folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilim Ve Din Aynı Şeyden Mi Bahsediyor??

Bilim Ve Din Aynı Şeyden Mi Bahsediyor??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

Nikoteen bunu yazdı:
    -----------------------------

Birşeyin en basından beri olması nasıl birşeydir ? yoktan var edilemezken bu enerji kendi kendini var eden bir şey mi ? hadi diyelim kendi kendini var eden bir çeşit enerjide bulundu evrende peki bu kendi kendini var eden enerjinin ilki nasıl oluştu ?

Bu dünyaya sadece bir kez geleceğine inanıyorsan neden amme hizmetiyle ugrasıyorsun hatta neden zürriyetini oluşturuyorsun bir daha diilmeyecek ve zürriyetini göremeyceksin bu kansere tedavi mantığı niye ? Bence yaşayan herkes Bir Fatih sultan mehmetten,bir atatürkten bir peygamberden daha değerlidir ! Sen tanrıya ibadet edenlerin tanrının ihtiyacı oldugu için ettiklerini düşünüyorsun bense sadece ahirette götümü kurtarabilmek için ibadet ederim + Allah insanınankör yaratmıştır cenneti sunup cehennemle ikaz etmeseydi hangi insan iman ederdi ?

1- Hep vardı. var olmadı, bunu anlayamamanın sebebi genlerden gelen bencil düşünce sistemidir(üstte değindim). Kaldıki tanrı kavramını anlamakta aynı derecede ve yöntemde güçtür.

2- Peki iman niye var? Tanrı istediği için.

Tanrı niye istiyor?   Eğer ihtiyacı yoksa bilmem.

İnsanların iyiliği için birtek tanrıya inanlar mı çalışıyor?  Kendi çocuklarımı koruma altına almaya, neslimi uzun yaşamlı ve sağlıklı kılmaya çalışmak yine genlerimden gelen bir istek (gen aktarımı ve genin yaşama görevi)

O neden Senin  "götünü kurtarmak için çalışmana" göz yumuyor? Ben bile evimdeki evcil hayvanımı karşılıksız beslerken o neden bize iyi olanı karşılıklı veriyor????

bu sorular dahada uzar gider..... 

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    eindeki evcil hayvanı karsılıksız mı besliyorsun :) iyi düşün eminim bu kadar open mind la doğru cevabı bulabilirsin hayır hocam,insan herşeyi karşılıklı ypaar karsılıksız yapılacak hiç bir şey yoktur,olamaz ! varsa buyur ispatla ben sana her halukarda aksini ispatlarım..

Edit: Tanrı ne istiyor diye sormuşsun ; İnsanların kendilerini kurtarmalarını istiyor.Ama bunu insanın kendi gayretiyle yapmasını istiyor Tanrı kendi yarattığı birşeyi neden kurtarmak için ibadet edin desin ? O kendisi istese zaten kurtuluruz ama bu dünya bir sınav ve Allah'ın ilminde hiç bir sapma göremezsin.Tanrı bizim bu doğrultuda kendimizi kurtarmamızı istiyor.. Bu dünya hayatı öyle bir stlille test edilir ki,Tanrı kendisine inanmayanlarında rızkını verendir.. Umarım bu stlil hakkında biraz birşeyler anlatabilmişimdir..

en baştan beri var olma benim aklıma yatıyor fakat Allah olarak yatıyor sen gelmiş bana burda enerjiden,cansız,düşünemeyen birşeyden bahsediyorsun bu düşünmeyen şey nasıl en baştan beri var olur ? Heee ama senin tanrın enerjiyse lafım yok,herkes istediği şeye tapabilir bu ne benı alakadar eder ne seni,ne sarı hasanı..

Gerçekten bir daha yaratılmayacağıma inansam ne amme hizmeti umrumda olur,ne baskalarının hayatı ne kendi zürriyetim.Gen nasıl oluyorda devamlılıgını istiyor ? Ben hiç evlenip çocuk kurmak istemedim bu yaşıma kadar benım genlerimde mı sorun var ? Kaşdı ki istesem bile lan ben öldükten sonra kendi yokluğumdan bile habersiz olucam ( reankarnosyana inanıyorsan o ayrı tabi,her türlü inanca saygımız var ) neymişim ne olmuşum bilmeyeceğim toprağa karısıp minerallerime falan ayrışacağım... neden umrumda olsun ?

Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı:

( Ne kadar anlıyorum desenizde anlamak ve inanmak başka şeylerdir unutmayın) Bilimde anlamadan kabullenmek yoktur.

Bir ormanda her kestiğiniz ağacın gövdesinde allah da yazsa bu allahın varlığına bilimsel bir kanıt değildir.

ben diyorum bizim eğitim sistemi dine dayalı diye.. türevle ilgili 50 tane formül ezberlettiler ama nereden gelidğini neden olduğunu hiçbişey anlatmadılar.. anlamadan ezberledik a.k :D 

Toplam Hit: 8426 Toplam Mesaj: 64