folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilim Ve Din Aynı Şeyden Mi Bahsediyor??

Bilim Ve Din Aynı Şeyden Mi Bahsediyor??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    harbiden yaaa :)) bu ne şiddet bu celal :)

hoja ben sadece yaradana inanmayan birinin neye göre yşadıgını soruyorum eğer sen ınanmayanlardansan anlatta cevap alayım ... böyle inanan ama sapmış insanlardan örnek vererek neyi ispatlamaya calısıyorsun ki ?

bak şimdi soru basit ; inanmıyorsan eğer yaradana sana ölünce herhangi bir mükafat yahut ceza gelmeyeceğine inanman gerekıyor cunku sneı cezalandıracak yada mukafatlandıracak bır yaradan yok sana göre.. E o halde ben de dıyorum kı ben sana aklına hayalıne gelmeyecek eziyetler çektirsem ve sen gerçekten de bir yaratana inanmıyorsan bana ne olur ? hiç birşey... senin insani içgüdülerin böyle bir adalet sistemini kaldırabılıyorsa ya senı cosmos yanlıs yaratmış yada beni..

Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

konunun tartışılcak bişiyi yok ;) anlamıyorsun. senin gibi milyonlarcaı uğraştı bu dinle sonuç ne: bi bk olmadı.

tamam aklına gelmiş bi kaç soruyu yazmışın ne hoş.benim de aklımda bi kaç şey var aslında ben de onları yazayım:

ateistler diyorum. bazen çok mal oluyolar. darwninin teorisi milyonlarca kez yalanlandı gerçek dşı oldğu ispat edildi. hadi ateistlerin dediği doğru olsa yani öldükten sonra bişi olmasa ben müslüman olarak ne kaybederim??? hiç bişi. sonuçta öldükten sonra olmayacak bişey. ya benim dediğim doğruysa? o zaman o ateistler ne halt yer? 

hristyanlar.. incilin değiştirildiğini 5 yaşındaki bebelr biliyor. şuanki inciller tamamen kafaya göre sallanmış şeyler. buna din diyorsanız vay sizin halinize...

yahudiler.. doğru diyelim. sonuç değişmiyor. sen yahudi doğmadıysan yahudi olamayacaksın. direk cehenneme. ne kadar saçma değil mi? hak din bu mudur? inanıyrsanız vay halinize..

budizm var bi de.. buna inanıyorsanız zaten hiç bişi demiyorum. allah akıl fikir versin anca..

putperestseniz direk camdan atlarım. çünkü yuh bile diyemiyorum..

We can be more, we can be much more.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

AHA BU KONU <- bu konudada ben dahil bayağı müridin fikirleri var, şeyhinde fikirleri var... yardımcı olacağını düşünüyorum... ama bu soru çözülmez onuda söyliim :)

anca gidersin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    sen filozof ol hoca bunları düşünüyolar akşama kadar...

Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Big bang sadece teorilerden bir tanesi. Garip bir popülerliği var.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Benzerlikler Garip Düzeyde. Ancak belirtmeliyimki, BigBang Denen şeyide O yaratmıştır. Bir Hadisinde Evreni Bir Patlamayla Yarattım demektedir. Burada BigBang İşaret edilmektedir. BigBang Eşi Ve Benzeri Olmayan Patlamalarında En garibi bir olaydır, Çünkü Bilinen Tüm Patlamalar Dağıtmaya Parçalamaya yararken Bigbang İlginç bir şekilde Yaratıma Vesile olmuştur.

Dipnot...: Bigbang ın Eşi Ve Benzeri Vardır, Patlama anlamıyla Bilinen Tüm patlamalar Zıt Benzeridir. Evrende Her yaratımın Zıttı vardır. Zıt Kavramlar la Dolu Evrende Zıttı olmayan bir şeyin varolmadığıda ayrı bir İlginç noktadır. Dişi-Erkek Su-Ateş Toprak-kaya veya  bazılarının Benzer Zıtları birden çokda olabiliyor.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek

İslam´a  göre gördüğümüz ve gözemediğimiz bütün varlıkların  oluşumu Allahtandır.Ama,asla unutulamamlıdır ki  yarattıklarını "hepsinin bir araya " gelmesi ya da  herhangi biri kensinlikle Allahın kendisi değildir..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    herif evrim teorisi çürütüldü diyor ya :)
    nasıl bir cehalettir bu.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

din, insanların kaçış yoludur.. akıllarının ermediği şeyi dine yüklerler..

mesela saİT nursi ye radyonun nasıl çalıştığını sorduklarında melekler çalıştırıyor demiştir :D

ve birçok geri kafalı köylerde vs insanlar kar tanelerini meleklerin yolladıklarını zannederler, çünkü hava olayları hakkında gram bilgisi olmayan bazı hocalar bu görevi meleklere yüklemiştir..

ayrıca ateistlerin ahlaksız olduğunu nerden çıkarıyorsunuz anlamıyorum, ateist değilim ama, bu çok saçma bir olay.. bir dine mensub olanlar, sırf cehennemde yanmamak için mecburen ahlaklı olurlar, yoksa karakteriyle alakası yoktur çoğunun, tamamıyle çıkar ilişkisi..

ama ateist olup da karakterli,dürüst,ahlaklıysa birisi, işte onun elini öperim.. çünkü karşılıksız yapmaktadır bunu..

felsefe dersinde sormuştu hocamız,hırsızlık günah olmasa yapar mısınız diye, sınıfın bütün fetocuları zıplamıştı tabi yaparız hocam diye :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    -----------------------------
    herif evrim teorisi çürütüldü diyor ya :)
    nasıl bir cehalettir bu.
    -----------------------------

harun yahya çürüttü haberin yok mu :D 

Toplam Hit: 7842 Toplam Mesaj: 64