folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilim Ve Din Aynı Şeyden Mi Bahsediyor??

Bilim Ve Din Aynı Şeyden Mi Bahsediyor??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek
    İnsan bencildir, (gensel, evrimsel bir oldu). Buna bağlı olarak herşeyin bir başının ve sonunun olması gerektiğini düşünür ve enerjinin hep var olup hep var olacağını kavrayamaz. Din tanrının akıllı ve amaçlı olduğunu determinizmi savunur. Oysa evren olgularla ilerler, din ile bu noktada tamamen ayrışır.

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    cosmic bunu yazdı:
    -----------------------------

bence böyle karşılaştırmak saçma dinle bilimin çakıştığı çok yer var ayrıca çoğu bilim adamları dinsiz oluyo bildiğim kadarıyla

hayır dostum çoğu bilim adamı kariyerini düşündüğü için öyleymiş gibi yapıyor.. Bu garçeği hiç kimseden ve hiç birşeyden korkmadan söyleyen ender insanlardan biride ilk kalp ameliyatını yapan heriftir.Adı su anda aklımda değil fakat Tanrıya Oynayanlar diye bir filmi vardı gerçek bir hayat hıkayesi film dehşet birşey izlemeyenlere kesinlikle gitsin indirsin/alsın vs. izlesin diyorum !

Gün gelicek bilim insanın nasıl üretilebileceğini keşfedecek ; şimdi biraz toprakla suyu karıstıyoruz... Ve Allah diyecek ki hoooppp kendi toprağınızı kullanın !

bu bir müridin imzsında vardı gerçekten çok manidar.Şimdiye kadar entellık ayagına deilde harby harby bir yaradana inanmayan çoğu kişinin bunu nasıl düşünebildiğini anlamaya calıstım.Bence verdikleri en mantıklı cevap ; henüz bilim o kadar ilerlemedi'ydi..

Şimdi güzel kardeşim ; Tanrıya inanmayan bir insan hayatını hangi kriterlere göre yaşar ? ceza yok mükafat yok ! düşünkü ben sana aklına hayalıne gelmeyecek eziyetler ediyorum sözüm meclisten dısarı gözlerinin önünde 7 ceddine anana bacına tecavüz ediyor sonrada gözlerinin önünde onları acı cektıre cektıre bıçaklayrak yavas yavas olduryorum.Tanrıya inanmayanlara göre bunun hiç bir cezası yok ! Ne kadar mantıklı bu ? Yoksa zaten mantıksız gelmesi gerekıyorda bizim mi insani duygularımızda bir yanlış yapmış cosmos [ bilinmeyen tanrımsal bişe..]

Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

yaw bu tip şeyleri çok düşünmüyecen yoksa kafayı yen

ama İslam bilme değer verir 

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    Nikoteen bunu yazdı:
    cosmic bunu yazdı:

bence böyle karşılaştırmak saçma dinle bilimin çakıştığı çok yer var ayrıca çoğu bilim adamları dinsiz oluyo bildiğim kadarıyla

hayır dostum çoğu bilim adamı kariyerini düşündüğü için öyleymiş gibi yapıyor.. Bu garçeği hiç kimseden ve hiç birşeyden korkmadan söyleyen ender insanlardan biride ilk kalp ameliyatını yapan heriftir.Adı su anda aklımda değil fakat Tanrıya Oynayanlar diye bir filmi vardı gerçek bir hayat hıkayesi film dehşet birşey izlemeyenlere kesinlikle gitsin indirsin/alsın vs. izlesin diyorum !

Gün gelicek bilim insanın nasıl üretilebileceğini keşfedecek ; şimdi biraz toprakla suyu karıstıyoruz... Ve Allah diyecek ki hoooppp kendi toprağınızı kullanın !

bu bir müridin imzsında vardı gerçekten çok manidar.Şimdiye kadar entellık ayagına deilde harby harby bir yaradana inanmayan çoğu kişinin bunu nasıl düşünebildiğini anlamaya calıstım.Bence verdikleri en mantıklı cevap ; henüz bilim o kadar ilerlemedi'ydi..

Şimdi güzel kardeşim ; Tanrıya inanmayan bir insan hayatını hangi kriterlere göre yaşar ? ceza yok mükafat yok ! düşünkü ben sana aklına hayalıne gelmeyecek eziyetler ediyorum sözüm meclisten dısarı gözlerinin önünde 7 ceddine anana bacına tecavüz ediyor sonrada gözlerinin önünde onları acı cektıre cektıre bıçaklayrak yavas yavas olduryorum.Tanrıya inanmayanlara göre bunun hiç bir cezası yok ! Ne kadar mantıklı bu ? Yoksa zaten mantıksız gelmesi gerekıyorda bizim mi insani duygularımızda bir yanlış yapmış cosmos [ bilinmeyen tanrımsal bişe..]
    iyi yazmışın hocam o toprak olayınında aslı şu sagopa albümünde yazıodu

bi gün biri Allah'a bende Yaratırım demiş elini toprağa daldırmış.Allah dur bakalım kendi toprağınla yarat demiş

Bittik biz bittik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    Ya yeter ak,tanrıya inanmak ahlaklı olmak mıdır?
    92 yaşındaki hac organizatörü çocuğa taciz etmedi mi?
    Hüseyin üzmez puştu kızı taciz etmedi mi?
    Hala ne bu merak ateiste şuna buna laf atmak?
    Sen bana bir tane şerefsiz ateist göster ben sana 10 tane şerefsiz müslüman göstericem hadi bakalım,ha sakın bana şimdi "onlar islamı tersten anlamışlar" vs ile gelme aynı savunmayı karşıdaki de farklı biçimde yapar.yazacak çok şey var arkadaşlarım kırılacak yazmak istemiyorum

Nikoteenin mesajını okursanız neden böyle birşey yazdığımı anlarsınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek

kafkafkaf bunu yazdı:
    İnsan bencildir, (gensel, evrimsel bir oldu). Buna bağlı olarak herşeyin bir başının ve sonunun olması gerektiğini düşünür ve enerjinin hep var olup hep var olacağını kavrayamaz. Din tanrının akıllı ve amaçlı olduğunu determinizmi savunur. Oysa evren olgularla ilerler, din ile bu noktada tamamen ayrışır.

kuantum fizigini kurcala biraz  başlangıç noktası da vereyim heisenberg

AntiOksidan bunu yazdı:

ya ne alakası var ahlaktan bahseden mi var??

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

kndini dine vermiş ilimden bilimden haberi olmayan diyerek kendi cehaletinin inanılmaz boyutlarını bir nebze olsun göstermiş oldun bize. zira tarihte büyük insanlar hem din konusunda hem fen konusunda alimdi. islamiyetin ilk emri OKU olmuştur ;). osmanlı zamanında bu yüzden dünyanın 1 numaralı medeniyeti haline gelmiştir. yani sen şimdi allah enerji falan mı demeye getiriyosun lafı? eet bu sorular uzar gider bu cehaletinle.sen ne kadar uzatsan da zerre kadar mrumda değil her koyun kendi bacağından aslılır.

+ olarak benim gözümde ateistler ahlaksızdır ;) var mı diyeceğiniz benim görüşüm sonuçta 

We can be more, we can be much more.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    Nerden Nereye... :l

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    92 yaşındaki hac organizatörü çocuğa taciz etmedi mi?
    Hüseyin üzmez puştu kızı taciz etmedi mi?
    Hala ne bu merak ateiste şuna buna laf atmak?
    Sen bana bir tane şerefsiz ateist göster ben sana 10 tane şerefsiz müslüman göstericem hadi bakalım,ha sakın bana şimdi "onlar islamı tersten anlamışlar" vs ile gelme aynı savunmayı karşıdaki de farklı biçimde yapar.yazacak çok şey var arkadaşlarım kırılacak yazmak istemiyorum

Gösterebileceğine eminim çünkü sayıya vurduğunda müslüman insan sayısının ateiste oranı çok fazladır.dediğin gibi ateistten bi tane şerefsiz gösterirken namuzsuz veya şerefsiz olan yüzlerce müslüman gösterebilirsin.önceleri bende öyle düşünürdüm ama Allah a inanmakla ahlakın bir olmadığını seni tanıdıktan sonra iyice karar verdim.İslamda ahlaklı olmak emredilmiştir ama bu müslüman olmayan kişilerin ahlaksız olduğu anlamına gelmez.Ama ben bunu hala inatla savunubalirim.o kişinin islamı yanlış anlamasından diil islamın tam olarak anlatılamamasıyla ve artık insanların dini kendi kafasına göre yorumlayıp "Bence" ile başlayan cümleler kurmasıyla ortaya çıkan şeylerdir.tam manasıyla aslında işine gelmemesi denebilir.dinle bilim aynı şeyi savunur demek doğrudur ama din diyerek genelleme yapmak bence diil.unutmaki hindistanda sürüyle din mevcut :) böyle bi konu açıp sonradan da bana göre doğru din islam ben o yüsden onunla karşılaştırdım demekte yanlış.Bende müslümanım ama dediğini yanlış buluyorum 

Adalet dolu dünya, merhamet dolu dünyadan daha büyüktür. | Kuşandık sarı laciyi, Saraçoğlu yokuşlarında...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek
    konpicyus bunu yazdı:

kndini dine vermiş ilimden bilimden haberi olmayan diyerek kendi cehaletinin inanılmaz boyutlarını bir nebze olsun göstermiş oldun bize. zira tarihte büyük insanlar hem din konusunda hem fen konusunda alimdi. islamiyetin ilk emri OKU olmuştur ;). osmanlı zamanında bu yüzden dünyanın 1 numaralı medeniyeti haline gelmiştir. yani sen şimdi allah enerji falan mı demeye getiriyosun lafı? eet bu sorular uzar gider bu cehaletinle.sen ne kadar uzatsan da zerre kadar mrumda değil her koyun kendi bacağından aslılır.

+ olarak benim gözümde ateistler ahlaksızdır ;) var mı diyeceğiniz benim görüşüm sonuçta 

ya sen adam akıllı okumayı ögrenmeden bana nasıl cahil dersin??

iyice oku orda kndini dine vermiş ilimden bilimden haberi olmayan birisiyle konuştum demiyorum  sadece böyle bi insan oldugunu hayal edin diyorum..

adam gibi okumayı bilmiyosan KONUŞMICAKSIN tamam mı?????

Allah=Enerji die düşünmedigimi de yazdım..

okumayı ögren önce amk

AmoR bunu yazdı:
    Nerden Nereye... :l

yemin ediyorum haklısın ya 15 dakika içinde konu nereye geldi a.q biri ateiste ahlaksız dedi öteki bana cahil dedi..

tartışmayı bilen insanla tarışmak lazım

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...
Toplam Hit: 8430 Toplam Mesaj: 64