin asıl işi kod yazmak değildir.
-
dün kız kardeşim iş görüşmesine gitti
ist/ tuzla da bi gemi elektronik firmasına
istediği sıfatlar (şeyler) : Elektronik mühendisi olması tercihen + pasaportunun olması tercihen + yabancı dil biliyor olması tercihen + Elektronik tamirinden anlamak terccihen + araç kullanabilmek tercihen
sosyal haklar : Askari ücret ! + Yemek
Kız kardeşim hala Sinirinden aklına geldikçe gülüyor !
Eğer bu iş verenin mantığında bir insanla konuştuysan sana söylenenler gayet normaldir.
-
kardeşim biz millet olarak bilip bilmediğimiz her konuda yorum yapabilen birşeyiz.
yani işimize gelene ooo süper deriz gelmeyene ooo bitti ayagı cekerız o yuzden s.et
lisan kas bırazda bölümünle alakalı çaba göster saglam ekmek kapısı illakı gelir .)
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Buremba bunu yazdı:
-----------------------------beyler efsanedir bu ya, hiç mi duymadınız. :) tabi ki mümkün değil böyle bi olay da, mühendis kod yazmaz olayınız bi ilginç. her ne kadar amelelik olsa da kod yazmama olayını kim çıkardı merak ediyorum. :)
-----------------------------Mühendislik gercek anlamda planlamadır. İyi bir mühendis planlar tasarlar dar boğazları öngörür ve modüllere böler.Daha sonra herhangi bir yazılımcı oturup kodu yazabilir. Mühendisin asıl işi kod yazmak değildir.
-----------------------------haklısın hocam adı üstünde mühendislik de kod yazmama olayı geçerli bir olay değil bildiğim kadarıyla. bir şirketin beyni filan olmadıkça hem algoritmanı tasarlıyorsun hem de paşa paşa oturup yazıyorsun. çoğu zaman onu senin yerine yazacak adam olmuyor. ben şimdiye kadar hiç yazılımcı diye nitelendirilip de mühendisten nasıl kod yazacağını bekleyen ve onu yazan bir adam görmedim.
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Hangi salak diyo lan onu :D
Envayi çeşit iş var yetişemiyoruz bile...
-----------------------------Otoritelerden rahatlatan açıklama geldi: "Hangi salak diyo lan onu :D"
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------sandman bunu yazdı:
-----------------------------Buremba bunu yazdı:
-----------------------------haklısın hocam adı üstünde mühendislik de kod yazmama olayı geçerli bir olay değil bildiğim kadarıyla. bir şirketin beyni filan olmadıkça hem algoritmanı tasarlıyorsun hem de paşa paşa oturup yazıyorsun. çoğu zaman onu senin yerine yazacak adam olmuyor. ben şimdiye kadar hiç yazılımcı diye nitelendirilip de mühendisten nasıl kod yazacağını bekleyen ve sadece onu yazabilen bir adam görmedim.
-----------------------------Türkiyede öyle ama bundan 2 ay önce Almanyada doktora başvurusu için gittim bir kaç şehirde oradaki firmalarla görüşme fırsatım oldu adamlar şu mantıkta bir adam var 10 yıl boyunca java kasmış öbür mühendiste 10 yıl boyunca uml,algoritmalar yapılar vs vs diyorlarki oturup bu adamlar geliştiriyor diagramları veriyorlar öbür grup yazıyor.
-
Etrafindaki, dillerinde bu lafi tasiyan o insanlarin bi vasfi var mi :)