folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bilgisayar Mühendisliği Artık Bitti Mi?

Bilgisayar Mühendisliği Artık Bitti Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

BT okuyorum dediğim her yetişkinimsiden aynı tepkiyi bende alıyorum, çoğusuda kapatmak üzere olan esnaflar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

yok ebesinin ali sami :D

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    -----------------------------

Buremba bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:

Buremba bunu yazdı:

beyler efsanedir bu ya, hiç mi duymadınız. :) tabi ki mümkün değil böyle bi olay da, mühendis kod yazmaz olayınız bi ilginç. her ne kadar amelelik olsa da kod yazmama olayını kim çıkardı merak ediyorum. :)

Mühendislik gercek anlamda planlamadır. İyi bir mühendis planlar tasarlar dar boğazları öngörür ve modüllere böler.Daha sonra herhangi bir yazılımcı oturup kodu yazabilir. Mühendisin asıl işi kod yazmak değildir.

haklısın hocam adı üstünde mühendislik de kod yazmama olayı geçerli bir olay değil bildiğim kadarıyla. bir şirketin beyni filan olmadıkça hem algoritmanı tasarlıyorsun hem de paşa paşa oturup yazıyorsun. çoğu zaman onu senin yerine yazacak adam olmuyor. ben şimdiye kadar hiç yazılımcı diye nitelendirilip de mühendisten nasıl kod yazacağını bekleyen ve sadece onu yazabilen bir adam görmedim.

Türkiyede öyle ama bundan 2 ay önce Almanyada doktora başvurusu için gittim bir kaç şehirde oradaki firmalarla görüşme fırsatım oldu adamlar şu mantıkta bir adam var 10 yıl boyunca java kasmış öbür mühendiste 10 yıl boyunca uml,algoritmalar yapılar vs vs diyorlarki oturup bu adamlar geliştiriyor diagramları veriyorlar öbür grup yazıyor.

benim bildiğim de danışmanlık hizmeti filan alıyorlar bazı firmalar bu gibi işler için. dediğin tipte çalışan bir firma duymadım ama hocam senin dediğin tipteki şirketlerde diagramı oluşturan adamların şirkette sürekliliği nasıl oluyor? yani ben hiçbir şirket bilmiyorum ki öyle diagramı oluşacak büyüklükte her ay proje üretsin. her ay proje üreten adamların yaptıkları 3 işten 2'si genelde tekdüze işler oluyor. tabi üniversitelerde teorik çalışanlar filan var da piyasadan konuştuğumuzu varsayıyorum ben. 

kaldı ki o diagramı oluştabilen adamlar da genelde geçmişinde uzun süre kod yazmış sonra o aşamaya gelmiş adamlar oluyor. hal böyleyken direk mühendis kod yazmaz gibi bir yaklaşım çok saçma geliyor bana hocam. inanır mısın adam bölüme böyle geliyor sonra bize niye kod yazdırıyorlar diyor. sanki doğuştan beyin adamı olarak doğmuş mübarek. 

. . .. . ... .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

bizim insanımız bayılır başkasının yaptığı işi yermeye. Ağzı olan konuşuyor felaket tellalı gibi, insanın içindeki şevki de kırıyorlar. Farkedilememiş bir haset duygusundan kaynaklı sanıyorum

Dictionary
    x
    +
    ?
    Null.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Buremba bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:

Buremba bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:

Buremba bunu yazdı:

beyler efsanedir bu ya, hiç mi duymadınız. :) tabi ki mümkün değil böyle bi olay da, mühendis kod yazmaz olayınız bi ilginç. her ne kadar amelelik olsa da kod yazmama olayını kim çıkardı merak ediyorum. :)

Mühendislik gercek anlamda planlamadır. İyi bir mühendis planlar tasarlar dar boğazları öngörür ve modüllere böler.Daha sonra herhangi bir yazılımcı oturup kodu yazabilir. Mühendisin asıl işi kod yazmak değildir.

haklısın hocam adı üstünde mühendislik de kod yazmama olayı geçerli bir olay değil bildiğim kadarıyla. bir şirketin beyni filan olmadıkça hem algoritmanı tasarlıyorsun hem de paşa paşa oturup yazıyorsun. çoğu zaman onu senin yerine yazacak adam olmuyor. ben şimdiye kadar hiç yazılımcı diye nitelendirilip de mühendisten nasıl kod yazacağını bekleyen ve sadece onu yazabilen bir adam görmedim.

Türkiyede öyle ama bundan 2 ay önce Almanyada doktora başvurusu için gittim bir kaç şehirde oradaki firmalarla görüşme fırsatım oldu adamlar şu mantıkta bir adam var 10 yıl boyunca java kasmış öbür mühendiste 10 yıl boyunca uml,algoritmalar yapılar vs vs diyorlarki oturup bu adamlar geliştiriyor diagramları veriyorlar öbür grup yazıyor.

benim bildiğim de danışmanlık hizmeti filan alıyorlar bazı firmalar bu gibi işler için. dediğin tipte çalışan bir firma duymadım ama hocam senin dediğin tipteki şirketlerde diagramı oluşturan adamların şirkette sürekliliği nasıl oluyor? yani ben hiçbir şirket bilmiyorum ki öyle diagramı oluşacak büyüklükte her ay proje üretsin. her ay proje üreten adamların yaptıkları 3 işten 2'si genelde tekdüze işler oluyor. tabi üniversitelerde teorik çalışanlar filan var da piyasadan konuştuğumuzu varsayıyorum ben. 

kaldı ki o diagramı oluştabilen adamlar da genelde geçmişinde uzun süre kod yazmış sonra o aşamaya gelmiş adamlar oluyor. hal böyleyken direk mühendis kod yazmaz gibi bir yaklaşım çok saçma geliyor bana hocam. inanır mısın adam bölüme böyle geliyor sonra bize niye kod yazdırıyorlar diyor. sanki doğuştan beyin adamı olarak doğmuş mübarek. 

Ben kod yazmayı bilmez demedim mühendisligin önceliği kod değildir.Türkiyeye bakarak bu böyle olmalıdır demen yanlış.Türkiye standartlarına baktıgın zaman bilge adamın kurslarına giden herkesin uzman yazılımcı olması lazım.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

şöyle birşey duymuştum ama ne olur bilmem

kuantum bilgisayarların ilk zamanlarında (tabi piyasaya çıkarsa ama bir firma ilk bilgisayarı piyasaya sürdü sanırm) biraz sıkıntı olabilir bilg müh

fizikçiler veya fizik müh ön plana çıkacak

iyice yayıldıktan sonra gene normal haline döner sanırım

kesin bişey bilmiom hayal meyal böyle birşey okumuştum bir yerde ama toparlayamıyorum :| 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

black_lord bunu yazdı:

Buremba bunu yazdı:

bi program yapılıyormuş 1 seneye hazır olacakmış diyorlar. program öyle bi programmış ki istediğini söylüyormuşsun kendi yazıyormuş programı. yani anlayacağın bitti güzelim meslek. ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum ama bölümümü değiştireceğım. :/

düşünceye bak sen zaten okuma bu bölümü :| mühendis program yazmak içinmi var? diyelimki öyle o kıçı kırık program nasıl algoritma geliştirecek?

konuya hakkında yorum yapmıyorumda logaritmayı nasıl gelistircek ne alaka onu anlayamadım ? Logaritma yapmak şiir yazmak gibi illa insan işi bişey mi ki :|

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

Bitmedi ama ele ayağa düştü, eski değerini yitirdi. Artık 4 saat bilge adam kursuna giden adam yazılım işinden anlıyor, parayı basıp ccna alan adam da system administration dan anlıyor. O yüzden piyasada mesleğin değeri gün gün düşüyor.

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

onu söyleyenler bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardır

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Bilgisayar mühendisliğinde okuyan aynı yurttan bir arkadaş : www.ollaa.com 

Lisede bahsettiğim arkadaşımın yaptığı bir oyun : www.nakrum.com

---

Sadece aklıma gelen iki bilgisayar mühendisi ..

http://yigitdemirag.com
Toplam Hit: 12299 Toplam Mesaj: 86